Seniko studio
Vijesti
11.03.2011. U HGK održana Konferencija „Provedba politike zaštite potrošača – edukacija i informiranje potrošača i trgovaca“
Milica Rakuša Martulaš
Milica Rakuša Martulaš
Konferenciju su organizirali Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva (MINGORP), Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Hrvatska obrtnička komora (HOK) uz medijsko pokroviteljstvo časopisa Suvremena trgovina.

Uvodnu riječ dala je Milica Rakuša Martulaš, direktorica Sektora za trgovinu pri HGK, a konferenciju je moderirao novinar i publicist Ante Gavranović.
Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
Sudionicima konferencije pozdravnom riječju obratio se predsjednik HGK Nadan Vidošević koji je ustvrdio da se odnos prema kupcu u našoj zemlji stalno poboljšava te se koriste iskustva najbolje svjetske prakse u tom području. Taj odnos koji ima ekonomski i politički aspekt treba i dalje sustavno poboljšavati.

Razvoj hrvatskoga gospodarstva i uspješno nadmetanje s inozemnom konkurencijom može se ostvariti samo kvalitetom i konkurentnošću, a ne po svaku cijenu niskim cijenama te niskom kvalitetom. Nadan Vidošević je podsjetio da HGK već 14 godina odnosno od 1997. godine provodi akciju „Kupujmo hrvatsko“ koja se nadopunjava s projektom dodjele prava uporabe znakova „Hrvatska kvaliteta“ te „Izvorno hrvatsko“ putem kojih se afirmira kvaliteta, tradicija, autohtonost te inovativnost naših proizvođača.

Važno je poticati što jaču konkurenciju kvalitetnih proizvoda i usluga što jednim djelom omogućuje i trgovina. Naša se trgovina zadnjih dvadesetak godina dinamično razvijala i među prvima je počela primjenjivati svjetske standarde poslovanja, rekao je Vidošević.
Dragutin Ranogajec
Dragutin Ranogajec
Dragutin Ranogajec, predsjednik HOK-a istaknuo je da su sudjelovali u izradi Zakona o zaštiti potrošača kako bi praktična iskustva bila uvažena prilkom zakonskog reguliranja.

Ovakve konferencije su konkretan doprinos unapređivanju odnosa trgovaca i potrošača. Ujedno treba planski afirmirati hrvatske proizvode što izravno utječe na stabilizaciju tržišta, zaključio je Ranogajec.
Krešimir Rožman
Krešimir Rožman
U našem društvu postignut je konsensus o potrebi da se ostvari visoki stupanj zaštite porošača, rekao je Krešimir Rožman, državni tajnik u MINGORP-u. Gospodarski subjekti imaju široki raspon odgovornosti koji obuhvaća primjerice oglašavanje, kvalitetu i sigurnost.

Pri tome potrošači žele imati izbor i pristup informacijama kako bi kupili najpovoljniji proizvod ili uslugu. Najveći broj naših tgovačkih tvrtki ima visoke standarde zaštite potrošača. U krajnjoj liniji sustavna zaštita potrošača rezultira boljom tržišnom pozicijom.

Stalno se donose novi propisi pa je potrebna kontinuirana edukacija o njihovoj primjeni, istaknuo je Rožman.
Ljerka Puljić
Ljerka Puljić
Ljerka Puljić, predsjednica Udruženja trgovine pri HGK naglasila je da odnos trgovaca i potrošača nije konfliktan te ga sve veći broj rukovodilaca u trgovini shvaća kao važan segment unapređivanja poslovanja.

U proteklih dvadesetak godina trgovina je u Hrvatskoj zabilježila jedan od najdinamičnijih razvoja unutar cijeloga gospodarstva te se među prvima suočila s iznimno snažnom inozemnom konkurencijom. Strana konkurencija uvela je visoke standarde zaštite potrošača i tom izazovu trebalo je odmah parirati.

Ljerka Puljić je konstatirala da pojedini negativni ekonomski trendovi kao što je veliki pad marži dovodi do smanjivanja financijskih sredstava za investiranje. Kao Udruženje aktivno smo surađivali u izradi Zakona o zaštiti potrošača, a jedan dio naših prijedloga i primjedbi je prihvaćen.

Danas zaštitu potrošača regulira niz zakona i pravilnika kao i standardi kvalitete. Velike tvrtke su osnovale posebne odjele za rješavanje reklamacija potrošača koji ujedno služe i za komuniciranje s njima te se tako zaprimi veliki broj prijedloga i mišljenja.

Recesija potencira cijenovnu orijentiranost kupaca pa se i brižljivije razmatra omjer kvalitete i cijene. Potrošači postaju sve više svjesni samih sebe i svog značaja za trgovačke i proizvodne tvrtke, rekla je Puljić. Također je dodala da se tržišna situacija postupno mijenja pa sve više trgovačkih tvrtki dobavljačima nameće standarde kvalitete.

Odnos trgovačkih tvrtki i dobavljača više se ne svodi samo na model „kupi – prodaj“ već postaje znatno sofisticiraniji. Ujedno udruge za zaštitu potrošača moraju se konstruktivnije odnositi prema trgovačkim tvrtkama pri čemu je najveći broj primjedbi usmjeren na proizvođače, a ne na trgovce, zaključila je Puljić.
Boris Vukelić
Boris Vukelić
Europske propise treba što učinkovitije prilagođavati našim specifičnostima kako bi bili maksimalno djelotvorni odnosno što praktičniji, rekao je Boris Vukelić, predsjednik Ceha trgovaca HOK-a.

Rad MINGORP-a do sada je bio izuzetno efikasan na ovom području. Malim trgovcima poslovanje otežava veliki broj propisa pa je stalna edukacija jedan od prioriteta.
Na konferenciji je dr. sc. Marko Baretić s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu govorio na temu „Zakonske odredbe reklamacijskog postupka“, Vedrana Filipović Grčić iz Državnog inspektorata govorila je o „ Provedbi zakonskih odredaba“, Helena Klarić iz Konzuma d.d. o izlagala je o „Reklamacijskom postupku na primjeru tvrtku Konzum d.d.“, Nenad Kurtović, predsjednik Saveza udruga za zaštitu potrošača izlagao je o „Najčešćim problemima potrošača – pozitivna praksa“, Tanja Dinić iz Mercatora-H d.o.o. govorola je o „Reklamacijskom postupku na primjeru tvrtke Mercator-H d.o.o.“, Zrinka Kos iz Lantee d.o.o. izlagala je o „Reklamacijskom postupku u trgovini tekstilom - primjeri dobre prakse“ Sanja Želinski Matunec iz HOK-a govorile je o „Primjeru reklamcijskog postupka trgovaca obrtnika“, a Kristina Horbec iz Heraklee d.o.o. govorila je na temu „Zašto je važno kvalitetno usluživati svoje kupce?“
Republika Hrvatska zalaže se za djelotvornu zaštitu potrošača kao osnovnu stečevinu civilizacijskoga, demokratskog društva u funkciji osiguranja kvalitete života svih svojih građana i stvaranju ravnoteže između interesa gospodarskih subjekata i potrošača na tržištu, u okvirima zakonodavstva Europske unije i direktiva UN.

Načela politike zaštite potošča su: načelo javnosti, obrazovanja i obavješćivanja; načelo cjelovitosti i načelo prevencije.

Temeljna prava potrošača su: pravo na visoku razinu zaštite zdravlja i sigurnosti; pravo na obavještenost; pravo na jednostran raskid ugovora; pravo na zaštitu od nepoštenih ugovornih odredaba; pravo na sukladnost kupljene robe s ugovorom; pravo na zaštitu od nepoštene poslovne prakse ta pravo na učinkovitu pravnu zaštitu.

(HGK i Suvremena trgovina)

Povezani članci
16.12.15 Trgovina na malo
DZS: Potrošačke cijene u studenome pale 0,9 posto
16.11.15 Financije i gospodarstvo
DZS: Potrošačke cijene pale 0,9 posto, deflacijski pritisci i dalje jaki
15.10.15 Statistika
Potrošačke cijene pale 0,8 posto, jačaju deflacijski pritisci
29.09.15 Statistika
Hrvatski potrošači sve optimističniji, ali i dalje u negativnom raspoloženju
21.07.15 Vijesti
Rast povjerenja hrvatskih potrošača u trgovinu putem interneta
15.07.15 Statistika
DZS: stagnacija potrošačkih cijena drugi mjesec zaredom
27.05.15 Istraživanja
GfK: povjerenje njemačkih potrošača na najvišoj razini u 13 i pol godina
20.04.15 Zakon o zaštiti potrošača
Nepoštena trgovačka praksa: Potrošači bi trebali biti aktivni i informirani!
17.04.15 Inspekcijske službe
Inspekcija trgovina tekstilom i obućom - neoznačavanje proizvoda i nepridržavanje istaknute cijene
03.04.15 Vijesti
U nadzoru trgovačkih lanaca utvrđeno kršenje odredbi Zakona o zaštiti potrošača
13.03.15 Vijesti
Svjetski dan potrošača - 15. ožujka
15.01.15 Statistika
U prosincu potrošačke cijene pale 0,5 posto
13.01.15 Vijesti
Sezonsko sniženje ne dulje od 60 dana, a akcijsko od 30 dana
20.11.14 Potrošači
Potrošač mora biti informiran o onome što kupuje
14.11.14 Statistika
Makroekonomija: Potrošačke cijene blago porasle nakon osam mjeseci pada
07.11.14 Vijesti
RBA: Ne iznenađuje visoka razina pesimizma potrošača
17.10.14 Vijesti
Povjerenik Mimica pokrenuo kampanju "Potrošači, upoznajte svoja prava!"
23.06.14 Vijesti
Posustao optimizam europskih potrošača
20.06.14 Vijesti
Danska u 2013. najskuplja, Bugarska najjeftinija zemlja EU-a; Hrvatska ispod prosjeka
16.06.14 Trgovina na veliko
Makroekonomija: potrošačke cijene pale četvrti mjesec zaredom
16.04.14 Statistika
U ožujku nastavljen pad potrošačkih cijena na godišnjoj razini
03.03.14 Potrošači
Mimica: Hrvatska među zemljama s najslabijom potrošnjom unutar EU
27.02.14 Trgovina
Vlada: trgovci će morati isticati dvije cijene kod posebnih oblika prodaje
23.01.14 Vijesti iz regije
EK: osjetno poboljšano povjerenje potrošača u eurozoni i EU u siječnju
16.10.13 Istraživanja
Indeks povjerenja potrošača
23.07.13 Vijesti iz svijeta
Nastavljen rast povjerenja potrošača u svijetu, i u Hrvatskoj
16.07.13 Vijesti
GfK - Indeks povjerenja potrošača
15.07.13 Statistika
Prodaja u H&M-u poskočila u lipnju
05.07.13 Vijesti
Trgovci moraju obavijestiti potrošače o novoj, višoj cijeni cigareta
01.07.13 Korisne informacije
Radnici i potrošači, ovo trebate znati o svojim pravima u EU
07.05.13 Vijesti
GfK indeks povjerenja potrošača u ožujku blago porastao
02.05.13 Vijesti
Rast globalnog povjerenja potrošača, i u Hrvatskoj nešto bolje
14.11.12 Statistika
Inflacija u listopadu skliznula ispod 5 posto
31.10.12 Trgovina na malo
Ubrzao rast osobne potrošnje u Njemačkoj u rujnu
29.10.12 Vijesti
Potrošačka klima i dalje bez naznaka oporavka
26.10.12 Vijesti
Njemačka potrošačka klima na najvišoj razini u više od pet godina
24.10.12 Vijesti
GfK indeks povjerenja potrošača na najnižoj razini
24.10.12 Vijesti
Povjerenje europskih potrošača na najnižoj razini u više od tri godine
16.10.12 Statistika
Inflacija skočila na 5 posto prvi puta od 2008.
28.09.12 Vijesti iz svijeta
Oporavak prometa u njemačkoj maloprodaji u kolovozu
25.09.12 Vijesti iz svijeta
Očekivanja njemačkih potrošača za listopad nepromijenjena
14.09.12 Statistika
Inflacija dosegnula 4 posto prvi puta od 2009.
04.09.12 Financije i gospodarstvo
HUS za manji PDV na hranu, protiv carinskih mjera
31.08.12 Vijesti iz svijeta
Neočekivani pad prometa u maloprodaji u Njemačkoj
30.08.12 Vijesti iz svijeta
Rast potrošačkih cijena u Njemačkoj u kolovozu ubrzao na 2,2 posto
28.08.12 Vijesti
Povjerenje njemačkih potrošača za rujan stabilno
24.08.12 Vijesti
Osjetno poljuljano povjerenje europskih potrošača u kolovozu
23.08.12 Trgovina na malo
Hrvatima pri kupovini najbitniji omjer cijene i kvalitete
20.08.12 Vijesti
GfK: Hrvatski građani zabrinuti zbog krize kojoj ne vide kraj
23.07.12 Vijesti
GfK: Hrvatski potrošači ne nadaju se boljem životu
19.07.12 Vijesti iz svijeta
Potrošačka klima u Europi i SAD-u
16.07.12 Statistika
Inflacija skliznula s 3,9 na 3,8 posto
16.07.12 Vijesti
GfK: Novi pad indeksa povjerenja potrošača
03.07.12 Trgovina na malo
Trgovci na malo prilagodili su se krizi
28.06.12 Vijesti
"Potrošač" pozdravlja ukidanje naplate opomena
28.06.12 Financije i gospodarstvo
HUB: Naplata opomena dobra je za potrošače
26.06.12 Vijesti iz svijeta
Očekivanja njemačkih potrošača za srpanj nepromijenjena
20.06.12 Vijesti iz svijeta
GfK: Nijemci sve manje zabrinuti
19.06.12 Vijesti iz regije
Kruh u BiH skuplji nego u Srbiji i Hrvatskoj
18.06.12 Vijesti
Suradnja inspekcijskih službi Hrvatske i Mađarske u zaštiti potrošača
15.06.12 Vijesti
Korak naprijed u zaštiti potrošača: Odzvonilo naplati slanja opomena!
14.06.12 Statistika
Inflacija od 3,9 posto najviša u tri godine
25.05.12 Vijesti iz svijeta
Povjerenje njemačkih potrošača za lipanj stabilno
02.05.12 Vijesti
Savez udruga potrošača traži preispitivanje odluka o poskupljenjima struje i plina
27.04.12 Vijesti iz svijeta
Očekivanja njemačkih potrošača blago pogoršana
23.04.12 Šira regija
Slab rast utječe na europske potrošače
16.04.12 Statistika
Na rast potrošačkih cijena u ožujku od 1,5 posto znatno utjecao veći PDV
10.04.12 Vijesti
Hrvatske potrošače europski zakoni štite samo na papiru
05.04.12 Trgovina na malo
Koliko će Hrvati izdvojiti za blagdanski stol?
27.03.12 Vijesti
Potrošači i dalje u recesijskom raspoloženju
27.03.12 Vijesti iz svijeta
Pad njemačkog povjerenja potrošača
26.03.12 Trgovina na malo
Visok rast cijena voća i povrća
26.03.12 Vijesti iz svijeta
Neočekivani rast povjerenja potrošača u Italiji u ožujku
22.03.12 Vijesti
Gotovo polovina hrvatskih kućanstva jedva spaja kraj s krajem
14.03.12 Statistika
DZS: Rast potrošačkih cijena u veljači 0,6 posto u odnosu na siječanj
08.03.12 Vijesti
A.T. Kearney: Sve veći utjecaj kupaca starijih od 60 godina
07.03.12 Vijesti
Vjesnik: I uz 26 udruga, potrošači i dalje nezaštićeni
07.03.12 Seminari, konferencije
Okrugli stol o financijskoj stabilnosti hrvatskih obitelji
07.03.12 Vijesti
Konferencija povodom dana zaštite potrošača
29.02.12 Trgovina na malo
Vjesnik: Od sutra sve skuplje barem pet posto
28.02.12 Vijesti iz svijeta
Očekivanja njemačkih potrošača za ožujak blago poboljšana
23.02.12 Vijesti
Udruge potrošača predlažu zamrzavanje cijena goriva
21.02.12 Statistika
U siječnju sve kategorije prehrane bilježe rast cijena
06.02.12 Vijesti iz svijeta
Njemačke plaće lani rasle brže od inflacije
30.01.12 Vijesti iz svijeta
Poslovno i potrošačko povjerenje poboljšano u eurozoni i EU
26.01.12 Vijesti iz svijeta
GFK: Poboljšana očekivanja njemačkih potrošača za veljaču
16.01.12 Statistika
DZS: Inflacija u prosincu na godišnjoj razini 2,1 posto
09.01.12 Vijesti
GfK: Snažan pad povjerenja hrvatskih potrošača u prosincu
05.01.12 Vijesti iz svijeta
Pad prometa u njemačkoj maloprodaji u studenom
30.12.11 Vijesti
Zbog većeg PDV-a potrošačka košarica narast će i do 100 kuna
20.12.11 Vijesti iz svijeta
Povjerenje njemačkih potrošača postojano unatoč brizi za euro
20.12.11 Financije i gospodarstvo
Savez za zaštitu potrošača predlaže osiguranje kunskih depozita u stopostotnom iznosu
15.12.11 Statistika
Godišnja inflacija u studenome 2,6 posto
30.11.11 Vijesti iz svijeta
Pad nezaposlenosti u Njemačkoj u studenome
29.11.11 Vijesti iz svijeta
Blagi rast povjerenja njemačkih potrošača
15.11.11 Statistika
Inflacija u listopadu dosegnula 2,6 posto
10.11.11 Vijesti
GfK: Potrošači u Hrvatskoj sve manje optimistični
08.11.11 Vijesti iz svijeta
Njemačka: Građanima poklon od šest mlrd eura
25.10.11 Vijesti iz svijeta
Povjerenje potrošača u Njemačkoj ostalo stabilno
19.10.11 Vijesti iz svijeta
Istraživanje GfK: Eskalirajuća kriza slabi Europu
14.10.11 Vijesti iz svijeta
Deutsche Welle: Skupoća hara Njemačkom
14.10.11 Statistika
DZS: Inflacija u rujnu 2,2 posto
27.09.11 Vijesti iz svijeta
GfK: Povjerenje potrošača u Njemačkoj stabilno unatoč strahovima od recesije
25.08.11 Vijesti
Blagi pad povjerenja potrošača u Hrvatskoj
25.08.11 Vijesti iz svijeta
Oslabilo povjerenje njemačkih potrošača
19.07.11 Vijesti iz svijeta
GfK: Raspoloženje potrošača u EU se popravlja
28.06.11 Vijesti iz svijeta
Poboljšano povjerenje njemačkih potrošača u lipnju
15.06.11 Statistika
Inflacija u svibnju 2,5 posto
02.06.11 Vijesti
Sustav zaštite potrošača treba još nadograđivati
20.04.11 Vijesti
Sindikati: Daljnji rast troškova života
19.04.11 Trgovina na malo
GfK: Hrvatski potrošači umjetnici preživljavanja
15.04.11 Vijesti iz svijeta
Njemačka povisila prognoze rasta temeljem povećane potrošnje
25.03.11 Vijesti iz svijeta
Ifo: blago pogoršano poslovno povjerenje u Njemačkoj
12.03.11 Vijesti
Kako potrošača vratiti u središte interesa?
10.03.11 Vijesti
MINGORP - Konferencija o potrošačkim pravima
16.02.11 Zaposlenost / plaće
NHS: Sindikalna košarica za siječanj 0,14 posto veća nego u prosincu
26.01.11 Vijesti
NHS: Sindikalna košarica za prosinac 6.656 kuna
24.01.11 Vijesti
Hrvatski i portugalski potrošači najpesimističniji u svijetu
13.01.11 Vijesti
Europska komisija bez vizije i strategije o zaštiti potrošača
27.12.10 Vijesti iz svijeta
Polovica Nijemaca želi povratak njemačke marke
23.12.10 Trgovina na malo
Njemačke maloprodajne tvrtke očekuju solidnu božićnu sezonu
21.12.10 Vijesti iz svijeta
Optimizam njemačkih potrošača za siječanj slabiji od očekivanog
09.12.10 Vijesti
Sustav zaštite potrošača pred kolapsom
24.11.10 Vijesti iz svijeta
Povjerenje potrošača u Njemačkoj na najvišoj razini u tri godine
25.10.10 Vijesti
Hrvatski potrošači među najpesimističnijima
28.09.10 Vijesti iz svijeta
Povjerenje potrošača u Njemačkoj na najvišoj razini u tri godine
17.09.10 Vijesti
Ministarstvo poljoprivrede: Besplatan telefon za prijave nepravilnosti oko hrane
15.09.10 Statistika
Godišnja inflacija u kolovozu 0,9 posto
12.09.10 Prehrambeni proizvodi
Kosor: Nadležne službe utvrdile da nema nepravilnosti u mesnoj industriji
12.09.10 Prehrambeni proizvodi
U Sloveniji otkriveni prehrambeni "falsifikati"
12.08.10 Vijesti
Tržišni policajci potrošačima vraćaju pravo na izbor
13.07.10 Vijesti
Potrošački kod: U osinjem gnijezdu
19.04.10 Vijesti
Europski potrošači u krizi štede na razne načine
15.03.10 Vijesti
Savez udruga za zaštitu potrošača Hrvatske upozorava na neodrživost sadašnjeg načina financiranja udruga
10.03.10 Vijesti
Zagreb: Regionalni okrugli stol o zaštiti potrošača
25.01.10 Vijesti iz svijeta
Povjerenje njemačkih potrošača oslabilo četvrti mjesec zaredom
17.11.09 Vijesti
GfK: Hrvatska kućanstva ne očekuju poboljšanje životnih uvjeta
25.09.09 Financije i gospodarstvo
GfK: U Hrvatskoj počinje rasti povjerenje u banke
25.09.09 Vijesti iz svijeta
Njemačka: Rast povjerenja potrošača peti mjesec zaredom
10.09.09 Vijesti
Završen projekt CARDS 2004 Twinning "Daljnje jačanje kapaciteta na području zaštite potrošača"
10.09.09 Vijesti
Završen projekt "Daljnje jačanje kapaciteta na području zaštite potrošača"
14.04.09 Vijesti
Europski potrošači se boje prikrivenih poskupljenja
10.03.09 Vijesti
Održana konferencija o zaštiti potrošača
03.03.09 Zaposlenost / plaće
Trećina zaposlenih ne osjeća krizu
02.02.09 Vijesti
EU: Nezadovoljni potrošači
12.08.08 Vijesti
Nastavlja se pogoršanje potrošačke klime u Hrvatskoj
19.06.08 Vijesti
Europski potrošači najviše se žale na internetske transakcije
13.06.08 Vijesti
SSSH i HUZP traže odgodu poskupljenja struje do kraja 2008.
10.06.08 Vijesti
Najvećim potrošačima najskuplja struja
06.06.08 Statistika
Proizvođačke cijene porasle 8,7 posto
02.06.08 Financije i gospodarstvo
Hrvati zabrinuti stanjem ekonomije
30.05.08 Vijesti
Nisko povjerenje britanskih potrošača
28.05.08 Vijesti
Povjerenje potrošača u Francuskoj rekordno nisko
15.04.08 Vijesti
U ožujku godišnji rast potrošačkih cijena 5,7%
08.04.08 Financije i gospodarstvo
Eukonomist: Prilagodba EU izazvat će nova poskupljenja
28.02.08 Vijesti
Povjerenje potrošača u Francuskoj palo na rekordno nisku razinu
15.02.08 Tvrtke i tržišta
Atlantic: Odgovoran odnos prema potrošaču nema alternativu
14.02.08 Vijesti
HUP: Posjećenost trgovina uobičajena
08.02.08 Vijesti
HUP o najavljenom bojkotu kupnje
01.02.08 Trgovina na malo
Od danas niže cijene kruha, svježeg mlijeka i ulja
30.01.08 Vijesti
Cijene kruha, ulja i mlijeka do 12 posto niže
28.01.08 Vijesti
Polančec s predstavnicima trgovačkih lanaca o problematici rasta cijena
24.01.08 Vijesti
Polančec: Cijene kruha neće se mijenjati do iduće žetve
23.01.08 Vijesti
Sanader: Rast cijena neopravdan
23.01.08 Vijesti
Polančec očekuje pad nekih cijena
22.01.08 Vijesti
Profitna stopa hrvatske trgovine tri puta niža od europskog prosjeka
18.01.08 Šira regija
Kuneva poziva sudove članica EU da reguliraju prodaju iPhone-a
14.01.08 Vijesti
Polančec: Vlada će analizirati rast cijena
11.01.08 Inspekcijske službe
AZTN na promjene cijena reagira samo kada je narušeno tržišno natjecanje
07.01.08 Vijesti
Zbog poskupljenja SSSH najavio prosvjed
20.12.07 Statistika
Tržište kapitala: 2007. godina javnih ponuda i 'masovnog dioničarstva'
19.12.07 Vijesti
GfK o potrošačkoj klimi u Hrvatskoj
04.12.07 Vijesti
Za zaštitu potrošača 1,1 milijun eura iz pretpristupnog fonda EU
03.12.07 Vijesti
Tomšić: Električna energija neće poskupjeti 1. siječnja
01.12.07 Vijesti
EK: Predstavljanje projekta o zaštiti potrošača
20.11.07 Zakon o zaštiti potrošača
GfK: Većina građana ne zna za zakon o zaštiti potrošača
07.11.07 Prehrambeni proizvodi
UN očekuje visoku razinu cijena hrane i u 2008.
27.10.07 Vijesti
Susret poslodavaca s predstavnicima Udruge za zaštitu potrošača
12.10.07 Vijesti
Ceh trgovine HOK-a nezadovoljan odgađanjem zakona o trgovini
04.10.07 Trgovina na malo
U kolovozu rast cijena na malo i troškova života u Zagrebu
26.09.07 Trgovina na veliko
Sutra sudska odluka o zahtjevu za zabranom prikupljanja ponuda za dionice HT-a
31.08.07 Neprehrambeni proizvodi
Poskupljenje perilica rublja i hladnjaka zbog eko pravilnika
11.07.07 Zakon o zaštiti potrošača
Sabor o zaštiti potrošača
09.07.07 Statistika
DZS: Nastavlja se rast proizvođačkih cijena
28.06.07 Vijesti
Vlada uputila u Sabor novi Zakon o zaštiti potrošača
23.06.07 Neprehrambeni proizvodi
Potrošač: Kupnjom štedljivijih uređaja do uštede energije
14.06.07 Statistika
Godišnja inflacija u svibnju 2,2 posto
12.06.07 Statistika
Nastavlja se rast proizvođačkih cijena
11.06.07 Istraživanja
Potrošači vladaju Internetom
08.06.07 Prehrambeni proizvodi
Cijene hrane i pića u Hrvatskoj blizu prosjeka EU-a
28.05.07 Vijesti
Ljudska prava: Najveće zamjerke Hrvatskoj - provedba zakona
25.04.07 Vijesti
NHS: Građani u svibanj ulaze s kreditnom zaduženosti većom od 100 milijardi kuna
25.04.07 Statistika
Zagreb: rast proizvođačkih cijena
18.04.07 Udruga trgovine
Udruga trgovine o isticanju cijena na proizvodima
16.03.07 Vijesti
Zaštita potrošača
01.03.07 Vijesti
2007. godina edukacije potrošača u republici Hrvatskoj
22.02.07 Vijesti
Projekt CARDS 2002 - Jačanje kapaciteta na području zaštite potrošača
03.01.07 Seminari, konferencije
GfKinfo: Retail Summit 2007 u Pragu
30.12.06 Šira regija
Pad povjerenja njemačkih potrošača
21.12.06 Vijesti
Zagreb: Od 1. siječnja skuplji i Zagrebparking, Čistoća, Gradska groblja i Tržnice
30.11.06 Vijesti
Šibenik: Forum o pristupanju Hrvatske EU na temu zaštite potrošača
02.10.06 Vijesti
Seminar o zaštiti potrošača u EU
26.09.06 Vijesti
Vijeće za konkurentnost dogovorilo EU program zaštite potrošača do 2013.
18.09.06 Financije i gospodarstvo
HNB zasad ne namjerava poduzimati antiinflacijske mjere
16.08.06 Vijesti
Vratiš kupljeno u roku 8 dana i dobiješ novac
10.08.06 Vijesti
Udrugama potrošača bespovratno 300.000 kuna
03.08.06 Vijesti
Kupci ne znaju koliko ih zakon dobro štiti
18.07.06 Vijesti
Projekt „Informiranje o zaštiti potrošača“ za 2006. godinu
16.06.06 Istraživanja
I brendovi oblikuju prehrambeno ponašanje
17.05.06 Vijesti
Sudac nepravomoćno oslobodio Iliju Rkmana
16.08.05 Zakon o zaštiti potrošača
Zakon o zaštiti potrošača i pregled zakona i podzakonskih propisa
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa