Seniko studio
Vijesti
30.05.2008. Šibenik: 12. nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu
"Želimo razvoj i jačanje obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva te ravnomjeran regionalan razvoj", istaknuo je Damir Polančec na otvaranju

"Razvoj ljudskih potencijala - ključ uspjeha" središnja je tema dvodnevnog 12. nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu u organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, koje je u hotelskom naselju Solaris okupilo 610 sudionika.

Otvarajući skup, koji je ove godine okupio rekordan broj poduzetnika, predstavnika lokalne samouprave, banaka, gospodarskih komora i udruženja te nevladinih udruga, potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec istaknuo kako se Hrvatska, kao i cijeli svijet, suočava s velikim izazovima zbog rasta cijena hrane te nafte.

Uz to, napomenuo je Polančec, pred Hrvatskom je i izazov restrukturiranja brodogradilišta.

"Unatoč problemima ja sam optimist pa tako Hrvatska u ovoj godini očekuje rast BDP-a od 4,5 posto", rekao je Polančec navodeći da Hrvatska danas ima 240.000 nezaposlenih, a anketna stopa nezaposlenosti je ispod 10 posto što je najniža stopa do sada.

Dodao je kako od ukupno 84.000 poduzetnika čak 99 posto njih su obrtnici te mali i srednji poduzetnici, a od oko 800.000 zaposlenih u poduzetništvu 60 posto radi u obrtništvu, malom i srednjem poduzetništvu.
Želimo razvoj i jačanje obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva te ravnomjeran regionalan razvoj, naglasio je Polančec.

Dodao je kako u prvoj polovici godine Vlada nije dopustila rast cijena osnovnih energenata - električne energije i plina, a i ubuduće će pomagati najugroženijim skupinama građana i poduzetnicima.

Polančec je najavio i izradu nacrta energetske strategije Hrvatske koji će javnosti biti predstavljen u lipnju.

Najveća novost koju donosi taj dokument je, kako je kazao, širom otvaranje vrata privatnom kapitalu za proizvodnju električne energije, budući da Hrvatska još uvijek uvozi 15 - 22 posto ukupnih potreba za električnom energijom.

Također je najavio i nastavak radova na plinofikaciji juga Hrvatske te gradnju dvaju novih podzemnih skladišta plina, kao i terminala za ukapljeni zemni plin (LNG) regionalnog značaja.

Za gospodarski razvoj države, podsjetio je Polančec, važno je ulaganje u infrastrukturu, pa će tako za cestogradnju biti osigurano 2 milijarde eura, što uključuje i izgradnju Pelješkog mosta te nastavak gradnje autocesta.

U željezničkoj infrastrukturi važno je povezivanje riječke luke s Mađarskom, a modernizirat će se i zračne luke, prije svega zagrebačka.

Država će, istaknuo je Polančec, i dalje pomagati tekstilnu, kožarsku, obućarsku i drvnu industriju za koje je ministarstvo na čijem je čelu utvrdilo i strategije razvoja.

Više od 70 posto hrvatskih zakona usklađeno je s europskom pravnom stečevinom, kazao je dodajući kako vjeruje da će Hrvatska pregovore s EU završiti sljedeće godine te da će 2010. godine postati punopravna članica EU.
Nakon održane panel diskusije na kojoj je najvećim dijelom bilo govora o načinu i uvjetima dobivanja poduzetničkih poticaja, u posebnom dijelu konferencije posvećenom ljudskim potencijalima kao preduvjetu konkurentnosti gospodarstva te ulozi institucija u planiranju i razvoju ljudskih potencijala, govorili su ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ankica Paun Jarallah, te Davorka Vučak, predsjednica Uprave Prvi Maj d.d..

Upravljanju ljudskim potencijalima u malom i srednjem poduzetništvu posebnu je prezentaciju posvetio Daša Dragnić, profesor na Ekonomskom fakultetu Split, rekavši kako je adekvatno upravljanje kompetencijama imperativ uspjeha i ostvarenja konkuretnske prednosti.

To podrazumjeva optimalno korištenje resursa što se, uz klasične proizvodne čimbenike – kapital, tehnologiju i opremu, u suvremenim uvjetima proširuje na upravljanje informacijama i, nadasve, ljudskim potencijalima, rekao je.

«Čovjek je zamašnjak procesa proizvodnje, poslovanja i djelovanja uopće; stoga se upravljanje ljudskim potencijalima nameće kao uvjet opstanka i prosperiteta kako gospodarstva, tako i društva u cjelini,» istaknuo je Dragnić.
Jasminka Keser, voditeljica Odsjeka u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, održala je prezentaciju pilot projekta 'e-obrazovanje u poduzetništvu', predstavivši Hitpop - internetski portal pokrenut za tu namjenu.

Ona je pojasnila kako portal čini dostupnim sadržaje za komunikaciju i razmjenu informacija o poduzetničkom obrazovanju na razini cijele Hrvatske te predstavlja elektroničku podršku osnivanju Regionalnog centra za edukaciju poduzetnika (Poduzetnička akademija).

Projekt se temelji na Strategiji razvitka elektroničkog poslovanja u RH za razdoblje 2007.-2010. godina.

Organizator i nositelj pilot projekta je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, sunositelj je Središnji državni ured za e-Hrvatsku, a suradnici su potporne institucije poduzetništva, obrazovne institucije i akademska zajednica.

___________________________________________

U sklopu 12. nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu podijeljene su i nagrade najuspješnijim poduzetnicima u malom gospodarstvu u 2008. godini.

Najuspješnija poduzetnica je 'Xenia Design', modne dizajnerice Ksenije Vrbanić, a najuspješniji mladi poduzetnik je KTD d.o.o., tvrtka specijalizirana za proizvodnju pločastog namještaja po mjeri.

«Nije lako i jednostavno danas biti poduzetnik, ali s ponosom želim reći da su ovi poduzetnici najveća snaga hrvatskog poduzetništva», istaknuo je na svečanosti dodjele priznanja Damir Polančec, dodajući kako se danas ljudi odlučuju za poduzetništvo iz želje, a ne iz nužde.
Nagrade su dodijeljene u četiri glavne kategorije: poduzetnici, poduzetnici izvoznici, poduzetnik inovator i poduzetničke potporne institucije, a svaka kategorija ima nekoliko potkategorija.

«Ovi poticaji Ministarstva gospodarstva pomogli su u proteklom radu, ali će pomoći i u budućem. Vrijednost ove nagrade je u tome što je Ministarstvo prepoznalo put ove tvrtke», rekla je Ksenija Vrbanić, najuspješnija poduzetnica, koja je dobila nagradu od 20.000 kuna.

Uz njih, nagrade su podijeljene u još 10 kategorija čiji su pokrovitelji Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo (HAMAG).

Naime, u konkurenciju za ovogodišnje nagrade ušli su svi poduzetnici kojima je osnovna djelatnost proizvodnja i koji su korisnici projekata ovih triju institucija.

U kategoriji najuspješnijeg poduzetničkog centra, nagradu od 20.000 kuna dobio je pduzetnički centar Pakrac, osnovan 2000. godine kao oblik institucionalne potpore u razvoju malog i srednjeg poduzetništva.

Tvrtka Bios je proglašena najuspješnijim poduzetničkim inkubatorom, a OMV – ventil d.o.o. najboljim mikro poduzetnikom. SCAM marine najuspješniji je mali poduzetnik, a Đuro Đaković kotlovi najbolji mali izvoznik, dok je tvrtka Vargon najbolji srednji izvoznik.

Najuspješniji srednji poduzetnik je Galko d.o.o., a najuspješniji mikro izvoznik je HI-KON. Najbolja poduzetnička zona je zona grada Križevci, a najbolji invetivni poduzetnik je Infomare.

Trodnevno savjetovanje završilo je u subotu prigodnom dodjelom nagrada srednjim i visokim školama za najbolji poslovni plan i projekt. (Hina, Suvremena.hr)

Povezani članci
04.08.16 Financije i gospodarstvo
MINPO: Za hrvatsko poduzetništvo osigurano 2,5 milijardi kuna
27.07.16 Financije i gospodarstvo
Orešković: Gospodarstvo bi moglo porasti oko 2,5 posto
27.06.16 Korisne informacije
Zagrebačka županija sufinancira nastupe poduzetnika na manifestacijama
24.03.16 Financije i gospodarstvo
Osjetno poboljšanja očekivanja za hrvatsko gospodarstvo u ožujku
17.09.15 Istraživanja
Hrvatsko gospodarstvo dobro ocijenjeno, ali su očekivanja smanjena
11.08.15 Financije i gospodarstvo
A.T. Kearney: hrvatski poduzetnici očekuju povećanje pritiska na konkurentnost
01.08.15 Financije i gospodarstvo
Tvrtki Conty plus dodijeljeno gotovo 800 tisuća kuna poticaja
27.07.15 Financije i gospodarstvo
Poduzetnici Vukovara na prvom mjestu prema prihodu po zaposlenom
20.07.15 Seminari, konferencije
5. Međunarodna konferencija o učenju za poduzetništvo ICEL – 5
08.07.15 Financije i gospodarstvo
Podrška Svjetske banke malom i srednjem poduzetništvu
03.07.15 Financije i gospodarstvo
MMF: Hrvatska se oporavlja, ali je još u opasnosti
09.04.15 Financije i gospodarstvo
Poduzetnicima novih 1,13 milijardi kuna potpora iz EU fondova
30.12.14 Financije i gospodarstvo
Hrvatsko gospodarstvo - 2014. još jedna recesijska godina
04.11.14 Financije i gospodarstvo
HAMAG-BICRO: Poduzetnicima iduće godine na raspolaganju 15 puta više sredstava
20.10.14 Financije i gospodarstvo
"Poslovni uzlet" u Rijeci o jačanju malog i srednjeg poduzetništva
26.08.14 Turizam
Malo i srednje poduzetništvo nositelj razvoja turizma
07.07.14 Financije i gospodarstvo
Predstavljeno 28 poduzetničkih projekata koji će se financirati iz strukturnih fondova EU
12.06.14 Europska unija
Definicija malog i srednjeg poduzetništva od osobite je važnosti radi aplikacija za EU fondove
05.05.14 Financije i gospodarstvo
Nastavlja se pad hrvatskog gospodarstva; oporavak u 2015.
16.04.14 Financije i gospodarstvo
Maras: Jačati konkurentnost edukacijom, ulaganjem u inovacije i nove proizvode
20.03.14 Istraživanja
Očekivanja za hrvatsko gospodarstvo snažno poboljšana, u regiji stagniraju - ZEW
14.03.14 Ekologija
Razvojna agencija Zagreb kroz projekt ECOFUNDING povezuje investitore i zelene podzetnike
28.02.14 Prikazi knjiga
Predstavljena prva četiri tematska mini vodiča za poduzetnike
19.09.13 Europska unija
EU daje novce za ljudske potencijale, ovo su otvoreni natječaji
19.06.13 Vijesti
HGK o potencijalima hrvatskih tvrtki u poslovanju s Rajnsko-majnskom regijom
19.06.13 Financije i gospodarstvo
EBRD: ulazak u EU ojačat će hrvatsko gospodarstvo u srednjem roku
10.05.13 Financije i gospodarstvo
EBRD predviđa Hrvatskoj rast tek 2014.
06.05.13 Financije i gospodarstvo
Ministar Grčić u Kutjevu označio početak radova na gospodarskoj zoni Kamenjača
06.05.13 Financije i gospodarstvo
Uskoro natječaj za potpore prerađivačkoj industriji
04.04.13 Europska unija
RBI: dašak optimizma u hrvatskom gospodarstvu u drugoj polovini 2013.
03.04.13 Korisne informacije
HAMAG Invest: sva odobrena jamstva na internet stranicama
20.03.13 Istraživanja
Ispitivanje: građani prepoznaju rad MINPO-a
11.02.13 Izvoz
Podravka, Kraš i Viro predvode prehrambene izvoznike
28.01.13 Financije i gospodarstvo
Maras predstavio "Poduzetnički impuls 2013"
25.01.13 Financije i gospodarstvo
Dodatan poticaj od 500 milijuna eura za razvoj malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj
10.12.12 Financije i gospodarstvo
EBRD i Erste banka potpisali ugovor o kreditu od 40 milijuna eura
03.12.12 Financije i gospodarstvo
Maras zadovoljan ostvarenim rezultatima, najavio Poduzetnički impuls 2013.
29.11.12 Financije i gospodarstvo
Skupština HGK: 2013. i u gospodarstvu obilježit će ulazak u EU
14.11.12 Financije i gospodarstvo
HNB: Ukupna kretanja na ukazuju na početak oporavka gospodarske aktivnosti
13.11.12 Seminari, konferencije
Konferencija: Kako će se hrvatska ekonomija nositi s konkurencijom na tržištu EU-a
08.11.12 Zaposlenost / plaće
Plaće kaskaju za prihodima
26.10.12 Seminari, konferencije
Konferencija o malom i srednjem poduzetništvu: Potpora previše, iznosi premali
03.08.12 Financije i gospodarstvo
Fina: Dominacija poduzetnika Zagreba u poslovanju poduzetnika
27.06.12 Financije i gospodarstvo
Ulazak u EU pozitivan za hrvatske izvozne tvrtke, negativan za prerađivačku industriju
08.06.12 Financije i gospodarstvo
Fina: Bruto dobit poduzetnika u prvom kvartalu 2,5 milijardi kuna
31.05.12 Financije i gospodarstvo
Hrvatska stagnira po globalnoj konkurentnosti
25.05.12 Financije i gospodarstvo
Fina: Stagnacija poslovanja zagrebačkih poduzetnika u 2011.
23.05.12 Financije i gospodarstvo
Fina: Poduzetnici lani ostvarili 7,2 milijarde kuna neto dobiti
04.05.12 Vijesti
Jačanje edukacije za poduzetništvo
13.04.12 Financije i gospodarstvo
Maras: Krenuli prvi natječaji "Poduzetničkog impulsa"
26.03.12 Financije i gospodarstvo
Maras najavio povoljnije financiranje za poduzetnike
27.02.12 Seminari, konferencije
Klasteri i brendiranje glavne teme Međunarodne WUSME konferencije
10.02.12 Financije i gospodarstvo
HBOR-u zajam EIB-a vrijedan 150 milijuna eura
02.02.12 Financije i gospodarstvo
Mali i veliki poduzetnici lani povećali dobit, kod srednjih dobit pala
18.01.12 Financije i gospodarstvo
Velikogorički poduzetnici 4. u Hrvatskoj po ostvarenoj dobiti
09.01.12 Financije i gospodarstvo
Bruto dobit poduzetnika 25,4 milijarde kuna
29.11.11 Vijesti
Obrtnici i poduzetnici traže posebno ministarstvo
24.11.11 Vijesti
Predstavljeni rezultati Analize potreba za edukacijom malih i srednjih poduzeća
16.11.11 Statistika
Fina: Poduzetnici povećali bruto dobit 105,5 posto
10.11.11 Financije i gospodarstvo
Fina: Mali poduzetnici povećali bruto dobit 141 posto
06.10.11 Vijesti
EU je prilika za mala i srednja poduzeća
03.10.11 Vijesti
Obilježavanje Europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva
07.09.11 Financije i gospodarstvo
Stagnacija: Hrvatska na 76. mjestu po konkurentnosti u svijetu
30.08.11 Sajmovi i izložbe
Inicijativa za jaču internacionalizaciju malih i srednjih poduzeća
20.06.11 Financije i gospodarstvo
Fina: U 2010. gubitak poduzetnika 1,7 mlrd kuna
30.05.11 Financije i gospodarstvo
Banke: Bez rasta kredita za malo gospodarstvo
26.05.11 Vijesti
U Šibeniku započelo XV. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu
19.05.11 Financije i gospodarstvo
Fina: Poduzetnici u 2010. s gubitkom od 1,66 milijardi kuna
12.05.11 Vijesti
EU projekt savjetovanja za male i srednje poduzetnike
18.04.11 Vijesti
MINGORP: Konferencija o klasterima u Opatiji 9. svibnja
14.03.11 Financije i gospodarstvo
Predstavnici Vlade i tvrtki o investicijama i zapošljavanju
08.03.11 Vijesti
HGK: Veće potpore malom i srednjem gospodarstvu
04.03.11 Vijesti
HGK: Predavanja i seminari za gospodarstvenike
01.03.11 Vijesti
Banke i poslodavci organiziraju radionice za poduzetnike
22.02.11 Vijesti
U 2011. za malo i srednje poduzetništvo 407,9 milijuna kuna poticaja
18.02.11 Vijesti
MINGORP o provedbi Operativnog plana za poticanje poduzetništva
03.02.11 Financije i gospodarstvo
FINA: Hrvatski poduzetnici zaradili 15,8 mlrd kuna
20.12.10 Financije i gospodarstvo
Bruto dobit poduzetnika 26,5 posto niža
24.11.10 Vijesti
Razvoj inovacijskog sustava neophodan za jačanje konkurentnosti
10.11.10 Financije i gospodarstvo
EK: Nema jasnih znakova oporavka hrvatskog gospodarstva
29.10.10 Financije i gospodarstvo
Kako „ubiti“ poduzetnika
27.10.10 Financije i gospodarstvo
Fina: U 2009. neto dobit velikih poduzetnika 3,1 mlrd kuna
23.09.10 Financije i gospodarstvo
Fina: Prepolovila se dobit hrvatskih poduzetnika
21.09.10 Vijesti
Davor Majetić: Četiri prioriteta HUP-a
13.09.10 Financije i gospodarstvo
PBZ analize: Konkurentni bez filozofiranja, ali ne preko noći
06.09.10 Vijesti
Ministar Popijač na neformalnom sastanku ministara energetike u Bruxellessu
23.08.10 Financije i gospodarstvo
Svaki treći poduzetnik registriran u trgovini
23.08.10 Financije i gospodarstvo
Neto dobit poduzetnika snižena 73 posto
03.08.10 Financije i gospodarstvo
FINA: 2009. neto dobit poduzetnika 4,4 milijarde kuna
29.06.10 Vijesti
MINGORP: Nastavak projekta o razvoju investicijskog okruženja
09.06.10 Vijesti
Vandoren i Popijač razgovarali o programu gospodarskog oporavka i privatizaciji brodogradilišta
26.05.10 Financije i gospodarstvo
Fina: Dobit poduzetnika lani smanjena 73 posto
21.05.10 Vijesti
Šibenik: Proglašeni najuspješniji poduzetnici u Hrvatskoj za 2010. godinu
21.05.10 Vijesti
Šibenik: Ministri odgovarali na pitanja poduzetnika
17.05.10 Vijesti
Najava XIV. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu
07.04.10 Financije i gospodarstvo
Niža kamata OTP banke za male i srednje poduzetnike
06.04.10 Vijesti
Ministar Popijač pozvao na ulaganja u Hrvatsku i susjedne zemlje
11.03.10 Vijesti
HGK: Krenuli natječaji za poticaje malim poduzetnicima vrijedni 326 mil. kuna
10.03.10 Financije i gospodarstvo
HUB i HUP: Za mala poduzeća nužne posebne mjere oporavka
03.03.10 Vijesti
Krajem tjedna natječaji za poticanje malog i srednjeg poduzetništva
02.03.10 Financije i gospodarstvo
Mali poduzetnici: Najviša dobit, najniže plaće
25.02.10 Vijesti
Državna tajnica Kesić- Šapić razgovarala s makedonskim ministrom Besimijem
23.02.10 Vijesti
Popijač sa švedskom ministricom trgovine o dolasku Ikee u Hrvatsku
19.02.10 Vijesti
Ministar Popijač razgovarao s ministrima iz Kanade i Omana
12.02.10 Vijesti
Kesić-Šapić u Italiji potpisala Protokol o suradnji u poduzetništvu
11.02.10 Vijesti
Državna tajnica Kesić-Šapić danas na Investicijskom forumu u Italiji
05.02.10 Financije i gospodarstvo
Fina: Lika najsiromašnija sa 130 mil. kuna dobiti poduzetnika
25.01.10 Financije i gospodarstvo
Mali poduzetnici s financijski najboljim rezultatima
20.01.10 Financije i gospodarstvo
Javno predavanje Banke: Razumiju li ekonomisti hrvatsku ekonomiju?
19.01.10 Financije i gospodarstvo
Polovicu dobiti poduzetnika osigurale tvrtke sa sjedištem u Zagrebu
19.01.10 Vijesti
U MINGORP-u održan sastanak s visokim francuskim dužnosnicima
15.01.10 Vijesti iz svijeta
Iz svijeta - ukratko
12.01.10 Financije i gospodarstvo
Rohatinski: Prihvatljiv nam je i slovenski model potpora
30.12.09 Financije i gospodarstvo
Godina iza nas u znaku poražavajućih brojki
15.12.09 Financije i gospodarstvo
Anketa Privrednog vjesnika: Menadžeri očekuju još lošiju 2010.
03.12.09 Financije i gospodarstvo
Bruto dobit poduzetnika u devet mjeseci 30 posto manja
25.11.09 Financije i gospodarstvo
Prihodi poduzetnika manji za 6,8 posto
31.10.09 Trgovina na veliko
Dukat ostvario 126,5 milijuna kuna neto dobiti
27.10.09 Financije i gospodarstvo
Novi svjetski ekonomski poredak i hrvatsko gospodarstvo
09.10.09 Financije i gospodarstvo
Poduzetnici: Pad prihoda 6,8 posto, rashoda za 9 posto
11.09.09 Financije i gospodarstvo
FINA: Rovinjski poduzetnici prvi po neto dobiti po zaposlenom
08.09.09 Financije i gospodarstvo
Poražavajuća konkurentnost - Hrvatska kao Maroko, Namibija i Vijetnam
14.08.09 Vijesti
Objavljen natječaj za potpore u tekstilnoj i kožarskoj industriji
16.07.09 Financije i gospodarstvo
Devet tisuća zahtjeva za državne potpore poduzetnicima
13.07.09 Financije i gospodarstvo
Slabiji rezultati zagrebačkih poduzetnika
06.07.09 Financije i gospodarstvo
Prepolovljena dobit poduzetnika
01.07.09 Financije i gospodarstvo
NVK predstavio Godišnje izvješće o konkurentnosti Hrvatske
16.06.09 Vijesti
Potpredsjednik Polančec u Bruxellesu na Konferenciji o Povelji za malo gospodarstvo
05.06.09 Vijesti
Nagrađeni najuspješniji poduzetnici u malom gospodarstvu
05.06.09 Vijesti
Šibenik: 13. nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu
20.05.09 Financije i gospodarstvo
Konkurentnost Hrvatske stagnira
19.05.09 Vijesti
Predstavljen mini vodič o javnoj nabavi
15.05.09 Seminari, konferencije
M. Porter: ključni problem Hrvatske nije kriza nego povećanje konkurentnosti
09.04.09 Vijesti
Započela prijava poduzetnika za poticaje MINGORP-a
01.04.09 Financije i gospodarstvo
Hrvatska 24. po poduzetničkoj aktivnosti
19.03.09 Vijesti
MINGORP, HUP i HGK potpisali sporazum o poslovnoj suradnji u sustavu javne nabave
10.03.09 Financije i gospodarstvo
Treću godinu za redom trgovcima najveća dobit
13.02.09 Financije i gospodarstvo
Mali poduzetnici ostvarili najveći prihod na uloženo
10.02.09 Vijesti
Zagreb: Sastanak Nacionalnih koordinatora za EU Povelju za malo gospodarstvo zemalja jugoistočne Europe
06.02.09 Financije i gospodarstvo
Cestovni prijevoznici na udaru krize
15.01.09 Financije i gospodarstvo
Privatni sektor ostvario 93 posto ukupne dobiti poduzetnika
29.12.08 Financije i gospodarstvo
Bruto dobit poduzetnika u devet mjeseci niža 8,8 posto
22.12.08 Financije i gospodarstvo
PBZ: U 2009. gospodarski rast od svega 0,5 posto
19.12.08 Vijesti
Potpisan Sporazum o potpori novonastalim poduzetnicima
18.12.08 Vijesti
HOK predložio mjere za poboljšanje položaja obrtnika
16.12.08 Financije i gospodarstvo
Poslovna očekivanja 2009.: Pogoršanje uvjeta poslovanja
10.12.08 Financije i gospodarstvo
Manja dobit poduzetnika
04.12.08 Vijesti
Hrvatska može biti poduzetnička zemlja
18.11.08 Financije i gospodarstvo
Upitan gospodarski rast iznad 2 posto
06.11.08 Financije i gospodarstvo
Prijevoz, skladištenje i veze najuspješnija djelatnost hrvatskog gospodarstva
27.10.08 Financije i gospodarstvo
RBA: Smanjenje investicija udar na gospodarstvo
24.10.08 Vijesti
Nastavljen trend rasta broja poduzetnika, prihoda i rashoda
17.10.08 Seminari, konferencije
Akademija Petar Zrinski organizira seminare za poduzetnike
15.10.08 Trgovina na malo
FINA: Trgovina najuspješnija djelatnost u 2007. godini
09.10.08 Financije i gospodarstvo
MMF snizio procjene rasta hrvatskog gospodarstva
23.09.08 Financije i gospodarstvo
Indeks konkurentnosti regija: Grad Zagreb prvi
17.09.08 Financije i gospodarstvo
FINA: Rezultati poduzetnika u 2007. najbolji unazad pet godina
16.09.08 Financije i gospodarstvo
Mesić ocijenio stanje u gospodarstvu zabrinjavajućim
11.09.08 Vijesti
Zagreb: Konferencija o poduzetništvu i inovacijama
26.08.08 Financije i gospodarstvo
Sanader: Smanjiti inflaciju na 6,5% do kraja godine
18.08.08 Financije i gospodarstvo
Hrvatska povoljna za ulaganje
08.08.08 Financije i gospodarstvo
Zagreb nosi 60 posto dobiti poduzetnika
23.07.08 Financije i gospodarstvo
RBA: Gospodarsko okruženje pogoršano
07.07.08 Vijesti
Lovrić: Vlada treba zaustaviti ucjene velikih tvrtki
05.07.08 Financije i gospodarstvo
Poduzetnici privatnog sektora ostvarili 20 mlrd kuna neto dobiti
13.06.08 Financije i gospodarstvo
Svaki drugi poduzetnik osjeća usporavanje gospodarstva
10.06.08 Financije i gospodarstvo
FINA: Rekordna neto dobit poduzetnika u 2007.
09.06.08 Vijesti
Predstavljanje poticanja poduzetništva po županijama
03.06.08 Zaposlenost / plaće
Povećanje dodane vrijednosti i pad produktivnosti u 2007. godini
31.05.08 Vijesti
Zaštita potrošača i financijske usluge za poduzetnike
28.05.08 Vijesti
MINGORP: 12. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu
26.05.08 Financije i gospodarstvo
Neto dobit poduzetnika u prošloj godini porasla 21 posto
15.05.08 Financije i gospodarstvo
Hrvatska među 50 najkonkurentnijih zemalja svijeta
14.05.08 Financije i gospodarstvo
Poduzetnici bez zaposlenih ostvarili 2 mlrd kuna bruto dobiti
13.05.08 Vijesti
Vidošević: Hrvatskoj hitno potreban zaokret u ekonomskoj politici
07.05.08 Financije i gospodarstvo
Mala i srednja poduzeća: 13 posto nepripremljeno za EU
14.04.08 Financije i gospodarstvo
Privatni sektor ostvaruje 87,5% dobiti poduzetnika
09.04.08 Financije i gospodarstvo
MMF snizio procjene rasta hrvatskog gospodarstva u 2008.
07.04.08 Vijesti
Slovački ministar gospodarstva s predstavnicima MINGORP-a
17.03.08 Vijesti
Dan poduzetnika: Naglasak na reformi poslovnog okruženja
10.03.08 Financije i gospodarstvo
Mali i srednji poduzetnici ostvarili gotovo dvije trećine poduzetničke dobiti
29.02.08 Financije i gospodarstvo
NVK: Anketa o konkurentnosti hrvatskog gospodarstva
26.02.08 Vijesti
Ministarstvo gospodarstva: Za potpore malom i srednjem poduzetništvu 265 milijuna kuna
25.02.08 Vijesti
HUP će na Danu poduzetnika predstaviti "Bijelu knjigu"
22.02.08 Vijesti
Nove internetske stranice o kontroli izvoza
08.02.08 Vijesti
HUP o najavljenom bojkotu kupnje
08.02.08 Financije i gospodarstvo
Trgovci ostvarili najveću bruto dobit u devet mjeseci 2007.
29.01.08 Financije i gospodarstvo
RBAnalize: Za jači gospodarski rast veće investicije
24.01.08 Financije i gospodarstvo
EBRD korigirao procjenu rasta u regiji sa 6,1 na 5,5 posto
19.01.08 Strateški savezi
Završen twinning projekt EU i Hrvatske na području statistika javnih financija
15.01.08 Seminari, konferencije
Hrvatska iduće godine u Programu za cjeloživotno učenje EU-a
11.01.08 Financije i gospodarstvo
FINA: Polovica prihoda poduzetnika u Zagrebu
09.01.08 Vijesti
Belošević-Matić: Prekretnica prema održivom rastu
07.01.08 Vijesti
Đuro Popijač: Lokalna vlast uništava poslodavce
07.01.08 Financije i gospodarstvo
Imex banka i Fond za razvoj i zapošljavanje potpisali ugovor o poslovnoj suradnji
02.01.08 Šira regija
Pawlak: Poljski gospodarski rast ove bi godine mogao doseći 6%
13.12.07 Vijesti
Vidošević: "Očekujem da 2008. bude dobra godina"
10.12.07 Financije i gospodarstvo
Hrvatsko gospodarstvo: Rast dodane vrijednosti 11 posto
05.12.07 Financije i gospodarstvo
FINA: Devetomjesečna bruto dobit poduzetnika veća 23,4 posto
30.11.07 Financije i gospodarstvo
HAAB: Ozbiljne reforme tek u slučaju značajnog usporavanja u gospodarstvu
26.11.07 Korisne informacije
Stojić: Hrvatskom gospodarstvu predstoji tek blago prizemljenje
20.11.07 Alternativne (privatne)
Akademiji Petar Zrinski licenca za EBC*L
19.11.07 Korisne informacije
NVK obilježilo pet godina rada
05.11.07 Strateški savezi
Zagreb: 10. regionalni sastanak nacionalnih koordinatora Europske povelje za malo gospodarstvo
02.11.07 Više i visoke škole (državne)
U Bjelovaru novi sveučilišni studij
31.10.07 Statistika
Hrvatska u konkurentnosti bliža zemljama Europske Unije
30.10.07 Vijesti
Razgovori poslodavaca i političkih čelnika
25.10.07 Financije i gospodarstvo
HNB: Kreditnu krizu nećemo dopustiti
24.10.07 Vijesti
Susret poduzetnika s predstavnicima Hamag-a
24.10.07 Korisne informacije
MMF upozorava: Oslabite kunu jer vam prijeti slom
23.10.07 Tvrtke i tržišta
PV: 2006. Najveći prihod ostvarila Ina, najveću dobit HT
19.10.07 Korisne informacije
Održana predizborna debata o gospodarskim programima političkih stranaka
18.10.07 Strateški savezi
Hrvatska i Makedonija pristupile programu za konkurentnost EU
18.10.07 Financije i gospodarstvo
HUB: Glavni ekonomisti banaka očekuju smanjenje rasta gospodarstva za 1 postotni poen
17.10.07 Vijesti
Vukelić: Za razvoj inovacija 16,5 milijuna kuna u 2008.
17.10.07 Statistika
Poduzetnici u prvom polugodištu investirali 31,8 milijardi kuna
16.10.07 Financije i gospodarstvo
HBOR: Novih 40 milijuna eura za malo i srednje poduzetništvo
16.10.07 Šira regija
Istraživanje: Europski istok možda nikad ne sustigne razvijeni zapad
10.10.07 Vijesti
Vukelić: Dobri rezultati u malom i srednjem poduzetništvu
01.10.07 Korisne informacije
Počela manifestacija 'Europski dan poduzetnika'
28.09.07 Vijesti
Raspisan natječaj za mikrokreditiranje u Zagrebačkoj županiji
25.09.07 Vijesti
S&P: Pregrijavanje balkanskih gospodarstava moglo bi ugroziti gospodarsku stabilnost
25.09.07 Vijesti
Konferencija o reformama poslovnog okružja u jugoistočnoj Europi
12.09.07 Statistika
Prihodi poduzetnika 18,8 milijardi kuna veći od rashoda
12.09.07 Seminari, konferencije
Održan stručni skup o malom poduzetništvu ''Mali su veliki''
09.09.07 Izvoz
Zastarjela struktura priječi rast domaćeg izvoza u EU
05.09.07 Vijesti
Poduzetnici pripremaju zahtjeve za novu Vladu
05.09.07 Vijesti
Ministar Vukelić otvorio Zagorski gospodarski zbor
03.09.07 Statistika
Istraživanja HAAB-a: Usporavanje gospodarskog rasta nakon izborne godine
27.08.07 Korisne informacije
Kriza na svjetskim tržištima usporit će gospodarski rast i u Hrvatskoj
21.08.07 Financije i gospodarstvo
HAAB: Tržišta regije neznatno korelirana sa svjetskim tržištima
13.08.07 Vijesti
MINGORP: 150.000 kuna za obnovu Obrtničkog doma u Osijeku
08.08.07 Vijesti
Brodogradnji do 2010. godine 1,3 mlrd kuna
31.07.07 Korisne informacije
WLW projekt o malom poduzetništvu: „Mali su veliki“
30.07.07 Vijesti
MINGORP: Poticaji za tekstilnu i kožarsko-prerađivačku industriju
28.07.07 Korisne informacije
MMTPR daje potpore za poslodavce na otocima
19.07.07 Vijesti
GSV podupro Smjernice ekonomske i fiskalne politike
18.07.07 Statistika
Ulaganja u dugotrajnu imovinu 66,2 milijarde kuna
09.07.07 Statistika
Prerađivačka industrija, trgovina i prijevoz najznačajnije djelatnosti
07.07.07 Vijesti iz svijeta
Baltička gospodarstva suočena s opasnošću naglog usporavanja
05.07.07 Šira regija
Uzlet gospodarstava novih članica EU
03.07.07 Vijesti
NVK: cilj je ulazak Hrvatske u "Klub 40" najkonkurentnijih zemalja
23.06.07 Statistika
FINA: Rekordni financijski rezultati poduzetnika
12.06.07 Statistika
Moody's: Preveliki javni sektor ograničava gospodarski rast Hrvatske
11.06.07 Vijesti
Bavarsko-hrvatski gospodarski forum
08.06.07 Vijesti
Hrvatski gospodarstvenici u Bavarskoj
05.06.07 Vijesti
Ministarstvo gospodarstva: Nastavak mikrokredititranja poduzetnika
03.06.07 Vijesti
Šibenik: završeno 11. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu
31.05.07 Vijesti
Započelo 11. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu
28.05.07 Vijesti
MINGORP: 5,75 milijuna kuna za primjenu obnovljivih izvora energije
23.05.07 Vijesti
Bakar: Vukelić o industrijskoj zoni
22.05.07 Vijesti
Najava: Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu
22.05.07 Vijesti
Najava: Ministar Vukelić na 30. međunarodnom skupu MIPRO u Opatiji
16.05.07 Vijesti
Poduzetnici raspravljali o inicijativi za novu industrijalizaciju zemlje
16.05.07 Vijesti
Produljen rok za prijave na poduzetničke projekte
15.05.07 Vijesti
Web stranice Ministarstva gospodarstva: u 45 dana 128 tisuća posjeta
10.05.07 Statistika
Hrvatska 53. na ljestvici konkurentnosti IMD-a
09.05.07 Vijesti
Vukelić: niska stopa inflacije stvara povjerenje potencijalnih ulagača
08.05.07 Strateški savezi
Hrvatska dobila povoljne ocjene EU-a za svoj ekonomski program
06.05.07 Vijesti
Rekordno zanimanje građana za poduzetničke projekte Ministarstva gospodarstva
05.05.07 Statistika
Ekonomski institut: rast BDP-a u ovoj godini 4,7 posto
28.04.07 Vijesti
Poduzetnici očekuju brži i pravedniji sustav javne nabave
27.04.07 Vijesti
Ministar Vukelić u obilasku Karlovačke županije
19.04.07 Vijesti
Hrvatski i albanski ministar gospodarstva o produbljenju suradnje
05.04.07 Vijesti
U Bjelovaru predstavljen program bespovratnih poticaja za razvoj malog i srednjeg poduzetništva za 2007. godinu
23.03.07 Vijesti
Opatija: Treći kogres malih i srednjih poduzetnika
23.03.07 Vijesti
MINGORP: deveti regionalni sastanak o malom gospodarstvu
22.03.07 Vijesti
Ministar Vukelić na 3. kongresu malih i srednjih poduzetnika u Opatiji
19.03.07 Vijesti
120 milijuna kuna u malo i srednje poduzetništvo
10.02.07 Statistika
ZABA: Gospodarski rast jači nego što se očekivalo
04.01.07 Vijesti
Osijek: u ovoj godini 14 projekata za poticanje poduzetništva
03.01.07 Prikazi knjiga
Poduzetnička ekonomija
13.12.06 Vijesti
Privredni vjesnik: gospodarstvenici očekuju rast prihoda i dobiti
08.12.06 Vijesti
Hrvatsko gospodarstvo ostvarilo porast dodane vrijednosti i efikasnosti
06.12.06 Statistika
Prihodi poduzetnika veći od rashoda za 27,6 milijardi kuna
31.10.06 Vijesti
Nacionalni forum o malom i srednjem poduzetništvu
19.10.06 Zaposlenost / plaće
Ukupni prihodi hrvatskih poduzetnika 269,8 mlrd kuna
29.09.06 Vijesti
Približavanje naprednim gospodarstvima Europe
26.09.06 Vijesti
Vukelić o rezultatima poticanja poduzetništva
19.09.06 Vijesti
Održana prezentacija "Što čini Hrvatsku poduzetničkom zemljom"
18.08.06 Vijesti
Gotovo 50 posto pravnih osoba bavi se trgovinom i posredovanjem
09.08.06 Vijesti
Konsolidirana dobit hrvatskih poduzetnika 16,8 milijardi kuna
30.06.06 Vijesti
GOSPODARSTVO - ciljevi gospodarske politike
29.06.06 Trgovina motornim vozilima
MINGORP: natječaji za potpore u automobilskoj i tekstilnoj industriji
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa