Info
Seniko studio
Vijesti iz svijeta
15.01.2010. Iz svijeta - ukratko
ZAGREB/WASHINGTON - Njemačka predvodi po kapacitetima za efikasni transport roba i povezivanje proizvođača i potrošača, pokazalo je najnovije izvješće Svjetske banke o trgovinskoj logistici, u kojem je Hrvatska zauzela 74. mjesto među 155 zemalja.

Trgovinska je logistika općenito poboljšana ali treba uložiti dodatne napore u njezin snažniji oporavak, zaključuju autori izvješća "Povezivanje radi uspješnije konkurencije: trgovinska logistika u svjetskom gospodarstvu", kojeg Svjetska banka objavljuje svake dvije godine. Izvješće je obuhvatilo 155 zemalja, a ljestvica se temelji na sveobuhvatnom globalnom istraživanju međunarodnih kompanija za prijevoz tereta i ekspresnu dostavu.

Prvo je mjesto na ljestvici razvijenosti trgovinskih kapaciteta zauzela Njemačka s 4,11 bodova. Drugo je pripalo Singapuru s 4,09 bodova a treće Švedskoj s 4,08 bodova. Hrvatska je u novom izvješću zauzela 74. mjesto, s 2,77 bodova, dok je u prethodnom bila na 63. mjestu.


ZAGREB/LUXEMBOURG - Godišnja stopa inflacije u eurozoni je u prosincu 2009. ubrzala na 0,9 posto, a u Europskoj uniji na 1,4 posto, nasuprot u studenome zabilježenih 0,5 odnosno jedan posto, objavio je europski ured za statistiku Eurostat.

Na mjesečnoj su razini u zadnjem mjesecu prošle godine potrošačke cijene u 16-članoj eurozoni porasle za 0,3 posto a u 27-članom EU za 0,2 posto, objavio je dalje Eurostat. Prosječna godišnja stopa inflacije u prošloj je godini u eurozoni iznosila 0,3 a u EU jedan posto, nasuprot 3,3 odnosno 3,7 posto u 2008., objavio je Eurostat.


BRUXELLES - Francuska želi da Europa razvije pravu zajedničku industrijsku politiku koja bi bila sposobna stvarati izrazito uspješne kompanije, te se zalaže za "koordinirano ekonomsko upravljanje", kaže se u dokumentu koji je predan Europskoj komisiji. Francuski dokument sastavljen je u okviru rasprava koje se trenutno vode unutar EU-a o definiciji novih prioriteta rasta za deset sljedećih godina, koji bi trebali zamijeniti Lisabonsku strategiju.

"Globalno, Europskoj uniji nedostaje upravljanje ekonomskim mjerama koje bi zaista bilo koordinirano", kaže se u dokumentu. Francuska smatra da bi upravljanje trebalo biti na šefovima europskih država i vlada, a ne na Europskoj komisiji.
FRANKFURT - Čelnik Europske središnje banke (ECB) ustvrdio je da ključne kamatne stope neće skoro rasti u eurozoni u okolnostima neujednačenog oporavka, a odbacio je i spekulacije o mogućem izlasku Grčke iz eurozone.

Na sastanku vijeća monetarne politike ECB-a jučer je odlučeno da kamatne stope osmi mjesec zaredom ostanu na rekordno niskih jedan posto u okolnostima očekivanog neujednačenog gospodarskog oporavka. "Nijedna vlada ni država ne može očekivati poseban tretman kod rješavanja krize državnih financija", kazao je Trichet na tiskovnoj konferenciji.


BRUXELLES - Europski regulatori tržišnog natjecanja objavili su da su pokrenuli istragu u brodarskom sektoru zbog sumnje da tvrtke nastoje podići vozarine za servis razvoza tereta. "Europska komisija otvorila je službenu istragu o primjeni sheme 'Baltic Max Feeder', zbog sumnje u potencijalno kršenje europskih propisa o restriktivnim poslovnim praksama", priopćio je europski regulator.

Bruxelles sumnja da brodari u nastojanju da podignu vozarine dogovaraju povlačenje iz prometa takozvanih lučkih razvoznih brodova, dijeleći troškove takvih poteza. "Baltic Max Feeder" shemu osmislilo je njemačko društvo za porezno savjetovanje Anchor Steuerberatungsgesellschaft kao odgovor na trenutni prekomjerni kapacitet razvoznih brodova, što je dovelo do pada vozarina.


KOPENHAGEN - Grenlandski i kanadski Inuiti podnijeli su tužbu pred europskim Općim sudom kojom žele ishoditi ukidanje zabrane uvoza proizvoda od tuljana u Europsku uniju, izjavio je dužnosnik jedne inuitske nevladine organizacije.

"Zajedno s inuitskim organizacijama i grenlandskom udrugom ribara i lovaca odlučili smo podnijeti tužbu kako bismo stali na kraj tom nepoštenom i samovoljnom propisu", kazao je Aqqaluk Lynge za novinsku agenciju AFP. U srpnju 2007. 27 zemalja Europske unije usvojilo je zakon kojim se od 2010. zabranjuje plasiranje proizvoda od tuljana na tržište, uz izuzetak proizvoda koji se ne prodaju radi profita.
BERLIN - Broj registriranih novih automobila u Europi dosegnuo je u prosincu 1,07 milijuna, što je 16 posto više u odnosu na isti mjesec 2008., objavilo je europsko udruženje proizvođača vozila (ACEA). U cijeloj prošloj godini broj registriranih novih vozila pao je za 1,6 posto, na 14,5 milijuna, priopćio je ACEA sa sjedištem u Bruxellesu.

Objavivši te podatke, udruženje je istaknulo da je broj registracija porastao u drugoj polovici godine uglavnom zahvaljujući vladinim programima poticanja kupnje novih vozila. U zapadnoj Europi broj registriranih novih vozila porastao je u prosincu za 19 posto na oko milijun, dok je u cijeloj 2009. bio veći za 0,5 posto i iznosio je 13,6 milijuna.


MOSKVA - Prodaja automobila u Rusiji prošle je godine pala za 49 posto u odnosu na 2008., objavila je Udruga europskih kompanija u Rusiji (AEB). U priopćenju se ističe da je nakon prethodnih godina ubrzanog rasta u Rusiji ukupna prodaja novih putničkih i lakših teretnih vozila u 2009. pala na 1,47 milijuna, blizu razini iz 2005. Strani proizvođači bili su među najvećim gubitnicima, na čelu s Toyotom koja bilježi pad prodaje za 64 posto.

Hyundai je prodao 61 posto a Ford 57 posto manje automobila. Najveći ruski proizvođač automobila Avtovaz bio je prisiljen ukinuti tisuće radnih mjesta tijekom svjetske gospodarske krize a prošle je godine prodao 44 posto manje Lada nego u 2008.


PEKING - Izravna inozemna ulaganja u Kinu udvostručila su se prošlog mjeseca u odnosu na isti mjesec prethodne godine zahvaljujući oporavku globalne potražnje nakon financijske krize. Kina je prošlog mjeseca privukla 12,1 milijardu dolara izravnih inozemnih ulaganja, što je 103 posto više u odnosu na prosinac 2008. kada je globalna kriza bila u punom jeku, objavilo je ministarstvo trgovine.

Glasnogovornik ministarstva Yao Jian kazao je da je oporavak ulaganja, koja su u prosincu zabilježila rast peti mjesec zaredom, pokazao da je treće po veličini svjetsko gospodarstvo još uvijek atraktivno za inozemne investitore.
LONDON - Njemački inženjerski div Bosch namjerava zatvoriti tvornicu autodijelova u Britaniji koja zapošljava 900 radnika, izvijestili su iz kompanije, navodeći kao razlog gospodarsku krizu koja je teško pogodila industriju automobila. Tvornica proizvodi izmjenične generatore za industriju motora.

Razdoblje savjetovanja trajat će do kraja veljače kako bi se svim sudionicima omogućilo dogovaranje uvjeta za gašenje proizvodnje, prije no što uprava konačno potvrdi odluku. Predstavnik sindikata naglasio je da je najava zatvaranja pogona "strašan udarac" za stotine radnika.


SAN FRANCISCO - Najveći svjetski proizvođač kompjutorskih čipova Intel izvijestio je o 2,3 milijarde dolara neto dobiti u četvrtom tromjesečju 2009., što je gotovo deset puta više nego u istom razdoblju godine ranije. Prihodi su mu iznosili 10,6 milijardi dolara i bili su 28 posto viši nego godinu dana ranije.

Intelovo je izvješće o dobiti otvorilo dvotjednu sezonu poslovnih izvješća najvećih američkih tehnoloških kompanija, među kojima su IBM , Google i Microsoft. Istraživačka tvrtka IDC ranije je izvijestila o 15-postotnom rastu globalne prodaje osobnih računala u četvrtom tromjesečju 2009., posebice u SAD-u, gdje je broj isporučenih računala porastao za 24 posto.


PARIZ - Globalna potražnja za naftom ove će godine dosegnuti najvišu razinu od 2007., pri čemu će rastuću potražnju predvoditi brži rast u azijskim gospodarstvima u razvoju, objavila je Međunarodna agencija za energetiku (IEA). Ta agencija sa sjedištem u Parizu u siječanjskom izvješću tako prognozira da će globalna potražnja za naftom u 2010. porasti za 1,4 milijuna barela dnevno.

Globalna dnevna potražnja za naftom bit će u visini 86,3 milijuna barela, odnosno za 1,7 posto viša nego u 2009. ali i dalje niža od 86,5 milijuna barela koliko je iznosila u 2007. Potrošnja nafte bilježi pad u posljednje dvije godine, navodi se dalje u mjesečnom izvješću IEA o naftnim tržištima.
LONDON - Cijene nafte pale su danas na međunarodnim tržištima ispod razine od 79 dolara za barel zbog razočaravajućih gospodarskih podataka i očekivanja manje potražnje za lož uljem u Sjedinjenim Državama. Cijene barela sirove nafte za isporuke u veljači pale su na američkom tržištu 48 centi na 78,91 dolara.

Na tržištu u Londonu cijene barela za isporuke u ožujku bile su u minusu 67 centa i iznosile su 77,90 dolara. Organizacija zemalja-izvoznica nafte (OPEC) zasebno je na svojim internetskim stranicama objavila da je cijena referentne košarice njezine nafte u četvrtak iznosila 77,59 dolara, što je 44 centa više nego dan ranije.


LONDON/FRANKFURT - Europski burzovni indeksi oslabili su danas, pogođeni padom cijena dionica u sektoru banaka nakon objave podataka američkog bankarskog diva koji su pokvarili raspoloženje ulagača. U takvom okruženju londonski Ftse indeks oslabio je 0,1 posto, spustivši se na 5.492 boda.

Na daleko većem gubitku, u visini gotovo 0,9 posto, bio je frankfurtski DAX, kliznuvši na 5.937 bodova. JP Morgan Chaseova dobit od 3,3 milijarde dolara i prihodi u visini 25,2 milijarde u četvrtom tromjesečju nisu baš impresionirali ulagače. Stoga su najveći gubitnici na europskim tržištima danas bile dionice bankovnog sektora.


NEW YORK - Na Wall Streetu su jučer vodeći indeksi porasli zahvaljujući nadi ulagača da će poslovni rezultati Intela potvrditi procjene da kompanije ponovno počinju više ulagati u tehnološku opremu. Dow Jones indeks ojačao je 0,28 posto, na 10.710 bodova, probivši se po prvi puta nakon 15 mjeseci iznad razine od 10.700 bodova. S&P 500 indeks porastao je pak 0,24 posto, na 1.148 bodova, a Nasdaq indeks 0,38 posto, na 2.316 bodova.


TOKIO/HONG KONG - Na azijskim burzama se trguje vrlo oprezno jer novi makroekonomski podaci ukazuju na anemičan oporavak američkog gospodarstva. Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros ojačao 0,7 posto, dosegnuvši novu najvišu razinu u 15 mjeseci, a osjetnije je, gotovo jedan posto, skočio i južnokorejski Kospi indeks.

Na burzama u Šangaju, Hong Kongu, Australiji, Indiji i Singapuru vodeći se indeksi kreću na rubu pozitivnog i negativnog područja, pa se MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, kretao na jučerašnjim razinama, premda je na samom početku trgovanja porastao 0,25 posto. (H)

Povezani članci
27.07.16 Financije i gospodarstvo
Orešković: Gospodarstvo bi moglo porasti oko 2,5 posto
24.03.16 Financije i gospodarstvo
Osjetno poboljšanja očekivanja za hrvatsko gospodarstvo u ožujku
17.09.15 Istraživanja
Hrvatsko gospodarstvo dobro ocijenjeno, ali su očekivanja smanjena
03.07.15 Financije i gospodarstvo
MMF: Hrvatska se oporavlja, ali je još u opasnosti
03.01.15 Vijesti iz svijeta
BBC: Globalnom bi gospodarstvu u 2015. moglo krenuti na bolje, ali...
30.12.14 Financije i gospodarstvo
Hrvatsko gospodarstvo - 2014. još jedna recesijska godina
05.05.14 Financije i gospodarstvo
Nastavlja se pad hrvatskog gospodarstva; oporavak u 2015.
20.03.14 Istraživanja
Očekivanja za hrvatsko gospodarstvo snažno poboljšana, u regiji stagniraju - ZEW
23.08.13 Šira regija
Njemački ministar financija vidi naznake podizanja kamata u eurozoni
13.08.13 Šira regija
Osjetno poboljšana ekonomska klima u Njemačkoj – ZEW
19.06.13 Vijesti
HGK o potencijalima hrvatskih tvrtki u poslovanju s Rajnsko-majnskom regijom
19.06.13 Financije i gospodarstvo
EBRD: ulazak u EU ojačat će hrvatsko gospodarstvo u srednjem roku
29.05.13 Vijesti
Izabrano novo vodstvo Britansko hrvatske gospodarske komore
10.05.13 Financije i gospodarstvo
EBRD predviđa Hrvatskoj rast tek 2014.
04.04.13 Europska unija
RBI: dašak optimizma u hrvatskom gospodarstvu u drugoj polovini 2013.
06.12.12 Šira regija
Snažan uzlet njemačkih industrijskih narudžbi u listopadu
29.11.12 Financije i gospodarstvo
Skupština HGK: 2013. i u gospodarstvu obilježit će ulazak u EU
14.11.12 Financije i gospodarstvo
HNB: Ukupna kretanja na ukazuju na početak oporavka gospodarske aktivnosti
26.10.12 Vijesti iz svijeta
Osobna potrošnja poduprla američki rast u trećem tromjesečju
25.10.12 Vijesti iz svijeta
Velika Britanija izašla iz recesije
18.10.12 Šira regija
Europski čelnici u Bruxellesu o nadzoru proračuna članica
28.08.12 Financije i gospodarstvo
Hrvatska se dijeli u dvije regije: Kontinentalna i Jadranska
04.07.12 Financije i gospodarstvo
Koliko dugo će trajati euforija nakon zadnjeg summita EU-a?
28.06.12 Vijesti iz svijeta
Talijansko i britansko gospodarstvo pred ponorom
27.06.12 Financije i gospodarstvo
Globalno razduživanje: Jesu li zemlje SIE u središtu oluje?
15.05.12 Financije i gospodarstvo
Istočnoeuropske zemlje u recesiji
11.01.12 Vijesti iz svijeta
McKinsey: Zajednička valuta eurozoni u 2011. donijela 332 mlrd eura
27.12.11 Vijesti iz svijeta
Brazilsko gospodarstvo prestiglo britansko
14.12.11 Vijesti iz svijeta
Nezaposlenost u Velikoj Britaniji najviša u 17 godina
14.11.11 Financije i gospodarstvo
HNB: Zaostajemo za svim zemljama srednje i istočne Europe
24.06.11 Vijesti iz svijeta
SAD: U prvom kvartalu rast BDP-a 1,9 posto
17.06.11 Vijesti iz regije
MMF zbog Turske znatno povisio prognoze za srednju i istočnu Europu
13.05.11 Vijesti iz svijeta
Snažan rast njemačkog i francuskog gospodarstva
29.04.11 Vijesti iz svijeta
Američko gospodarstvo naglo usporilo
12.04.11 Financije i gospodarstvo
EK: Hrvatska teško pogođena krizom
25.03.11 Vijesti iz svijeta
Američko gospodarstvo u četvrtom tromjesečju nadmašilo očekivanja
23.03.11 Financije i gospodarstvo
MMF: Ovogodišnji rast globalne ekonomije 4,4 posto
28.01.11 Vijesti iz svijeta
Rast američkog BDP-a 3,2 posto
25.01.11 Financije i gospodarstvo
MMF povisio prognozu globalnog rasta u 2011.
25.01.11 Vijesti iz svijeta
Velika Britanija: BDP u padu u četvrtom kvartalu
24.01.11 Financije i gospodarstvo
EBRD za Hrvatsku predviđa oporavak
24.01.11 Vijesti iz svijeta
Njemačka gubi milijarde zbog manjka radne snage
19.01.11 Vijesti iz svijeta
Njemačka povećala prognozu rasta za 2011. na 2,3 posto
18.01.11 Vijesti iz svijeta
Državni dug SAD-a dostigao 14.000 mlrd dolara
12.01.11 Vijesti iz svijeta
Njemačka: Lanjski rast gospodarstva najbrži od ujedinjenja
12.01.11 Financije i gospodarstvo
UniCredit: Zabrinjava proračunska nedisciplina u Hrvatskoj
10.01.11 Vijesti iz svijeta
Gospodarski oporavak nadmašio očekivanja
05.01.11 Vijesti iz svijeta
Ubrzava se oporavak SAD-a
31.12.10 Financije i gospodarstvo
UniCredit: U 2011. Hrvatsku očekuje gospodarski rast od 1,6 posto
30.12.10 Vijesti iz svijeta
Njemački deficit se smanjuje
27.12.10 Vijesti iz svijeta
The Times: Britanci očekuju tešku 2011.
24.11.10 Vijesti iz svijeta
Američko gospodarstvo raslo za 2,5 posto u trećem tromjesečju
23.11.10 Vijesti iz svijeta
Njemački gospodarski rast oštro usporio u trećem tromjesečju
19.11.10 Vijesti iz regije
Svjetska banka: Rast u središnjoj i istočnoj Europi ubrzat će se u 2011.
12.11.10 Vijesti iz svijeta
Usporen rast njemačkog gospodarstva u trećem tromjesečju
10.11.10 Financije i gospodarstvo
EK: Nema jasnih znakova oporavka hrvatskog gospodarstva
26.10.10 Vijesti iz svijeta
Britanski BDP porastao dvostruko više od očekivanja
21.10.10 Vijesti iz svijeta
Britanska vlada reže proračun za 81 mlrd funti
20.10.10 Vijesti iz svijeta
Njemačka vlada udvostručila prognozu o rastu BDP-a u ovoj godini
14.10.10 Vijesti iz svijeta
MMF: Postupni oporavak jugoistoka Europe
14.10.10 Vijesti iz svijeta
NYT: Njemačkoj pomaže oporavak u istočnoj Europi
06.10.10 Vijesti iz svijeta
Spašavanje američkih kompanija jeftinije od očekivanja
01.10.10 Vijesti iz svijeta
Usporen gospodarski rast SAD-a
22.09.10 Sajmovi i izložbe
Cota na JMZV-u: Hrvatskoj će trebati više vremena za izlazak iz krize
21.09.10 Vijesti iz svijeta
OECD snizilo prognoze rasta gospodarstva SAD-a
16.09.10 Vijesti iz svijeta
SAD: Obama predstavio petogodišnju izvoznu strategiju
09.09.10 Financije i gospodarstvo
Na listi 500 najvećih tvrtki Srednje Europe 16 hrvatskih tvrtki
09.09.10 Vijesti iz svijeta
OECD: Oporavak svjetskog gospodarstva usporava
08.09.10 Vijesti iz svijeta
Njemačka treba pola milijuna useljenika godišnje
02.09.10 Vijesti iz svijeta
Deutsche Welle: Njemačko čudo (uz malu pomoć demografije i statistike)
27.08.10 Vijesti iz svijeta
Njemačka vapi za kvalificiranim stranim radnicima
27.08.10 Vijesti iz svijeta
Najviši rast britanskog BDP-a u devet godina
27.08.10 Vijesti iz svijeta
SAD: Snižena procjena o rastu BDP-a u drugom kvartalu
26.08.10 Vijesti iz svijeta
FT: Američki program poticaja potaknuo rast BDP-a za 4,5 posto
24.08.10 Vijesti iz svijeta
Njemačko gospodarstvo u drugom kvartalu raslo 2,2 posto
20.08.10 Vijesti iz svijeta
Bundesbank: Rast njemačkog gospodarstva od tri posto u 2010.
18.08.10 Financije i gospodarstvo
Newsweek: Hrvatska 28. najbolja zemlja za život
16.08.10 Vijesti iz svijeta
Njemačka ove godine očekuje rast BDP-a 3 posto
14.08.10 Financije i gospodarstvo
Večernji list: Hrvatska će rasti na krilima rekordnog rasta Njemačke
13.08.10 Vijesti iz svijeta
Najbrži rast njemačkog BDP-a od ujedinjenja
16.07.10 Vijesti iz svijeta
Senat izglasao zakon o financijskoj reformi
14.07.10 Trgovina na malo
Erste: Rast potrošnje u regiji do 2,5 posto u 2011.
01.07.10 Vijesti iz svijeta
Američki Kongres potvrdio zakon o financijskoj reformi
30.06.10 Vijesti iz svijeta
Britanija: Rezanje proračunske potrošnje moglo bi stajati 1,3 mil. radnih mjesta
27.06.10 Financije i gospodarstvo
Analiza: Samo Hrvatska ima kreditni minus
27.06.10 Vijesti iz svijeta
Američki BDP porastao manje od očekivanja
22.06.10 Vijesti iz svijeta
Velika Britanija diže PDV na 20%
17.06.10 Vijesti iz svijeta
Kriza u eurozoni mogla bi ugroziti njemački oporavak
12.06.10 Vijesti iz svijeta
Merkel: Njemačko gospodarstvo oporavit će se tek 2013.
09.06.10 Vijesti iz regije
U 2009. prepolovljena izravna strana ulaganja u istočnoj Europi
09.06.10 Vijesti iz svijeta
Američki dug će do 2015. dosegnuti 102 posto BDP-a
07.06.10 Vijesti iz svijeta
Strauss-Kahn: Gospodarski oporavak je brz, ali neujednačen
25.05.10 Vijesti iz svijeta
Svjetskom gospodarskom oporavku potrebne niže cijene nafte
24.05.10 Šira regija
Istočna Europa u čekaonici za eurozonu
24.05.10 Vijesti iz svijeta
Amerikanci u prosjeku dužni 40.000 dolara
21.05.10 Vijesti iz svijeta
Njemačka: Potvrđen rast BDP-a od 0,2 posto
14.05.10 Vijesti iz svijeta
SAD: Tek za 5 godina vratit će se 8 milijuna izgubljenih radnih mjesta
13.05.10 Vijesti iz svijeta
Velika Britanija: Spašavanje gospodarstva prvi zadatak nove vlade
12.05.10 Vijesti iz svijeta
Njemačko gospodarstvo neočekivano raslo u prvom kvartalu
23.04.10 Vijesti iz svijeta
Kvartalni rast britanskog BDP-a tek 0,2 posto
13.04.10 Vijesti iz svijeta
Proračunski deficit SAD-a u pola godine niži 8,2 posto
09.04.10 Vijesti iz svijeta
Britanski BDP u prvom kvartalu porastao 0,4 posto
07.04.10 Financije i gospodarstvo
Učinci krize: Vlade su imale priliku
29.03.10 Vijesti iz svijeta
MMF prognozira snažan rast američkog gospodarstva
24.03.10 Vijesti iz svijeta
Korupcijske afere potresaju Veliku Britaniju
22.03.10 Vijesti iz svijeta
SAD: I Predstavnički dom prihvatio zdravstvenu reformu
19.03.10 Vijesti iz regije
Svjetska banka: Istočna Europa uskoro u energetskom škripcu
11.03.10 Vijesti iz svijeta
SAD: Proračunski manjak u veljači rekordnih 220,9 mlrd dolara
08.03.10 Vijesti iz svijeta
Britanija pred povratkom u recesiju
04.03.10 Financije i gospodarstvo
WIIW: Najgori dio krize iza srednje i istočne Europe, pa i Hrvatske
25.02.10 Vijesti iz svijeta
I njemački deficit veći od dopuštenog
23.02.10 Vijesti iz svijeta
Glavobolje Washingtona zbog saveznih država
17.02.10 Vijesti iz svijeta
Nastavljen rast američke industrijske proizvodnje u siječnju
12.02.10 Šira regija
Gospodarstva eurozone i EU-a gotovo stagnirala u četvrtom tromjesečju
12.02.10 Vijesti iz svijeta
Njemačko gospodarstvo stagniralo u četvrtom tromjesečju
06.02.10 Vijesti iz svijeta
Iz svijeta - ukratko
03.02.10 Vijesti iz svijeta
Njemačka: Štrajk zaposlenih u javnim službama
01.02.10 Vijesti iz svijeta
Obama predlaže proračun od 3,8 bilijuna dolara
29.01.10 Vijesti iz svijeta
Američki BDP u četvrtom tromjesečju porastao za 5,7 posto
26.01.10 Vijesti iz svijeta
Britanija izašla iz recesije
22.01.10 Trgovina motornim vozilima
Britanska proizvodnja automobila porasla 58,5 posto
21.01.10 Vijesti iz svijeta
Svjetska banka: 2010. rast globalnog BDP-a od 2,7 posto
20.01.10 Financije i gospodarstvo
Javno predavanje Banke: Razumiju li ekonomisti hrvatsku ekonomiju?
19.01.10 Vijesti iz regije
EU daje 2,65 mil. eura za bankovnu superviziju u zemljama JIE
14.01.10 Vijesti iz svijeta
WEF: Velik rizik za gospodarstvo su međunarodni kriminal i internetska ranjivost
14.01.10 Vijesti iz svijeta
Amerikanci ostaju bez 3 milijuna kuća u 2010.
13.01.10 Vijesti iz svijeta
Njemačka: Pad BDP-a u 2009. godini 5 posto
12.01.10 Trgovina na malo
IFC i Švedska osigurali 125 mil. dolara za jačanje trgovine u regiji
08.01.10 Zaposlenost / plaće
Nezaposlenost poharala 'novu' EU
08.01.10 Vijesti iz svijeta
U SAD-u u prosincu ukinuto 85.000 radnih mjesta
06.01.10 Vijesti iz svijeta
Prošle godine bankrotiralo 137 banaka u SAD-u
30.12.09 Financije i gospodarstvo
Godina iza nas u znaku poražavajućih brojki
25.12.09 Vijesti iz svijeta
Obamina pobjeda: Senat prihvatio zakon o reformi zdravstva
23.12.09 Vijesti iz svijeta
Njemačkoj će 2015. nedostajati tri milijuna radnika
23.12.09 Vijesti iz svijeta
Američki gospodarski rast 2,2 posto
22.12.09 Vijesti iz svijeta
Velika Britanija: Neočekivano nizak pad BDP-a
16.12.09 Vijesti iz svijeta
Citigroup i Wells Fargo vraćaju državni novac
15.12.09 Financije i gospodarstvo
Anketa Privrednog vjesnika: Menadžeri očekuju još lošiju 2010.
10.12.09 Vijesti iz svijeta
SAD: Na pomoć kompanijama izgubljeno 60 mlrd dolara
04.12.09 Vijesti iz svijeta
Britanski ured za reviziju: Dosad 933 mlrd eura za spas britanskih banaka
04.12.09 Vijesti iz svijeta
UN: Rast svjetskog gospodarstva 2,4 posto u 2010.
03.12.09 Zaposlenost / plaće
Rast siromaštva prijeti Istočnoj Europi
01.12.09 Financije i gospodarstvo
Nova Europa – tranzicija stigla na naplatu
25.11.09 Vijesti iz svijeta
Britansko gospodarsko i dalje u recesiji
25.11.09 Vijesti iz svijeta
Rast američkog BDP-a u trećem tromjesečju za 2,8 posto
18.11.09 Vijesti iz svijeta
SAD: Rast industrijske proizvodnje u listopadu manji od očekivanog
16.11.09 Financije i gospodarstvo
Agrokor i INA vodeći na listi 100 najvećih tvrtki u Adria regiji
13.11.09 Šira regija
Rast njemačkog i francuskog BDP-a u trećem kvartalu
12.11.09 Vijesti iz svijeta
Merkel: Posljedice krize tek 2010.
11.11.09 Financije i gospodarstvo
UniCredit: JI Europa ostaje u recesiji 2010.
11.11.09 Vijesti iz svijeta
Prvi porast broja zaposlenih u V. Britaniji od svibnja 2008.
03.11.09 Financije i gospodarstvo
Nakon banaka EBRD pomaže istočnoeuropskim tvrtkama
03.11.09 Vijesti iz svijeta
Britanska vlada u posrnule banke ubrizgava još 40 mlrd funti
02.11.09 Vijesti iz svijeta
Američke kompanije gomilaju gotovinu
29.10.09 Vijesti iz svijeta
Amerika izašla iz recesije
27.10.09 Financije i gospodarstvo
Novi svjetski ekonomski poredak i hrvatsko gospodarstvo
23.10.09 Vijesti iz svijeta
Neočekivani pad britanskog BDP-a u trećem tromjesečju
23.10.09 Vijesti iz svijeta
Bernanke: Odgovornije nagrađivati bankare
15.10.09 Vijesti iz svijeta
Eukonomist: Treba li njemačko gospodarstvo novu paradigmu
15.10.09 Vijesti iz regije
MMF gubi Istočni front
13.10.09 Vijesti iz svijeta
Britanski gospodarstvenici žele štampanje dodatnih 25 mlrd funti
09.10.09 Vijesti iz svijeta
Iznenađujući pad njemačkog izvoza, industrijska proizvodnja nadmašila očekivanja
09.10.09 Vijesti iz svijeta
SAD: Usporen rast nezaposlenosti
08.10.09 Vijesti iz svijeta
Rekordan deficit američkog proračuna
05.10.09 Financije i gospodarstvo
EBRD, EIB i SB: Srednjoj i istočnoj Europi i dalje treba pomoć
01.10.09 Vijesti iz svijeta
Pad američkog BDP-a za 0,7 posto
16.09.09 Vijesti iz svijeta
SAD žele strože regulirati kreditne agencije
10.09.09 Tvrtke i tržišta
Deloitte: Agrokor najveća hrvatska tvrtka i 25. u srednjoj Europi
07.09.09 Financije i gospodarstvo
Tko je bolji, V. Britanija ili eurozona
28.08.09 Šira regija
Pad britanskog BDP-a 0,7 posto
25.08.09 Vijesti iz svijeta
Njemačka izišla iz recesije uz pomoć vladinih poticajnih mjera
24.08.09 Vijesti iz svijeta
Velika Britanija izlazi iz recesije
19.08.09 Vijesti iz regije
Čak 62% građana Istočne Europe ne štedi
13.08.09 Šira regija
Neočekivani rast BDP-a u Njemačkoj i Francuskoj
12.08.09 Vijesti iz regije
U istočnoj Europi jedino Poljska izbjegla recesiju
11.08.09 Vijesti iz svijeta
U SAD-u zatvorene još tri banke
31.07.09 Vijesti iz svijeta
Pad američkog BDP-a u drugom tromjesečju 1 posto
20.07.09 Vijesti iz svijeta
Recesija gubi dah u Njemačkoj
13.07.09 Vijesti iz svijeta
Njemački izvoznici očekuju oporavak svjetske trgovine
09.07.09 Vijesti iz svijeta
Pad njemačkog izvoza u svibnju 24,5 posto
07.07.09 Vijesti iz regije
Austrijske banke mogu preživjeti krizu u istočnoj Europi
03.07.09 Vijesti iz svijeta
Udjel tržišta u nastajanju na rekordnoj razini
01.07.09 Vijesti iz svijeta
Pad britanskog BDP-a u prvom kvartalu 2,4 posto
26.06.09 Vijesti iz svijeta
Američki BDP pao 5,5 posto
24.06.09 Vijesti iz svijeta
Velike njemačke tvrtke prebrodile prvi udar recesije
24.06.09 Financije i gospodarstvo
Erste: Države CEE ne bi trebale imati poteškoća s vanjskim financiranjem
24.06.09 Financije i gospodarstvo
Svjetska banka: Srednja i istočna Europa ove godine s padom od 1,6%
23.06.09 Financije i gospodarstvo
Imovina bankarskog sektora u regiji porasla za 25 posto
19.06.09 Vijesti iz svijeta
MMF povisuje prognoze rasta globalne privrede u 2010.
19.06.09 Vijesti iz svijeta
Njemačka suočena s novim dugom od 310 mlrd eura
01.06.09 Vijesti iz regije
U istočnoj Europi rast BDP-a samo u Poljskoj i Bjelorusiji
28.05.09 Financije i gospodarstvo
Moody's: Financijska kriza više ne prijeti istočnoj Europi
27.05.09 Vijesti iz regije
Britanski premijer traži veću pomoć EIB-a istočnoj Europi
27.05.09 Vijesti iz svijeta
Američka recesija uskoro će završiti
22.05.09 Financije i gospodarstvo
OECD vidi šansu za početak globalnog oporavka krajem godine
22.05.09 Vijesti iz svijeta
Zakon o karticama smanjuje kupovnu moć u SAD-u za 90 mlrd dolara
21.05.09 Vijesti iz svijeta
FED smatra da se recesija smiruje
18.05.09 Financije i gospodarstvo
Dionice na tržištima u nastajanju mogu porasti 20 posto u 2009.
15.05.09 Financije i gospodarstvo
Banke majke imaju sredstva za oporavak regije
08.05.09 Vijesti iz svijeta
Američke banke trebaju 74,6 mlrd dolara dodatnog kapitala
23.04.09 Vijesti iz svijeta
Kvartalni gubitak Morgan Stanleya 177 mil. dolara
22.04.09 Vijesti iz svijeta
Nezaposlenost u Britaniji najveća u 12 godina
21.04.09 Vijesti iz svijeta
Njemačka: Povjerenje investitora na dvogodišnjem maksimumu
20.04.09 Vijesti iz svijeta
Britanija prošla najteži dio recesije
06.04.09 Vijesti iz svijeta
MMF: Oporavak svjetskog gospodarstva krenut će iz SAD-a
06.04.09 Financije i gospodarstvo
Erste očekuje nastavak stabilizacije tržišta kapitala
03.04.09 Vijesti iz svijeta
G20: 1.000 milijardi dolara za spas gospodarstva
02.04.09 Vijesti iz svijeta
G20: Fokus na regulaciju financijskog tržišta
31.03.09 Statistika
Svjetska banka snizila prognoze rasta
27.03.09 Vijesti iz svijeta
Pad BDP-a Velike Britanije 1,6 posto
27.03.09 Financije i gospodarstvo
Hrvatska na 50. mjestu zemalja pogodnih za poslovanje
26.03.09 Vijesti iz svijeta
Pad američkog BDP-a 6,3 posto
25.03.09 Vijesti iz svijeta
Obama obećao oporavak od recesije
24.03.09 Financije i gospodarstvo
Regionalni menadžeri očekuju pogoršanje krize
20.03.09 Financije i gospodarstvo
MMF: Istočnoj Europi i Hrvatskoj prijeti financijski slom
18.03.09 Vijesti iz svijeta
Velika Britanija: Nezaposlenost najveća u zadnjih 38 godina
16.03.09 Vijesti iz svijeta
Američka industrijska proizvodnja manja 1,4 %
13.03.09 Vijesti iz svijeta
Bogatstvo Amerikanaca smanjeno za 18 posto
10.03.09 Vijesti iz svijeta
Njemačka: Izvoz pao za 4,4 posto
09.03.09 Vijesti iz svijeta
Svjetska banka: U 2009. prva globalna recesija od II. svjetskog rata
05.03.09 Vijesti iz svijeta
SAD: Privatni sektor u veljači izgubio 697 tisuća radnih mjesta
25.02.09 Vijesti iz svijeta
Pad njemačkog BDP-a 2,1 posto
25.02.09 Vijesti iz svijeta
Obama iznio plan oporavka gospodarstva
13.02.09 Vijesti iz svijeta
Najsnažniji tromjesečni pad njemačkog BDP-a od 1990.
12.02.09 Vijesti iz svijeta
Neočekivan rast prometa u maloprodaji u SAD-u
05.02.09 Vijesti iz svijeta
Američka vlada želi ograničiti plaće direktora
03.02.09 Vijesti iz svijeta
MMF: Oporavak azijskih gospodarstava vjerojatno u 2010.
01.02.09 Financije i gospodarstvo
Svjetske burze između nade i loših gospodarskih pokazatelja
29.01.09 Vijesti iz svijeta
SAD: Kongres odobrio 819 mlrd dolara poticaja ekonomiji
23.01.09 Vijesti iz svijeta
Velika Britanija u recesiji
19.01.09 Financije i gospodarstvo
EK očekuje oporavak tek 2010.
14.01.09 Vijesti iz svijeta
Njemačko gospodarstvo lani poraslo za 1,3 posto
14.01.09 Vijesti iz svijeta
SAD: Trgovinski deficit pao na 40,4 mlrd dolara
13.01.09 Vijesti iz svijeta
Američki BDP u 2009. bi mogao pasti za 1,5 posto
13.01.09 Vijesti iz svijeta
Njemačka: Novih 50 mlrd eura za spas gospodarstva
13.01.09 Vijesti iz svijeta
Britanski robni deficit 9,2 mlrd eura
08.01.09 Vijesti iz svijeta
Oštar pad njemačkog izvoza u studenome
23.12.08 Vijesti iz svijeta
Velika Britanija: Pad BDP-a 0,6 posto
16.12.08 Financije i gospodarstvo
Poslovna očekivanja 2009.: Pogoršanje uvjeta poslovanja
12.12.08 Financije i gospodarstvo
Svjetska banka: Istočna Europa suočena s dubljom krizom
08.12.08 Vijesti iz svijeta
Njemačka: Neočekivano velik pad industrijske proizvodnje
02.12.08 Vijesti iz svijeta
Američko gospodarstvo i službeno u recesiji
27.11.08 Vijesti iz svijeta
Njemačka: Manje nezaposlenih usprkos recesiji
25.11.08 Vijesti iz svijeta
Njemačka i službeno u recesiji
18.11.08 Financije i gospodarstvo
Upitan gospodarski rast iznad 2 posto
07.11.08 Vijesti iz svijeta
Njemačka: Iznenađujući rast izvoza na 87 mlrd eura
06.11.08 Financije i gospodarstvo
Prijevoz, skladištenje i veze najuspješnija djelatnost hrvatskog gospodarstva
31.10.08 Vijesti iz svijeta
Pad američkog BDP-a za 0,3 posto
30.10.08 Vijesti
BusinessEurope: U EU27 rast samo 0,4 posto u 2009.
27.10.08 Financije i gospodarstvo
RBA: Smanjenje investicija udar na gospodarstvo
24.10.08 Šira regija
Pad BDP-a u Velikoj Britaniji 0,5 posto
09.10.08 Financije i gospodarstvo
MMF snizio procjene rasta hrvatskog gospodarstva
23.09.08 Financije i gospodarstvo
Indeks konkurentnosti regija: Grad Zagreb prvi
22.09.08 Vijesti iz svijeta
MMF: Većina bogatih gospodarstava stagnira ili je na rubu recesije
16.09.08 Financije i gospodarstvo
Mesić ocijenio stanje u gospodarstvu zabrinjavajućim
08.09.08 Šira regija
Neočekivani pad proizvođačkih cijena u Britaniji
26.08.08 Šira regija
Pad njemačkog BDP-a 0,5 posto
26.08.08 Vijesti iz svijeta
MMF snizio prognoze rasta gospodarstva
22.08.08 Šira regija
Stagnacija britanskog gospodarstva u drugom tromjesečju
13.08.08 Vijesti iz svijeta
SAD: Trgovinski deficit 351 mlrd dolara
25.07.08 Šira regija
Britansko gospodarstvo na pragu recesije
09.07.08 Vijesti iz svijeta
Snažan pad njemačkog trgovinskog viška u svibnju
18.06.08 Financije i gospodarstvo
Sporiji rast gospodarskih aktivnosti u EU10
09.06.08 Vijesti iz svijeta
Rast aktivnosti u svjetskom bankarstvu
09.06.08 Vijesti iz svijeta
Većina značajnih ekonomskih centara u Europi
06.06.08 Vijesti iz svijeta
SAD: Najveći rast stope nezaposlenosti od 1986.
31.05.08 Vijesti
Zaštita potrošača i financijske usluge za poduzetnike
30.05.08 Vijesti
Šibenik: 12. nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu
29.05.08 Vijesti iz svijeta
Američki BDP u prvom kvartalu veći od očekivanja
28.05.08 Vijesti
SAD: Nisko povjerenje potrošača
15.05.08 Šira regija
Njemačka: Ubrzan gospodarski rast u prvom kvartalu
09.04.08 Financije i gospodarstvo
MMF snizio procjene rasta hrvatskog gospodarstva u 2008.
07.04.08 Vijesti iz regije
Infrastrukturni fondovi i dalje zaobilaze srednju i istočnu Europu
03.04.08 Vijesti iz svijeta
Wall Street: Pad cijena zbog moguće recesije
02.04.08 Vijesti iz svijeta
MMF srezao procjenu rasta svjetskog gospodarstva na 3,7 posto u 2008.
02.04.08 Zaposlenost / plaće
Njemačka nezaposlenost pala na najnižu razinu od 1992.
10.03.08 Šira regija
Njemački izvoz u siječnju porastao trostruko brže od očekivanja analitičara
07.03.08 Vijesti iz svijeta
MMF: Rast američkog gospodarstva skroman, bez recesije na vidiku
04.03.08 Šira regija
Gospodarski rast eurozone usporio na 2,6 posto u 2007.
03.03.08 Vijesti iz regije
Mađarski rast u 2008. manji od očekivanog
26.02.08 Šira regija
Globalizacija pogoduje europskim tvrtkama
26.02.08 Vijesti iz svijeta
Greenspan: Američki gospodarski rast na nuli
25.02.08 Vijesti
HUP će na Danu poduzetnika predstaviti "Bijelu knjigu"
08.02.08 Šira regija
Novi rekord njemačke izvozne industrije u 2007.
01.02.08 Financije i gospodarstvo
Svjetska banka: Bivše komunističke članice EU-a mogle bi uspješno prebroditi krizu
30.01.08 Financije i gospodarstvo
MMF predviđa usporavanje globalnog gospodarskog rasta
24.01.08 Financije i gospodarstvo
EBRD korigirao procjenu rasta u regiji sa 6,1 na 5,5 posto
24.01.08 Šira regija
Neočekivan rast poslovnog povjerenja u Njemačkoj
23.01.08 Šira regija
Britansko gospodarstvo poraslo po najsporijoj stopi u godinu dana
21.01.08 Financije i gospodarstvo
Kina i SAD najviše će utjecati na globalnu ekonomiju u 2008.
19.01.08 Strateški savezi
Završen twinning projekt EU i Hrvatske na području statistika javnih financija
16.01.08 Šira regija
Njemačka inflacija najviša od 1996.
16.01.08 Vijesti iz svijeta
SAD: Rast inflacije, pad u maloprodaji...
14.01.08 Šira regija
Njemačka se priprema za teška vremena u gospodarstvu
10.01.08 Šira regija
Njemačka popustila pod pritiskom EK u pogledu stranih ulaganja
10.01.08 Vijesti iz svijeta
Goldman Sachs najavio recesiju američkog gospodarstva u 2008.
09.01.08 Vijesti
Belošević-Matić: Prekretnica prema održivom rastu
07.01.08 Vijesti
Đuro Popijač: Lokalna vlast uništava poslodavce
02.01.08 Šira regija
Pawlak: Poljski gospodarski rast ove bi godine mogao doseći 6%
02.01.08 Šira regija
Njemačka snizila prognozu o stopi rasta u 2008. ispod dva posto
28.12.07 Vijesti iz svijeta
Razočaravajući podaci o prometu u američkoj maloprodaji za božićnih blagdana
20.12.07 Statistika
Tržište kapitala: 2007. godina javnih ponuda i 'masovnog dioničarstva'
18.12.07 Vijesti iz svijeta
Svjetska banka: Gospodarstva Kine i Indije manja nego se očekivalo
18.12.07 Vijesti iz svijeta
Američki trgovinski manjak smanjen 5,5 posto
17.12.07 Vijesti iz svijeta
OPEC: Rizici po gospodarski rast mogli bi pritisnuti cijene nafte
13.12.07 Vijesti
Vidošević: "Očekujem da 2008. bude dobra godina"
12.12.07 Vijesti iz svijeta
Buffett: Američko gospodarstvo blizu recesije
10.12.07 Financije i gospodarstvo
Hrvatsko gospodarstvo: Rast dodane vrijednosti 11 posto
07.12.07 Financije i gospodarstvo
ECB snizio prognoze rasta za 2008., podigao procjene stope inflacije
30.11.07 Vijesti iz svijeta
MMF će vjerojatno revidirati naniže procjene globalnog rasta za 2008.
30.11.07 Financije i gospodarstvo
HAAB: Ozbiljne reforme tek u slučaju značajnog usporavanja u gospodarstvu
29.11.07 Zaposlenost / plaće
Njemačka nezaposlenost najniža u 12 godina
28.11.07 Vijesti iz svijeta
Povjerenje potrošača u Njemačkoj palo na dvogodišnji minimum
26.11.07 Korisne informacije
Stojić: Hrvatskom gospodarstvu predstoji tek blago prizemljenje
19.11.07 Korisne informacije
NVK obilježilo pet godina rada
14.11.07 Vijesti iz svijeta
Rast njemačkog gospodarstva ubrzan na 0,7 posto
31.10.07 Vijesti iz svijeta
Neočekivano snažan porast američkog BDP-a u trećem kvartalu
30.10.07 Vijesti
Razgovori poslodavaca i političkih čelnika
25.10.07 Financije i gospodarstvo
HNB: Kreditnu krizu nećemo dopustiti
24.10.07 Korisne informacije
MMF upozorava: Oslabite kunu jer vam prijeti slom
23.10.07 Tvrtke i tržišta
PV: 2006. Najveći prihod ostvarila Ina, najveću dobit HT
19.10.07 Korisne informacije
Održana predizborna debata o gospodarskim programima političkih stranaka
18.10.07 Financije i gospodarstvo
HUB: Glavni ekonomisti banaka očekuju smanjenje rasta gospodarstva za 1 postotni poen
16.10.07 Šira regija
Istraživanje: Europski istok možda nikad ne sustigne razvijeni zapad
15.10.07 Vijesti iz svijeta
Banke osnivaju 80 mlrd dolara vrijedan fond radi suzbijanja kreditne krize
15.10.07 Vijesti iz svijeta
Njemačka vlada planira štititi strateške kompanije od inozemnog preuzimanja
02.10.07 Seminari, konferencije
HR+ Forum: Potreban ravnomjerniji gospodarski razvoj Hrvatske
27.09.07 Vijesti iz svijeta
Rekordna zaposlenost u Njemačkoj
25.09.07 Vijesti
S&P: Pregrijavanje balkanskih gospodarstava moglo bi ugroziti gospodarsku stabilnost
25.09.07 Vijesti
Konferencija o reformama poslovnog okružja u jugoistočnoj Europi
25.09.07 Vijesti iz svijeta
MMF: Kreditna kriza dodatno će usporiti svjetski gospodarski rast
19.09.07 Vijesti iz svijeta
Prva ozbiljna kušnja za globalni financijski sustav
18.09.07 Šira regija
Nastavljeno smanjenje njemačkog deficita
18.09.07 Vijesti iz svijeta
Ackermann, Deutsche Bank: Financijska kriza nije gotova
10.09.07 Vijesti iz svijeta
Pad aktivnosti u japanskom gospodarstvu
10.09.07 Vijesti iz svijeta
Dolar kliznuo na najnižu razinu u proteklih 15 godina
09.09.07 Vijesti iz svijeta
Strah od recesije u SAD-u trese globalna tržišta dionica
09.09.07 Izvoz
Zastarjela struktura priječi rast domaćeg izvoza u EU
05.09.07 Vijesti
Poduzetnici pripremaju zahtjeve za novu Vladu
04.09.07 Zaposlenost / plaće
Izvješće UN/ILO: Američki radnici najproduktivniji
04.09.07 Vijesti iz svijeta
Ackermann, Deutsche Bank: Tržišta se stabiliziraju
03.09.07 Statistika
Istraživanja HAAB-a: Usporavanje gospodarskog rasta nakon izborne godine
28.08.07 Vijesti iz svijeta
Pad poslovnog povjerenja u Njemačkoj
28.08.07 Vijesti iz svijeta
Rekordan broj neprodanih kuća u SAD-u
27.08.07 Korisne informacije
Kriza na svjetskim tržištima usporit će gospodarski rast i u Hrvatskoj
24.08.07 Vijesti iz svijeta
Njemačka zabilježila proračunski suficit po prvi puta u gotovo 20 godina
23.08.07 WTO
Kina tvrdi da SAD krši pravila WTO-a
21.08.07 Financije i gospodarstvo
HAAB: Tržišta regije neznatno korelirana sa svjetskim tržištima
20.08.07 Zaposlenost / plaće
Njemačka: Gubici zbog nedostatka kvalificirane radne snage
20.08.07 Vijesti iz svijeta
Problemi na Wall Streetu prijete izbijanjem recesije u SAD-u
14.08.07 Šira regija
Usporen rast njemačkog gospodarstva
08.08.07 Ekologija
Njemačka dogovorila ukidanje industrije ugljena do 2018.
28.07.07 Vijesti iz svijeta
Gospodarski rast u SAD u drugom tromjesečju iznad očekivanja
09.07.07 Šira regija
Skok njemačkog trgovinskog viška u svibnju
07.07.07 Vijesti iz svijeta
Baltička gospodarstva suočena s opasnošću naglog usporavanja
05.07.07 Šira regija
Uzlet gospodarstava novih članica EU
28.06.07 Vijesti
Građani Hrvatske upola siromašniji od građana EU
26.06.07 Šira regija
Njemačkoj će nedostajati radnika prije nego ostalim razvijenim zemljama
23.06.07 Statistika
FINA: Rekordni financijski rezultati poduzetnika
12.06.07 Statistika
Moody's: Preveliki javni sektor ograničava gospodarski rast Hrvatske
11.06.07 Vijesti
Bavarsko-hrvatski gospodarski forum
08.06.07 Vijesti
Hrvatski gospodarstvenici u Bavarskoj
05.06.07 Vijesti
Ministarstvo gospodarstva: Nastavak mikrokredititranja poduzetnika
03.06.07 Vijesti
Šibenik: završeno 11. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu
31.05.07 Vijesti
Započelo 11. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu
17.05.07 Šira regija
Luksemburg najkonkurentnija EU zemlja
15.05.07 Šira regija
Njemački gospodarski rast u prvom kvartalu nadmašio očekivanja
10.05.07 Statistika
Hrvatska 53. na ljestvici konkurentnosti IMD-a
09.05.07 Vijesti
Vukelić: niska stopa inflacije stvara povjerenje potencijalnih ulagača
03.05.07 Šira regija
Izgledi za gospodarstvo eurozone najbolji u zadnjih nekoliko godina
27.04.07 Vijesti
Ministar Vukelić u obilasku Karlovačke županije
19.04.07 Vijesti
Hrvatski i albanski ministar gospodarstva o produbljenju suradnje
05.04.07 Vijesti
U Bjelovaru predstavljen program bespovratnih poticaja za razvoj malog i srednjeg poduzetništva za 2007. godinu
30.03.07 Trgovina na malo
Oporavak njemačke maloprodaje u veljači
27.03.07 Vijesti
Regionalni sastanak o malom gospodarstvu zemalja Zapadnog Balkana
23.03.07 Vijesti
MINGORP: deveti regionalni sastanak o malom gospodarstvu
09.03.07 Šira regija
Najsnažniji rast talijanskog gospodarstva u sedam godina
08.03.07 Šira regija
Njemačka industrijska proizvodnja u porastu treći mjesec za redom
02.03.07 Trgovina na malo
Njemačka maloprodaja smanjena u siječnju zbog povećanja PDV-a
13.02.07 Šira regija
Stope rasta europskih gospodarstava nadmašile procjene
10.02.07 Statistika
ZABA: Gospodarski rast jači nego što se očekivalo
11.01.07 Šira regija
Najviši gospodarski rast u Njemačkoj u proteklih šest godina
13.12.06 Vijesti
Privredni vjesnik: gospodarstvenici očekuju rast prihoda i dobiti
07.09.06 Šira regija
EK: snažan oporavak europskog gospodarstva u 2006.
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa