Info
Seniko studio
Financije i gospodarstvo
24.01.2009. (Miroslav Kuskunović) U Hrvatskoj je hrana skupa zato što je skupa država
Ljerka Puljić
Ljerka Puljić
Zbog recesije koja sve jače ulazi u Hrvatsku interes javnosti usmjeren je na Agrokor, najveću hrvatsku tvrtku po broju zaposlenih i jednu od najvećih u regiji, čiji prihod od 27 milijardi kuna čini značajan udio u BDP-u države.

U trenutku kada je glavna tema svih rasprava ekonomska, financijska i energetska kriza i kada se sve više govori o potencijalnim otpuštanjima velikog broja zaposlenih, razgovarali smo sa starijom izvršnom potpredsjednicom koncerna Ljerkom Puljić koja je od prošle godine zadužena i za razvoj ljudskih potencijala kompanije.

Pokušali smo doznati kolika je Agrokorova socijalna odgovornost, odgovornost prema kapitalu, a kroz to i odgovornost za ukupnu ekonomsku stabilnost te što je istina o njihovim mogućim reakcijama na krizu.

• Imate li ‘crne’ scenarije koji možda predviđaju otpuštanje radnika ili promjene u poslovanju?

- Agrokor je svjestan svoje velike društvene i poslovne odgovornosti, a posebno kada se radi o zaposlenicima. Trenutno smo na gotovo 37.000 zaposlenih tako da je naša odgovornost vrlo velika. Svjesni smo situacije da ni jedno radno mjesto ne bi trebalo biti upitno i zbog toga vodimo stalno o tome računa. Zbog krize nismo još nikoga otpustili, a ne bi niti smjelo doći do otpuštanja.

Moram naglasiti da Agrokor nije otok sam za sebe, ostatak društvene zajednice mora biti svjestan da održavanje ovakve razine zaposlenosti predstavlja ogroman teret koji leži na menadžmentu koncerna i da je to teret koji nije lako nositi i zbog kojeg moramo osigurati kontinuirani rast kompanije.

Samo stabilan rast i odlični rezultati omogućit će zadržavanje zaposlenosti odnosno, što je još važnije, stalno zapošljavanje mladih ljudi. Mi smo danas, po starosti zaposlenika, vrlo mlada kompanija. Naš menadžment u pojedinim kompanijama ima između 30 i 35 godina, a pet tisuća ljudi, fakultetski obrazovanih, staro je do 35 godina.

• Ima li Agrokor u svom scenariju opciju prodaje Konzuma. Londonski KPMG navodno je izradio za vas krizni scenarij koji i to predviđa?

- Moramo demantirati takve informacije jer one naprosto nisu istinite. Nije bilo nikakve suradnje, niti su naručene bilo kakve konzultantske usluge ovoga sadržaja. Taj scenarij koji spominjete nije u našem fokusu niti u bilo kakvim razmatranjima. Agrokor bi bio neozbiljna kompanija kada se ne bi samostalno pripremao za situaciju recesije i to radimo intenzivno i zato jesmo uspješni.

• Znači definitivno nema prodaje Konzuma?

-To bi stvarno trebala biti očajnička odluka. Istina je da neki pokušavaju plasirati nekakve insinuacije o tobožnjoj prodaji dijela portfelja Agrokora. To je notorna neistina i laž. Mi apsolutno ne prodajemo ni Konzum niti bilo koji dio koncerna.

Nikada nismo ni s kime razgovarali o tome, nismo nikome davali mandate, niti smo se s ikime sastajali i to se lako može provjeriti. Jedino što je istina jest da Agrokor i ove godine ima izvrsne rezultate koji će se vidjeti uskoro u našem godišnjem izvješću.
• Postoje li ipak interesi stranih trgovačkih lanaca da kupe Konzum?

- Rekla bih ovako - neprekidan je interes ne samo trgovačkih lanaca, nego i drugih globalnih, velikih kompanija za bilo koji od naših biznisa zato jer smo svugdje uspjeli. Lideri smo, i to regionalni, u sladoledu, ulju, biljnim masnoćama, mineralnim vodama, itd.

Takvu lidersku poziciju trenutno je vrlo teško ugroziti i ta pozicija je uvijek predmet interesa i izazov za bilo koju svjetsku kompaniju koja želi ostvariti neki ozbiljan tržišni udjel u ovoj regiji. Agrokor još uvijek ima opciju rasta i još ima potencijala za rast pa scenarij po kojemu bi nas netko preuzeo nije realan.

• Kakav je Agrokorov krizni scenariji?

- Scenariji za novonastale uvjete poslovanja postoje. Oni ne mogu i ne smiju biti izgovor za neostvarivanje naših godišnjih budžeta. Prilagodili smo se novonastalim uvjetima, ali i u tim uvjetima mi planiramo rast, daljnje razvojne korake.

Ne namjeravamo voditi kompaniju na recesivan način, već u postojećim uvjetima osigurati rast koliko god je to moguće. Imamo sreću da su naše osnovne djelatnosti u područjima koja su vjerojatno najmanje osjetljiva na ovaj oblik recesije koji dolazi, pa ćemo vjerojatno biti i najmanje pogođeni. Uvjereni smo da ćemo imati rast i u 2009. godini koji će stvoriti uvjete da ne dođe do otpuštanja, nego čak zapošljavanja.

• Osjeti li se već kriza u direktnom poslovanju, posebice u trgovini?

- Kroz trgovinu dnevno smo najdirektnije izloženi reakcijama potrošača i sigurno je da se efekti krize već osjećaju. No, naš promet raste. Kad bismo gledali pokazatelje Konzuma, Konzuma u BiH i Ideje u Srbiji, onda smo još uvijek bolji i daleko iznad prosjeka rasta ovih djelatnosti na tim tržištima.

Trendovi rasta kod nas su još uvijek pozitivni, ali ipak osjećamo promjene u ponašanju potrošača. Zato smo i reagirali na vrijeme posebno pripremljenim aktivnostima, posebice u komunikaciji, ali i kroz spoznaju da će niže cijene u krizi biti sve značajnije za ponašanje potrošača.

• Je li Agrokor danas prezadužena kompanija koja sve teže dolazi do kredita?

- Već smo puno puta o tome rekli sve. O našoj zaduženosti sve je poznato i transparentno. Imajući u vidu naš ukupni prihod i profit ostvaren u prošloj godini, kao i promete koje ostvarujemo početkom ove godine, uvjereni smo da dokle god ostvarujemo svoje budžete, naš ukupni iznos duga nije ni rizičan ni upitan.

To nas čini mirnima. Investicije koje smo započeli, a koje imaju zatvorenu financijsku konstrukciju, nastavljamo. Naravno da smo u okolnostima globalne krize neke planove za investiranje prilagodili takvoj situaciji.

• Hoćete li ući u novi kreditni aranžman s EBRD-om, preko kojeg bi EBRD povećao svoj udjel u vlasničkoj strukturi koncerna?

- Nećemo. Ne razmatra se povećanje udjela EBRD-a u Agrokoru, a o mogućnostima kreditiranja određenih projekata razgovaramo i s EBRD-om i s drugim financijskim institucijama.
• Koliko je hrvatska Vlada danas svjesna situacije i koliko je u mogućnosti da pomogne?

- U kriznoj situaciji, ako gledate ukupno gospodarstvo, naša država mora biti svjesna da gospodarstvu treba pomoć. Ako su i moćne države kao Francuska i Njemačka tražile i pronalazile puteve kako da pomognu gospodarstvu u krizi, čini mi se da i kod nas treba vrlo ozbiljno sjesti i razmišljati kako pomoći gospodarstvu. Zato jako pozitivno gledamo na Ekonomsko vijeće i druge Vladine institucije koje su angažirane u rješavanje krize.

Je li od neradne nedjelje najviše profitirao Konzum? Hoćete li dizati ustavnu tužbu?

- Agrokor se neće pridružiti onima koji dižu ustavnu tužbu. Naš stav je bio izrazito neutralan kod donošenja zakona. Zbog veličine nastojali smo ne utjecati na direktno donošenje odluke. Još uvijek nismo iskompenzirali neradnu nedjelju rastom prometa, ali se trend preseljenja događa. Naši zaposlenici, posebice žene kojih je u Konzumu 86 posto, strašno su zadovoljni neradnom nedjeljom. Nju smo plaćali više, a ovako smo smanjili troškove. Nismo zapošljavali dodatno ljude, pa neće biti otpuštanja. Mislimo da je zabrana rada nedjeljom dobra odluka.

Je li se vaš promet rasporedio na ostale dane?

- On se već raspoređuje i rekla bih da raste subotom i ponedjeljkom i to od 25 do 30 posto na naše uobičajene prosječne promete. Nešto raste i u petak. Još nismo u potpunosti iskompenzirali, ali mislimo da će se u iduća dva do tri mjeseca i to dogoditi.

Hoćete li promet kompenzirati i kroz prodaju Tiska?

- Nema značajnog povećanja prometa u Tisku. Vidite da se izdavači žale, a 90 posto prometa su novine i duhan. Rad kioska nedjeljom nema nikakve veze s kompenziranjem Konzumovog prometa. Ne primjećujemo rast prometa u Tisku, a naša odluka apsolutno nije time bila motivirana jer je zaista udjel u prodaji vrlo simboličan. Bitno se povećao promet pekara i tržnica.
Jesu li cijena hrane u Hrvatskoj previsoke u odnosu na regiju? Jesu li za to krivi trgovci?

- Cijene nisu samo odraz stanja u maloprodaji, nego u ukupnom gospodarstvu, odnosno one su odraz troška ukupne ekonomije i ukupne države. Znači, Hrvatska je država skupa, skuplja od nekih u regiji, a to se najbolje vidi po visini različitih oblika poreza i naknada. Ako hoćete jedan primjer, onda je to najbolje ilustrirati PDV-om.

Primjerice, PDV je kod nas 22 posto na ulje, dok je u Srbiji za isto to ulje PDV osamposto, što otvara mogućnost ogromne razlike u cijeni. Vrlo su velike razliku i u poreznoj politici, manji je trošak zaposlenih, itd. Ni Srbija, kao ni Bosna i Hercegovina nemaju svjetsku cijenu energenata - struje i pline.

Niz ukupnih troškova koji ne ovise o nama iz gospodarstva su kod nas mnogo veći nego u zemljama u okruženju, pa je normalno da imamo veće cijene. Ono što je važno jest da se naša moguća nekonkurentnost do vremena ulaska u Europsku Uniju mora svesti na razinu konkurentnosti. Naše cijene apsolutno će morati odgovarati cijenama u EU kad postanemo članica, inače ćemo izgubiti bitku s kompanijama koje će se ovdje pojaviti.

Znači li to da Konzum prema vašem mišljenju nije preskup?

- Apsolutno ne. Mislim da imamo vrijednost tzv. sindikalne košarice osnovnih proizvoda još uvijek najnižu u Hrvatskoj. Dakle, o cijenama proizvoda iz te košarice jako vodimo računa, stalno pratimo indeks naše konkuretnosti, a to kupci primjećuju i na to reagiraju povećanom kupnjom. Ovo je sigurno jedan od razloga zašto i u siječnju imamo rast prodaje jer kupci direktno reagiraju na razinu cijena.
Jeste li nakon turskog Migrosa i ruske Lente odustali od izlaska na svjetsko tržište trgovine?

- Stalno gledamo prilike i nismo odustali od provođenja strategije širenja izvan regije, što i javno ističemo. Činjenica je da je situacija sada sigurno drugačija nego prošle godine. Došlo je do pada vrijednosti svih kompanija, što je dovelo do određenih odlaganja prodaja jer ljudi u različitim slučajevima imaju različite razloge za odustajanje od prodaje svojih kompanija. Odustaju jer dobivaju neadekvatne vrijednosti. Mi i dalje gledamo pažljivo i taj dio strategije Agrokora ostaje nepromijenjen.

Jeste li definitivno odustali od Mercatora?

- Javno smo rekli da za Mercator nismo zainteresirani, ali sve druge prilike zaista pažljivo gledamo i više nas zanimaju internacionalna velika tržišta. Sada smo manje fokusirani na regiju. Uvijek smo rekli da nas zanimaju Turska, Rusija i slična velika tržišta koja su imala visoke stope rasta, kao i tržišta koja su u zamahu. (Jutarnji.hr)

Povezani članci
27.10.16 Seminari, konferencije
mStart dobitnik nagrade Oracle Sustainability Innovation Award 2016
04.10.16 Vijesti
Novi veliki iskorak Konzuma i MultiPlusCarda – MultiPlusCard cijena!
10.09.16 Tvrtke i tržišta
Agrokor među vodećim kompanijama Srednje Europe
01.08.16 Tvrtke i tržišta
Jamnica, Ledo i Zvijezda poslovali s dobiti
03.06.16 Tvrtke i tržišta
Agrokorova nova Politika upravljanja okolišem
24.05.16 Karijere
Nakon izuzetno uspješne karijere u Agrokoru, Darko Knez nastavlja svoju karijeru u privatnom biznisu
19.05.16 Tvrtke i tržišta
Konzum se obvezao na dodatnu podršku domaćih proizvođača
20.04.16 Seminari, konferencije
Žene lideri kao nositeljice promjena
29.03.16 Karijere
Agrokor jača i širi svoju Upravu
22.01.16 Sajmovi i izložbe
Održana proslava blagdana sv. Vinka u Belju
23.12.15 Karijere
Osnažena Uprava Agrokora i predstavljena nova dvočlana Uprava Konzuma
27.11.15 Karijere
Čedo Maletić novo pojačanje Agrokora
24.11.15 Strateški savezi
Agrokor objavio ponudu za preuzimanje preostalih dionica Dijamanta
23.11.15 Karijere
Osnaživanje rukovodećih timova u Agrokorovim poljoprivrednim kompanijama
06.11.15 Karijere
Novi ojačani menadžerski timovi u Agrokoru
02.11.15 Izvoz
Belje otpremilo svoju prvu pošiljku ABC sira na tržište Južne Koreje
28.10.15 Financije i gospodarstvo
Belje ove godine očekuje 1,6 milijardi kuna prihoda
13.10.15 Seminari, konferencije
Održana tradicionalna konferencija za trgovce i dobavljače MAGROS
28.08.15 Strateški savezi
Agrokor: mStart zaposlio 20 novih stručnjaka
20.07.15 Financije i gospodarstvo
Poslovanje poduzetnika u djelatnosti uzgoja i trgovine žitaricama u 2014.
20.07.15 Tvrtke i tržišta
Agrokoru 50 milijuna eura kredita Sberbank Europe
12.05.15 Tvrtke i tržišta
Agrokor među 500 najvećih obiteljskih tvrtki na svijetu
11.05.15 Strateški savezi
Društvo slovensko-hrvatskog prijateljstva posjetilo Konzum
29.04.15 Tvrtke i tržišta
Grupa Podravka u prvom tromjesečju ostvarila rast prihoda i rast neto dobiti
31.03.15 Tvrtke i tržišta
Agrokor pokreće platformu za online trgovinu
26.03.15 Tvrtke i tržišta
Ante Todorić: Agrokor je primjer za investicije u regiji
11.03.15 Financije i gospodarstvo
Dovršen poslovni kompleks Belja vrijedan 220 milijuna kuna
03.03.15 Seminari, konferencije
Međunarodna konferencija “Osnaživanje žena u gospodarstvu”
18.02.15 Strateški savezi
AZTN prihvatio prvo izvješće o provedbi mjera koncentracije Agrokora i Mercatora
10.12.14 Vijesti iz regije
Mercator nakon više godina negativnog poslovanja planira dobit od 60 milijuna eura
04.12.14 Karijere
Ljerka Puljić najmoćnija žena hrvatskog biznisa
28.11.14 Tvrtke i tržišta
Nastavak investicija Emil Frey grupe uz podršku koncerna Daimler AG i Agrokora
24.11.14 Tvrtke i tržišta
AZTN: suglasnost Agrokoru za prodaju ili zakup 72 prodavaonice
12.11.14 Financije i gospodarstvo
Erste: Hrvatska malo radi na reformama, premda mnoge nisu politički 'skupe'
22.10.14 Tvrtke i tržišta
Dokapitaliziran Mercator, Agrokorov vlasnički udio povećan na 88,10 posto
16.10.14 Vijesti
Hrvatske tvrtke i europarlamentarci u Bruxellesu
22.09.14 Tvrtke i tržišta
Darko Knez: Višak trgovina prodat ćemo u roku od šest mjeseci
02.09.14 Istraživanja
Drugu godinu za redom 5 Agrokorovih brandova u top 10 na Brand Score ljestvici
01.09.14 Strateški savezi
Istekla Agrokorova ponuda malim dioničarima u Mercatoru
14.08.14 Tvrtke i tržišta
Jamstva za kredit Agrokora od 50 milijuna eura
07.08.14 Strateški savezi
Agrokor predložio nove članove Nadzornog odbora Mercatora
04.08.14 Tvrtke i tržišta
Ledo izvijestio o preuzimanju jamstva za Agrokorove kredite
31.07.14 Trgovina na malo
Agrokor preuzima preostale dionice Mercatora
30.07.14 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa povećala neto dobit na 131,4 milijuna kuna
02.07.14 Tvrtke i tržišta
Zvijezda, Jamnica i PIK Vinkovci preuzeli jamstva za kredite Agrokora
02.07.14 Strateški savezi
Agrokor objavio namjeru objave ponude za preuzimanje Mercatora
26.06.14 Strateški savezi
Agrokor kupio Mercator
21.06.14 Vijesti iz regije
Akcija slovenskog "Uskoka" možda posljednja prepreka u prodaji Mercatora
19.06.14 Vijesti iz svijeta
EBRD podržava spajanje Agrokora i Mercatora
19.06.14 Vijesti iz regije
Mercator bi i nakon prodaje morao zadržati dobavljače i zaposlene
18.06.14 Trgovina na malo
BiH dopustila koncentraciju Agrokora i Mercatora
12.06.14 Promocije
Agrokor u kockicama u znak podrške našim nogometašima
21.05.14 Vijesti
U prva dva dana u Konzumovim trgovinama građani donirali više od 300 paleta robe za pomoć poplavljenim područjima u Hrvatskoj
25.04.14 Tvrtke i tržišta
Agrokor otkupio vlastite obveznice
22.04.14 Tvrtke i tržišta
Agrokoru 50 milijuna eura kredita BNP Paribas Fortis
07.04.14 Strateški savezi
Podravka preuzela program konzerviranih pašteta i mesnih konzervi PIKa Vrbovec
27.03.14 Zaposlenost / plaće
Prvi kandidati iz velike Agrokorove akcije zapošljavanja mladih krenuli s radom u kompanijama Agrokor koncerna
17.03.14 Tvrtke i tržišta
Best Buy Award - Agrokor ponovno apsolutni pobjednik
14.03.14 Strateški savezi
Nadzorni odbor Pivovare Laško pristao na prodaju dionica Agrokoru
12.02.14 Turizam
AHF: TUI i HVS London o investicijama u hrvatski turizam
12.02.14 Zaposlenost / plaće
Nova akcija zapošljavanja mladih u Agrokoru
06.02.14 Korisne informacije
Agrokor nastavlja sa snažnim investicijama u PIK Vrbovec
29.01.14 Strateški savezi
Slovenski mediji o izgledima da Agrokor preuzme Mercator
27.01.14 Tvrtke i tržišta
Agrokor investirao 78 milijuna kuna u staklenik u Baranji i u prvoj fazi otvorio 50 novih radnih mjesta
21.01.14 Strateški savezi
Mediji: pregovori oko Mercatora u završnoj fazi
20.01.14 Tvrtke i tržišta
Pregovori Agrokora i banaka o Mercatoru trebali bi završiti do srijede
11.01.14 Strateški savezi
Vlasnici Mercatora traže od Agrokora dodatna pojašnjenja
09.01.14 Tvrtke i tržišta
Agrokor za trećinu snizio ponudu za Mercator
08.01.14 Zaposlenost / plaće
Veliki već počinju zapošljavati, a cijelo tržište rada oporavit će se tek 2015.
19.12.13 Tvrtke i tržišta
W.P. Carey preuzeo od Agrokora pet trgovina za 67 mil. eura
05.12.13 Karijere
Ljerka Puljić najmoćnija žena hrvatskog biznisa
20.11.13 Vijesti
Ljerka Puljić: HGK treba sačuvati
31.10.13 Statistika
Jamnica: rast dobiti
29.10.13 Financije i gospodarstvo
Zvijezda: rast dobiti
13.10.13 Seminari, konferencije
MAGROS 2013 - Važna suradnja trgovine s domaćom proizvodnjom
09.10.13 Tvrtke i tržišta
Delegacija Agrokora predvođena Ivicom Todorićem posjetila Podravku
20.09.13 Vijesti
Belje najavilo novu investiciju od 140 milijuna kuna
12.09.13 Tvrtke i tržišta
Agrokor će dokapitalizirati slovenski Kompas
04.09.13 Istraživanja
Deloitte: 12 hrvatskih tvrtki među 500 najvećih u Srednjoj Europi
28.08.13 Tvrtke i tržišta
Mercator grupa u prvom polugodištu 2013. ostvarila 1,4 milijarde eura
29.07.13 Tvrtke i tržišta
Zvijezda: rast dobiti
19.06.13 Strateški savezi
Agrokor: upoznati smo s propisima i dosljedno ćemo ih primjenjivati
19.06.13 Vijesti
HGK zatvara predstavništva u Beogradu, Prištini, Sarajevu, a otvorio bi u Washingtonu
19.06.13 Prehrambeni proizvodi
Ledov posao otkupa mlijeka preuzima Belje
18.06.13 Tvrtke i tržišta
Todorić: Mercator će raditi s profitom, ostaju i slovenski dobavljači
14.06.13 Strateški savezi
Agrokor potpisao Ugovor o stjecanju većinskog vlasničkog udjela u Mercatoru s Konzorcijem prodavatelja
10.06.13 Tvrtke i tržišta
Suradnja Agrokora i ZIP-a na razvoju startup kompanija
05.06.13 Tvrtke i tržišta
Prodajni konzorcij Mercatora potvrdio da pregovara s Agrokorom
31.05.13 Strateški savezi
POP-TV: Agrokor pred dogovorom za Mercator
17.05.13 DOP
Konzum i udruga „Pomaganje je uvijek IN“ pokrenuli su humanitarnu akciju „Radost darivanja“
13.05.13 Strateški savezi
Vlasnici Mercatora potvrdili da su pristigle dvije ponude
09.05.13 Vijesti
Zakon o obrtu ne kasni zbog Hrvatske obrtničke komore
09.05.13 Tvrtke i tržišta
Agrokor u 2013. planira najmanje milijardu kuna ulaganja
09.05.13 Tvrtke i tržišta
Agrokor otvorio novi proizvodno-turistički kompleks u Istri
29.04.13 Trgovina na malo
Agrokor će u drugom krugu predati ponudu za Mercator
08.04.13 Tvrtke i tržišta
Adris: Podržavamo Agrokor u namjeri da kupi Mercator
20.03.13 Korisne informacije
Koncern Agrokor počeo dubinsko snimanje Mercatora
19.03.13 Tvrtke i tržišta
Agrokor i Poljoprivedni institut Sveučilišta u Tennesseeju potpisali memorandum o suradnji
20.02.13 Tvrtke i tržišta
Balažič: Mercator očekuje pozitivne učinke ulaska Hrvatske u EU
11.02.13 Strateški savezi
Suradnja Perutnine-Ptuj i Agrokora u djelatnosti distribucije
06.02.13 Strateški savezi
Agrokor i NineSigma - ugovor o suradnji na projektu otvorene inovacije
30.01.13 DOP
Agrokor ulaže 60 mil. eura u obnovljive izvore energije
24.01.13 Karijere
Mirko Galić novi savjetnik u Agrokoru
22.01.13 Financije i gospodarstvo
Agrokor u Vupik uložio 560 milijuna kuna
22.01.13 Istraživanja
Agrokor uvršten među 250 najvećih lanaca na svijetu i 50 najbrže rastućih
18.01.13 Ekologija
Agrokor gradi šest solarnih elektrana
18.01.13 Tvrtke i tržišta
Agrokor u Srbiji kupio skladište od bivšeg vlasnika M-Profila
10.01.13 Neprehrambeni proizvodi
Lanac igračaka Hamleys uskoro u Hrvatskoj?
09.01.13 Tvrtke i tržišta
Ledo preuzeo Frikom
08.01.13 Tvrtke i tržišta
Agrokor ponovno najozbiljniji kandidat za kupnju Mercatora
07.01.13 Strateški savezi
Agrokor glavni kupac grožđa, breskvi i nektarina
07.01.13 Tvrtke i tržišta
Agrokor stekao dodatnih 5,31 posto dionica Konzuma
03.01.13 Tvrtke i tržišta
Mercator preuzima Pan trgovine
28.12.12 Tvrtke i tržišta
Ledo stekao 100 posto udjela u Ledo Podgorici
06.12.12 Karijere
Ljerka Puljić prva na listi 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa
23.11.12 Tvrtke i tržišta
Agrokor: Od 2013. preuzimamo distribuciju Red Bulla
07.11.12 Seminari, konferencije
Konferencija o tržišnom natjecanju
20.10.12 Tvrtke i tržišta
Agrokor zadovoljan poslovanjem u Srbiji
10.10.12 Tvrtke i tržišta
Agrokor završio transakciju obveznica
29.09.12 Tvrtke i tržišta
Agrokor zaključio financijski aranžman u iznosu od 700 milijuna eura
25.09.12 Tvrtke i tržišta
Moody's pozitivno ocjenjuje Agrokorovo najavljeno izdanje obveznica
24.09.12 Tvrtke i tržišta
Agrokor se zadužuje za 475 milijuna eura putem obveznica
22.09.12 Tvrtke i tržišta
Agrokor u Srbiji očekuje prihod od 800 milijuna eura
20.09.12 Tvrtke i tržišta
Agrokor očekuje ove godine rast prihoda za pet posto
29.08.12 Karijere
Rohatinski postao savjetnik u Agrokoru
08.08.12 Tvrtke i tržišta
Otvoreno skladište za povrće PIK-a Vinkovci u Lipovcu
11.07.12 Karijere
Ljerka Puljić i Mislav Galić u Nadzornom odboru Žitnjaka
05.07.12 Trgovina na malo
Konzumu nagrada magazina Euromoney
18.06.12 Financije i gospodarstvo
Puljić: Ključ profita je jako domicilno tržište
08.05.12 Tvrtke i tržišta
Kako je Agrokor probio led u osvajanju srpske prehrambene industrije
25.04.12 Tvrtke i tržišta
Agrokor izdao obveznice od 300 milijuna eura
23.04.12 Financije i gospodarstvo
Mimica s prehrambenim tvrtkama o ulasku u EU i utjecaju na razmjenu s CEFTA-om
16.04.12 Tvrtke i tržišta
Agrokor planira izdati obveznice u iznosu 300 milijuna eura
05.04.12 Tvrtke i tržišta
Agrokor postao član organizacije FoodDrinkEurope
21.03.12 Vijesti
U HGK predstavljena analiza "Stanje i trendovi u trgovini na malo u Republici Hrvatskoj"
21.03.12 Tvrtke i tržišta
Agrokoru kredit od 75 milijuna eura
21.03.12 Vijesti
Ljerka Puljić ponovno izabrana za predsjednicu Udruženja trgovine HGK
16.03.12 Financije i gospodarstvo
Ante Todorić: Za uspjeh je potreban optimizam
08.03.12 Tvrtke i tržišta
Agrokor postaje strateški partner TUI-ja
06.03.12 Tvrtke i tržišta
Agrokor će investirati 100 milijuna eura u Srbiji
24.02.12 Trgovina na malo
Konzum pokreće novu mobilnu mrežu s HT-om
18.02.12 Financije i gospodarstvo
Todorić: Spreman sam prodati Konzum Mercatoru ako ga korektno plate
15.02.12 Trgovina na veliko
AZTN: Dopuštena koncentracija Agrokora i Roto Dinamica
08.02.12 Trgovina na malo
Crnjac: Agrokor nastavlja sa strateškim aktivnostima u regiji
07.02.12 Trgovina na malo
Agrokor povukao ponudu za Mercator
06.02.12 Tvrtke i tržišta
Rješenje Ustavnog suda u povodu ustavne tužbe Agrokora
27.01.12 Tvrtke i tržišta
U Krašu održan sastanak predstavnika prehrambene industrije
26.01.12 Istraživanja
Agrokor osvojio najveći broj pobjeda u QUDAL istraživanjima kvalitete
24.01.12 Tvrtke i tržišta
Agrokor predstavio Agro akademiju
23.01.12 Zaposlenost / plaće
MojPosao: dm i dalje najpoželjniji poslodavac
24.12.11 Trgovina na malo
Slovenija: Ponuda Agrokora "praktično blokirana"
22.12.11 Trgovina na malo
Agrokor ne odustaje od Mercatora
21.12.11 Trgovina na malo
AZTN: Moguća koncentracija Agrokora i Mercatora je osjetljiva
21.12.11 Tvrtke i tržišta
Agrokor prodao Grafičaru tvrtku Znanje za 9,45 milijuna eura
19.12.11 Vijesti
Krešimir Jušić imenovan novim v.d. Glavnim tajnikom HOK-a
15.12.11 Trgovina na malo
Agrokorova maloprodaja najveća u Adria regiji
15.12.11 Trgovina na malo
Slovenski sindikati i dalje protiv prodaje Mercatora
08.12.11 Karijere
Najmoćnije poslovne žene Ljerka Puljić i Nevenka Bečić
08.12.11 Seminari, konferencije
Vodeće hrvatske kompanije najavile jača ulaganja u ICT 2012.
06.12.11 Tvrtke i tržišta
Agrokor: Razmatramo prodaju Leda, no odluka nije donesena
02.12.11 Tvrtke i tržišta
Sporazum HŽ-a Cargo i Agrokora
25.11.11 Trgovina na malo
EBRD: Podupiremo Agrokor u procesu preuzimanja Mercatora
24.11.11 Trgovina na malo
Selšek pojasnila Mercatorove rezerve prema Agrokoru
23.11.11 Trgovina na malo
Slovenski političari neskloni Agrokorovu preuzimanju Mercatora
11.11.11 Turizam
Agrokor najavio investiciju u turizam od 100 milijuna eura
09.11.11 Trgovina na malo
Slovenija: Nadzorni odbor Mercatora uskoro o dubinskom pregledu
08.11.11 Trgovina na malo
NLB: pregovori s Agrokorom o Mercatoru do kraja godine
28.10.11 Trgovina na malo
Agrokor i vlasnici Mercatora iduća tri tjedna u pregovorima
27.10.11 Tvrtke i tržišta
Deloitte: Agrokor najveća, T-HT najprofitabilnija kompanija u Adria regiji
20.10.11 Trgovina na malo
Finance: Agrokorova ponuda za Mercator dana u konzorciju
19.10.11 Trgovina na malo
Neobvezujuće ponude za Mercator
18.10.11 Seminari, konferencije
Ljerka Puljić: Investicijama u poljoprivredu dosegli smo europske prinose
17.10.11 Trgovina na malo
Istječe rok za prikupljanje ponuda za Mercator
14.10.11 Trgovina na malo
Kuštrak: Agrokor razmatra davanje ponude za Mercator
13.10.11 Trgovina na malo
Agrokor još nije ispunio sve uvjete ponude za Mercator
13.10.11 Tvrtke i tržišta
Poslovni dnevnik: Agrokor u nove pogone u PIK-u Vrbovec ulaže 350 mil. kn
12.10.11 Trgovina na malo
Prodaja Mercatora: Zamka za Agrokor u informacijskom memorandumu
06.10.11 Tvrtke i tržišta
Agrokor: Rješenje Hanfe ne predstavlja problem poslovanju koncerna
06.10.11 Tvrtke i tržišta
ZSE: Agrokor obvezan objaviti ponudu za preuzimanje Belja
06.10.11 Trgovina na malo
PD: Teško da će Agrokor nuditi istu cijenu za Mercator kao u proljeće
05.10.11 Trgovina na malo
Finance: Agrokor će ponuditi 221 euro po dionici Mercatora
02.10.11 Vijesti iz regije
Agrokor otvorio otkupno-distributivni centar u Makedoniji
29.09.11 Trgovina na malo
Crnjac: Agrokor je financijski stabilan i spreman za preuzimanje Mercatora
22.09.11 Trgovina na malo
PD: Unatoč političkoj krizi prodaju Mercatora teško zaustaviti
15.09.11 Trgovina na malo
"Dnevnik": Agrokor najavio ponovni pokušaj ulaska u Mercator
15.09.11 Tvrtke i tržišta
Agrokoru kredit EBRD-a od pet milijuna eura
12.09.11 Trgovina na veliko
Poslovni dnevnik: Agrokor preuzima Roto Dinamic
12.09.11 Tvrtke i tržišta
Belje otvorilo najsuvremeniju vinariju u regiji, vrijednu 20 milijuna eura
30.08.11 Financije i gospodarstvo
Todorić za dodatno oporezivanje bogatih
17.08.11 Odnosi s javnošću
Agrokor i Digitel komunikacije dogovorili stratešku suradnju
19.07.11 Tvrtke i tržišta
Agrokor ide na istiskivanje malih dioničara PIK-a Vrbovec
28.06.11 Tvrtke i tržišta
Agrokor ulaže milijardu kuna u bioplinsko postrojenje
22.06.11 Trgovina na malo
Počeli razgovori o povezivanju Mercatora i Konzuma
17.06.11 Trgovina na malo
Agrokor zainteresiran za povezivanje Konzuma i Mercatora
03.06.11 Tvrtke i tržišta
Agrokor i Atlantic Grupa o kaznama njihovih tvrtki u Srbiji
03.06.11 Tvrtke i tržišta
Finance: Agrokor ne odustaje od Mercatora
31.05.11 Tvrtke i tržišta
S&P potvrdio Agrokorov rejting i dao stabilnu prognozu
12.05.11 Trgovina na malo
Novine: Agrokor htio preuzeti Mercator ispod cijene
06.05.11 Trgovina na malo
Nakon odbijanja Agrokora slijedi novi međunarodni natječaj za Mercator
05.05.11 Vijesti iz regije
Slovenski mediji: Odbijanje ponude Agrokora očekivano
04.05.11 Vijesti iz regije
Pivovarna Laško odbila ponudu Agrokora
04.05.11 Trgovina na malo
Nadzorni odbor Pivovarne Laško danas opet o ponudi Agrokora
03.05.11 Trgovina na malo
Slovenski ministar poljoprivrede suzdržan oko prodaje Mercatora
29.04.11 Trgovina na malo
Neizvjesnost oko Agrokorove ponude spustila dionicu Mercatora na 165 eura
29.04.11 Vijesti iz regije
Pivovarna Laško bez odluke o ponudi Agrokora
28.04.11 Tvrtke i tržišta
Agrokor u Srbiji ima imovinu vrijednu 700 mil. eura
28.04.11 Vijesti iz regije
Pahor: Nisam djelovao na blokiranje dolaska Agrokora
27.04.11 Trgovina na malo
Kovač: Odluka o Mercatoru rezultat političkog pritiska
26.04.11 Trgovina na malo
Slovenski regulator privremeno zabranio prodaju dionica Mercatora
26.04.11 Trgovina na malo
Dan odluke za Todorićev ulazak u Mercator
20.04.11 Trgovina na malo
Tportal: Todorić nudi 221 euro po dionici Mercatora
20.04.11 Vijesti iz regije
Pivovarna Laško: Pregovori s Agrokorom teku "korektno"
19.04.11 Zaposlenost / plaće
Agrokor zaposlio tisuću mladih ljudi
18.04.11 Trgovina na malo
"Finance": Moguć nastavak pregovora PL-a i Agrokora
14.04.11 Trgovina na malo
Slovenska TV: Agrokor produžio ponudu za Mercator
07.04.11 Zaposlenost / plaće
Agrokor: 15 kandidata za jedno radno mjesto
05.04.11 Vijesti iz regije
Do kraja tjedna bit će poznata sudbina Mercatora
01.04.11 Trgovina na malo
Pivovarna Laško nastavlja s prodajom Mercatorovih dionica
24.03.11 Vijesti iz regije
Agrokor nudi Pivovarni Laško jačanje suradnje i povoljnije prodajne uvjete
16.03.11 Tvrtke i tržišta
Agrokor će na tri mjeseca zaposliti 1000 pripravnika
16.03.11 Vijesti iz regije
Direktor PL-a: Dionice Mercatora prodajem pod pritiskom banaka
11.03.11 Financije i gospodarstvo
Puljić: Inicijativa se odnosi na dodatno novo zapošljavanje
10.03.11 Trgovina na malo
Agrokor dao ponudu za Mercator
10.03.11 Vijesti iz regije
Slovenski mediji o ponudama za preuzimanje dionica Mercatora
09.03.11 Trgovina na malo
Istekao rok za predaju ponuda za četvrtinu dionica Mercatora
08.03.11 Trgovina na malo
Agrokor opovrgava da želi više od 25% dionica Mercatora
05.03.11 Vijesti iz regije
Slovenski mediji o eventualnoj prodaji dionica Mercatora Agrokoru
03.03.11 Trgovina na malo
Agrokor pozvao Mercator na sastanak
02.03.11 Trgovina na malo
Protuprijedlog - Mercator bi preuzeo Konzum?
02.03.11 Vijesti iz regije
Slovenski regulator o namjeri Agrokora za kupnju dionica Mercatora
25.02.11 Trgovina na malo
Mercator nije prodan Agrokoru
24.02.11 Trgovina na malo
Pahor: O želji Agrokora da preuzme Mercator svoje će morati reći regulatorne agencije
18.02.11 Trgovina na malo
Agrokor potvrdio interes za Mercator
11.02.11 Tvrtke i tržišta
Agrokoru 20 Best Buy nagrada za proizvode i usluge
09.02.11 Tvrtke i tržišta
Agrokor gradi otkupno-distributivni centar u Strumici
17.01.11 Tvrtke i tržišta
Agrokor izdao obveznicu u vrijednosti 150 mil. eura
14.01.11 Trgovina na veliko
AZTN: Roto Dinamic i Agrokor nisu povezani
13.01.11 Prehrambeni proizvodi
Puljić: zbog goriva ne bi trebala poskupjeti hrana
12.01.11 Trgovina na malo
Agrokor prodaje još šest Konzumovih nekretnina
04.01.11 Tvrtke i tržišta
Agrokor u 2011. investira 1,5 mlrd kuna
10.12.10 Tvrtke i tržišta
Bloomberg: Agrokor u pohodu na Europu i SAD-u
09.12.10 Tvrtke i tržišta
I Moody’s poboljšao rejting Agrokoru
08.12.10 Tvrtke i tržišta
Agrokor najveća hrvatska kompanija
01.12.10 Trgovina na malo
Agrokor najveća maloprodajna tvrtka u Adria regiji
17.11.10 Tvrtke i tržišta
Atlantic grupa trošak kupnje Droga Kolinske prebacuje na slovensku tvrtku
11.11.10 Tvrtke i tržišta
S&P povećao rejting Agrokora
04.11.10 Seminari, konferencije
Pristupanje EU pred hrvatsku trgovinu stavlja nove izazove (+ FILM)
02.11.10 Tvrtke i tržišta
Dobri rezultati Agrokorovih kompanija
30.09.10 Financije i gospodarstvo
Lučić: Agrokor dogovora mesni biznis u Rusiji
15.09.10 Trgovina na malo
Srbija: Delta prodaje Maksi do kraja godine
14.09.10 Tvrtke i tržišta
Agrokor ulaže u obnovljive izvore energije
10.09.10 Tvrtke i tržišta
Agrokor konsolidira vlasništvo u svojim tvrtkama
03.09.10 Tvrtke i tržišta
Slovenski mediji: Agrokor do udjela u Mercatoru preko Pivovarne Laško
10.08.10 Tvrtke i tržišta
Agrokor darovao dionice Vupika radnicima i braniteljima
07.08.10 Turizam
Konzum lubenicom častio putnike u trajektnim lukama
31.07.10 Tvrtke i tržišta
Agrokor: Dosad najbolji prodajni rezultati
29.07.10 Tvrtke i tržišta
Agrokor distribuciju s cesta prebacuje na željeznicu
15.07.10 Financije i gospodarstvo
Todorić: Nužne nove investicije
30.06.10 Tvrtke i tržišta
Todorić o ulaganjima u Srbiji
18.06.10 Tvrtke i tržišta
Agrokor ugovorio kredit od 352 mil. eura, jamci povezana društva
10.06.10 Seminari, konferencije
Uloga trgovine u hrvatskom gospodarstvu u procesu uključivanja u EU
18.05.10 Tvrtke i tržišta
Agrokor ostvario 236,5 mil. kuna dobiti u 2009.
17.05.10 Tvrtke i tržišta
Agrokor ulaže 200 mil. eura u Rusiju
14.05.10 Tvrtke i tržišta
Todorića pozvali da nastavi ulagati u Srbiji i BiH
05.05.10 Tvrtke i tržišta
Agrokor prodao skladište na Žitnjaku za 77 mil. eura
18.03.10 Tvrtke i tržišta
Puljić: U Hrvatskoj su obiteljske tvrtke stigmatizirane
14.02.10 Financije i gospodarstvo
VL: Ljerka Puljić pozvala Vladu na ukidanje harača
31.12.09 Tvrtke i tržišta
Dopuštene koncentracije Agrokora i Mlinara te M Sana, Žita i PPK Valpovo
01.12.09 Tvrtke i tržišta
Agrokor izdao 400 milijuna eura obveznica na europskom tržištu
12.11.09 Tvrtke i tržišta
Podravka pokrenula proizvodnju paštete u SAD-u
15.10.09 Karijere
Ljerka Puljić - najmoćnija žena hrvatskog biznisa
17.08.09 Tvrtke i tržišta
Agrokor pred ulaganjem u Strumicu
24.07.09 Trgovina na malo
Otvorena prva Super Konzum prodavaonica u Krku
01.07.09 Korisne informacije
Predsjednik Madison Square Garden Sports posjetio Agrokor
15.05.09 Tvrtke i tržišta
Agrokoru zajam EBRD-a od 50 milijuna eura
05.05.09 Vijesti
Plaćanje računa od sada na blagajnama Konzumovih prodavaonica
24.04.09 Financije i gospodarstvo
Sanader: Vlada daje potporu Agrokoru
02.04.09 Korisne informacije
Studena četvrtu godinu "title" sponzor turnira "ATP Studena Croatia Open Umag"
25.03.09 Vijesti
HOK savjetodavna služba odsad na 062 000 026
20.03.09 Tvrtke i tržišta
Čelnik Unilevera posjetio Agrokor
02.03.09 Vijesti iz regije
Delta Maxi u FBiH ulaže 200 mil eura
16.02.09 Zaposlenost / plaće
Agrokor smanjio plaće menadžerima 10 posto
05.02.09 Tvrtke i tržišta
Delta pregovara o lokacijama u Zagrebu i Osijeku
16.01.09 Tvrtke i tržišta
Agrokor: Nismo zainteresirani za Mercator
05.01.09 Vijesti iz regije
Delta Maxi ulaže 200 mil. eura u 2009.
30.12.08 Trgovina na veliko
Atlantic Grupa preuzima distribuciju Karoline
18.12.08 Tvrtke i tržišta
Atlantic Grupa potpisala ugovor s Nestleom
18.12.08 Vijesti
HOK predložio mjere za poboljšanje položaja obrtnika
08.12.08 Tvrtke i tržišta
Kuštrak: Agrokorove investicije su jako usporene
03.12.08 Tvrtke i tržišta
Agrokor otvorio svinjogojsku farmu kod Andrijaševaca
12.11.08 Tvrtke i tržišta
Agrokor i Atlantic sklopili Ugovor o strateškoj suradnji
06.11.08 Tvrtke i tržišta
Agrokor o kupnji Mercatora
20.10.08 Financije i gospodarstvo
EBRD daje 70 mil. eura zajma Agrokoru
06.10.08 Tvrtke i tržišta
Agrokor: Pregovori o preuzimanju srbijanske Morave
29.09.08 Tvrtke i tržišta
Todorić ulaže u Novu Slogu 10 mil. eura
24.09.08 Vijesti iz regije
Delta Maxi ulaže 200 mil. eura u BiH
05.09.08 Tvrtke i tržišta
Agrokor objavio ponude za preuzimanje Žitnjaka i Mlinara
25.08.08 Tvrtke i tržišta
MIP demantira: Agrokor nas ne kupuje
21.08.08 Tvrtke i tržišta
Dnevnik: Agrokor kupuje slovenski MIP
18.08.08 Tvrtke i tržišta
Beogradska "Delta" šalje ponudu za kupnju "Zagrepčanke"
31.07.08 Vijesti iz regije
Delta Maxi u Crnoj Gori preuzeo markete Ela
23.07.08 Vijesti iz regije
Delta Maxi kupila albanski Euromax
22.07.08 Tvrtke i tržišta
Todorić širi Agrokor na Rusiju
14.07.08 Tvrtke i tržišta
Agrokor: Posredno stjecanje dionica Žitnjaka
03.07.08 Vijesti iz regije
Delta Maxi i Finstar osnovali zajedničko poduzeće
20.06.08 Vijesti iz regije
Delta osniva fond za nekretnine
12.06.08 Tvrtke i tržišta
Agrokor kupio još jedno crnogorsko poduzeće za distribuciju tiska
12.06.08 Vijesti iz regije
Delta Holding gradi trgovački centar u Sloveniji
11.06.08 Tvrtke i tržišta
Agrokor isplaćuje 58,17 milijuna kuna dividende
29.05.08 Vijesti
Godina cehova - posljednji regionalni sastanak u Požegi
27.05.08 Vijesti
Prve Obrtničke sportske igre u Trogiru
21.05.08 Karijere
Marinac predsjednik NO-a Podravke
19.05.08 DOP
Agrokor generalni sponzor Hrvatskog rukometnog saveza i naredne četiri godine
19.05.08 Karijere
Ivan Todorić predsjednik Nadzornog odbora Agrokora
16.05.08 Tvrtke i tržišta
Agrokor u srbijanski Dijamant ulaže 50 milijuna eura
08.05.08 Tvrtke i tržišta
Kvartalna neto dobit Grupe Podravka porasla 6 posto
30.04.08 Tvrtke i tržišta
Agrokor stekao još 12,14 posto temeljnog kapitala Mlinara
21.04.08 Tvrtke i tržišta
PPK Valpovo povećao gubitak
13.04.08 Prehrambeni proizvodi
Suradnja Podravke i Wine&Gastro akademije
08.04.08 Vijesti
Damir Polančec: Na Podravkine rezultate ćemo vjerojatno reagirati
03.04.08 Vijesti
HOK: 2008. proglašena Godinom cehova
31.03.08 Tvrtke i tržišta
Grupa Podravka: Neto dobit 18,3 milijuna kuna
01.03.08 Vijesti
Obrtničke komore Hrvatske i Bavarske nastavljaju suradnju
21.02.08 Licenca
S&P potvrdio B rejting Agrokora; izgledi negativni
20.02.08 Tvrtke i tržišta
Podravka predstavila poluindustrijski laboratorij
02.02.08 Tvrtke i tržišta
Agrokor ulaže 40 milijuna eura u Makedoniju
29.01.08 Tvrtke i tržišta
Agrokor i Blackstone favoriti za Migros
25.01.08 Vijesti
HOK i HBOR potpisali Sporazum o suradnji
04.01.08 Tvrtke i tržišta
Belupo pred preuzimanjem Farmavite
27.12.07 Vijesti
Dugogodišnji glavni tajnik HOK-a dr. Petar Sindičić odlazi u mirovinu
15.12.07 Vijesti
HOK: 2008. proglašena Godinom cehova
13.12.07 Tvrtke i tržišta
Objavljeno Izvješće o održivom razvoju Grupe Podravka za 2006.
11.12.07 Brandovi
Blanka Vlašić nastavlja suradnju s Podravkom
30.11.07 Korisne informacije
Podravka objavila nove korporativne web stranice
29.11.07 Korisne informacije
U Podravki prezentirana nova Microsoftova rješenja za poslovne korisnike
19.11.07 DOP
Potpisan novi Kolektivni ugovor Grupe Podravka
18.11.07 Tvrtke i tržišta
PPK Valpovo povećao gubitak
14.11.07 Tvrtke i tržišta
PIK Vinkovci: Ulaganja od 240 milijuna kuna
13.11.07 Licenca
S&P najavio moguće smanjenje rejtinga Agrokoru
13.11.07 Tvrtke i tržišta
T-Mobile ulazi u suradnju s Agrokorom i EPH-om
09.11.07 Prehrambeni proizvodi
Izvučeni dobitnici u nagradnoj igri "50 godina Podravka juha"
09.11.07 Tvrtke i tržišta
Agrokor nudi tri milijarde dolara za 'turski Konzum’
08.11.07 Tvrtke i tržišta
Dobit Grupe Podravka smanjena za 66 posto
30.10.07 Prehrambeni proizvodi
Podravka na Anugi predstavila Vegetu natural
22.10.07 Vijesti
Najavljen 20. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika
10.10.07 Trgovina na malo
Ljerka Puljić: Ciljamo na 20 posto srbijanskog tržišta
10.10.07 Trgovina na malo
Delti prijeti kazna i do 10 posto godišnjeg prihoda
05.10.07 Vijesti
HOK o prodaji poslovnih prostora u vlasništvu države
24.09.07 Tvrtke i tržišta
Agrokor započeo realizaciju programa razvoja svinjogojstva u kooperaciji
22.09.07 DOP
„Vesela Subota“ u Španskom
17.09.07 Vijesti
HOK odobrio sredstva za pomoć obiteljima poginulih vatrogasaca s Kornata
13.09.07 Tvrtke i tržišta
Srpska Delta preuzima bugarski Piccadilly
12.09.07 Vijesti
Hrvatski obrtnici na 40. MOS-u u Celju
10.09.07 Vijesti
Nastavak suradnje HOK-a i Zapadnoaustralsko-hrvatske trgovačke komore
06.09.07 Tvrtke i tržišta
Agrokor isplaćuje 50 milijuna kuna dividende
27.08.07 Tvrtke i tržišta
Delta u Beogradu gradi trgovački centar vrijedan 300 milijuna eura
04.08.07 Tvrtke i tržišta
Niži prihodi Podravke zbog prestanka distribucije Nestléovih proizvoda
18.07.07 Trgovina na veliko
FIMA Grupa otpustila dionice Podravke
10.07.07 Tvrtke i tržišta
Podravka: Dividenda u bruto iznosu od pet kuna po dionici
03.07.07 Tvrtke i tržišta
Podravka i Microsoft proširili suradnju
29.06.07 Vijesti
Svečanom akademijom obilježen Dan HOK-a
22.06.07 Prehrambeni proizvodi
Dogovor ZUSSB-a i Agrokora - cijena pšenice 0,97 kuna
21.06.07 Vijesti
Ljerka Puljić: Nužno se izboriti za bolje mjesto trgovine
15.06.07 DOP
Podravka i Sportske novosti do 2010. godine u projektu Čokolino višebojac
13.06.07 Prehrambeni proizvodi
Stočari nezadovoljni cijenama i nesređenim tržištem
05.06.07 Tvrtke i tržišta
Agrokor službeni sponzor Hrvatskog nogometnog saveza
30.05.07 Trgovina na veliko
Podravka kupila Lero
22.05.07 Statistika
Agrokor: konsolidirani prihod u 2006. godini 15 milijardi kuna
21.05.07 Trgovina na veliko
Podravka: dividenda 5 kuna po dionici
15.05.07 Statistika
Grupa Podravka: neto dobiti 15 milijuna kuna
15.05.07 Tvrtke i tržišta
Slovenija: Todorić posjetio Perutninu Ptuj
09.05.07 Trgovina na malo
Sastanak Vlahovića i Todorića
09.05.07 Trgovina na veliko
Podravka dogovorila kupnju bezalkoholnih pića Istravina
07.05.07 Vijesti
Hrvatski obrtnici na sajmovima u Beogradu i Novom Sadu
25.04.07 Tvrtke i tržišta
Ugovor o suradnji Podravke i sms Prehrambeno razvojnog centra
06.04.07 Tvrtke i tržišta
Podravka najviše napredovala u izvještavanju investitora webom
03.04.07 Trgovina na veliko
Todorić: Agrokor će se širiti na tržištu BiH, pregovori s Deltom traju
28.03.07 Tvrtke i tržišta
Agrokor kupuje drugi najveći trgovinski lanac u BiH
27.03.07 Trgovina na malo
Agrokor: Imali smo razloga za prekid s Dukatom
25.03.07 Trgovina na malo
Konzum raskida suradnju s Dukatom
16.03.07 Trgovina na malo
AZTN: Koncentracija Tiska i Agrokora uvjetno dopuštena
07.03.07 Trgovina na veliko
Delta i Konzum postaju jedna kompanija do kraja 2007.
06.03.07 Prehrambeni proizvodi
Vegeta – okus koji se pamti
24.02.07 Trgovina na veliko
Podravka i SMS potpisali ugovor o prodaji i distribuciji
16.02.07 Vijesti
HOK i Agrokor koncern nastavljaju suradnju
31.01.07 Tvrtke i tržišta
Potpisan sporazum o poslovnoj suradnji PPK Valpova i Agrokora
30.01.07 Prehrambeni proizvodi
U Belju otvorene dvije svinjogojske farme vrijedne 140 milijuna kuna
24.01.07 Tvrtke i tržišta
Vjernom Konzumovom kupcu Todorić donirao stan
23.01.07 Prehrambeni proizvodi
Vupik otvorio farmu muznih krava
17.01.07 Trgovina na veliko
Financial Times: Što je rat razdvojio, CEFTA spaja
17.01.07 Trgovina na veliko
Čelništvo PPK Valpovo dogovorilo čvršću poslovno povezivanje s Agrokorom
14.12.06 Trgovina na malo
Otvoren prvi Plus market
12.12.06 Vijesti
Sporazum HOK-a, Konzuma i hrvatskih proizvođača
09.12.06 Prehrambeni proizvodi
Otvorena nova Agrokorova farma vrijedna 15 milijuna kuna
27.11.06 Trgovina na malo
Konzum: Počela akcija „Vratimo djeci igrališta“
15.11.06 Trgovina na veliko
Agrokor i Delta najavili udruživanje trgovinskih lanaca
10.11.06 Trgovina na veliko
Agrokor izdao petogodišnju obveznicu
08.11.06 Prehrambeni proizvodi
Uspješnije poslovanje Leda i Jamnice u prvih devet mjeseci
04.11.06 Licenca
Moody's novim Agrokorovim obveznicama dao rejting B2
03.11.06 Karijere
Josip Zaher na čelu Konzuma
27.10.06 Strateški savezi
Spajanje hrvatskog "Agrokora" i srpske "Delte" najkasnije za godinu dana
25.10.06 Trgovina na malo
Otvorena prva Super Konzum prodavaonica u Sisku
23.10.06 Korisne informacije
Potpisan novi dvogodišnji Ugovor između Agrokor koncerna i HRS-a
17.10.06 Licenca
S&P Agrokoru poboljšao izglede
10.10.06 Trgovina na veliko
Agrokor i Podravka - strateški partneri
10.10.06 Trgovina na malo
Bandić i Todorić o zajedničkim projektima
03.10.06 Trgovina na veliko
Počelo spajanje Konzuma i Delte
29.09.06 Trgovina na veliko
Agrokor koncern odabrao SAP poslovni informacijski sustav
29.09.06 Statistika
Delta ima 11,3 posto tržišnog udjela Srbije
26.09.06 Prehrambeni proizvodi
Agrokor udvostručio proizvodne kapacitete u Baranjci
21.09.06 Prehrambeni proizvodi
Riješen problem ovogodišnjeg otkupa grožđa u Istri
15.09.06 Više i visoke škole (državne)
Sporazum splitskog Ekonomskog fakulteta i koncerna Agrokor
15.09.06 Trgovina na malo
Moody's promijenio izglede Agrokora u 'pozitivne'
09.09.06 Sajmovi i izložbe
Nastup Agrokora na Bjelovarskom sajmu
08.09.06 Trgovina na malo
Zvijezda ostvarila 10,14 milijuna kuna neto dobiti
08.09.06 Trgovina na malo
Neto dobit Jamnice 16,3 milijuna kuna
07.09.06 Prehrambeni proizvodi
Neto dobit Leda 32,7 milijuna kuna
05.09.06 Trgovina na malo
Agrokor: neto dobit u prvom polugodištu 110,2 milijuna kuna
27.08.06 Trgovina na malo
Udružuju se Konzum i srbijanska Delta
18.08.06 Trgovina na malo
Kompanije Agrokor grupe isplaćuju dividendu
08.08.06 Vijesti
Agrokor planira ulagati u svinjske farme u Dvoru, Popovači i Ludini
22.07.06 Trgovina na veliko
Agrokoru kredit od 475 milijuna eura
20.07.06 Trgovina na veliko
Potpisan ugovor između Agrokora i IFC-a
21.06.06 Izvoz
Agrokor u Subotici
14.06.06 Trgovina na veliko
Agrokor kupio 25, 73 posto dionicaTiska
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa