Međunarodno poslovanje
Seniko studio
Tvrtke i tržišta
15.02.2008. (Uredništvo) Atlantic: Odgovoran odnos prema potrošaču nema alternativu
Na konferenciji o proizvodnji i distribuciji robe široke potrošnje “Consumer Markets Conference”, u organizaciji tvrtke KPMG Croatia i Infoarena digitalni sadržaji, razgovarali smo sa Zoranom Stankovićem.

Zoran Stanković Atlantic Grupi pridružuje se u veljači 2007. godine na mjestu potpredsjednika za financije. Prethodno je tri godine proveo u Plivi na mjestu direktora Kontrolinga Grupe zaduženog za koordinaciju i nadzor financijskog poslovanja Plivine mreže kompanija u zemlji i inozemstvu.

Prije dolaska u najveću hrvatsku farmaceutsku kompaniju, od 1995. do 2003. godine, radio je u Arthur Andersenu i Ernst&Youngu kao stariji menadžer za reviziju zadužen za velike klijente. U razgovoru za Suvremenu trgovinu govori o daljnjim planovima Atlantica na ljekarničkom tržištu, financijskoj konsolidaciji i integraciji divizija poslovanja, ljudskim resursima, regionalnoj krizi...

Atlantic je nepobitno jedna od vodećih tvrtki u regiji jugoistočne Europe kada je posrijedi organizacija zastupanja, uvoza, distribucije svjetski poznatih robnih marki iz područja roba široke potrošnje. Uz to ste se pozicionirali i kao proizvođač široke palete prehrambenih artikala, a nedavno ste ušli i u poslovanje s ljekarnama. Na koji način planirate povezati sve te odvojene dijelove poslovanja?
Atlantic grupa je iskoračila u, uvjetno rečeno, sasvim novi segment poslovanja, iako ulazak u ljekarnički posao predstavlja logičan slijed dosadašnjeg razvoja i tržišnog pozicioniranja kompanije.

Akvizicijom ljekarni formirana je, uz dosadašnje tri divizije: Zdravlja i njege, Distribucije te Sportske i aktivne prehrane, i četvrta divizija poslovanja pod nazivom Pharma. U sklopu te divizije funkcionirat će i Fidifarm, kao vodeći proizvođač nadopune prehrani u Hrvatskoj, ali i u regiji koja obuhvaća zemlje bivše Jugoslavije. Sa 28 ljekarni, koliko ih posluje u ovih pet zdravstvenih ustanova koje smo preuzeli, interes Atlantica za daljnje širenje na tom tržištu nikako ne jenjava.

I dalje se nastavljaju razgovori s vlasnicima pojedinačnih ljekarni ili zdravstvenih ustanova, i sigurni smo da će do kraja godine biti još nekoliko objava preuzimanja u tom dijelu. Akvizicija ljekarni vrlo je logičan korak u našem poslovanju, ako se ima u vidu da je strategija Atlantica sadržana u disperziji rizika odmakom od ovisnosti o principalskim brendovima.

Tako smo kupnjom Cedevite i Neve, uz ostale poteze, povećali udio vlastitih brendova u ukupnom prihodu na gotovo 60 posto. Preko ljekarni dobivamo retail kanal distribucije koji ne predstavlja konkurenciju našim glavnim kupcima, a istovremeno se izvrsno nadopunjuje s dosadašnjim poslovanjem Fidifarma, odnosno brenda Dietpharm. Jasno da ćemo u svojim ljekarnama ponuditi i ostale proizvode koji se u ljekarnama mogu prodavati, primjerice naš ključni brend Cedevitu, Wrigley itd. U osnovi, planiramo iskoristiti sve sinergijske mogućnosti koje se otvaraju integracijom ljekarni u poslovanje Atlantic grupe.

Na koji način ćete organizirati financijski monitoring u sklopu naglašene ekspanzije poslovanja?
Svakom javnom dioničkom društvu od presudne je važnosti pravovremeno i transparentno izvještavanje javnosti o poslovnim rezultatima. Lani smo u tu svrhu razvili standardizirani izvještajni proces u kojem će svaka naša kompanija, neovisno o divizijskoj strukturi ili državi u kojoj posluje, podnositi redovite mjesečne izvještaje o financijskim rezultatima.

Takvi mjesečni pokazatelji bit će ukalkulirani u kvartalna, polugodišnja ili godišnja konsolidirana izvješća koje će Atlantic predočiti široj javnosti i našim dioničarima. Završni dio izvještajnog procesa bit će implementacija softverskog rješenja, gdje smo trenutačno u fazi odabira ponuđača, a ideja nam je do kraja 2008. cjelokupni proces automatizirati i standardizirati na razini svake pojedine tvrtke u našem vlasništvu.

U uvjetima iznimno dinamičnih kretanja tržišta u Hrvatskoj i ostalim zemljama naše regije ponekad je lakše osvojiti vodeću poziciju, negoli je zadržati na dulji rok. Kako Atlantic gleda na ta kretanja i koje su metode primjenjive u zadržavanju vodeće pozicije?
Konstatacija potpuno stoji. Bitno je istaknuti, kada je posrijedi Atlantic grupa, da se mi uistinu ponosimo na odnos koji imamo s našim partnerima. Pritom se referiram kako na odnos s principalima tako i na odnos s kupcima te na kvalitetu usluga koje pružamo.

Gledajući liniju proizvoda, Atlantic trenutačno u Hrvatskoj ima 10 superbrendova (Cedevita, Melem, Plidenta, Ferrero, Orbit, Nutela...), što nema niti jedan naš izravni konkurent, te niz principalskih robnih marki. Od 1991. godine i prvog ugovora s Wrigleyem, što predstavlja začetak poslovanja Atlantic tradea i Grupe, ni jedan od naših principala nije otišao iz portfelja kompanije.

To dovoljno govori o uzajamnom povjerenju na čemu temeljimo poslovne odnose. Također, veliki broj proizvoda zauzima prvo ili drugo mjesto ako se gledaju pojedinačni tržišni udjeli, a među njima su vodeći Cedevita i Wrigley s udjelom više od 90 posto. Prema tome, odgovor Atlantica na izazove tržišta je kvaliteta, transparentnost i pošten odnos s principalima i kupcima.

Ljudski su resursi važan oslonac na koji se oslanja uspjeh svake kompanije. Ipak, primjetna je prilično velika fluktuacija stručnjaka na hrvatskom tržištu, pa i u vašoj kompaniji, koji relativno brzo odlaze pronalazeći nove izazove. Kako gledate na taj dio poslovanja?
Atlantic je kao tvrtka rastao vrlo brzo tako da je bila neizbježna analogija po kojoj veličina kompanije otežava upravljanje ljudskim resursima te ulaganje u ljude postaje sve složeniji problem. U suvremenom međunarodnom poslovanju dolazi do sasvim novih konjuktura i odnosa koje je potrebno definirati.

Atlantic u tome nije nikakva iznimka. Potkrijepe radi, možete samo zamisliti kako je bilo Nijemcima, u današnjem Atlantic Multipoweru, kada ih je kupila hrvatska kompanija, ali to je dio poslovanja koje je naša kompanija uspješno apsorbirala bez obzira na tržište na kojem posluje.

Istovremeno, važno je naglasiti da je čak 60 posto akvizicija u Hrvatskoj neuspješno, dok su sve akvizicije Atlantica provedene na uspješan način, a upravljanje ljudskim dijelom poslovanja je puno lakše, jasno, kad je ukupno poslovanje uspješno.

Edukaciji djelatnika poklanja se odgovarajuća pozornost kroz različite programe seminara pri čemu se zaposlenici upoznaju s poslovanjem i pristupom tržištu. Fluktuacija je kod nas prisutna mahom zbog novih prilika koje se javljaju pa se može odgovorno reći da je Atlantic rasadnik kadrova. Ponosni smo na činjenicu da su neki od naših bivših djelatnika na vrlo visokim pozicijama u drugim tvrtkama.

To se nadovezuje na pitanje društveno odgovornog poslovanja i aktivnosti tvrtki za poboljšanje opće socijalne slike društva u kojem posluje...

Naravno. Ovdje mogu navesti nedavni primjer u kojem se pojavila prilika za akviziciju tvrtke s portfeljem distribucije hrane za sportaše. Naime, premda su neki od proizvoda te tvrtke vodeći u svom segmentu, ustanovili smo kako ih je određeni broj na samoj granici propisa, a u nekim zemljama su i ilegalni, te smo odustali od takve mogućnosti bez puno razmišljanja.

Ne želimo da se ime Atlantica spominje u određenim upitnim dijelovima poslovanja i sasvim je sigurno da kompanije u našem sastavu nikada neće imati dilemu da se ponašaju odgovorno. Odgovoran odnos prema potrošaču nema alternativu. Uz to, kompanija je redoviti donator pojedinim školama i bolnicama, jer želimo pomoći tamo gdje možemo.

Tako smo, primjera radi, lani umjesto božićnog domjenka prenamijenili sredstva za opremanje dvorane u sklopu jedne škole. To je iznimno važan dio društvenog djelovanja svake kompanije koje nije vođeno profitom, nego savješću i moralom.
Na kraju, imajući u vidu trenutačnu političku krizu u regiji vezano uz proglašenje neovisnosti Kosova i nemire u Srbiji, je li vam to donijelo poteškoće u poslovanju i kakav razvoj očekujete u doglednoj budućnosti?

Do sada smo sa svojim dijelom poslovanja u Srbiji iznimno zadovoljni te nismo nailazili na probleme ni prije, a ni tijekom prošlotjednih nemira. Naši su proizvodi na srpskom tržištu jako dobro prihvaćeni. Prošle smo godine obavili akviziciju Multivite iz Vršca, iako je za tu tvrtku postojao veliki interes ponuđača kako iz same Srbije tako i iz inozemstva.

Naravno da cjelokupna situacija nije bez utjecaja na naše poslovanje, no to najvećim dijelom ovisi o tome hoće li biti negativne kampanje prema proizvodima koji dolaze iz Hrvatske. Do sada nije bilo nekih značajnih posljedica te ne očekujemo posebne poteškoće u poslovanju na tržištu susjedne države.

Povezani članci
30.10.16 Tvrtke i tržišta
Prihodi Atlantic Grupe pali, neto dobit porasla
28.07.16 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa u prvom polugodištu s padom dobiti i prihoda
21.06.16 Tvrtke i tržišta
Atlantic novom obveznicom prati planove razvoja poslovanja
17.05.16 Tvrtke i tržišta
EBRD najavljuje novu razvojnu fazu Atlantic Grupe
28.04.16 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa - Prvo tromjesečje u znaku internacionalizacije
26.04.16 Strateški savezi
Atlantic grupa zainteresirana za Podravku
22.02.16 Tvrtke i tržišta
Značajan rast prihoda i neto dobiti
22.12.15 Strateški savezi
Atlantic Grupa proširuje stratešku suradnju sa Spider Grupom
29.10.15 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa - Rast prodaje i neto dobiti uz reorganizaciju distribucije
29.09.15 Statistika
Hrvatski potrošači sve optimističniji, ali i dalje u negativnom raspoloženju
08.09.15 Strateški savezi
Atlantic Grupa preuzima distribuciju Philipsove Consumer Lifestyle divizije u Hrvatskoj
30.07.15 Tvrtke i tržišta
Rast prodaje i neto dobiti Atlantic Grupe
27.05.15 Istraživanja
GfK: povjerenje njemačkih potrošača na najvišoj razini u 13 i pol godina
07.05.15 Financije i gospodarstvo
Prihodi prehrambenih kompanija porasli, profitabilnost poboljšana
29.04.15 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa - rast prodaje i neto profitabilnosti u prvom kvartalu
20.04.15 Zakon o zaštiti potrošača
Nepoštena trgovačka praksa: Potrošači bi trebali biti aktivni i informirani!
16.03.15 Tvrtke i tržišta
Atlantic otvorio novu tvornicu za proizvodnju energetskih pločica
13.03.15 Vijesti
Svjetski dan potrošača - 15. ožujka
24.02.15 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa - 2014. godinu obilježio rast poslovanja uz najveći investicijski ciklus u razvoj proizvodnje
02.02.15 Karijere
Mladen Pejković menadžersko pojačanje u Atlantic Grupi
28.11.14 Vijesti
Financial Times stavio Cocktu uz bok Coca-Coli
20.11.14 Potrošači
Potrošač mora biti informiran o onome što kupuje
12.11.14 Financije i gospodarstvo
Erste: Hrvatska malo radi na reformama, premda mnoge nisu politički 'skupe'
12.11.14 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa potpisala ugovor o preuzimanju Foodlanda
07.11.14 Vijesti
RBA: Ne iznenađuje visoka razina pesimizma potrošača
30.10.14 Tvrtke i tržišta
Atlantic grupa ostvarila 3,8 milijardi kuna prihoda
17.10.14 Promocije
Cockta – stvorena s budućnosti na umu
29.09.14 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa otkupila manjinske udjele u operativnim kompanijama
18.09.14 Strateški savezi
Atlantic Grupa potpisala 10 milijuna eura vrijedan kredit s EBRD-om
30.07.14 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa povećala neto dobit na 131,4 milijuna kuna
15.07.14 Strateški savezi
Atlantic grupa: suradnja s Kanaanom i mogućnost vlasničkog preuzimanja
24.02.14 Statistika
Atlantic Grupa - rast poslovanja u skladu s očekivanjima
11.02.14 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa kreditom EBRD-a ulaže u poslovanje u Srbiji
23.01.14 Vijesti iz regije
EK: osjetno poboljšano povjerenje potrošača u eurozoni i EU u siječnju
08.01.14 Zaposlenost / plaće
Veliki već počinju zapošljavati, a cijelo tržište rada oporavit će se tek 2015.
04.12.13 Strateški savezi
Atlantic Grupa preuzima distribuciju Unilevera za Hrvatsku i Sloveniju
30.10.13 Financije i gospodarstvo
Rast prihoda od prodaje uz poboljšanje profitabilnosti
26.09.13 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa otvara tvornicu u Novoj Gradišci
30.07.13 Tvrtke i tržišta
Snažan rast dobiti Atlantic grupe
23.07.13 Vijesti iz svijeta
Nastavljen rast povjerenja potrošača u svijetu, i u Hrvatskoj
16.07.13 Vijesti
GfK - Indeks povjerenja potrošača
15.07.13 Statistika
Prodaja u H&M-u poskočila u lipnju
05.07.13 Vijesti
Trgovci moraju obavijestiti potrošače o novoj, višoj cijeni cigareta
08.05.13 Tvrtke i tržišta
Atlantic grupa: Dividenda 9 kuna po dionici iz dobiti 2010.
22.02.13 Tvrtke i tržišta
Atlantic grupa: porast prihoda i profitabilnosti
04.02.13 Korisne informacije
Tedeschi osvojio nagradu koja vam možda ne bi odmah pala na pamet
29.01.13 Tvrtke i tržišta
Tedeschi za Bloomberg: Lani smo rasli za pet posto
18.12.12 Tvrtke i tržišta
Erste: očekujemo snažan rast neto dobiti Atlantic Grupe u 2013.
10.12.12 Tvrtke i tržišta
Tedeschi gradi novu tvornicu
04.12.12 Tvrtke i tržišta
Dionica Atlantic Grupe na najvišoj cijeni od rujna 2011.
23.11.12 Tvrtke i tržišta
Agrokor: Od 2013. preuzimamo distribuciju Red Bulla
19.11.12 Trgovina na veliko
Tedeschi potvrdio da diže kredit od 307 mil. eura zbog refinanciranja obveza
30.10.12 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa: Rast neto dobiti 9,6%
22.10.12 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa razmatra akvizicije u Srbiji
16.10.12 Seminari, konferencije
Otvorena 3. Međunarodna konferencija o prehrambenoj industriji
12.10.12 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa: Prijenos dionica manjinskih dioničara Soko Nada Štark
04.10.12 Tvrtke i tržišta
Atlantic razmišlja o seljenju Multipowera u Hrvatsku
24.09.12 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa započela proces pregovora za refinanciranje dugoročnih obveza
30.07.12 Tvrtke i tržišta
Atlantic grupa povećala prihode za 6,6 posto
14.07.12 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa postala vlasnik Atlantic Farmacije
28.06.12 Vijesti
"Potrošač" pozdravlja ukidanje naplate opomena
15.06.12 Tvrtke i tržišta
Tedeschi dobitnik priznanja ‘Biznis ličnost 2012’
15.06.12 Vijesti
Korak naprijed u zaštiti potrošača: Odzvonilo naplati slanja opomena!
16.05.12 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa postala 100-postotni vlasnik Bamapharma
30.04.12 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa: Poslovanje u skladu s očekivanjima uz nastavak rasta
23.04.12 Financije i gospodarstvo
Mimica s prehrambenim tvrtkama o ulasku u EU i utjecaju na razmjenu s CEFTA-om
10.04.12 Vijesti
Hrvatske potrošače europski zakoni štite samo na papiru
07.03.12 Vijesti
Vjesnik: I uz 26 udruga, potrošači i dalje nezaštićeni
07.03.12 Vijesti
Konferencija povodom dana zaštite potrošača
23.02.12 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa: Neto dobit 54,9 milijuna kuna
27.01.12 Tvrtke i tržišta
U Krašu održan sastanak predstavnika prehrambene industrije
17.01.12 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa nagradila menadžere i zaposlenike dionicama
09.01.12 Karijere
Imenovana uža Uprava Atlantic Grupe
27.10.11 Tvrtke i tržišta
Neto dobit Atlantic Grupe 40,4 milijuna kuna
21.09.11 Financije i gospodarstvo
Hrvatska najuspješnija zemlja regije u preuzimanjima i spajanjima u 2010.
26.08.11 Tvrtke i tržišta
Atlantic grupa izdaje 115 mil. kuna vrijednu obveznicu
28.07.11 Tvrtke i tržišta
Atlantic grupa: Pad neto dobiti, rast prihoda
19.07.11 Tvrtke i tržišta
Atlantic osporava rješenje o dodatnoj isplati dioničara Kalničkih voda
24.06.11 Tvrtke i tržišta
Atlantic grupa u Beogradu dobila priznanje
20.06.11 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa: Lanjska dobit u zadržanu dobit
03.06.11 Tvrtke i tržišta
Agrokor i Atlantic Grupa o kaznama njihovih tvrtki u Srbiji
01.06.11 Tvrtke i tržišta
Tedeschi: Nećemo seliti proizvodnju Droga Kolinske iz Slovenije
13.05.11 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa neto dobit usmjerava u razvoj ključnih projekata
28.04.11 Tvrtke i tržišta
Atlantic grupa u prvom tromjesečju poslovala s gubitkom
12.03.11 Vijesti
Kako potrošača vratiti u središte interesa?
11.03.11 Vijesti
U HGK održana Konferencija „Provedba politike zaštite potrošača – edukacija i informiranje potrošača i trgovaca“
10.03.11 Vijesti
MINGORP - Konferencija o potrošačkim pravima
24.02.11 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa: Rast prihoda i profitabilnosti
03.02.11 Vijesti iz regije
Droga Kolinska se mora odreći Grand Proma
02.02.11 Vijesti iz regije
Nakić: Drogini brendovi nisu ni slovenski ni hrvatski
30.12.10 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa: Završetak pripajanja Kalničkih voda Cedeviti
29.12.10 Tvrtke i tržišta
Atlantic menadžere nagradio s 1,7 mil. kuna vrijednim dionicama
09.12.10 Vijesti
Sustav zaštite potrošača pred kolapsom
07.12.10 Karijere
Bojan Klarić novi izvršni direktor u Atlantic Grupi
23.11.10 Tvrtke i tržišta
Atlantic grupa uplatila Istrabenzu 243,1 mil. eura za Droga Kolinsku
17.11.10 Tvrtke i tržišta
Atlantic grupa trošak kupnje Droga Kolinske prebacuje na slovensku tvrtku
27.10.10 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa povećala dobit
30.09.10 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa preuzima Kalničke vode za 82 milijuna kuna
29.09.10 Vijesti iz regije
Slovenija: Odobrena koncentracija Atlantica i Droga Kolinske
22.09.10 Tvrtke i tržišta
Ugovor o distribuciji Atlantica i Raucha vrijedan 36 mil. kuna
18.09.10 Seminari, konferencije
U Sloveniji završen dvodnevni forum o menadžmentu
24.08.10 Vijesti iz regije
Dioničari Istrabenza dali suglasnost na prodaju Droge Kolinske
21.07.10 Tvrtke i tržišta
Polugodišnji prihod Atlantic grupe 1,07 milijardi kuna
07.07.10 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa: Povećanjem kapitala do 605 mil. kuna
02.07.10 Financije i gospodarstvo
EBRD razmatra financiranje Atlantic Grupe sa 70 mil. eura
21.06.10 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa: Dividenda od 8,5 kuna po dionici
05.05.10 Tvrtke i tržišta
Dividenda Atlantic Grupe 8,5 kuna po dionici
29.04.10 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa: Kvartalni prihod 504 mil. kuna, a dobit 56,7 mil. kuna
23.02.10 Tvrtke i tržišta
Rast dobiti Atlantic Grupe 24 posto, prihodi 2,2 mlrd kuna
01.12.09 Tvrtke i tržišta
Nova tvornica Neve u Zagrebu
06.11.09 Tvrtke i tržišta
Atlantic: Nemamo planove za Podravku
30.10.09 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa: neto dobit porasla 11,6 posto
10.09.09 Vijesti
Završen projekt CARDS 2004 Twinning "Daljnje jačanje kapaciteta na području zaštite potrošača"
24.07.09 Tvrtke i tržišta
Dvoznamenkasti rast prihoda i dobiti Atlantic Grupe
16.06.09 Tvrtke i tržišta
Atlantic grupa isplaćuje dividendu od sedam kuna po dionici
25.05.09 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa: Za akvizicije 200 mil. kuna
07.05.09 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa povećala dobit 51 posto
14.04.09 Vijesti
Europski potrošači se boje prikrivenih poskupljenja
13.03.09 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupi profit veći za 44 posto
10.03.09 Trgovina na veliko
Atlantic preuzima distribuciju Ferrera u Sloveniji
03.03.09 Zaposlenost / plaće
Trećina zaposlenih ne osjeća krizu
27.02.09 Korisne informacije
Atlantic Grupa Specijalni partner Hrvatskog olimpijskog odbora
30.12.08 Trgovina na veliko
Atlantic Grupa preuzima distribuciju Karoline
18.12.08 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa potpisala ugovor s Nestleom
14.11.08 Karijere
Joško Klisović imenovan za Generalnog tajnika Atlantic Grupe
03.11.08 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa ostvarila 73,3 milijuna kuna neto dobiti
17.10.08 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa "Otkriće godine" East Capitala
11.09.08 Tvrtke i tržišta
Tedeschi: Želimo da Farmacia postane jedinstveni brand
02.09.08 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa preuzela ZIP distribuciju
21.08.08 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa: Rast svih poslovnih pokazatelja
03.07.08 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupi novi kredit DEG-a
18.06.08 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa: Dividenda 4,70 kuna po dionici
08.05.08 Tvrtke i tržišta
Dividenda Atlantic Grupe 4,70 kuna po dionici
07.05.08 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa: Dobit iz poslovanja porasla 40%
10.04.08 Tvrtke i tržišta
Atlantic i TDR sklopili partnerstvo u distribuciji
27.03.08 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa nastavlja kupovati nove ljekarne
20.03.08 Tvrtke i tržišta
HAAB: Prihodi Atlantic grupe 2 milijarde kuna u 2008.
18.03.08 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa lani udvostručila neto dobit
14.02.08 Vijesti
HUP: Posjećenost trgovina uobičajena
08.02.08 Vijesti
HUP o najavljenom bojkotu kupnje
31.01.08 Tvrtke i tržišta
Atlantic preuzeo još tri ljekarnička lanca
14.01.08 Trgovina na veliko
Atlantic formira nacionalni ljekarnički lanac
08.01.08 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa očekuje rast dobiti od 70 posto u 2007.
04.01.08 Karijere
Danijel Banek novi Izvršni direktor centralne nabave Atlantic grupe
19.12.07 Vijesti
GfK o potrošačkoj klimi u Hrvatskoj
12.12.07 Karijere
Atlantic: Ana Jožinec nova Izvršna direktorica ljudskih resursa
07.12.07 Karijere
Atlantic: Igor Pokaz novi predstojnik ureda predsjednika Uprave
01.12.07 Vijesti
EK: Predstavljanje projekta o zaštiti potrošača
29.11.07 Izvoz
Zajednički nastup Atlantica i Zvečeva u Makedoniji
20.11.07 Zakon o zaštiti potrošača
GfK: Većina građana ne zna za zakon o zaštiti potrošača
19.11.07 Trgovina na veliko
Dionica Atlantic Grupe uvrštena u Prvu kotaciju ZSE
14.11.07 Tvrtke i tržišta
Neto dobit Atlantica veća 62 posto
12.11.07 Tvrtke i tržišta
Povećanje temeljnog kapitala Atlantic Grupe
09.11.07 Licenca
Atlantic Grupa dobila Certifikat Poslodavac Partner
02.11.07 Tvrtke i tržišta
Veliki interes za upis dionica Atlantic Grupe
27.10.07 Vijesti
Susret poslodavaca s predstavnicima Udruge za zaštitu potrošača
25.10.07 Tvrtke i tržišta
Badel 1862: Ugovor s Atlanticom za Cedevitu u bočicama
22.10.07 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa ulazi u ljekarnički biznis
18.10.07 Trgovina na veliko
Cijena dionice Atlantic Grupe u javnoj ponudi od 750 do 960 kuna
08.10.07 Karijere
Goran Rotim Generalni tajnik Atlantic Grupe
02.10.07 Trgovina na veliko
Javna ponuda dionica Atlantic Grupe u trećem tjednu listopada
25.07.07 Tvrtke i tržišta
Atlantic grupa povećala dobit
23.07.07 Trgovina na veliko
Atlantic može očekivati između 300 i 400 mil. kuna kroz javnu ponudu
20.07.07 Trgovina na veliko
Emil Tedeschi izlazi na burzu s Atlanticom
11.07.07 Zakon o zaštiti potrošača
Sabor o zaštiti potrošača
03.07.07 Trgovina na veliko
Atlantic Grupa preuzela distribucijsku tvrtku u Makedoniji
28.06.07 Vijesti
Vlada uputila u Sabor novi Zakon o zaštiti potrošača
23.06.07 Neprehrambeni proizvodi
Potrošač: Kupnjom štedljivijih uređaja do uštede energije
13.06.07 Trgovina na veliko
Atlantic Grupa povećava temeljni kapital privatnom ponudom dionica
11.06.07 Istraživanja
Potrošači vladaju Internetom
31.05.07 Izvoz
Atlantic Grupa za 6 mil. eura kupila srpsku Multivitu
25.04.07 Vijesti
NHS: Građani u svibanj ulaze s kreditnom zaduženosti većom od 100 milijardi kuna
19.04.07 Trgovina na veliko
Atlantic grupa kupila Fidifarm/Dietpharm za 83 milijuna kuna
01.03.07 Vijesti
2007. godina edukacije potrošača u republici Hrvatskoj
22.02.07 Vijesti
Projekt CARDS 2002 - Jačanje kapaciteta na području zaštite potrošača
03.01.07 Seminari, konferencije
GfKinfo: Retail Summit 2007 u Pragu
30.12.06 Šira regija
Pad povjerenja njemačkih potrošača
30.11.06 Vijesti
Šibenik: Forum o pristupanju Hrvatske EU na temu zaštite potrošača
28.11.06 Trgovina na veliko
Atlantic Grupa pregovara o preuzimanju dviju kompanija
17.11.06 Statistika
Atlantic Grupa u prvih devet mjeseci 1,13 mlrd kuna prihoda, 26 mil. kuna neto dobiti
25.10.06 Trgovina na veliko
Atlantic grupa izdaje obveznica u vrijednosti 115 milijuna kuna
21.10.06 Izravna strana ulaganja
Atlantic grupa i DEG dogovorili dokapitalizaciju
21.08.06 Trgovina na malo
Otvoren multipower centar
16.08.06 Vijesti
Vratiš kupljeno u roku 8 dana i dobiješ novac
03.08.06 Vijesti
Kupci ne znaju koliko ih zakon dobro štiti
01.08.06 Vijesti
Atlantic Grupa: 727 mil. kuna prihoda u prvih šest mjeseci
27.07.06 Trgovina na malo
Multipower na hrvatskom tržištu
18.07.06 Vijesti
Projekt „Informiranje o zaštiti potrošača“ za 2006. godinu
14.07.06 Trgovina na veliko
Atlantic Grupa izdala treću tranšu komercijalnih zapisa
11.07.06 Trgovina na veliko
Treća tranša komercijalnih zapisa Atlantica
16.06.06 Istraživanja
I brendovi oblikuju prehrambeno ponašanje
22.05.06 Uvoz
ATLANTIC GRUPA - U prvom kvartalu organski rast prihoda od 13 posto
17.05.06 Vijesti
Sudac nepravomoćno oslobodio Iliju Rkmana
16.08.05 Zakon o zaštiti potrošača
Zakon o zaštiti potrošača i pregled zakona i podzakonskih propisa
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa