Seniko studio
Vijesti
10.09.2012. Eurochambres: Uloga Gospodarskih komora nezamjenjiva je u prevladavanju krize
Predstavnici gospodarskih komora članica Eurochambresa iz država izvan Europske unije danas su po prvi su put održali sastanak u sjedištu Hrvatske gospodarske komore i naglasili važnost uloge gospodarskih komora u prevladavanju gospodarske krize, izvijestili su iz Hrvatske gospodarske komore (HGK).

Naglašeno je da je ulazak Hrvatske u EU sljedeće godine važna poruka za članice Eurochambresa, a prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić kazao je kako je sastanak u Zagrebu izuzetno važan.

Predsjednik HGK Nadan Vidošević naglasio je kako je ovo iznimno važan događaj jer će Hrvatska sljedeće godine postati 28 članica EU. „To je za nas poseban izazov, održati razinu odnosa sa zemljama koje neće biti u EU, a teže njezinom članstvu te osim izazova predstavlja i rizik od slabljenja konkurentnosti sa susjednim zemljama“, rekao je Vidošević.

Riječ je o tradicionalnom godišnjem susretu predstavnika gospodarskih komora iz zemalja regije, istočne Europe, država članica EFTA-e te mediteranskih zemalja.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici deset zemalja Eurochambresa izvan EU: Albanije, BiH, Bjelorusije, Crne Gore, Izraela, Makedonije, Rusije, Srbije, Turske i Ukrajine.

Ukupna robna razmjena Hrvatske i tih zemalja u 2011. godini iznosila je 4,2 milijarde dolara što čini 11,6 posto ukupne robne razmjene RH s inozemstvom.

Na skupu su razmijenjena mišljenja o aktualnoj gospodarskoj situaciji kao i o mogućnostima međusobne suradnje, a održan je i panel pod nazivom "Hrvatska - sljedeća članica EU".

Vidošević je naglasio kako je ovo iznimno važan događaj jer će Hrvatska sljedeće godine postati 28 članica EU. „To je za nas poseban izazov, održati razinu odnosa sa zemljama koje neće biti u EU, a teže njezinom članstvu te osim izazova predstavlja i rizik od slabljenja konkurentnosti sa susjednim zemljama“, rekao je Vidošević te dodao kako se nalazimo u najtežoj ekonomskoj krizi u zadnjih 80 godina koja traje već pet godina i na koju još uvijek u svijetu nema odgovora.
„Za sve nas to predstavlja posebnu odgovornost, a osobito zbog gubitka radnih mjesta, ekonomske stagnacije, produbljivanje tenzija i netolerantne klime prema poslovnom sektoru“, kazao je Vidošević napomenuvši kako je osobito važna njihova organiziranost te razmjena iskustava kao i zajedničko djelovanje prema vladama, ali i šire multilateralno. Potrebno je pokazati kako je put dijaloga jedini mogući put, istaknuo je Vidošević.

Predsjednik Eurochambresa Alessandro Barberis istaknuo je kako je ulazak Hrvatske u EU sljedeće godine važna poruka za članice Eurochambresa te da je moguće biti aktivan partner.

Osobito su važni zajednički susreti u kriznom vremenu, koje se najviše osjeća u Italiji, Grčkoj i Španjolskoj. Kriza je vrlo složena te je i vrlo teško upravljati zajednicom kao što je EU, kazao je Barberis naglasivši podršku svim članicama Eurochambresa koje nisu članice EU.

Potpredsjednik Eurochambresa M. Rifat Hisarcıklıoğlu naglasio je uspjeh Hrvatske i njezino uspješno prevladavanje teškoća kazavši kako je Hrvatska sada stup stabilnosti i mirnog razvoja na zapadnom balkanu.

Hrvatska ulaskom u EU i provođenjem gospodarskih i političkih reformi sjajan je primjer za nas u ispunjavanju dvaju preduvjeta vodstvu te širokoj podršci javnosti, rekao je Hisarcıklıoğlu dodavši kako se za projekt europskih integracija isplati boriti, a Hrvatska je u tome primjer.

Želimo Europu koja je predana europskim vrijednostima te koja je otvorena za one koji se žele pridružiti EU te provesti potrebne reforme, rekao je Hisarcıklıoğlu dodavši kako je potrebno poticati vlade kako bi se proveo program reformi.

U Turskoj smo radili na procesu političkih i ekonomskih reformi. Ostvaren je uspjeh, sa 195 milijardi dolara iz 2001. ostvarili smo porast na 775 milijardi dolara u 2011. godini. Rast je u prošloj godini bio 8,5 posto, a otvoreno je 1,3 milijuna novih radnih mjesta te je ostvaren i rast izvoza od 10 posto, kazao je Hisarcıklıoğlu istaknuvši potrebu daljnje političke i ekonomske reforme.

EU mora biti i dalje glavni izvor inspiracije za reforme te biti otvoren i za nove članice, a mora se promicati i povezanost zemalja u regiji te osnažiti materijalna i pravna infrastrukturna regionalna suradnja, smatra Hisarcıklıoğlu.
Prvi potpredsjednik Vlade RH i ministar gospodarstva Radimir Čačić istaknuo je značenje zemalja sudionica ovog skupa za Hrvatsku s kojima ostvaruje trećinu svoje robne razmjene, a potencijali su još i veći.

U ovom je trenutku važna komunikacija, kazao je. Hrvatska Vlada postavila je novu strategiju koja je usmjerena u tri pravca djelovanja. Prvi je odgovornije odnošenje prema novcu građana te smanjivanje javne potrošnje i nastojanja da se troši koliko se i zaradi. Po prvi put proračun će biti u realnim i minimalnim brojevima smanjen. Najosjetljivije društvene skupine zadržat će razinu primanja, osobito umirovljenici, a provodi se i osiguranje besplatnog prijevoza za srednje školstvo te besplatno redovno studiranje.

Ključni je problem RH i u tome što premalo ljudi radi, odnosno svaki drugi je radno sposoban. Potrebno je pronaći i unutarnje rezerve i osigurati rast, a nužno je aktiviranje i privatnog sektora i strana ulaganja te sredstva iz europskih fondova.

Planirana su ulaganja u energetiku, prometnu infrastrukturu – ceste i željeznice, u komunalni sektor te model javno-privatnog partnerstva za projekte obnove škola, bolnica, vojnih i pravosudnih objekata. Također je planirano i unapređenje i ulaganja u sektoru turizma, a sagledat će se i turska iskustva u tom području, rekao je Čačić spomenuvši pritom i planiranu privatizaciju Croatia osiguranja, HPB-a i koncesioniranja autocesta.

Hrvatska gospodarska komora članica je Eurochambresa od 2000. godine te, putem svog predstavništva u Bruxellesu, aktivno surađuje s tim najvećim predstavnikom europskog poslovnog sektora. Sudjelovanjem u radu europskih krovnih udruga, mreža i inicijativa, aktivno zastupa interese hrvatskih poduzeća ispred europskih institucija.

Aktivnim sudjelovanjem u radu Eurochambresa omogućena je razmjena informacija i najboljih praksi s drugim europskim komorama te sudjelovanje na zajedničkim projektima.

Redovito sudjelovanje predstavnika Komore na sastancima tematskih odbora Eurochambresa, poput 'Strategija za Europu 2020', 'Unutarnje tržište', 'Slobodna trgovina' i 'Inovacije' Komori omogućuju pravodobnu informiranost o politikama, instrumentima i novim prijedlozima zakonodavstva koje je inicirala Europska komisija.

Istovremeno, hrvatski gospodarstveni subjekti, djelovanjem unutar svojih strukovnih udruženja pri HGK, imaju mogućnost formiranja vlastitog stajališta o određenoj gospodarskoj legislativi te aktivnog sudjelovanja u kreiranju mišljenja i stavova Eurochambresa, a putem kojih se naposljetku lobira za zaštitu interesa gospodarskih subjekata u europskim institucijama u Bruxellesu.
Eurochambres je udruženje europskih komora osnovano 1958. godine sa sjedištem u Bruxellesu koje artikulira interese poslovnog sektora pri institucijama Europske unije.

Unutar Eurochambresa okupljeno je više od 20 milijuna članica (poduzeća) u 45 europskih država putem mreže nacionalnih, regionalnih i lokalnih komora. Više od 93 posto poduzeća članica komora predstavljaju mala i srednja poduzeća, a sve članice komora zajedno upošljavaju više od 120 milijuna ljudi, navodi se u priopćenju HGK.

Povezani članci
21.07.15 Vijesti
Sporazumi HGK i HBOR-a o suradnji u pružanju pomoći poduzetnicima
14.01.15 Vijesti
Predsjednik Eurochambresa Weber: politici nije mjesto u Komori
05.11.14 Vijesti
Burilović: HGK priprema paket novih usluga
11.04.14 Vijesti
HGK i Ministarstvo turizma organiziraju „road show“
20.01.14 Europska unija
Eurochambres poziva grčko predsjedavanje da postavi mjerljive ciljeve koji će dovesti do gospodarskog oporavka EU
16.01.14 Vijesti
HGK počela s objavom međunarodnih informatičkih tendera
13.12.13 Strateški savezi
Masnec: Uzlazna putanja gospodarske suradnje Hrvatske i Srbije ovisi o kupovnoj moći
13.11.13 Vijesti
U HGK, 13. studenoga 2013. održan prvi dan 11. međunarodne konferencije o cjeloživotnom učenju i razvoju ljudskih potencijala -EDUCA PLUS-
11.11.13 Osiguranja
Otvoreni 11. Dani hrvatskog osiguranja
24.10.13 Promocije
Susret u HGK: hrvatski proizvođači vojne opreme predstavili svoje proizvode ukrajinskom izaslanstvu
13.10.13 Seminari, konferencije
MAGROS 2013 - Važna suradnja trgovine s domaćom proizvodnjom
10.10.13 Vijesti
Svečano primanje hrvatskih inovatora u HGK
03.10.13 Vijesti
Razmjenom ideja do unaprjeđenja transporta u Hrvatskoj
19.09.13 Vijesti
Svim realnim projektima osigurana državna sredstva
09.09.13 Vijesti
HGK osnovala Poslovno vijeće za gospodarsku suradnju s Ukrajinom
02.07.13 Vijesti
Konferencija „Zastupanje interesa hrvatskog gospodarstva na europskoj razini“
19.06.13 Vijesti
HGK zatvara predstavništva u Beogradu, Prištini, Sarajevu, a otvorio bi u Washingtonu
18.06.13 Vijesti
HGK i Austrijska gospodarska komora potpisale Sporazum o međusobnoj suradnji
12.06.13 Vijesti
„Be CROative“
22.05.13 Vijesti
Okrugli stol u organizaciji HGK: Kriza u lancu prehrane
07.05.13 Šira regija
Hrvatska u EU može biti među najuspješnijim članicama
02.05.13 Vijesti
HGK će 'edukativnim sadržajima' obilježiti ulazak u EU
26.04.13 Vijesti
HACCP radionica za voditelje HACCP tima
08.04.13 Vijesti
Brown Forum 2013: Pred Hrvatskom je ključnih 18 mjeseci
08.04.13 Vijesti
Akcije “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke”
04.04.13 Vijesti
Ministarstva i institucije na sastanku u HGK
20.03.13 Vijesti
2. sjednica Skupštine Hrvatskog nacionalnog odbora Međunarodne trgovačke komore (ICC Hrvatska)
14.03.13 Vijesti
HGK: potencijal zdravstvenog turizma neupitan
12.03.13 Vijesti
Njemačka želi pridonijeti jačanju hrvatske industrije
26.02.13 Vijesti
Uspješan početak za hrvatske tvrtke na sajmu Mobile World Congress u organizaciji HGK
20.02.13 Vijesti
HGK dodijelila znakove "Hrvatska kvaliteta" i "Izvorno hrvatsko"
19.02.13 Vijesti
U HGK predstavljen projekt „Žene poduzetnice pokretači novih radnih mjesta na području jugoistočne Europe“
08.02.13 Vijesti
Potpisan Sporazum između Hrvatskog gospodarskog saveza u Njemačkoj i Hrvatske gospodarske komore
25.01.13 Sajmovi i izložbe
PIK Vrbovec nastupio na Međunarodnom Zelenom tjednu u Berlinu
25.01.13 Vijesti
U HGK održana HACCP radionica za voditelje HACCP tima
17.01.13 Vijesti
HGK povezala TESCO i hrvatske tvrtke
15.01.13 Vijesti
Hrvatski parketari ponovno oduševili na Domotexu 2013
19.12.12 Prikazi knjiga
U HGK predstavljana knjiga „Upravljanje energijama sustava – Natural Management“
19.12.12 Vijesti
Inovatori traže poslove u Hrvatskoj
11.12.12 DOP
Društveno odgovorno poslovanje omogućuje novu percepciju uloge kapitala u društvu
11.12.12 Vijesti
Javna nabava ogledalo je discipline cijeloga sustava
03.12.12 DOP
Društveno odgovorno poslovanje (DOP) nameće standarde suvremenog biznisa
29.11.12 Financije i gospodarstvo
Skupština HGK: 2013. i u gospodarstvu obilježit će ulazak u EU
13.11.12 Izvoz
Podravka tržištu Katara nudi Čokolino i Vegetu
19.10.12 Vijesti
HGK: Vidošević ponovno izabran za člana UO Eurochambresa
11.10.12 Vijesti
Stvaranje nacionalnog brenda drvne industrije je nužno
10.10.12 Seminari, konferencije
Čačić: Energetika je okosnica razvoja
26.09.12 Vijesti
Čačić u službenom posjetu Republici Turskoj
21.09.12 Vijesti
Čačić: Za poticanje izvoza ključno jačanje HBOR-a
21.09.12 Seminari, konferencije
Održana 11. Međunarodna konferencija o poticanju izvoza
18.09.12 Vijesti
Akcije "Kupujmo hrvatsko" i "Vrijedne ruke" u Zagrebu
13.09.12 Financije i gospodarstvo
Pokrenut kotač hrvatskog investicijskog ciklusa
22.08.12 Vijesti
HUP podržava Vladino uvođenje reda, Čačić obećava bolju komunikaciju
06.07.12 Vijesti
Vidošević i Poposki o gospodarskoj suradnji Hrvatske i Makedonije
03.07.12 Seminari, konferencije
Ulagački potencijal u energetiku do 2020. godine 15 milijardi eura
21.06.12 Financije i gospodarstvo
Država ne ulazi u vlasništvo Diokija
12.06.12 Seminari, konferencije
Energetska arena: Strateški pristup i upravljanje energentima preduvjet gospodarskog rasta
12.06.12 Vijesti
Susret predsjednika gospodarskih komora zemalja bivše Jugoslavije
11.06.12 Financije i gospodarstvo
Milanović i Čačić u sisačkoj Segestici
06.06.12 Financije i gospodarstvo
Čačić: U željezari za početak zapošljavanje od 500 do 600 ljudi
29.05.12 Financije i gospodarstvo
Čačić: Postoje ozbiljne ponude za kupnju sisačke Željezare
23.05.12 Vijesti
Čačić s predstavnicima Unicredit Grupe
17.05.12 Vijesti
Gradišće zanima hrvatski turizam i obnovljivi izvori energije
16.05.12 Vijesti
Dan poduzetnika: Jačati poduzetničku klimu
07.05.12 Financije i gospodarstvo
Spas za brodogradilišta su vjetroelektrane
04.05.12 Vijesti
Jačanje edukacije za poduzetništvo
26.04.12 Seminari, konferencije
Josipović i Čačić u Rovinju na konferenciji Microsoft WinDays12
24.04.12 Vijesti
HGK: Dovoljna dva granična prijelaza za robnu razmjenu BiH i Hrvatske
24.04.12 Izravna strana ulaganja
Hrvatski gospodarski dan u Beču
20.04.12 Financije i gospodarstvo
Čačić protiv "kvaziinvesticija" u solarnu energiju
19.04.12 Financije i gospodarstvo
Vlada kreće s projektima JPP-a od 14,9 mlrd kuna
18.04.12 Financije i gospodarstvo
Zagreb konačno postaje grad na Savi
12.04.12 Financije i gospodarstvo
Vlada nudi 3. maj i Brodotrogir istoj grupaciji ponuđača
29.03.12 Financije i gospodarstvo
Vlada zamrznula cijene plina povlaštenim kupcima
28.03.12 Vijesti
Vidošević: Ulazak u EU otežava razmjenu s BiH
26.03.12 Financije i gospodarstvo
Milanović: Nikakva službena odluka Vlade o Petrokemiji nije donesena
23.03.12 Vijesti
Potpredsjednik Vlade Čačić u službenom gospodarskom posjetu Ruskoj Federaciji
21.03.12 Vijesti
U HGK predstavljena analiza "Stanje i trendovi u trgovini na malo u Republici Hrvatskoj"
16.03.12 Financije i gospodarstvo
Čačić: Prve prognoze od 0,8% rasta BDP-a teško ostvarive
14.03.12 Izvoz
Gospodarska suradnja Hrvatske i Azerbajdžana
09.03.12 Financije i gospodarstvo
Promocija nove publikacije Sektorske analize hrvatskog gospodarstva
08.03.12 Tvrtke i tržišta
Dalmacijavino ide u stečaj
29.02.12 Vijesti
Vodič kroz promjene u vanjskoj trgovini nakon pristupanja Hrvatske EU
23.02.12 Financije i gospodarstvo
Čačić želi izvući gospodarstvo iz krize s 1,2 mlrd eura investicija
17.02.12 Vijesti
Otvorena izložba “HGK 160 godina”
16.02.12 Vijesti
Skupština HGK smanjila članarine i doprinose
16.02.12 Vijesti
HGK: Rast BDP-a ove godine oko 0,4 posto
07.02.12 Vijesti
Uskoro program potpore hrvatskoj prehrambenoj industriji
26.01.12 Financije i gospodarstvo
Vlada planira smanjenje deficita za 5,3 milijardi kuna
19.01.12 Vijesti
Održana Skupština Hrvatskog nacionalnog odbora Međunarodne trgovačke komore
18.01.12 Financije i gospodarstvo
Čačić: Sisačka rafinerija ponovno će raditi punim kapacitetom
05.01.12 Vijesti
Čačić razgovarao s kineskim veleposlanikom o zajedničkim ulaganjima
27.12.11 Financije i gospodarstvo
Jurčić: Ne treba davati u koncesiju HE koje rade, nego gradnju novih
22.12.11 Vijesti
HGK: Akciji "Kupujmo hrvatsko" podrška građana i tvrtki
09.12.11 Vijesti
Vidošević o potpisivanju Ugovora o pristupanju EU
02.12.11 Brandovi
Kraš proslavio stotu obljetnicu poslovanja
30.11.11 Karijere
Damir Bulić novi predsjednik Uprave Kraša
30.11.11 Vijesti
Održana Skupština Hrvatske gospodarske komore
14.11.11 Vijesti
Izaslanstvo kineske pokrajne Sichuan u HGK
26.10.11 Vijesti
Vidošević ponovno član Upravnog odbora Eurochambresa
14.10.11 Vijesti
Održani poslovni susreti u Predstavništvu HGK u Bruxellesu
20.09.11 Vijesti
U HGK predstavljen projekt Soleglass
14.09.11 Seminari, konferencije
Program koalicije: Privatizacija i javno-privatno partnerstvo
05.09.11 Vijesti
HUP očekuje sveobuhvatnu reformu HGK
20.06.11 Vijesti
Rijeka: Akcija "Kupujmo hrvatsko"
15.06.11 Vijesti
Akcije "Kupujmo hrvatsko" i "Vrijedne ruke" u Požegi
10.06.11 Vijesti
Vidošević o završetku pregovora s EU
01.06.11 Vijesti
Hrvatsko-bavarski poslovni forum
21.04.11 Vijesti
Ponovno kreću akcije “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke”
19.04.11 Vijesti
Uloga strukovnih udruženja HGK na nacionalnoj i europskoj razini
14.04.11 Vijesti
Skupština Hrvatske gospodarske komore
28.03.11 Vijesti
Suradnja HGK i Alijanse za biznis Kosova
25.02.11 Vijesti
HGK - edukacijom do jačanja poduzetništva
23.02.11 Vijesti
HGK: Svečana dodjela znakova Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko
02.02.11 Vijesti
HGK: Hrvatska dobiva mrežu poslovnih ambasadorica
15.12.10 Vijesti
Skupština HGK: Pad BDP-a u ovoj godini 1,6 posto
22.10.10 Vijesti
HGK: Uskoro prvi poslovi u Afganistanu
20.10.10 Vijesti
HGK: skupština udruženja mediteranskih komora 28. i 29. u Opatiji
15.10.10 Vijesti
Vidošević postao član Upravnog odbora Eurochambresa
07.10.10 Vijesti
HGK upozorava na visinu i rok plaćanja tarife za upis društava u sudski registar
27.09.10 Vijesti
HGK i HOK potpisali ugovor o suradnji
03.09.10 Vijesti
Seminar „Projekt olakšavanja trgovine i transporta 2010.“
16.06.10 Vijesti
HGK: U subotu otvaranje predstavništva u Moskvi
09.06.10 Vijesti
HGK očekuje stagnaciju gospodarstva
25.05.10 Vijesti
HBOR i HGK potpisali sporazum o suradnji u području EU fondova
01.03.10 Vijesti
U HGK održan "Marco Polo info dan"
18.11.09 Vijesti
HGK smanjuje doprinos 25 posto
02.09.09 Vijesti
HGK: Nastavak pada BDP-a, Vidošević kandidat za predsjednika RH
09.12.08 Vijesti
HGK zamrzava plaće zaposlenika i smanjuje članarine
01.12.08 Vijesti
HGK i PKS potpisale sporazum o suradnji
19.05.08 Vijesti
HGK i FER predstavili razvoj novih usluga
13.05.08 Vijesti
Vidošević: Hrvatskoj hitno potreban zaokret u ekonomskoj politici
05.09.07 Vijesti
Vidoševiću i četvrti mandat na čelu HGK
02.07.07 Vijesti
Korejsko gospodarsko izaslanstvo u HGK
05.06.07 Vijesti
Skupština HGK-a: Sadašnje stope ekonomskog rasta su nedovoljne
31.05.07 Vijesti
Održan hrvatsko-ukrajinski gospodarski forum u HGK
31.05.07 Vijesti
U HGK stručni skup o hrvatskom ICT sektoru i 7. okvirnom programu EU
28.05.07 Vijesti
Suradnja Gospodarskih komora Slovenije i Hrvatske
23.05.07 Vijesti
Optimizacija zaliha osigurava konkurentnost
19.05.07 Vijesti
Osnovana Zajednica za malo gospodarstvo HGK
02.05.07 Vijesti
HGK obilježava Europski tjedan
25.04.07 Vijesti
Konferencija: Ulazak u EU ključan za hrvatsko gospodarstvo
06.04.07 Vijesti
HGK objavila vodič "Pravila Europske zajednice o podrijetlu"
02.04.07 Vijesti
Na internet stranicama HGK informacije o financiranju malog i srednjeg poduzetništva
16.03.07 Vijesti
HGK u ponedjeljak otvara svoj Ured u Kninu
14.03.07 Vijesti
HGK: procjene rasta BDP-a između 4,6 i 4,9 posto
08.03.07 Vijesti
HGK predstavlja hrvatske proizvode na lisabonskom sajmu Expolingua
20.02.07 Vijesti
Ericsson Nikoli Tesli ovogodišnja Zlatna kuna
17.02.07 Vijesti
155. godina Hrvatske gospodarske komore
02.02.07 Vijesti
HGK: Seminar o japanskim ulaganjima u Hrvatsku
21.12.06 Vijesti
Rast optimizma hrvatskih poduzetnika u pogledu poslovnih očekivanja
20.12.06 Vijesti
Dodijeljene plakete "Zlatna kuna" HGK-Komore Zagreb
29.11.06 Vijesti
HGK: ovog tjedna 14. dani arbitraže i mirenja
28.11.06 Vijesti
Cluster alatnica RH na sajmu alatničarstva "Euromold 2006" u Frankfurtu
23.11.06 Vijesti
Gospodarsko vijeće Komore Zagreb o tržišnom natjecanju
15.11.06 Vijesti
Hrvatske tvrtke na sajmu namještaja u Beogradu
29.10.06 Brandovi
Uvodi se naziv Hrvatski otočni proizvod
27.10.06 Vijesti
HGK: Hrvatsko-malteški poslovni forum
25.10.06 Komentari
Mišljenje HGK: Proširenje CEFTE
24.10.06 Vijesti
Hrvatski gospodarstvenici u Skoplju
20.10.06 Vijesti
U HGK održan hrvatsko-srpski poslovni forum
03.10.06 Vijesti
HGK odobren projekt prijenosa znanja o pravnoj stečevini EU
30.08.06 Vijesti
Započela akcija "Konzumirajmo hrvatsko"
16.08.06 Vijesti
Etički kodeks HGK-a potpisalo 388 tvrtki
14.07.06 Trgovina na veliko
Operativni program razvoja industrije prerade drva RH
13.07.06 Vijesti
Prijedlog Hrvatske gospodarske komore uvršten u Operativni plan provedbe «Programa e-Hrvatska 2007»
12.07.06 Vijesti
Od strojara u Dalitu do najpoduzetnika
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa