Info
Seniko studio
Financije i gospodarstvo
07.05.2015. Prihodi prehrambenih kompanija porasli, profitabilnost poboljšana
Većina najvećih hrvatskih tvrtki iz poljoprivredno-prehrambenog sektora u prvom je tromjesečju poboljšala profitabilnost i ostvarila veće prihode u odnosu na isto lanjsko razdoblje, što se zahvaljuje rastu izvoza, ali i potrošnje u Hrvatskoj, pokazuju podaci iz financijskih izvješća kompanija.

Prošloga je tjedna Atlantic Grupa objavila kako je u prva tri ovogodišnja mjeseca poslovala s neto dobiti nakon manjinskih interesa od 44,6 milijuna kuna, što je 39,3 posto više u odnosu na isto razdoblje lani. Prihodi kompanije od prodaje porasli su, pak, za 3 posto, na 1,157 milijardi kuna.

Najveći rast, 11,7 posto, ostvaren je na tržištu Hrvatske, koje ima najveći udjel u ukupnom prihodu od prodaje od 25,8 posto. Prodaja u Srbiji, drugom najvećem tržištu, s 22,6 posto udjela u ukupnom prihodu, zabilježila je rast od 6,3 posto.

Rast prodaje na domaćem tržištu može se, među ostalim, pripisati blagom, ali ipak jačanju domaće potražnje. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku (DZS), promet od trgovine na malo u ožujku je porastao 1,1 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine. To je već osmi mjesec zaredom kako potrošnja raste, a tako dugi niz rasta potrošnje nije zabilježen još od 2007. godine.

Procjenjuje se da je u cijelom prvom tromjesečju promet u trgovini na malo porastao 1,7 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.
Podravka iz gubitka u dobitak

Grupa Podravka u prvom je tromjesečju ostvarila prihod od prodaje od 783,9 milijuna kuna, što je rast za 4,7 posto u odnosu na isto razdoblje lani, a neto dobit je iznosila 59,8 milijuna kuna. Lani je u prvom tromjesečju Podravka zabilježila gubitak od 36,2 milijuna kuna.

Kako se navodi u poslovnom izvješću, glavno obilježje rezultata poslovanja Grupe Podravka u prvome tromjesečju je završetak velikog dijela procesa restrukturiranja kompanije, zbog čega rezultat poslovanja kompanije nakon niza godina nije opterećen troškovima restrukturiranja.

Kompanija ističe i podatak da su na inozemnim tržištima ostvareni 3,8 posto viši prihodi od prodaje, čime se nastavlja trend rasta kao rezultat strateškog fokusa kompanije na internacionalizaciju poslovanja.

Od važnijih događaja iz Podravke ističu sklapanje ugovora o stjecanju 51,55 posto dionica ljubljanskog Žita. Tom akvizicijom Grupa Podravka svrstat će se u sam vrh prehrambene industrije na tržištu Slovenije s ukupnim prihodom na godišnjoj razini od oko 900 milijuna kuna.

Ukupni konsolidirani godišnji prihod Grupe Podravka nakon preuzimanja Žita iznositi će oko 4,5 milijardi kuna, ističu iz koprivničke prehrambene tvrtke, dodajući i kako je Podravka u ožujku preuzela kontrolu nad rovinjskom Mirnom.

Povećan izvoz Atlantica i Podravke, ali i drugih domaćih prehrambenih proizvođača, pridonio je i poboljšanju slike vanjskotrgovinske razmjene Hrvatske.

Prema podacima DZS-a, u prva dva mjeseca ove godine Hrvatska je na inozemna tržišta izvezla roba u ukupnoj vrijednosti od 12,12 milijardi kuna, što je za 4,1 posto ili za 479 milijuna kuna više u odnosu na prva dva mjeseca prošle godine.
Dobit Kraša porasla 1,3, a prihodi 10 posto

I Kraš je u prvom tromjesečju povećao izvoz. U okviru porasta izvoza značajna povećanja ostvarena su na tržišta Australije, Saudijske Arabije, Njemačke, Švedske, Srbije i Slovenije, ističe ta tvrtka u poslovnom izvješću.

Kraš grupa je u prvom tromjesečju ostvarila neto dobit od 1,8 milijuna kuna, što je rast od 1,3 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Konsolidirani ukupni prihodi grupe iznosili su 206,9 milijuna kuna i u odnosu na isto razdoblje lani viši su za 19,1 milijun kuna ili 10,1 posto.

Glavninu ukupnih prihoda, odnosno 201,2 milijuna kuna čine prihodi od prodaje, pri čemu prihodi od prodaje na domaćem tržištu iznose 104,1 milijun kuna, a prihodi od prodaje u inozemstvu 97,1 milijun kuna.

Uz rast prihoda, Ledo Grupa ponovno s dobiti

Ledo Grupa je, pak, u prvom tromjesečju ostvarila dobit od 88 tisuća kuna za razliku od istog razdoblja lani kada je ostvaren gubitak od 40 milijuna kuna. Ukupni su prihodi Grupe iznosili 355,4 milijuna kuna i porasli su za 11,3 posto, što je posljedica intenzivnih marketinških i prodajnih aktivnosti, ističu u tvrtki.

Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su porasli 7,4 posto, na 329,1 milijun kuna. Ukupni rashodi Leda iznosili su, pak, 350,6 milijuna kuna i smanjeni su za 0,38 posto.
Uz povećane prihode, Zvijezda smanjila gubitak

I dok se Ledo vratio u profitabilne vode, tvrtka Zvijezda, još jedno perjanica Agrokorova konglomerata, poslovala je u prvom tromjesečju s gubitkom od 4,5 milijuna kuna. Ipak, to je manji gubitak u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je iznosio 8,9 milijuna kuna, pokazuju podaci iz financijskog izvješća Zvijezde.

U prvom tromjesečju 2015. Grupa je ostvarila ukupne prihode u iznosu od 204,3 milijuna kuna, što je rast od 1,8 posto. Ukupni su rashodi iznosili 206,9 milijuna kuna i manji su za 0,21 posto.

Belje: snažan rast dobiti, pad prihoda

Konsolidirano izvješće za prvi kvartal tvrtke Belje pokazuje da je ostvarena neto dobit od 15,3 milijuna kuna, što je višestruko povećanje u odnosu na 2,2 milijuna kuna dobiti iz istog razdoblja lani.

Istodobno su ukupni prihodi tvrtke smanjeni 21,6 posto, na 336,3 milijuna kuna.

Belje je u prva tri mjeseca ostvarilo ukupne rashode od 320,9 milijuna kuna, što je smanjenje od 23 posto. U tvrtki ističu kako se poslovanje odvija pod utjecajem financijske krize koja još uvijek bitno određuje uvjete poslovanja u Hrvatskoj te zemljama u okruženju.

Granolio smanjio gubitak, prihodi 3,8 posto veći

Tvrtka Granolio je u prvom tromjesečju ostvarila gubitak od 4,8 milijuna kuna, što je smanjenje prema istom razdoblju lani za 5,7 milijuna kuna, pokazuje konsolidirano financijsko izvješće te tvrtke.

Ukupni konsolidirani poslovni prihodi Granolia u prvom kvartalu iznosili su 194,3 milijuna kuna, što je 3,8 posto više nego u istom razdoblju prethodne godine. Pritom su prihodi od prodaje dosegli 189,6 milijuna kuna i porasli su za 6,2 milijuna kuna.

Ukupni poslovni rashodi, na konsolidiranoj razini, u prvom kvartalu ove u odnosu na prvi kvartal prethodne godine ostali su na približno jednakoj razini, te su iznosili 191,4 milijuna kuna.
Proizvodnja prehrambenog sektora porasla iznad prosjeka

Rast izvoza mnogih domaćih prehrambenih kompanija i jačanje domaće potrošnje rezultirali su i povećanjem proizvodnje. Prema podacima DZS-a, u prvom je tromjesečju ukupna industrijska proizvodnja porasla za 0,3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Pritom je proizvodnja prehrambenih proizvoda porasla iznad tog prosjeka. Po podacima DZS-a, u prvom tromjesečju uvećana je za 3,6 posto u odnosu na isto tromjesečje lani, a samo u ožujku skočila je za 7,1 posto na godišnjoj razini.

HUP: stanje poduzeća u prehrambenom sektoru relativno stabilno

U Hrvatskoj udruzi poslodavca (HUP) ocjenjuju kako je "obzirom na okolnosti u kojim posluju - izrazito jaku inozemnu konkurenciju i opće trendove u gospodarstvu - stanje poduzeća u prehrambenom sektoru relativno stabilno, a rezultati poslovanja kompanija, imajući u vidu spomenute okolnosti, vrlo dobri".

Iz objavljenih podataka vidljivo je da većina vodećih kompanija prehrambene industrije u prvom tromjesečju ove godine iskazuje rast prihoda i rast neto dobiti, kaže Milka Kosanović, direktorica HUP - Udruge prehrambene industrije i poljoprivrede.

No, napominje kako je stanje u sektoru primarne poljoprivrede drugačije - poljoprivredne tvrtke, usprkos povećanju proizvodnje, imaju manje prihode nego prošle godine.

Rezultati bi mogli biti puno bolji kada bi kompanije imale sustavnu stratešku pomoć države u rastu i razvoju, a u skladu s odrednicama Industrijske strategije RH koja je ovaj sektor proglasila strateškim, ističe Kosanović.

"Kompanije prehrambeno-poljoprivrednog sektora usmjerene su na stalna ulaganja i inovacije, visok tehnološki razvoj te podizanje razina vlastite produktivnosti.

U tome im je svakako potrebna snažnija podrška države, jer je ima i naša najjača inozemna konkurencija, s kojom je na ovaj način iznimno teško držati korak i ostvarivati ovako dobre rezultate", napominje Kosanović. (H)

Povezani članci
30.10.16 Tvrtke i tržišta
Prihodi Atlantic Grupe pali, neto dobit porasla
28.07.16 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa u prvom polugodištu s padom dobiti i prihoda
22.07.16 Tvrtke i tržišta
Grupa Podravka ostvarila rast prihoda i neto dobiti
21.06.16 Tvrtke i tržišta
Atlantic novom obveznicom prati planove razvoja poslovanja
17.05.16 Tvrtke i tržišta
EBRD najavljuje novu razvojnu fazu Atlantic Grupe
28.04.16 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa - Prvo tromjesečje u znaku internacionalizacije
26.04.16 Strateški savezi
Atlantic grupa zainteresirana za Podravku
15.04.16 Vijesti
Podravka i Hrvatska udruga poslodavaca za akciju „Korak u život“ na modnoj reviji Aleksandre Dojčinović
29.03.16 HUP
HUP predao ministarstvu prijedloge za reformu sustava javne nabave
22.02.16 Tvrtke i tržišta
Značajan rast prihoda i neto dobiti
22.12.15 Strateški savezi
Atlantic Grupa proširuje stratešku suradnju sa Spider Grupom
29.10.15 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa - Rast prodaje i neto dobiti uz reorganizaciju distribucije
22.10.15 Sajmovi i izložbe
Cabernet Sauvignon Vina Belje hrvatski pobjednik u Bergamu
08.09.15 Strateški savezi
Atlantic Grupa preuzima distribuciju Philipsove Consumer Lifestyle divizije u Hrvatskoj
30.07.15 Tvrtke i tržišta
Rast prodaje i neto dobiti Atlantic Grupe
24.07.15 Tvrtke i tržišta
Neto dobit Grupe Podravka u prvoj polovici godine 92 milijuna kuna
22.07.15 Tvrtke i tržišta
Dokapitalizacija Podravke: Upisane i uplaćene sve raspoložive dionice
08.07.15 Tvrtke i tržišta
Vlada: Država sudjeluje u dokapitalizaciji Podravke
07.07.15 Vijesti
HUP kod Hrvatske stranke umirovljenika o 16 pitanja
06.07.15 Tvrtke i tržišta
Podravka: započinje upis novih dionica u okviru dokapitalizacije
03.07.15 Vijesti
HUP kod Predsjednice RH na temu 16 pitanja
18.06.15 Zdravlje
Domaća farmaceutska industrija partner u razvoju, partner u zdravlju
18.06.15 Karijere
HUP: Udruga trgovine - izborna skupština
29.04.15 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa - rast prodaje i neto profitabilnosti u prvom kvartalu
16.04.15 Financije i gospodarstvo
Susret gospodarstvenika u organizaciji HUP-a
27.03.15 DOP
Korištenjem toplinske energije do 240 novih radnih mjesta
16.03.15 Tvrtke i tržišta
Atlantic otvorio novu tvornicu za proizvodnju energetskih pločica
03.03.15 Seminari, konferencije
Međunarodna konferencija “Osnaživanje žena u gospodarstvu”
24.02.15 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa - 2014. godinu obilježio rast poslovanja uz najveći investicijski ciklus u razvoj proizvodnje
02.02.15 Karijere
Mladen Pejković menadžersko pojačanje u Atlantic Grupi
30.01.15 Vijesti
Kotromanović: lani izvezeno 25 posto više vojne opreme i oružja
29.01.15 Vijesti
HUP i SSSH potpisali Sporazum o bipartitnoj suradnji
17.12.14 Vijesti
Osnovana HUP-Koordinacija generalnih zastupnika proizvođača osobnih motornih vozila i lakih komercijalnih vozila
09.12.14 Vijesti
„Ne prihvaćamo krizu kao normalno stanje!“
28.11.14 Vijesti
Financial Times stavio Cocktu uz bok Coca-Coli
12.11.14 Financije i gospodarstvo
Erste: Hrvatska malo radi na reformama, premda mnoge nisu politički 'skupe'
12.11.14 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa potpisala ugovor o preuzimanju Foodlanda
30.10.14 Tvrtke i tržišta
Atlantic grupa ostvarila 3,8 milijardi kuna prihoda
17.10.14 Promocije
Cockta – stvorena s budućnosti na umu
29.09.14 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa otkupila manjinske udjele u operativnim kompanijama
18.09.14 Strateški savezi
Atlantic Grupa potpisala 10 milijuna eura vrijedan kredit s EBRD-om
18.09.14 Vijesti
Roglić: HUP bi mogla voditi Gordana Deranja
30.07.14 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa povećala neto dobit na 131,4 milijuna kuna
15.07.14 Strateški savezi
Atlantic grupa: suradnja s Kanaanom i mogućnost vlasničkog preuzimanja
17.04.14 Vijesti
HUP: Ponovo se pribjegava najjednostavnijim rješenjima
31.03.14 Vijesti
Intenzivnija suradnja HUP-a i Ministarstva poljoprivrede
24.02.14 Statistika
Atlantic Grupa - rast poslovanja u skladu s očekivanjima
11.02.14 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa kreditom EBRD-a ulaže u poslovanje u Srbiji
10.02.14 Vijesti
HUP predstavio mjere za izlazak iz krize vodstvu HDZ-a
03.02.14 Vijesti
20 hrvatskih tvrtki zainteresirano za gradnju prvog svjetskog fuzijskog reaktora
08.01.14 Zaposlenost / plaće
Veliki već počinju zapošljavati, a cijelo tržište rada oporavit će se tek 2015.
04.12.13 Strateški savezi
Atlantic Grupa preuzima distribuciju Unilevera za Hrvatsku i Sloveniju
30.10.13 Financije i gospodarstvo
Rast prihoda od prodaje uz poboljšanje profitabilnosti
22.10.13 Financije i gospodarstvo
Poduzetnici Grčiću: Kao da imamo dvije vlade
30.09.13 Vijesti
Mudrinić: stanje je blizu alarmantnog
26.09.13 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa otvara tvornicu u Novoj Gradišci
22.08.13 Vijesti
Hrvatska udruga poslodavaca pozdravlja inicijativu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje
30.07.13 Tvrtke i tržišta
Snažan rast dobiti Atlantic grupe
05.07.13 Karijere
Glavni direktor HUP-a izabran u gospodarsko socijalno vijeće EU
18.06.13 Vijesti
Čavlović Smiljanec: porezni sustav pomaže gospodarstvu
13.06.13 Karijere
Zoran Maksić na čelu HUP-Koordinacije za duhanske proizvode
08.05.13 Vijesti
HUP: Vlada mora liberalizirati ulagačku klimu
08.05.13 Tvrtke i tržišta
Atlantic grupa: Dividenda 9 kuna po dionici iz dobiti 2010.
07.05.13 Vijesti
Mudrinić: Uvjeti za investicije nisu povoljni
03.05.13 Vijesti
HUP trend: Pad pouzdanja poduzetnika u industriji
02.05.13 Vijesti
HUP: Damir Skender novi predsjednik Vijeća članova
12.04.13 Vijesti
Hrvatska ICT industrija dinamična je grana koja ima dobar potencijal za daljnji rast
22.02.13 Tvrtke i tržišta
Atlantic grupa: porast prihoda i profitabilnosti
04.02.13 Korisne informacije
Tedeschi osvojio nagradu koja vam možda ne bi odmah pala na pamet
29.01.13 Tvrtke i tržišta
Tedeschi za Bloomberg: Lani smo rasli za pet posto
18.12.12 Tvrtke i tržišta
Erste: očekujemo snažan rast neto dobiti Atlantic Grupe u 2013.
10.12.12 Tvrtke i tržišta
Tedeschi gradi novu tvornicu
04.12.12 Tvrtke i tržišta
Dionica Atlantic Grupe na najvišoj cijeni od rujna 2011.
23.11.12 Tvrtke i tržišta
Agrokor: Od 2013. preuzimamo distribuciju Red Bulla
19.11.12 Trgovina na veliko
Tedeschi potvrdio da diže kredit od 307 mil. eura zbog refinanciranja obveza
30.10.12 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa: Rast neto dobiti 9,6%
22.10.12 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa razmatra akvizicije u Srbiji
16.10.12 Seminari, konferencije
Otvorena 3. Međunarodna konferencija o prehrambenoj industriji
12.10.12 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa: Prijenos dionica manjinskih dioničara Soko Nada Štark
04.10.12 Tvrtke i tržišta
Atlantic razmišlja o seljenju Multipowera u Hrvatsku
24.09.12 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa započela proces pregovora za refinanciranje dugoročnih obveza
30.07.12 Tvrtke i tržišta
Atlantic grupa povećala prihode za 6,6 posto
14.07.12 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa postala vlasnik Atlantic Farmacije
15.06.12 Tvrtke i tržišta
Tedeschi dobitnik priznanja ‘Biznis ličnost 2012’
16.05.12 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa postala 100-postotni vlasnik Bamapharma
30.04.12 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa: Poslovanje u skladu s očekivanjima uz nastavak rasta
23.04.12 Financije i gospodarstvo
Mimica s prehrambenim tvrtkama o ulasku u EU i utjecaju na razmjenu s CEFTA-om
23.02.12 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa: Neto dobit 54,9 milijuna kuna
27.01.12 Tvrtke i tržišta
U Krašu održan sastanak predstavnika prehrambene industrije
17.01.12 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa nagradila menadžere i zaposlenike dionicama
09.01.12 Karijere
Imenovana uža Uprava Atlantic Grupe
27.10.11 Tvrtke i tržišta
Neto dobit Atlantic Grupe 40,4 milijuna kuna
21.09.11 Financije i gospodarstvo
Hrvatska najuspješnija zemlja regije u preuzimanjima i spajanjima u 2010.
26.08.11 Tvrtke i tržišta
Atlantic grupa izdaje 115 mil. kuna vrijednu obveznicu
28.07.11 Tvrtke i tržišta
Atlantic grupa: Pad neto dobiti, rast prihoda
19.07.11 Tvrtke i tržišta
Atlantic osporava rješenje o dodatnoj isplati dioničara Kalničkih voda
24.06.11 Tvrtke i tržišta
Atlantic grupa u Beogradu dobila priznanje
20.06.11 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa: Lanjska dobit u zadržanu dobit
03.06.11 Tvrtke i tržišta
Agrokor i Atlantic Grupa o kaznama njihovih tvrtki u Srbiji
01.06.11 Tvrtke i tržišta
Tedeschi: Nećemo seliti proizvodnju Droga Kolinske iz Slovenije
13.05.11 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa neto dobit usmjerava u razvoj ključnih projekata
28.04.11 Tvrtke i tržišta
Atlantic grupa u prvom tromjesečju poslovala s gubitkom
24.02.11 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa: Rast prihoda i profitabilnosti
03.02.11 Vijesti iz regije
Droga Kolinska se mora odreći Grand Proma
02.02.11 Vijesti iz regije
Nakić: Drogini brendovi nisu ni slovenski ni hrvatski
30.12.10 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa: Završetak pripajanja Kalničkih voda Cedeviti
29.12.10 Tvrtke i tržišta
Atlantic menadžere nagradio s 1,7 mil. kuna vrijednim dionicama
07.12.10 Karijere
Bojan Klarić novi izvršni direktor u Atlantic Grupi
23.11.10 Tvrtke i tržišta
Atlantic grupa uplatila Istrabenzu 243,1 mil. eura za Droga Kolinsku
17.11.10 Tvrtke i tržišta
Atlantic grupa trošak kupnje Droga Kolinske prebacuje na slovensku tvrtku
27.10.10 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa povećala dobit
30.09.10 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa preuzima Kalničke vode za 82 milijuna kuna
29.09.10 Vijesti iz regije
Slovenija: Odobrena koncentracija Atlantica i Droga Kolinske
22.09.10 Tvrtke i tržišta
Ugovor o distribuciji Atlantica i Raucha vrijedan 36 mil. kuna
18.09.10 Seminari, konferencije
U Sloveniji završen dvodnevni forum o menadžmentu
24.08.10 Vijesti iz regije
Dioničari Istrabenza dali suglasnost na prodaju Droge Kolinske
21.07.10 Tvrtke i tržišta
Polugodišnji prihod Atlantic grupe 1,07 milijardi kuna
02.07.10 Financije i gospodarstvo
EBRD razmatra financiranje Atlantic Grupe sa 70 mil. eura
21.06.10 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa: Dividenda od 8,5 kuna po dionici
05.05.10 Tvrtke i tržišta
Dividenda Atlantic Grupe 8,5 kuna po dionici
29.04.10 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa: Kvartalni prihod 504 mil. kuna, a dobit 56,7 mil. kuna
23.02.10 Tvrtke i tržišta
Rast dobiti Atlantic Grupe 24 posto, prihodi 2,2 mlrd kuna
01.12.09 Tvrtke i tržišta
Nova tvornica Neve u Zagrebu
30.10.09 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa: neto dobit porasla 11,6 posto
16.06.09 Tvrtke i tržišta
Atlantic grupa isplaćuje dividendu od sedam kuna po dionici
25.05.09 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa: Za akvizicije 200 mil. kuna
07.05.09 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa povećala dobit 51 posto
13.03.09 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupi profit veći za 44 posto
30.12.08 Trgovina na veliko
Atlantic Grupa preuzima distribuciju Karoline
18.12.08 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa potpisala ugovor s Nestleom
14.11.08 Karijere
Joško Klisović imenovan za Generalnog tajnika Atlantic Grupe
03.11.08 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa ostvarila 73,3 milijuna kuna neto dobiti
17.10.08 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa "Otkriće godine" East Capitala
11.09.08 Tvrtke i tržišta
Tedeschi: Želimo da Farmacia postane jedinstveni brand
02.09.08 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa preuzela ZIP distribuciju
21.08.08 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa: Rast svih poslovnih pokazatelja
18.06.08 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa: Dividenda 4,70 kuna po dionici
08.05.08 Tvrtke i tržišta
Dividenda Atlantic Grupe 4,70 kuna po dionici
07.05.08 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa: Dobit iz poslovanja porasla 40%
10.04.08 Tvrtke i tržišta
Atlantic i TDR sklopili partnerstvo u distribuciji
27.03.08 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa nastavlja kupovati nove ljekarne
20.03.08 Tvrtke i tržišta
HAAB: Prihodi Atlantic grupe 2 milijarde kuna u 2008.
18.03.08 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa lani udvostručila neto dobit
15.02.08 Tvrtke i tržišta
Atlantic: Odgovoran odnos prema potrošaču nema alternativu
31.01.08 Tvrtke i tržišta
Atlantic preuzeo još tri ljekarnička lanca
14.01.08 Trgovina na veliko
Atlantic formira nacionalni ljekarnički lanac
08.01.08 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa očekuje rast dobiti od 70 posto u 2007.
04.01.08 Karijere
Danijel Banek novi Izvršni direktor centralne nabave Atlantic grupe
12.12.07 Karijere
Atlantic: Ana Jožinec nova Izvršna direktorica ljudskih resursa
07.12.07 Karijere
Atlantic: Igor Pokaz novi predstojnik ureda predsjednika Uprave
29.11.07 Izvoz
Zajednički nastup Atlantica i Zvečeva u Makedoniji
19.11.07 Trgovina na veliko
Dionica Atlantic Grupe uvrštena u Prvu kotaciju ZSE
14.11.07 Tvrtke i tržišta
Neto dobit Atlantica veća 62 posto
12.11.07 Tvrtke i tržišta
Povećanje temeljnog kapitala Atlantic Grupe
09.11.07 Licenca
Atlantic Grupa dobila Certifikat Poslodavac Partner
02.11.07 Tvrtke i tržišta
Veliki interes za upis dionica Atlantic Grupe
25.10.07 Tvrtke i tržišta
Badel 1862: Ugovor s Atlanticom za Cedevitu u bočicama
22.10.07 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa ulazi u ljekarnički biznis
18.10.07 Trgovina na veliko
Cijena dionice Atlantic Grupe u javnoj ponudi od 750 do 960 kuna
08.10.07 Karijere
Goran Rotim Generalni tajnik Atlantic Grupe
02.10.07 Trgovina na veliko
Javna ponuda dionica Atlantic Grupe u trećem tjednu listopada
25.07.07 Tvrtke i tržišta
Atlantic grupa povećala dobit
23.07.07 Trgovina na veliko
Atlantic može očekivati između 300 i 400 mil. kuna kroz javnu ponudu
20.07.07 Trgovina na veliko
Emil Tedeschi izlazi na burzu s Atlanticom
03.07.07 Trgovina na veliko
Atlantic Grupa preuzela distribucijsku tvrtku u Makedoniji
13.06.07 Trgovina na veliko
Atlantic Grupa povećava temeljni kapital privatnom ponudom dionica
31.05.07 Izvoz
Atlantic Grupa za 6 mil. eura kupila srpsku Multivitu
19.04.07 Trgovina na veliko
Atlantic grupa kupila Fidifarm/Dietpharm za 83 milijuna kuna
28.11.06 Trgovina na veliko
Atlantic Grupa pregovara o preuzimanju dviju kompanija
17.11.06 Statistika
Atlantic Grupa u prvih devet mjeseci 1,13 mlrd kuna prihoda, 26 mil. kuna neto dobiti
25.10.06 Trgovina na veliko
Atlantic grupa izdaje obveznica u vrijednosti 115 milijuna kuna
21.10.06 Izravna strana ulaganja
Atlantic grupa i DEG dogovorili dokapitalizaciju
21.08.06 Trgovina na malo
Otvoren multipower centar
01.08.06 Vijesti
Atlantic Grupa: 727 mil. kuna prihoda u prvih šest mjeseci
27.07.06 Trgovina na malo
Multipower na hrvatskom tržištu
14.07.06 Trgovina na veliko
Atlantic Grupa izdala treću tranšu komercijalnih zapisa
11.07.06 Trgovina na veliko
Treća tranša komercijalnih zapisa Atlantica
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa