Edukacija
Seniko studio
Seminari, konferencije
13.10.2013. MAGROS 2013 - Važna suradnja trgovine s domaćom proizvodnjom
Najveći doprinos razvoju trgovine mora dati suradnja s domaćom proizvodnjom, a ulaganje u tehnologiju i inovativni proizvodi ključni su elementi razvoja i konkurentnosti, istaknuto je na najvećem ovogodišnjem skupu trgovaca i proizvođača iz poljoprivredno-prehrambene industrije 'MAGROS 2013' održanom u organizaciji časopisa Suvremena trgovina.
Konkurencija u maloprodaji postaje sve intenzivnija i složenija, a borba za potrošača ključni čimbenik biznisa u maloprodaji.

Uz promjene u odnosima potrošača i proizvođača moramo shvatiti kako nastupa nova era u poslovanju – era marketing odnosa i dugoročnog partnerstva s dobavljačima.

Ključne promjene nastaju jer dolazi: od fragmentirane do integrirane trgovine, od lokalne do globalne trgovine, od tradicionalne trgovinske mreže do inovativnih formata trgovine.
Nadalje, promjene se vide u činjenici da se od tržišnog mjesta determinirane trgovine javlja prostorno neograničena trgovina, umjesto klasične kupoprodajne trgovine javlja se sve više trgovina s privatnom trgovačkom markom.

Nesofisticiranu trgovinu zamjenjuje tehnološki intenzivna trgovina. Prevladava sustavno vođena trgovina koja zamjenjuje nezavisnu i sitnu trgovinu.

Najveća promjena je u poziciji trgovine: od ranjive i slabašne spone između proizvodnje i potrošača, odjednom imamo snažnu trgovinu s dominantnom pozicijom u odnosu na proizvođača.

Upozorenja da takvi trendovi dovode do bitnih promjena maloprodajnog krajolika na hrvatskom tržištu, nisu nailazila na šire zanimanje kreatora ekonomske politike.

Strani trgovački lanci su se neumoljivo i bez ozbiljnije društvene kontrole širili i postupno zauzimaju sve strateške točke koje su očito zacrtale u svojim jasno razrađenim višegodišnjim planovima prodora na naše tržište.

U isto vrijeme bilježimo i ozbiljna previranja na području proizvodnje. Gotovo ni jedno područje gospodarskih aktivnosti ne doživljava tako krupne i tako značajne promjene kao što je to slučaj u prehrambenoj industriji.

Odražava se to kroz bespoštednu bitku sa cijenama, ubrzane procese koncentracije i prilagođivanje sve bržim promjenama u navikama potrošača. To znači da cijeloj branši predstoji uključivanje u manevarski prostor između internacionalizacije, polarizacije i promjena, pa su time i zadani prioriteti u budućem ponašanju.

Svakako da se to odražava i na velike trgovačke lance, koji se u skladu s tim procesima također moraju stalno prilagođivati. Za trgovačke lance to znači da se moraju u još većoj mjeri usredotočiti na stranu dobavljača. Otvaranje granica stvorilo je dodatni manevarski prostor na apsolutno i relativno malom tržišnom prostoru.

MAGROS 2013 otvorio je široku raspravu, izazvanu ovim kretanjima. Vrlo kvalitetna uvodna izlaganja, a i diskusija kroz dva osmišljena i tematski usmjerena panela ukazala je na brojna otvorena pitanja koja se, nažalost, moraju rješavati u samom hodu.

EU nam se već pred mnogo godina 'dogodio' na području trgovine; nažalost, prehrambena industrija nije u dovoljnoj mjeri pratila te trendove i dočekala je dosta nepripremljeno krute ekonomske zakonitosti koje je sa sobom donijelo otvaranje gospodarskog prostora.

Postoji prostor za rast
Predsjednica Udruženja trgovine Hrvatske gospodarske komore i starija izvršna potpredsjednica Agrokora Ljerka Puljić istakla je „kako povezivanje prehrambene industrije i trgovine kroz različite oblike suradnje može i u uvjetima krize doprinijeti da se osigura i minimalan rast.

Još uvijek imamo prostora za rast i na domaćem tržištu, no moramo osigurati da mi budemo ti koji rastemo, a ne da rastu neke privatne robne marke koje nisu ovdje proizvedene“, kazala je.

Prema njezinim riječima, hrvatska proizvodnja mora odgovoriti na konkurentski izazov koji je pred njom - agresivnom ulasku stranih brendova i njihovih privatnih marki. „Trgovina mora biti ta koja će joj u tome dati podršku“, kazala je gospođa Puljić, ističući kako najveći doprinos razvoju trgovine mora biti suradnja s domaćom proizvodnjom.
Ljerka Puljić
Ljerka Puljić
Navela je i kako za razliku od europskih zemalja, koje su putem svojih trgovačkih lanaca radile kampanje za svoje proizvode prilikom ulaska Hrvatske u EU, Hrvatska nije iskoristila priliku i pozdravila Europu.

„Zašto, primjerice Spar nije uzeo 10 hrvatskih proizvoda i u Austriji napravio kampanju kao pozdrav ulaska Hrvatske u EU“, pitala je.

Ulaskom u EU osjeća se novi pritisak izvana, a ukidanjem granica strani trgovački lanci lakše uvoze svoje robne marke u Hrvatsku, te su pojačali kampanje svojih brendova. Ako ne zaštitimo udjel na domaćem tržištu, nećemo ostvariti razvoj i rast, kazala je Puljić.

„Začudili bi se koliko je stranih proizvođača posjetilo Agrokor radi plasmana svojih proizvoda na police Konzuma“. Oni legitimno očekuju da se njihovi proizvodi za koje hrvatski potrošači nikad nisu čuli uvrste u asortiman.

To je legitimno, ali bi trebali ipak ustanoviti reciprocitete u tim kretanjima: pomoći nam da hrvatski proizvodi i brandovi dođu na police ne samo u njihovim lancima u Hrvatskoj već i u ponekim domicilnim zemljama.

Ključni element razvoja i konkurentnosti su, po njezinom mišljenju, diferencijacija proizvoda, inovativni proizvodi i ulaganje u tehnologiju.

Povećati konkurentnost – temeljni zadatak
Savjetnik predsjednika Republike za gospodarstvo Boris Cota napomenuo je kako se razvoj gospodarstva treba temeljiti na izvozu, ali da još uvijek nema odgovora na pitanje kako izvoz potaknuti.

Prema preporukama MMF-a potrebno je povećati izvoznu konkurentnost putem smanjenja plaća ili povećanjem produktivnosti, no smanjenje plaća politički je teško provesti, a za rast produktivnosti treba vremena.
Boris Cota
Boris Cota
Skeptičan je prema tome da smanjenjem plaća može potaknuti izvoz i misli da to nije put, te ističe kako za rast izvoza u ovom trenutku kreatori ekonomske politike nemaju recepta, a zato i nema jednoznačnog i brzog rješenja.

Naime, problem hrvatskog proizvoda je što je izvozno nekonkurentan. Hrvatska se, naime, po složenosti izvoznih proizvoda nalazi na 37 mjestu u Europi u rangu BiH, Rumunjske i Bugarske.

„Hrvatski proizvodi imaju uglavnom nisku dodanu vrijednost i ne mogu se uspoređivati s njemačkima, u koje je uloženo puno više znanja i tehnologije.

Problem slabe konkurentnosti perifernih zemalja poput Hrvatske leži u tipovima proizvoda za izvoz, a ne cijeni rada i produktivnosti. Osim toga, sve prehrambene proizvode koje proizvodi Hrvatska, proizvode i druge zemlje“ - istaknuo je Cota.
Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević istaknuo je važnost povezivanja, odnosno suradnje proizvodnje, trgovine i financijskog sektora.

Prehrambena i trgovačka industrija ne mogu više generirati rast na domaćoj potrošnji već na izvozu, te je pred hrvatskom gospodarskom politikom ozbiljan zadatak kako navesti strane trgovačke lance da hrvatske proizvode uvrste na svoje police.
Mélanie Pecher
Mélanie Pecher
Zapaženo izlaganje imala je Mélanie Pecher, predstavnica Eurocommerca iz Bruxellesa, koja je prisutne upoznala s najnovijom inicijativom unutar EU – Supply Chain Initiative i uvođenja jasno utvrđenih načela u praksu u stvaranju i poslovanju nabavnih lanaca – od same proizvodnje do krajnjeg potrošača.

Rasprava u panelima potvrdila je sve navedene konstatacije.

Zajednički je zaključak da nam proizvodnja mora biti inovativnija, tehnološki opremljenija i agresivnija u svojim pokušajima da prodre na police europskih tržišta. Isto tako, ukazala je na potrebu redefiniranja odnosa trgovine i proizvodnje u čemu bi trebala imati jasniju podršku financijskih institucija.

U panelu TRGOVINA sudjelovali su: Helmut FENZL, generalni direktor, Spar Hrvatska, Darko KNEZ, predsjednik Uprave Konzuma, Vedran KRUŽIĆ, pomoćnik ministra gospodarstva, Mélanie PECHER, savjetnica u Eurocommercu, Darko RADIŠIĆ, član Uprave Kraša, Milica RAKUŠA MARTULAŠ, direktorica Sektora za trgovinu HGK, Nikola KNEGO, profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i Boris VUKELIĆ, predsjednik Ceha trgovine HOK-a.
U panelu PROIZVODNJA sudjelovali su: Zvjezdana BLAŽIĆ, pomoćnica ministra poljoprivrede, Ljubo JURČIĆ, profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Mislav GALIĆ, izvršni potpredsjednik koncerna Agrokor, Vedrana JELUŠIĆ KAŠIĆ, direktorica ureda Europske banke za obnovu i razvoj u Hrvatskoj, Darko LIOVIĆ, predsjednik HAMAG investa, Ivanka MARIČKOVIĆ PUTRIĆ, izvršna direktorica HBOR-a i Dražen ROŠKARIĆ, direktor Sektora logistike i izvoza Vindije.

Skup je moderirao Ante Gavranović, urednik i kolumnist.

Povezani članci
27.10.16 Seminari, konferencije
mStart dobitnik nagrade Oracle Sustainability Innovation Award 2016
04.10.16 Vijesti
Novi veliki iskorak Konzuma i MultiPlusCarda – MultiPlusCard cijena!
10.09.16 Tvrtke i tržišta
Agrokor među vodećim kompanijama Srednje Europe
01.08.16 Tvrtke i tržišta
Jamnica, Ledo i Zvijezda poslovali s dobiti
03.06.16 Tvrtke i tržišta
Agrokorova nova Politika upravljanja okolišem
24.05.16 Karijere
Nakon izuzetno uspješne karijere u Agrokoru, Darko Knez nastavlja svoju karijeru u privatnom biznisu
19.05.16 Tvrtke i tržišta
Konzum se obvezao na dodatnu podršku domaćih proizvođača
20.04.16 Seminari, konferencije
Žene lideri kao nositeljice promjena
29.03.16 Karijere
Agrokor jača i širi svoju Upravu
22.01.16 Sajmovi i izložbe
Održana proslava blagdana sv. Vinka u Belju
23.12.15 Karijere
Osnažena Uprava Agrokora i predstavljena nova dvočlana Uprava Konzuma
27.11.15 Karijere
Čedo Maletić novo pojačanje Agrokora
23.11.15 Karijere
Osnaživanje rukovodećih timova u Agrokorovim poljoprivrednim kompanijama
06.11.15 Karijere
Novi ojačani menadžerski timovi u Agrokoru
02.11.15 Izvoz
Belje otpremilo svoju prvu pošiljku ABC sira na tržište Južne Koreje
28.10.15 Financije i gospodarstvo
Belje ove godine očekuje 1,6 milijardi kuna prihoda
13.10.15 Seminari, konferencije
Održana tradicionalna konferencija za trgovce i dobavljače MAGROS
28.08.15 Strateški savezi
Agrokor: mStart zaposlio 20 novih stručnjaka
20.07.15 Tvrtke i tržišta
Agrokoru 50 milijuna eura kredita Sberbank Europe
12.05.15 Tvrtke i tržišta
Agrokor među 500 najvećih obiteljskih tvrtki na svijetu
11.05.15 Strateški savezi
Društvo slovensko-hrvatskog prijateljstva posjetilo Konzum
31.03.15 Tvrtke i tržišta
Agrokor pokreće platformu za online trgovinu
26.03.15 Tvrtke i tržišta
Ante Todorić: Agrokor je primjer za investicije u regiji
11.03.15 Financije i gospodarstvo
Dovršen poslovni kompleks Belja vrijedan 220 milijuna kuna
03.03.15 Seminari, konferencije
Međunarodna konferencija “Osnaživanje žena u gospodarstvu”
18.02.15 Strateški savezi
AZTN prihvatio prvo izvješće o provedbi mjera koncentracije Agrokora i Mercatora
10.12.14 Vijesti iz regije
Mercator nakon više godina negativnog poslovanja planira dobit od 60 milijuna eura
04.12.14 Karijere
Ljerka Puljić najmoćnija žena hrvatskog biznisa
28.11.14 Tvrtke i tržišta
Nastavak investicija Emil Frey grupe uz podršku koncerna Daimler AG i Agrokora
24.11.14 Tvrtke i tržišta
AZTN: suglasnost Agrokoru za prodaju ili zakup 72 prodavaonice
24.11.14 Vijesti
Intermodalni prijevoz može postati hrvatski izvozni brend
12.11.14 Financije i gospodarstvo
Erste: Hrvatska malo radi na reformama, premda mnoge nisu politički 'skupe'
29.10.14 Promocije
Metro s kupcima proslavio 50. obljetnicu poslovanja
22.10.14 Tvrtke i tržišta
Dokapitaliziran Mercator, Agrokorov vlasnički udio povećan na 88,10 posto
16.10.14 Vijesti
Hrvatske tvrtke i europarlamentarci u Bruxellesu
15.10.14 Izvoz
Hrvatski izvoznici izabrali novo vodstvo
22.09.14 Tvrtke i tržišta
Darko Knez: Višak trgovina prodat ćemo u roku od šest mjeseci
02.09.14 Istraživanja
Drugu godinu za redom 5 Agrokorovih brandova u top 10 na Brand Score ljestvici
01.09.14 Strateški savezi
Istekla Agrokorova ponuda malim dioničarima u Mercatoru
14.08.14 Tvrtke i tržišta
Jamstva za kredit Agrokora od 50 milijuna eura
07.08.14 Strateški savezi
Agrokor predložio nove članove Nadzornog odbora Mercatora
04.08.14 Tvrtke i tržišta
Ledo izvijestio o preuzimanju jamstva za Agrokorove kredite
31.07.14 Trgovina na malo
Agrokor preuzima preostale dionice Mercatora
02.07.14 Tvrtke i tržišta
Zvijezda, Jamnica i PIK Vinkovci preuzeli jamstva za kredite Agrokora
02.07.14 Strateški savezi
Agrokor objavio namjeru objave ponude za preuzimanje Mercatora
26.06.14 Strateški savezi
Agrokor kupio Mercator
21.06.14 Vijesti iz regije
Akcija slovenskog "Uskoka" možda posljednja prepreka u prodaji Mercatora
19.06.14 Vijesti iz svijeta
EBRD podržava spajanje Agrokora i Mercatora
19.06.14 Vijesti iz regije
Mercator bi i nakon prodaje morao zadržati dobavljače i zaposlene
18.06.14 Trgovina na malo
BiH dopustila koncentraciju Agrokora i Mercatora
12.06.14 Promocije
Agrokor u kockicama u znak podrške našim nogometašima
21.05.14 Vijesti
U prva dva dana u Konzumovim trgovinama građani donirali više od 300 paleta robe za pomoć poplavljenim područjima u Hrvatskoj
25.04.14 Tvrtke i tržišta
Agrokor otkupio vlastite obveznice
22.04.14 Tvrtke i tržišta
Agrokoru 50 milijuna eura kredita BNP Paribas Fortis
07.04.14 Strateški savezi
Podravka preuzela program konzerviranih pašteta i mesnih konzervi PIKa Vrbovec
27.03.14 Zaposlenost / plaće
Prvi kandidati iz velike Agrokorove akcije zapošljavanja mladih krenuli s radom u kompanijama Agrokor koncerna
17.03.14 Tvrtke i tržišta
Best Buy Award - Agrokor ponovno apsolutni pobjednik
14.03.14 Strateški savezi
Nadzorni odbor Pivovare Laško pristao na prodaju dionica Agrokoru
12.02.14 Turizam
AHF: TUI i HVS London o investicijama u hrvatski turizam
12.02.14 Zaposlenost / plaće
Nova akcija zapošljavanja mladih u Agrokoru
06.02.14 Korisne informacije
Agrokor nastavlja sa snažnim investicijama u PIK Vrbovec
29.01.14 Strateški savezi
Slovenski mediji o izgledima da Agrokor preuzme Mercator
27.01.14 Tvrtke i tržišta
Agrokor investirao 78 milijuna kuna u staklenik u Baranji i u prvoj fazi otvorio 50 novih radnih mjesta
21.01.14 Strateški savezi
Mediji: pregovori oko Mercatora u završnoj fazi
20.01.14 Tvrtke i tržišta
Pregovori Agrokora i banaka o Mercatoru trebali bi završiti do srijede
11.01.14 Strateški savezi
Vlasnici Mercatora traže od Agrokora dodatna pojašnjenja
09.01.14 Tvrtke i tržišta
Agrokor za trećinu snizio ponudu za Mercator
08.01.14 Zaposlenost / plaće
Veliki već počinju zapošljavati, a cijelo tržište rada oporavit će se tek 2015.
19.12.13 Tvrtke i tržišta
W.P. Carey preuzeo od Agrokora pet trgovina za 67 mil. eura
05.12.13 Karijere
Ljerka Puljić najmoćnija žena hrvatskog biznisa
20.11.13 Vijesti
Ljerka Puljić: HGK treba sačuvati
13.11.13 Seminari, konferencije
Opatija: savjetovanje Ekonomska politika Hrvatske u 2014.
11.11.13 Osiguranja
Otvoreni 11. Dani hrvatskog osiguranja
31.10.13 Statistika
Jamnica: rast dobiti
29.10.13 Financije i gospodarstvo
Zvijezda: rast dobiti
24.10.13 Promocije
Susret u HGK: hrvatski proizvođači vojne opreme predstavili svoje proizvode ukrajinskom izaslanstvu
10.10.13 Vijesti
Svečano primanje hrvatskih inovatora u HGK
09.10.13 Tvrtke i tržišta
Delegacija Agrokora predvođena Ivicom Todorićem posjetila Podravku
20.09.13 Vijesti
Belje najavilo novu investiciju od 140 milijuna kuna
19.09.13 Vijesti
Svim realnim projektima osigurana državna sredstva
12.09.13 Tvrtke i tržišta
Agrokor će dokapitalizirati slovenski Kompas
09.09.13 Vijesti
HGK osnovala Poslovno vijeće za gospodarsku suradnju s Ukrajinom
04.09.13 Istraživanja
Deloitte: 12 hrvatskih tvrtki među 500 najvećih u Srednjoj Europi
28.08.13 Tvrtke i tržišta
Mercator grupa u prvom polugodištu 2013. ostvarila 1,4 milijarde eura
29.07.13 Tvrtke i tržišta
Zvijezda: rast dobiti
26.07.13 Seminari, konferencije
Magros 2013
19.06.13 Strateški savezi
Agrokor: upoznati smo s propisima i dosljedno ćemo ih primjenjivati
19.06.13 Vijesti
HGK zatvara predstavništva u Beogradu, Prištini, Sarajevu, a otvorio bi u Washingtonu
19.06.13 Prehrambeni proizvodi
Ledov posao otkupa mlijeka preuzima Belje
18.06.13 Tvrtke i tržišta
Todorić: Mercator će raditi s profitom, ostaju i slovenski dobavljači
18.06.13 Vijesti
HGK i Austrijska gospodarska komora potpisale Sporazum o međusobnoj suradnji
14.06.13 Strateški savezi
Agrokor potpisao Ugovor o stjecanju većinskog vlasničkog udjela u Mercatoru s Konzorcijem prodavatelja
10.06.13 Tvrtke i tržišta
Suradnja Agrokora i ZIP-a na razvoju startup kompanija
05.06.13 Tvrtke i tržišta
Prodajni konzorcij Mercatora potvrdio da pregovara s Agrokorom
31.05.13 Strateški savezi
POP-TV: Agrokor pred dogovorom za Mercator
13.05.13 Strateški savezi
Vlasnici Mercatora potvrdili da su pristigle dvije ponude
09.05.13 Tvrtke i tržišta
Agrokor u 2013. planira najmanje milijardu kuna ulaganja
09.05.13 Tvrtke i tržišta
Agrokor otvorio novi proizvodno-turistički kompleks u Istri
07.05.13 Šira regija
Hrvatska u EU može biti među najuspješnijim članicama
29.04.13 Trgovina na malo
Agrokor će u drugom krugu predati ponudu za Mercator
08.04.13 Vijesti
Brown Forum 2013: Pred Hrvatskom je ključnih 18 mjeseci
08.04.13 Tvrtke i tržišta
Adris: Podržavamo Agrokor u namjeri da kupi Mercator
20.03.13 Vijesti
2. sjednica Skupštine Hrvatskog nacionalnog odbora Međunarodne trgovačke komore (ICC Hrvatska)
20.03.13 Korisne informacije
Koncern Agrokor počeo dubinsko snimanje Mercatora
19.03.13 Tvrtke i tržišta
Agrokor i Poljoprivedni institut Sveučilišta u Tennesseeju potpisali memorandum o suradnji
20.02.13 Tvrtke i tržišta
Balažič: Mercator očekuje pozitivne učinke ulaska Hrvatske u EU
11.02.13 Strateški savezi
Suradnja Perutnine-Ptuj i Agrokora u djelatnosti distribucije
06.02.13 Strateški savezi
Agrokor i NineSigma - ugovor o suradnji na projektu otvorene inovacije
30.01.13 DOP
Agrokor ulaže 60 mil. eura u obnovljive izvore energije
24.01.13 Seminari, konferencije
Potrebne su hitne poticajne mjere za opstanak tekstilne industrije
24.01.13 Karijere
Mirko Galić novi savjetnik u Agrokoru
22.01.13 Financije i gospodarstvo
Agrokor u Vupik uložio 560 milijuna kuna
22.01.13 Istraživanja
Agrokor uvršten među 250 najvećih lanaca na svijetu i 50 najbrže rastućih
18.01.13 Ekologija
Agrokor gradi šest solarnih elektrana
18.01.13 Tvrtke i tržišta
Agrokor u Srbiji kupio skladište od bivšeg vlasnika M-Profila
10.01.13 Neprehrambeni proizvodi
Lanac igračaka Hamleys uskoro u Hrvatskoj?
09.01.13 Tvrtke i tržišta
Ledo preuzeo Frikom
08.01.13 Tvrtke i tržišta
Agrokor ponovno najozbiljniji kandidat za kupnju Mercatora
07.01.13 Strateški savezi
Agrokor glavni kupac grožđa, breskvi i nektarina
07.01.13 Tvrtke i tržišta
Agrokor stekao dodatnih 5,31 posto dionica Konzuma
03.01.13 Tvrtke i tržišta
Mercator preuzima Pan trgovine
28.12.12 Tvrtke i tržišta
Ledo stekao 100 posto udjela u Ledo Podgorici
11.12.12 DOP
Društveno odgovorno poslovanje omogućuje novu percepciju uloge kapitala u društvu
06.12.12 Karijere
Ljerka Puljić prva na listi 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa
23.11.12 Tvrtke i tržišta
Agrokor: Od 2013. preuzimamo distribuciju Red Bulla
07.11.12 Seminari, konferencije
Konferencija o tržišnom natjecanju
20.10.12 Tvrtke i tržišta
Agrokor zadovoljan poslovanjem u Srbiji
19.10.12 Vijesti
HGK: Vidošević ponovno izabran za člana UO Eurochambresa
11.10.12 Vijesti
Stvaranje nacionalnog brenda drvne industrije je nužno
10.10.12 Tvrtke i tržišta
Agrokor završio transakciju obveznica
09.10.12 Seminari, konferencije
Linić: Građani na udaru zbog pomoći gospodarstvu
29.09.12 Tvrtke i tržišta
Agrokor zaključio financijski aranžman u iznosu od 700 milijuna eura
25.09.12 Tvrtke i tržišta
Moody's pozitivno ocjenjuje Agrokorovo najavljeno izdanje obveznica
24.09.12 Tvrtke i tržišta
Agrokor se zadužuje za 475 milijuna eura putem obveznica
22.09.12 Tvrtke i tržišta
Agrokor u Srbiji očekuje prihod od 800 milijuna eura
20.09.12 Tvrtke i tržišta
Agrokor očekuje ove godine rast prihoda za pet posto
18.09.12 Vijesti
Akcije "Kupujmo hrvatsko" i "Vrijedne ruke" u Zagrebu
10.09.12 Vijesti
Eurochambres: Uloga Gospodarskih komora nezamjenjiva je u prevladavanju krize
29.08.12 Karijere
Rohatinski postao savjetnik u Agrokoru
08.08.12 Tvrtke i tržišta
Otvoreno skladište za povrće PIK-a Vinkovci u Lipovcu
11.07.12 Karijere
Ljerka Puljić i Mislav Galić u Nadzornom odboru Žitnjaka
06.07.12 Vijesti
Vidošević i Poposki o gospodarskoj suradnji Hrvatske i Makedonije
05.07.12 Trgovina na malo
Konzumu nagrada magazina Euromoney
18.06.12 Financije i gospodarstvo
Puljić: Ključ profita je jako domicilno tržište
12.06.12 Vijesti
Susret predsjednika gospodarskih komora zemalja bivše Jugoslavije
04.05.12 Vijesti
Jačanje edukacije za poduzetništvo
25.04.12 Tvrtke i tržišta
Agrokor izdao obveznice od 300 milijuna eura
24.04.12 Vijesti
HGK: Dovoljna dva granična prijelaza za robnu razmjenu BiH i Hrvatske
23.04.12 Financije i gospodarstvo
Mimica s prehrambenim tvrtkama o ulasku u EU i utjecaju na razmjenu s CEFTA-om
16.04.12 Tvrtke i tržišta
Agrokor planira izdati obveznice u iznosu 300 milijuna eura
05.04.12 Tvrtke i tržišta
Agrokor postao član organizacije FoodDrinkEurope
28.03.12 Vijesti
Vidošević: Ulazak u EU otežava razmjenu s BiH
21.03.12 Vijesti
U HGK predstavljena analiza "Stanje i trendovi u trgovini na malo u Republici Hrvatskoj"
21.03.12 Tvrtke i tržišta
Agrokoru kredit od 75 milijuna eura
21.03.12 Vijesti
Ljerka Puljić ponovno izabrana za predsjednicu Udruženja trgovine HGK
16.03.12 Financije i gospodarstvo
Ante Todorić: Za uspjeh je potreban optimizam
08.03.12 Tvrtke i tržišta
Agrokor postaje strateški partner TUI-ja
29.02.12 Vijesti
Vodič kroz promjene u vanjskoj trgovini nakon pristupanja Hrvatske EU
24.02.12 Trgovina na malo
Konzum pokreće novu mobilnu mrežu s HT-om
18.02.12 Financije i gospodarstvo
Todorić: Spreman sam prodati Konzum Mercatoru ako ga korektno plate
17.02.12 Vijesti
Otvorena izložba “HGK 160 godina”
16.02.12 Vijesti
Skupština HGK smanjila članarine i doprinose
16.02.12 Vijesti
HGK: Rast BDP-a ove godine oko 0,4 posto
15.02.12 Trgovina na veliko
AZTN: Dopuštena koncentracija Agrokora i Roto Dinamica
08.02.12 Trgovina na malo
Crnjac: Agrokor nastavlja sa strateškim aktivnostima u regiji
07.02.12 Trgovina na malo
Agrokor povukao ponudu za Mercator
07.02.12 Vijesti
Uskoro program potpore hrvatskoj prehrambenoj industriji
06.02.12 Tvrtke i tržišta
Rješenje Ustavnog suda u povodu ustavne tužbe Agrokora
27.01.12 Tvrtke i tržišta
U Krašu održan sastanak predstavnika prehrambene industrije
26.01.12 Istraživanja
Agrokor osvojio najveći broj pobjeda u QUDAL istraživanjima kvalitete
24.01.12 Tvrtke i tržišta
Agrokor predstavio Agro akademiju
23.01.12 Zaposlenost / plaće
MojPosao: dm i dalje najpoželjniji poslodavac
19.01.12 Vijesti
Održana Skupština Hrvatskog nacionalnog odbora Međunarodne trgovačke komore
24.12.11 Trgovina na malo
Slovenija: Ponuda Agrokora "praktično blokirana"
22.12.11 Trgovina na malo
Agrokor ne odustaje od Mercatora
22.12.11 Vijesti
HGK: Akciji "Kupujmo hrvatsko" podrška građana i tvrtki
21.12.11 Trgovina na malo
AZTN: Moguća koncentracija Agrokora i Mercatora je osjetljiva
21.12.11 Tvrtke i tržišta
Agrokor prodao Grafičaru tvrtku Znanje za 9,45 milijuna eura
15.12.11 Trgovina na malo
Slovenski sindikati i dalje protiv prodaje Mercatora
09.12.11 Vijesti
Vidošević o potpisivanju Ugovora o pristupanju EU
08.12.11 Karijere
Najmoćnije poslovne žene Ljerka Puljić i Nevenka Bečić
08.12.11 Seminari, konferencije
Vodeće hrvatske kompanije najavile jača ulaganja u ICT 2012.
06.12.11 Tvrtke i tržišta
Agrokor: Razmatramo prodaju Leda, no odluka nije donesena
02.12.11 Brandovi
Kraš proslavio stotu obljetnicu poslovanja
02.12.11 Tvrtke i tržišta
Sporazum HŽ-a Cargo i Agrokora
30.11.11 Karijere
Damir Bulić novi predsjednik Uprave Kraša
30.11.11 Vijesti
Održana Skupština Hrvatske gospodarske komore
25.11.11 Trgovina na malo
EBRD: Podupiremo Agrokor u procesu preuzimanja Mercatora
24.11.11 Trgovina na malo
Selšek pojasnila Mercatorove rezerve prema Agrokoru
23.11.11 Trgovina na malo
Slovenski političari neskloni Agrokorovu preuzimanju Mercatora
18.11.11 Seminari, konferencije
Dan energije u Hrvatskoj: Potreba dugoročna strategija do 2050.
14.11.11 Vijesti
Izaslanstvo kineske pokrajne Sichuan u HGK
11.11.11 Turizam
Agrokor najavio investiciju u turizam od 100 milijuna eura
09.11.11 Trgovina na malo
Slovenija: Nadzorni odbor Mercatora uskoro o dubinskom pregledu
08.11.11 Trgovina na malo
NLB: pregovori s Agrokorom o Mercatoru do kraja godine
28.10.11 Trgovina na malo
Agrokor i vlasnici Mercatora iduća tri tjedna u pregovorima
27.10.11 Tvrtke i tržišta
Deloitte: Agrokor najveća, T-HT najprofitabilnija kompanija u Adria regiji
26.10.11 Vijesti
Vidošević ponovno član Upravnog odbora Eurochambresa
24.10.11 Izvoz
Pripremljeni izvoznici mogu profitirati od EU-a
20.10.11 Trgovina na malo
Finance: Agrokorova ponuda za Mercator dana u konzorciju
19.10.11 Trgovina na malo
Neobvezujuće ponude za Mercator
18.10.11 Seminari, konferencije
Ljerka Puljić: Investicijama u poljoprivredu dosegli smo europske prinose
17.10.11 Trgovina na malo
Istječe rok za prikupljanje ponuda za Mercator
14.10.11 Trgovina na malo
Kuštrak: Agrokor razmatra davanje ponude za Mercator
13.10.11 Trgovina na malo
Agrokor još nije ispunio sve uvjete ponude za Mercator
13.10.11 Tvrtke i tržišta
Poslovni dnevnik: Agrokor u nove pogone u PIK-u Vrbovec ulaže 350 mil. kn
12.10.11 Trgovina na malo
Prodaja Mercatora: Zamka za Agrokor u informacijskom memorandumu
06.10.11 Tvrtke i tržišta
Agrokor: Rješenje Hanfe ne predstavlja problem poslovanju koncerna
06.10.11 Tvrtke i tržišta
ZSE: Agrokor obvezan objaviti ponudu za preuzimanje Belja
06.10.11 Trgovina na malo
PD: Teško da će Agrokor nuditi istu cijenu za Mercator kao u proljeće
05.10.11 Trgovina na malo
Finance: Agrokor će ponuditi 221 euro po dionici Mercatora
02.10.11 Vijesti iz regije
Agrokor otvorio otkupno-distributivni centar u Makedoniji
29.09.11 Trgovina na malo
Crnjac: Agrokor je financijski stabilan i spreman za preuzimanje Mercatora
22.09.11 Trgovina na malo
PD: Unatoč političkoj krizi prodaju Mercatora teško zaustaviti
15.09.11 Trgovina na malo
"Dnevnik": Agrokor najavio ponovni pokušaj ulaska u Mercator
15.09.11 Tvrtke i tržišta
Agrokoru kredit EBRD-a od pet milijuna eura
12.09.11 Trgovina na veliko
Poslovni dnevnik: Agrokor preuzima Roto Dinamic
12.09.11 Tvrtke i tržišta
Belje otvorilo najsuvremeniju vinariju u regiji, vrijednu 20 milijuna eura
05.09.11 Vijesti
HUP očekuje sveobuhvatnu reformu HGK
30.08.11 Financije i gospodarstvo
Todorić za dodatno oporezivanje bogatih
17.08.11 Odnosi s javnošću
Agrokor i Digitel komunikacije dogovorili stratešku suradnju
19.07.11 Tvrtke i tržišta
Agrokor ide na istiskivanje malih dioničara PIK-a Vrbovec
28.06.11 Tvrtke i tržišta
Agrokor ulaže milijardu kuna u bioplinsko postrojenje
22.06.11 Trgovina na malo
Počeli razgovori o povezivanju Mercatora i Konzuma
17.06.11 Trgovina na malo
Agrokor zainteresiran za povezivanje Konzuma i Mercatora
10.06.11 Vijesti
Vidošević o završetku pregovora s EU
03.06.11 Tvrtke i tržišta
Agrokor i Atlantic Grupa o kaznama njihovih tvrtki u Srbiji
03.06.11 Tvrtke i tržišta
Finance: Agrokor ne odustaje od Mercatora
01.06.11 Vijesti
Hrvatsko-bavarski poslovni forum
31.05.11 Tvrtke i tržišta
S&P potvrdio Agrokorov rejting i dao stabilnu prognozu
12.05.11 Trgovina na malo
Novine: Agrokor htio preuzeti Mercator ispod cijene
06.05.11 Trgovina na malo
Nakon odbijanja Agrokora slijedi novi međunarodni natječaj za Mercator
05.05.11 Vijesti iz regije
Slovenski mediji: Odbijanje ponude Agrokora očekivano
04.05.11 Vijesti iz regije
Pivovarna Laško odbila ponudu Agrokora
04.05.11 Trgovina na malo
Nadzorni odbor Pivovarne Laško danas opet o ponudi Agrokora
03.05.11 Trgovina na malo
Slovenski ministar poljoprivrede suzdržan oko prodaje Mercatora
29.04.11 Trgovina na malo
Neizvjesnost oko Agrokorove ponude spustila dionicu Mercatora na 165 eura
29.04.11 Vijesti iz regije
Pivovarna Laško bez odluke o ponudi Agrokora
28.04.11 Vijesti iz regije
Pahor: Nisam djelovao na blokiranje dolaska Agrokora
27.04.11 Trgovina na malo
Kovač: Odluka o Mercatoru rezultat političkog pritiska
26.04.11 Trgovina na malo
Slovenski regulator privremeno zabranio prodaju dionica Mercatora
26.04.11 Trgovina na malo
Dan odluke za Todorićev ulazak u Mercator
20.04.11 Trgovina na malo
Tportal: Todorić nudi 221 euro po dionici Mercatora
20.04.11 Vijesti iz regije
Pivovarna Laško: Pregovori s Agrokorom teku "korektno"
19.04.11 Zaposlenost / plaće
Agrokor zaposlio tisuću mladih ljudi
18.04.11 Trgovina na malo
"Finance": Moguć nastavak pregovora PL-a i Agrokora
14.04.11 Trgovina na malo
Slovenska TV: Agrokor produžio ponudu za Mercator
07.04.11 Zaposlenost / plaće
Agrokor: 15 kandidata za jedno radno mjesto
05.04.11 Vijesti iz regije
Do kraja tjedna bit će poznata sudbina Mercatora
01.04.11 Trgovina na malo
Pivovarna Laško nastavlja s prodajom Mercatorovih dionica
24.03.11 Vijesti iz regije
Agrokor nudi Pivovarni Laško jačanje suradnje i povoljnije prodajne uvjete
16.03.11 Tvrtke i tržišta
Agrokor će na tri mjeseca zaposliti 1000 pripravnika
16.03.11 Vijesti iz regije
Direktor PL-a: Dionice Mercatora prodajem pod pritiskom banaka
11.03.11 Financije i gospodarstvo
Puljić: Inicijativa se odnosi na dodatno novo zapošljavanje
10.03.11 Trgovina na malo
Agrokor dao ponudu za Mercator
10.03.11 Vijesti iz regije
Slovenski mediji o ponudama za preuzimanje dionica Mercatora
09.03.11 Trgovina na malo
Istekao rok za predaju ponuda za četvrtinu dionica Mercatora
08.03.11 Trgovina na malo
Agrokor opovrgava da želi više od 25% dionica Mercatora
05.03.11 Vijesti iz regije
Slovenski mediji o eventualnoj prodaji dionica Mercatora Agrokoru
03.03.11 Trgovina na malo
Agrokor pozvao Mercator na sastanak
02.03.11 Trgovina na malo
Protuprijedlog - Mercator bi preuzeo Konzum?
02.03.11 Vijesti iz regije
Slovenski regulator o namjeri Agrokora za kupnju dionica Mercatora
25.02.11 Trgovina na malo
Mercator nije prodan Agrokoru
24.02.11 Trgovina na malo
Pahor: O želji Agrokora da preuzme Mercator svoje će morati reći regulatorne agencije
18.02.11 Trgovina na malo
Agrokor potvrdio interes za Mercator
11.02.11 Tvrtke i tržišta
Agrokoru 20 Best Buy nagrada za proizvode i usluge
09.02.11 Tvrtke i tržišta
Agrokor gradi otkupno-distributivni centar u Strumici
17.01.11 Tvrtke i tržišta
Agrokor izdao obveznicu u vrijednosti 150 mil. eura
14.01.11 Trgovina na veliko
AZTN: Roto Dinamic i Agrokor nisu povezani
13.01.11 Prehrambeni proizvodi
Puljić: zbog goriva ne bi trebala poskupjeti hrana
12.01.11 Trgovina na malo
Agrokor prodaje još šest Konzumovih nekretnina
04.01.11 Tvrtke i tržišta
Agrokor u 2011. investira 1,5 mlrd kuna
10.12.10 Tvrtke i tržišta
Bloomberg: Agrokor u pohodu na Europu i SAD-u
09.12.10 Tvrtke i tržišta
I Moody’s poboljšao rejting Agrokoru
08.12.10 Tvrtke i tržišta
Agrokor najveća hrvatska kompanija
01.12.10 Trgovina na malo
Agrokor najveća maloprodajna tvrtka u Adria regiji
11.11.10 Tvrtke i tržišta
S&P povećao rejting Agrokora
04.11.10 Seminari, konferencije
Pristupanje EU pred hrvatsku trgovinu stavlja nove izazove (+ FILM)
02.11.10 Tvrtke i tržišta
Dobri rezultati Agrokorovih kompanija
15.10.10 Vijesti
Vidošević postao član Upravnog odbora Eurochambresa
30.09.10 Financije i gospodarstvo
Lučić: Agrokor dogovora mesni biznis u Rusiji
27.09.10 Vijesti
HGK i HOK potpisali ugovor o suradnji
14.09.10 Tvrtke i tržišta
Agrokor ulaže u obnovljive izvore energije
10.09.10 Tvrtke i tržišta
Agrokor konsolidira vlasništvo u svojim tvrtkama
03.09.10 Tvrtke i tržišta
Slovenski mediji: Agrokor do udjela u Mercatoru preko Pivovarne Laško
10.08.10 Tvrtke i tržišta
Agrokor darovao dionice Vupika radnicima i braniteljima
31.07.10 Tvrtke i tržišta
Agrokor: Dosad najbolji prodajni rezultati
29.07.10 Tvrtke i tržišta
Agrokor distribuciju s cesta prebacuje na željeznicu
15.07.10 Financije i gospodarstvo
Todorić: Nužne nove investicije
30.06.10 Tvrtke i tržišta
Todorić o ulaganjima u Srbiji
18.06.10 Tvrtke i tržišta
Agrokor ugovorio kredit od 352 mil. eura, jamci povezana društva
18.05.10 Tvrtke i tržišta
Agrokor ostvario 236,5 mil. kuna dobiti u 2009.
17.05.10 Tvrtke i tržišta
Agrokor ulaže 200 mil. eura u Rusiju
14.05.10 Tvrtke i tržišta
Todorića pozvali da nastavi ulagati u Srbiji i BiH
05.05.10 Tvrtke i tržišta
Agrokor prodao skladište na Žitnjaku za 77 mil. eura
18.03.10 Tvrtke i tržišta
Puljić: U Hrvatskoj su obiteljske tvrtke stigmatizirane
14.02.10 Financije i gospodarstvo
VL: Ljerka Puljić pozvala Vladu na ukidanje harača
15.10.09 Karijere
Ljerka Puljić - najmoćnija žena hrvatskog biznisa
02.09.09 Vijesti
HGK: Nastavak pada BDP-a, Vidošević kandidat za predsjednika RH
17.08.09 Tvrtke i tržišta
Agrokor pred ulaganjem u Strumicu
01.07.09 Korisne informacije
Predsjednik Madison Square Garden Sports posjetio Agrokor
15.05.09 Tvrtke i tržišta
Agrokoru zajam EBRD-a od 50 milijuna eura
24.04.09 Financije i gospodarstvo
Sanader: Vlada daje potporu Agrokoru
20.03.09 Tvrtke i tržišta
Čelnik Unilevera posjetio Agrokor
16.02.09 Zaposlenost / plaće
Agrokor smanjio plaće menadžerima 10 posto
24.01.09 Financije i gospodarstvo
U Hrvatskoj je hrana skupa zato što je skupa država
16.01.09 Tvrtke i tržišta
Agrokor: Nismo zainteresirani za Mercator
08.12.08 Tvrtke i tržišta
Kuštrak: Agrokorove investicije su jako usporene
06.11.08 Tvrtke i tržišta
Agrokor o kupnji Mercatora
20.10.08 Financije i gospodarstvo
EBRD daje 70 mil. eura zajma Agrokoru
05.09.08 Tvrtke i tržišta
Agrokor objavio ponude za preuzimanje Žitnjaka i Mlinara
21.08.08 Tvrtke i tržišta
Dnevnik: Agrokor kupuje slovenski MIP
22.07.08 Tvrtke i tržišta
Todorić širi Agrokor na Rusiju
14.07.08 Tvrtke i tržišta
Agrokor: Posredno stjecanje dionica Žitnjaka
12.06.08 Tvrtke i tržišta
Agrokor kupio još jedno crnogorsko poduzeće za distribuciju tiska
11.06.08 Tvrtke i tržišta
Agrokor isplaćuje 58,17 milijuna kuna dividende
19.05.08 DOP
Agrokor generalni sponzor Hrvatskog rukometnog saveza i naredne četiri godine
19.05.08 Karijere
Ivan Todorić predsjednik Nadzornog odbora Agrokora
30.04.08 Tvrtke i tržišta
Agrokor stekao još 12,14 posto temeljnog kapitala Mlinara
21.02.08 Licenca
S&P potvrdio B rejting Agrokora; izgledi negativni
02.02.08 Tvrtke i tržišta
Agrokor ulaže 40 milijuna eura u Makedoniju
29.01.08 Tvrtke i tržišta
Agrokor i Blackstone favoriti za Migros
13.11.07 Licenca
S&P najavio moguće smanjenje rejtinga Agrokoru
13.11.07 Tvrtke i tržišta
T-Mobile ulazi u suradnju s Agrokorom i EPH-om
09.11.07 Tvrtke i tržišta
Agrokor nudi tri milijarde dolara za 'turski Konzum’
10.10.07 Trgovina na malo
Ljerka Puljić: Ciljamo na 20 posto srbijanskog tržišta
06.09.07 Tvrtke i tržišta
Agrokor isplaćuje 50 milijuna kuna dividende
05.09.07 Vijesti
Vidoševiću i četvrti mandat na čelu HGK
21.06.07 Vijesti
Ljerka Puljić: Nužno se izboriti za bolje mjesto trgovine
05.06.07 Tvrtke i tržišta
Agrokor službeni sponzor Hrvatskog nogometnog saveza
22.05.07 Statistika
Agrokor: konsolidirani prihod u 2006. godini 15 milijardi kuna
15.05.07 Tvrtke i tržišta
Slovenija: Todorić posjetio Perutninu Ptuj
09.05.07 Trgovina na malo
Sastanak Vlahovića i Todorića
03.04.07 Trgovina na veliko
Todorić: Agrokor će se širiti na tržištu BiH, pregovori s Deltom traju
28.03.07 Tvrtke i tržišta
Agrokor kupuje drugi najveći trgovinski lanac u BiH
27.03.07 Trgovina na malo
Agrokor: Imali smo razloga za prekid s Dukatom
25.03.07 Trgovina na malo
Konzum raskida suradnju s Dukatom
16.03.07 Trgovina na malo
AZTN: Koncentracija Tiska i Agrokora uvjetno dopuštena
31.01.07 Tvrtke i tržišta
Potpisan sporazum o poslovnoj suradnji PPK Valpova i Agrokora
24.01.07 Tvrtke i tržišta
Vjernom Konzumovom kupcu Todorić donirao stan
17.01.07 Trgovina na veliko
Čelništvo PPK Valpovo dogovorilo čvršću poslovno povezivanje s Agrokorom
14.12.06 Trgovina na malo
Otvoren prvi Plus market
12.12.06 Vijesti
Sporazum HOK-a, Konzuma i hrvatskih proizvođača
09.12.06 Prehrambeni proizvodi
Otvorena nova Agrokorova farma vrijedna 15 milijuna kuna
27.11.06 Trgovina na malo
Konzum: Počela akcija „Vratimo djeci igrališta“
10.11.06 Trgovina na veliko
Agrokor izdao petogodišnju obveznicu
08.11.06 Prehrambeni proizvodi
Uspješnije poslovanje Leda i Jamnice u prvih devet mjeseci
04.11.06 Licenca
Moody's novim Agrokorovim obveznicama dao rejting B2
03.11.06 Karijere
Josip Zaher na čelu Konzuma
27.10.06 Strateški savezi
Spajanje hrvatskog "Agrokora" i srpske "Delte" najkasnije za godinu dana
25.10.06 Trgovina na malo
Otvorena prva Super Konzum prodavaonica u Sisku
23.10.06 Korisne informacije
Potpisan novi dvogodišnji Ugovor između Agrokor koncerna i HRS-a
17.10.06 Licenca
S&P Agrokoru poboljšao izglede
10.10.06 Trgovina na veliko
Agrokor i Podravka - strateški partneri
10.10.06 Trgovina na malo
Bandić i Todorić o zajedničkim projektima
03.10.06 Trgovina na veliko
Počelo spajanje Konzuma i Delte
29.09.06 Trgovina na veliko
Agrokor koncern odabrao SAP poslovni informacijski sustav
26.09.06 Prehrambeni proizvodi
Agrokor udvostručio proizvodne kapacitete u Baranjci
21.09.06 Prehrambeni proizvodi
Riješen problem ovogodišnjeg otkupa grožđa u Istri
15.09.06 Više i visoke škole (državne)
Sporazum splitskog Ekonomskog fakulteta i koncerna Agrokor
15.09.06 Trgovina na malo
Moody's promijenio izglede Agrokora u 'pozitivne'
09.09.06 Sajmovi i izložbe
Nastup Agrokora na Bjelovarskom sajmu
08.09.06 Trgovina na malo
Zvijezda ostvarila 10,14 milijuna kuna neto dobiti
08.09.06 Trgovina na malo
Neto dobit Jamnice 16,3 milijuna kuna
07.09.06 Prehrambeni proizvodi
Neto dobit Leda 32,7 milijuna kuna
05.09.06 Trgovina na malo
Agrokor: neto dobit u prvom polugodištu 110,2 milijuna kuna
27.08.06 Trgovina na malo
Udružuju se Konzum i srbijanska Delta
18.08.06 Trgovina na malo
Kompanije Agrokor grupe isplaćuju dividendu
08.08.06 Vijesti
Agrokor planira ulagati u svinjske farme u Dvoru, Popovači i Ludini
22.07.06 Trgovina na veliko
Agrokoru kredit od 475 milijuna eura
20.07.06 Trgovina na veliko
Potpisan ugovor između Agrokora i IFC-a
21.06.06 Izvoz
Agrokor u Subotici
14.06.06 Trgovina na veliko
Agrokor kupio 25, 73 posto dionicaTiska
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa