Info
Seniko studio
Financije i gospodarstvo
16.03.2010. Smanjenje nezaposlenosti tek za godinu dana
Vladine mjere za oporavak gospodarstva tek neznatno utječu na oporavak gospodarstva. Skupa država preveliki je teret za poduzetnike, no ove godine nema šanse za snižavanje poreza.
"Hrvatska će ove godine imati vrlo blagu stopu rasta BDP-a, a da nije napravila ovo što jest, imala bi pad. Rast nezaposlenosti ove će se godine zaustaviti, ali stopa nezaposlenosti ostat će jedan od glavnih problema sigurno još godinu dana. Rast zaposlenosti može se očekivati u proljeće 2011., a do tada treba izdržavati ovu socijalno tešku situaciju".

Ove je prognoze iznio savjetnik hrvatske Vlade Željko Lovrinčević na okruglom stolu "Efikasnost Vladinih mjera za oporavak" održanom u utorak u organizaciji časopisa Banka i Poslovnog dnevnika.

Također je kazao da je završetak pregovora o ulasku u EU najvažniji doprinos koji Vlada može dati gospodarskom oporavku, te najavio da će se zahvaljujući tome za godinu dana razgovarati u drukčijem ozračju i o nekim drugim temama, a ne više o nezaposlenosti.

Lovrinčević je upozorio da je rast nezaposlenosti veći od očekivanog i zato što poslodavci iskorištavaju priliku da bi se riješili viška radnika zaostalog iz restrukturiranja, što koincidira i s odlukom dijela radnika da uzmu otpremninu i odu u prijevremenu mirovinu na koju su ih potakle najave produljenja radnog vijeka.

Saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić smatra pak da Vladine mjere neće donijeti željeni efekt oporavka gospodarstva i zaustavljanja rasta nezaposlenosti.

"Ako želimo zaposliti ljude, moramo razmišljati o tome što učiniti da industrijska proizvodnja ima veći udjel u gospodarskom rastu. Problem su porezi, a porezna politika je takva da se ne isplati raditi. Ako se želimo riješiti velike nezaposlenosti moramo ići u strukturne promjene, odnosno promjene porezne politike", kazao je Linić.

Upozorio je i da treba preraspodijeliti 50 posto zdravstvenog doprinosa, koji se, kazao je, u europskim zemljama financira iz poreza na imovinu i dohotka od kapitala. Linić je predložio da se 1. srpnja ukine krizni porez u cijelosti, a ne samo stopa od 2 posto, jer jedino to može povećati potrošnju.

Lovrinčević je ustvrdio kako je tzv. porezni klin u Hrvatskoj prosječan, iznosi oko 40 posto i ne razlikuje previše od onoga u drugim zemljama, poput Slovenije gdje je 1 ili 1,5 posto veći. S tim se ne slaže predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Damir Kuštrak, koji tvrdi da je porezni klin na plaće u Hrvatskoj vrlo velik, te da se kreće od 34 posto za minimalac do 58 posto za plaću veću od 3000 eura.
Lovrinčević je najavio i da u drugom dijelu ove godine slijedi smanjenje tekućih izdataka za socijalu, te investicijski ciklus u energetici, kao i dinamiziranje privatizacijskih aktivnosti.

Opisujući situaciju u brodogradnji, Lovrinčević je ustvrdio da je odgađanje rješavanja tog pitanja u zadnjih devet godina rezultiralo time da je taj problem četiri puta veći nego što je trebao biti, ali da će se on ipak riješiti.

"Početnih 15 milijardi kuna tzv. vlastitog doprinosa investitora restrukturiranja brodogradnje smanjili smo na 7 do 7,5 milijardi, što znači da smo im za oko 50 posto olakšali ulazak u brodogradnju, a pripremljena je i kvalitetnija dokumentacija.

Neizvjesnosti oko toga procesa postoje, no nadam se da ćemo bar dio problema riješiti. Ide se u pravcu privatizacije, ali Vlada će raditi i na alternativnim rješenjima za brodogradilišta koja se ne uspiju privatizirati. A 14 milijardi kuna obveza koliko država preuzima na sebe bilo bi dovoljno da Hrvatska prođe kroz krizu. Zato bih se zahvalio onima koji nisu posao ranije odradili", bio je sarkastičan Lovrinčević.

Osjetivši se prozvanim, Linić je podsjetio da je trećesiječanjska Vlada 2002. platila 8 milijardi kuna gubitaka koje su brodogradilišta nakupila tijekom devedesetih godina, a da sadašnja Vlada brodogradilištima samo osigurava kredite.

"Željeli smo spojiti riječka brodogradilišta, te splitsko i trogirsko, tako da bi u konačnici u Hrvatskoj bilo samo tri brodogradilišta. Brodogradilišta imaju i niz djelatnosti koje se mogu privatizirati što je, primjerice, učinio Uljanik. No uprave brodogradilišta nisu željele provoditi te mjere jer imaju previše inženjera koji mnogo znaju o konstrukciji, ali malo o financiranju.

Kada bi se privatizirale neosnovne djelatnosti brodogradilišta, gubitak u izgradnji broda spustio bi se na 10 posto, što prolazi i u Europi. To smo Polančecu nudili 2008., no on je nažalost otišao potpisati sporazum s Europskom komisijom što znači da nismo sami u stanju voditi politiku promjena", kazao je Linić.

Tijekom rasprave o visini javne potrošnje u Hrvatskoj, državni tajnik u Ministarstvu financija Zdravko Marić je kazao da je javna potrošnja koja je na razini od 44-45 posto BDP-a još uvijek ispod prosjeka europskih zemalja, koji se kreće oko 49 posto.

"Svi znamo da treba smanjiti potrošnju, ali treba voditi računa i o specifičnostima. Više treba obratiti pozornost na učinkovitost javne uprave, da ne bude sama sebi svrha", kazao je Marić. Lovrinčević je pak kazao da je javna uprava u gabaritima od 44 posto BDP-a ispod prosjeka EU, odnosno u rangu tranzicijskih zemalja. "Problem je kvaliteta i organizacija javne uprave», kazao je.

Kuštrak pak smatra da «o efikasnosti javne potrošnje govori stanje u kojem se nalazimo". Napomenuo je i da država istodobno raspolaže golemom imovinom koja nije ni u kakvoj funkciji poput manjinskih dioničkih udjela u tvrtkama.
No, Velimir Šonje je upozorio da visinu javne potrošnje ne treba uspoređivati sa zemljama koje imaju drukčije mogućnosti vođenja fiskalne politike. "EU je na globalnoj razini nekonkurentna jer je muči problem neefikasne državne uprave", kazao je Šonje i pozvao ključne društvene aktere i političke stranke na potpisivanje pakta o fiskalnoj stabilnosti.

Na skupu se moglo čuti i da će u narednom razdoblju u kojem je Vlada najavila ulaganja od 15 milijardi kuna prioritet imati ulaganja u energetiku, zaštita okoliša i željeznice, a tu su i investicijske aktivnosti koje u planu imaju Janaf i Plinacro.

No, u novom poduzetničkom ciklusu ne smije se zanemariti značaj malog poduzetništva koje, prema Šonjinom mišljenju, drži ključ za povećanje broja radnih mjesta. Šonje upozorava kako malim i srednjim poduzetnicima u kreiranju novih radnih mjesta najviše mogu pomoći institucionalni red, odnosno bolja naplata potraživanja, efikasna javna uprava i niži porezi.

Lovrinčević je, s druge strane, bio uporan s "europskim temama". Pretpostavljam, rekao je, da će Vlada do kraja 2010. zaključiti pregovore o ulasku u EU bez čega ne možemo riješiti pitanje cijene kapitala, rizika zemlje ili pristupa kapitalu, te ubrzanje makroekonomskih reformi. To je najveći doprinos koji Vlada može dati oporavku, zaključuje Lovrinčević.

Marić je podsjetio da je jedna od intencija Vladinih mjera pokretanje investicijskih aktivnosti kako bi ukupna gospodarska aktivnost krenula uzlaznom putanjom. "No, nijednu mjeru ne vidimo kao spasonosnu jer nema čarobnog štapića, i zato treba gledati cijeli paket mjera, a ne mjere pojedinačno. Ne očekujemo bombastične stvari ali sudeći po interesu banaka i poduzetnika za HBOR-ove aukcije može se reći da ima razloga za optimizam", kazao je.

Predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke Čedo Maletić kazao je kako se uz dvoznamenkaste kamatne stope koje je odredila pogoršana likvidnost nije mogao očekivati poduzetnički ciklus, te je stoga banci cilj i smanjiti cijenu izvora novca, tj. cijenu kredita.

"To znači da bi trebalo smanjiti cijenu depozita što također neće ići preko noći", kazao je Maletić i najavio nastavak trenda smanjenja kamatnih stopa. Gordan Miler iz Splitske banke najavio je da će iz te banke ovih dana HBOR-u biti proslijeđeni prvi zahtjevi za odobrenje kredita, najviše iz područja procesne proizvodnje, te turizma.

"Participacija države u pokriću rizika pomogla je bankama da taj rizik minimaliziraju", kazao je. Miler je također upozorio na zabludu da banke ne osjećaju krizu:

"Rezultati banaka za 2009 pokazuju da su rezervacije eksplodirale, odnosno da su u godinu dana povećane 228 posto. Poslujemo u okruženju paraprofitabilnosti i povećanog rizika, a potencijal tržišta je smanjen", kazao je. Naveo je i podatak da je prosječna profitabilnost banaka u Hrvatskoj 10,1 posto, a banaka u regiji 13,7 posto. "Banke su u 2009. na razini cijele industrije zabilježile pad profitabilnosti od 27 posto", upozorio je Miler.
(Bankamagazine)

Povezani članci
10.08.16 Zaposlenost / plaće
HZZ: krajem srpnja 217.089 nezaposlenih
29.07.16 Zaposlenost / plaće
DZS: U lipnju broj zaposlenih porastao za više od 21.000
23.03.16 Statistika
DZS: U veljači stopa registrirane nezaposlenosti pala na 17,8 posto
13.10.15 Zaposlenost / plaće
Hrvatska otvara radna mjesta i omogućava mladima da dobiju primjerenu plaću
24.08.15 Zaposlenost / plaće
Stopa registrirane nezaposlenosti za srpanj 15,9 posto
12.08.15 Zaposlenost / plaće
HZZ: na sezonskim poslovima zaposleno više od 38 tisuća radnika
10.08.15 Zaposlenost / plaće
Krajem srpnja 257.994 nezaposlenih
23.07.15 Zaposlenost / plaće
Stopa registrirane nezaposlenosti za lipanj pala na 16,1 posto
17.07.15 Zaposlenost / plaće
Stopa anketne nezaposlenosti 18,1 posto u prvom tromjesečju
08.07.15 Financije i gospodarstvo
HNB: pozitivne projekcije za 2015.
24.06.15 Zaposlenost / plaće
Stopa nezaposlenosti pala na 17,1 posto, najnižu razinu u tri godine
03.04.15 Financije i gospodarstvo
Pokrenuto spajanje Kreditne i Podravske banke
01.04.15 Zaposlenost / plaće
DZS: pad broja zaposlenih u veljači
13.01.15 Zaposlenost / plaće
U 2014. godini zabilježen prvi pad broja nezaposlenih od 2008. godine
21.11.14 Zaposlenost / plaće
DZS: Stopa nezaposlenosti skočila na 18,7 posto
11.11.14 Zaposlenost / plaće
HZZ: Krajem listopada 306.170 nezaposlenih
22.08.14 Zaposlenost / plaće
Stopa nezaposlenosti pala na najnižu razinu u gotovo dvije godine
03.07.14 Vijesti iz svijeta
Nastavlja se snažan tempo zapošljavanja u SAD-u
23.06.14 Zaposlenost / plaće
Stopa nezaposlenosti pala na 19,6 posto, najnižu razinu od rujna 2013.
13.06.14 Turizam
Porast novozaposlenih u turizmu 12,6 posto
13.02.14 Statistika
DZS: manje zaposlenih u obrtu i slobodnim profesijama
20.01.14 Vijesti iz svijeta
Međunarodna organizacija rada: Oporavak gospodarstva nije vidljiv na tržištu rada
15.01.14 Financije i gospodarstvo
HNB: Bankama pala dobit u 2013.
02.01.14 Financije i gospodarstvo
HNB: 333 milijuna kuna dodatne likvidnosti bankama
21.06.13 Zaposlenost / plaće
Stopa nezaposlenosti pala na 19,6%
11.06.13 Zaposlenost / plaće
Krajem svibnja 333.249 nezaposlenih
05.06.13 Trgovina na malo
U trgovini na malo još uvijek nema oporavka
31.05.13 Zaposlenost / plaće
Stopa nezaposlenosti u eurozoni na novoj rekordnoj razini; u EU nepromijenjena
10.05.13 Zaposlenost / plaće
HZZ: Krajem travnja 355.598 nezaposlenih
03.04.13 Zaposlenost / plaće
Rani Uskrs spasio statistiku, već tražili 6950 sezonaca
18.02.13 Zaposlenost / plaće
Mrsić: obrtnicima jednaka prava kao i radnicima za vrijeme nezaposlenosti
11.12.12 Statistika
U Primorsko-goranskoj županiji 20.298 nezaposlenih
28.11.12 Financije i gospodarstvo
RBI: Dobit porasla 17%
15.11.12 Financije i gospodarstvo
Bruto dobit banaka 3,1 milijarda kuna
09.11.12 Zaposlenost / plaće
HZZ: Krajem listopada 333.400 nezaposlenih
31.10.12 Zaposlenost / plaće
Nezaposlenost u eurozoni rekordnih 11,6%
23.10.12 Zaposlenost / plaće
DZS: Stopa registrirane nezaposlenosti za rujan 18,3 posto
10.10.12 Zaposlenost / plaće
HZZ: Nezaposlenost u rujnu gotovo 10 posto veća nego lani
21.09.12 Zaposlenost / plaće
Stopa registrirane nezaposlenosti za kolovoz 17,7 posto
10.09.12 Zaposlenost / plaće
HZZ: Krajem kolovoza 301.583 nezaposlenih
22.08.12 Zaposlenost / plaće
Nezaposlenost porasla na 17,5 posto
21.08.12 Zaposlenost / plaće
Nijemci rade kraće od prosjeka EU-a
14.08.12 Zaposlenost / plaće
Nezaposlenost ponovno s mjesečnim rastom
14.08.12 Financije i gospodarstvo
Bruto dobit banaka u prvom polugodištu 2,14 milijardi kuna
10.08.12 Zaposlenost / plaće
HZZ: Krajem srpnja 298.690 nezaposlenih
24.07.12 Zaposlenost / plaće
DZS: Stopa registrirane nezaposlenosti za lipanj 17,3 posto
11.07.12 Financije i gospodarstvo
Guverner Boris Vujčić: Devalvacije kune neće biti
10.07.12 Zaposlenost / plaće
Pad nezaposlenosti: U lipnju na burzi 294.877 osoba
29.06.12 Zaposlenost / plaće
Krajem svibnja 1,1 posto više zaposlenih nego u travnju
21.06.12 Zaposlenost / plaće
Stopa registrirane nezaposlenosti za svibanj 18 posto
19.06.12 Zaposlenost / plaće
RBA: U 2012. ne treba očekivati oporavak tržišta rada
11.06.12 Zaposlenost / plaće
Broj nezaposlenih veći za 7.337 osoba
06.06.12 Financije i gospodarstvo
HUB: Građani nemaju razloga za brigu
31.05.12 Zaposlenost / plaće
Porast zaposlenosti u Hrvatskoj u travnju
23.05.12 Financije i gospodarstvo
Bruto dobit banaka u prvom kvartalu 1,3 milijarde kuna
10.05.12 Zaposlenost / plaće
HZZ: Krajem travnja 323.722 nezaposlenih
07.05.12 Zaposlenost / plaće
Nezaposlenost smanjena za 22 tisuće!
03.05.12 Vijesti iz svijeta
Rekordna nezaposlenost u eurozoni od 10,9%
23.04.12 Zaposlenost / plaće
Stopa registrirane nezaposlenosti za ožujak 20 posto
12.04.12 Zaposlenost / plaće
RBA: U 2012. nezaposlenost bi mogla porasti na 18,5%
11.04.12 Financije i gospodarstvo
HNB: Obvezna pričuva smanjuje se s 15 na 13,5 posto
10.04.12 Zaposlenost / plaće
U ožujku 339.882 nezaposlene osobe
04.04.12 Financije i gospodarstvo
HNB: Dogovoreno 8 mlrd kuna kredita za oporavak
29.03.12 Zaposlenost / plaće
U 2011. godini pola milijuna ugovora o zaposlenju
22.03.12 Zaposlenost / plaće
Stopa registrirane nezaposlenosti za veljaču 20,1 posto
14.03.12 Financije i gospodarstvo
Savjet HNB-a: Za državni proračun 480 milijuna kuna
09.03.12 Zaposlenost / plaće
U veljači nezaposleno 343 tisuće ljudi
08.03.12 Financije i gospodarstvo
Pala dobit banaka
28.02.12 Zaposlenost / plaće
Pad zaposlenosti u siječnju od 1%
28.02.12 Financije i gospodarstvo
Aktiva HNB-a u godinu dana porasla 7,6%, na 84,7 mlrd kuna
21.02.12 Zaposlenost / plaće
Stopa registrirane nezaposlenosti za siječanj 19,8 posto
13.02.12 Financije i gospodarstvo
Bruto dobit banaka lani 4,7 milijardi kuna
10.02.12 Zaposlenost / plaće
HZZ: Nezaposlenost u siječnju veća za šest posto
01.02.12 Vijesti iz svijeta
Eurozona: Rekordna stopa nezaposlenosti od 10,4%
31.01.12 Zaposlenost / plaće
U dva mjeseca bez posla ostalo 31 tisuća ljudi
26.01.12 Financije i gospodarstvo
Obvezna pričuva banaka povećana na 15 posto
23.01.12 Zaposlenost / plaće
DZS: Stopa anketne nezaposlenosti 12,2 posto
18.01.12 Financije i gospodarstvo
RBA: Moguće podizanje stope obvezne pričuve
13.01.12 Zaposlenost / plaće
Broj nezaposlenih na kraju prosinca 315.438
30.12.11 Zaposlenost / plaće
DZS: U studenom 0,7 posto manje zaposlenih
21.12.11 Zaposlenost / plaće
Stopa nezaposlenosti u studenome porasla na 17,9%
09.12.11 Zaposlenost / plaće
Krajem studenog 302.080 nezaposlenih
08.12.11 Financije i gospodarstvo
Neto dobit banaka u četiri godine pala preko 13 posto
22.11.11 Zaposlenost / plaće
DZS: Stopa registrirane nezaposlenosti za listopad 17,4 posto
17.11.11 Vijesti iz svijeta
Financijska industrija gubi 200 tisuća radnih mjesta
10.11.11 Zaposlenost / plaće
HZZ: Krajem listopada 293.852 nezaposlenih
08.11.11 Financije i gospodarstvo
Bruto dobit banaka 3,76 milijardi kuna
07.11.11 Financije i gospodarstvo
PBZ analize: Krediti poduzećima porasli 7 posto, građanima tek 1 posto
28.10.11 Zaposlenost / plaće
U rujnu 1,1 posto manje zaposlenih
13.10.11 Zaposlenost / plaće
Vlada pokrenula javne radove da isprazni burzu rada
11.10.11 Zaposlenost / plaće
HZZ: U rujnu 5.836 nezaposlenih manje nego lani
22.09.11 Zaposlenost / plaće
Stopa registrirane nezaposlenosti za kolovoz 16,7 posto
20.09.11 Financije i gospodarstvo
Obvezna pričuva banaka povećana s 13 na 14 posto
20.09.11 Financije i gospodarstvo
HNB danas odlučuje o povećanju obvezne pričuve banaka
15.09.11 Financije i gospodarstvo
HUB Analize: Rast kredita i profitabilnosti banaka
23.08.11 Zaposlenost / plaće
Viša stopa nezaposlenosti na godišnjoj razini
22.08.11 Zaposlenost / plaće
U 2011. zaposleno najviše sezonskih radnika u posljednjih šest godina
11.08.11 Zaposlenost / plaće
Nezaposlenost i dalje raste
09.08.11 Financije i gospodarstvo
Bruto dobit banaka u prvom polugodištu porasla 14,4 posto
30.07.11 Zaposlenost / plaće
U lipnju porast broja zaposlenih 1 posto
22.07.11 Zaposlenost / plaće
Stopa nezaposlenosti za lipanj 16,9 posto
11.07.11 Zaposlenost / plaće
HZZ: U lipnju 287.511 nezaposlenih
04.07.11 Zaposlenost / plaće
Protiv nezaposlenosti strategijom i planovima
30.06.11 Zaposlenost / plaće
Rast zaposlenosti u svibnju
28.06.11 Zaposlenost / plaće
Volontiranje ili gubitak socijale za 45.000 nezaposlenih
27.06.11 Financije i gospodarstvo
Banke 2010. godinu završile sa 391,9 milijardi kuna aktive i uz rast dobiti
21.06.11 Zaposlenost / plaće
DZS: Stopa nezaposlenosti u svibnju pala na 17,5 posto
09.06.11 Zaposlenost / plaće
HZZ: U svibnju broj nezaposlenih 298.719
03.06.11 Financije i gospodarstvo
Krajem travnja dobit banaka 1,54 mlrd kuna
31.05.11 Zaposlenost / plaće
Rast zaposlenosti u travnju
23.05.11 Zaposlenost / plaće
DZS: Stopa nezaposlenosti za travanj 18,2 posto
17.05.11 Financije i gospodarstvo
Bruto dobit banaka u prvom kvartalu 1,26 mlrd kuna
09.05.11 Zaposlenost / plaće
HZZ: Krajem travnja 308.869 nezaposlenih osoba
06.05.11 Zaposlenost / plaće
Osniva se sindikat nezaposlenih
02.05.11 Zaposlenost / plaće
EIZ: Oporavak tržišta rada u 2012.
29.04.11 Zaposlenost / plaće
DZS: Blagi rast zaposlenosti u ožujku
27.04.11 Zaposlenost / plaće
Oporavak na tržištu rada tek 2013. godine
26.04.11 Vijesti
GfK: Hrvati koriste sve više različitih bankarskih usluga
21.04.11 Zaposlenost / plaće
DZS: Stopa nezaposlenosti 19,3 posto
11.04.11 Zaposlenost / plaće
U ožujku pad nezaposlenosti
30.03.11 Zaposlenost / plaće
I u veljači pad broja zaposlenih
22.03.11 Zaposlenost / plaće
DZS: Stopa registrirane nezaposlenosti za veljaču 19,6 posto
18.03.11 Financije i gospodarstvo
Slovaci žele banku u Hrvatskoj
11.03.11 Zaposlenost / plaće
HZZ: Krajem veljače 336.411 nezaposlene osobe
22.02.11 Zaposlenost / plaće
Stopa nezaposlenosti najviša od svibnja 2003. godine
15.02.11 Zaposlenost / plaće
U siječnju više od 334.000 nezaposlenih
08.02.11 Financije i gospodarstvo
Bruto dobit banaka 4,6 milijardi kuna
07.02.11 Zaposlenost / plaće
DZS i HZZ: Nije točno da smo po nezaposlenosti drugi na svijetu
07.02.11 Financije i gospodarstvo
Poslovni dnevnik: Banke lani zaradile 3,9 milijardi kuna
07.02.11 Zaposlenost / plaće
UN: Hrvatska po nezaposlenosti 2. u svijetu, bolje u Grčkoj i Kolumbiji
03.02.11 Financije i gospodarstvo
Kosor: Ove godine radno će se aktivirati 150.000 ljudi
28.01.11 Zaposlenost / plaće
DZS: U prosincu jedan posto manje zaposlenih
21.01.11 Zaposlenost / plaće
Stopa nezaposlenosti porasla na 18,8 posto
11.01.11 Zaposlenost / plaće
Nezaposlenost ruši rekorde - 319.845 osoba bez posla
03.01.11 Zaposlenost / plaće
MojPosao: Tržište rada bez značajnijih promjena i u 2011.
29.12.10 Zaposlenost / plaće
U mjesec dana broj zaposlenih smanjen za 10.485 osoba
16.12.10 Zaposlenost / plaće
U borbi protiv nezaposlenosti treba povezivati institucije
09.12.10 Zaposlenost / plaće
HZZ: Krajem studenog 312.350 nezaposlene osobe
29.11.10 Zaposlenost / plaće
U listopadu 1,2 posto manje zaposlenih
22.11.10 Zaposlenost / plaće
DZS: Krajem listopada 304.479 osoba bez posla
10.11.10 Financije i gospodarstvo
Devetomjesečna dobit banaka u Hrvatskoj 3,46 milijardi kuna
08.11.10 Zaposlenost / plaće
HZZ: U mjesec dana broj nezaposlenih porastao 5,2 posto
08.11.10 Financije i gospodarstvo
PBZ analize: Dobit banaka pala 20 posto
28.10.10 Zaposlenost / plaće
DZS: U rujnu 1,3 posto manje zaposlenih
21.10.10 Zaposlenost / plaće
Stopa nezaposlenosti ponovno raste
07.10.10 Zaposlenost / plaće
Godišnji porast nezaposlenosti 11,7 posto
21.09.10 Zaposlenost / plaće
Stopa nezaposlenosti za kolovoz 16,4 posto
20.09.10 Zaposlenost / plaće
Stopa nezaposlenosti mladih 25 posto
15.09.10 Financije i gospodarstvo
Kreditni ciklus je ušao u uzlaznu fazu
08.09.10 Zaposlenost / plaće
HZZ: U kolovozu 12,9 posto više nezaposlenih nego lani
06.09.10 Zaposlenost / plaće
PBZ analize: Rast stope nezaposlenosti do 18%
27.08.10 Zaposlenost / plaće
DZS: U srpnju 0,6 posto više zaposlenih
20.08.10 Zaposlenost / plaće
DZS: Stopa nezaposlenosti za srpanj 16,4 posto
12.08.10 Financije i gospodarstvo
HNB: Polugodišnja dobit banaka 2,24 mlrd kuna
11.08.10 Financije i gospodarstvo
HNB rezerviran prema oporezivanju banaka
11.08.10 Financije i gospodarstvo
Vlada razmišlja o uvođenju 'harača' za banke
09.08.10 Vijesti iz svijeta
BayernLB i Hypo među najvećim gubitašima u 2009.
06.08.10 Zaposlenost / plaće
HZZ: Nazaposlenih u srpnju 3.000 manje
02.08.10 Financije i gospodarstvo
Banke u prvom polugodištu zaradile 1,86 mlrd kuna
30.07.10 Šira regija
Eurozona: Rast inflacije i ista stopa nezaposlenosti
28.07.10 Zaposlenost / plaće
Smanjuju se prava nezaposlenima
27.07.10 Zaposlenost / plaće
DZS: U lipnju 0,7 posto više zaposlenih
21.07.10 Financije i gospodarstvo
Profitabilnost banaka: Hrvatska lošija od drugih
20.07.10 Zaposlenost / plaće
DZS: Stopa nezaposlenosti u lipnju 16,6 posto
12.07.10 Financije i gospodarstvo
Svijetu prijeti bankarska kriza
08.07.10 Zaposlenost / plaće
HZZ: Nezaposlenih 15 posto više nego u lipnju 2009.
06.07.10 Zaposlenost / plaće
Svjetska banka i UNDP: Hrvatska ne zna što bi s nezaposlenima
30.06.10 Zaposlenost / plaće
Makroekonomija: Očekuje se rast zaposlenosti
28.06.10 Vijesti iz svijeta
Središnji bankari pozivaju Europu da riješi dužničke probleme
28.06.10 Vijesti iz svijeta
Njemačke banke vodeće u Europi po problematičnim zajmovima
21.06.10 Zaposlenost / plaće
Stopa registirane nezaposlenosti za svibanj 17,2 posto
09.06.10 Zaposlenost / plaće
HZZ: Krajem svibnja 296.438 nezaposlenih
09.06.10 Financije i gospodarstvo
HNB: Produženi mandati upravama 5 banaka
08.06.10 Vijesti
Poslodavci očekuju blago smanjenje ukupnog broja zaposlenih
28.05.10 Zaposlenost / plaće
DZS: U travnju 4.214 više zaposlenih nego u ožujku
28.05.10 Zaposlenost / plaće
HNB: Sve više nezaposlenih i sve manje zaposlenih
26.05.10 Vijesti iz svijeta
Olli Rehn: Europi prijeti masovna nezaposlenost
20.05.10 Financije i gospodarstvo
Dobit banaka prije oporezivanja u prvom kvartalu 1,2 mlrd kuna
20.05.10 Zaposlenost / plaće
Stopa registrirane nezaposlenosti za travanj 17,9 posto
12.05.10 Financije i gospodarstvo
Revizija povećala gubitke banaka
10.05.10 Zaposlenost / plaće
Raiffeisen Consulting: Oporavak tržišta rada tek 2011.
08.05.10 Zaposlenost / plaće
HZZ: Nezaposlenost u travnju 3,1% manja nego u ožujku
05.05.10 Zaposlenost / plaće
HZZ: Sezonci smanjili nezaposlenost u travnju 3,1 posto
03.05.10 Financije i gospodarstvo
Banke u prvom tromjesečju zaradile 1,01 mlrd kuna
03.05.10 Financije i gospodarstvo
Krediti banaka blago porasli u prvom tromjesečju
21.04.10 Zaposlenost / plaće
DZS: Stopa nezaposlenosti u ožujku 18,4 posto
17.04.10 Financije i gospodarstvo
Od obećanih 10 milijardi, tvrtke dobile 103 mil. kuna
14.04.10 Financije i gospodarstvo
HNB iz dobiti uplaćuje u proračun 318 mil. kuna
12.04.10 Zaposlenost / plaće
HZZ: U ožujku usporavanje rasta nezaposlenosti
12.04.10 Financije i gospodarstvo
Rohatinski: Nećemo dalje snižavati obveznu pričuvu
11.04.10 Zaposlenost / plaće
Ekonomisti: Broj nezaposlenih u ožujku veći od 322.000
09.04.10 Zaposlenost / plaće
Na kraju prošle godine 75 tisuća manje zaposlenih
05.04.10 Zaposlenost / plaće
Magazin Banka: Nezaposlenost će ostati trajno
29.03.10 Zaposlenost / plaće
DZS: U veljači 0,9 posto manje zaposlenih nego u siječnju
26.03.10 Zaposlenost / plaće
Tko zapravo radi u Hrvatskoj i tko će sve to platiti
25.03.10 Financije i gospodarstvo
Vlasnici hrvatskih banaka uspješni usprkos rizicima
24.03.10 Zaposlenost / plaće
Posao.hr: Neprimjereno ponašanje poslodavaca na razgovoru za posao
22.03.10 Zaposlenost / plaće
DZS: Stopa nezaposlenosti 18,3 posto
17.03.10 Zaposlenost / plaće
Stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj među najvišima u Europi
17.03.10 Zaposlenost / plaće
HZZ: U Hrvatskoj 317.625 nezaposlenih
12.03.10 Financije i gospodarstvo
Od 31. ožujka minimalna adekvatnost kapitala banaka raste na 12%
08.03.10 Financije i gospodarstvo
Financijska stabilnost: Nekim bankama potreban dodatni kapital
05.03.10 Zaposlenost / plaće
Šantić: Pad nezaposlenosti tek u 2011. godini
03.03.10 Financije i gospodarstvo
Ekskluzivno: Rohatinski neće dati ostavku!
02.03.10 Šira regija
U EU 23 milijuna nezaposlenih
25.02.10 Vijesti iz svijeta
Povećan broj problematičnih banaka u SAD
22.02.10 Zaposlenost / plaće
DZS: U siječnju 17,7 posto nezaposlenih
22.02.10 Financije i gospodarstvo
PBZ Analize: 2009. najlošija za banke u 10 godina
19.02.10 Zaposlenost / plaće
SSSH: Bez plaće 48.000 radnika
17.02.10 Zaposlenost / plaće
HZZ bez novih poticaja za zapošljavanje
15.02.10 Zaposlenost / plaće
HZZ: U siječnju preko 309.000 nezaposlenih
12.02.10 Zaposlenost / plaće
Rekordan broj nezaposlenih u siječnju
09.02.10 Financije i gospodarstvo
Devet banaka u gubicima
08.02.10 Financije i gospodarstvo
PBZ Analize: Zaposlenost nastavlja padati
01.02.10 Financije i gospodarstvo
Lanjska dobit banaka izjednačena s rezervacijama za gubitke
28.01.10 Financije i gospodarstvo
Vujčić za Reuters: HNB spremna smanjiti stopu obvezne pričuve na 11 posto
27.01.10 Financije i gospodarstvo
Švedski model globalno rješenje za banke u problemima
21.01.10 Zaposlenost / plaće
Stopa registrirane nezaposlenosti u prosincu porasla na 16,7 posto
18.01.10 Financije i gospodarstvo
Međunarodni regulatori najavljuju alternativne planove za posrnule banke
14.01.10 Financije i gospodarstvo
HNB traži više od 600 mil. kuna dodatnih rezervacija u bankama
11.01.10 Zaposlenost / plaće
Broj nezaposlenih u prvom kvartalu 2010. premašit će 300.000
06.01.10 Financije i gospodarstvo
Rohatinski: Dodatnu likvidnost u proizvodnju
04.01.10 Financije i gospodarstvo
Dobit banaka 3,8 milijardi kuna
30.12.09 Financije i gospodarstvo
Godina iza nas u znaku poražavajućih brojki
30.12.09 Financije i gospodarstvo
Kapital banaka: Malo strogosti, malo popuštanja
30.12.09 Zaposlenost / plaće
U studenom 0,9 posto manje zaposlenih
21.12.09 Zaposlenost / plaće
Stopa nezaposlenosti za studeni 16,1 posto
18.12.09 Financije i gospodarstvo
HUB: Dobit je dovoljan amortizer za gubitke
17.12.09 Financije i gospodarstvo
Rohatinski: HNB spremna potaknuti gospodarski rast
15.12.09 Financije i gospodarstvo
HNB otkupila 271,3 mil. eura
14.12.09 Šira regija
EU: Kvartalni pad zaposlenosti 0,5 posto
11.12.09 Zaposlenost / plaće
HZZ: U studenome više od 9.600 ljudi ostalo bez posla
06.12.09 Vijesti iz svijeta
Obama: pad nezaposlenosti znak da "dolaze bolji dani"
30.11.09 Zaposlenost / plaće
DZS: Kod obrtnika najveći pad zaposlenosti
21.11.09 Zaposlenost / plaće
Nezaposlenih više od 273 tisuće, najviše od 2007.
18.11.09 Financije i gospodarstvo
Bankama majkama teže nego hrvatskim kćerima
18.11.09 Financije i gospodarstvo
Dolar ne smije pasti
17.11.09 Financije i gospodarstvo
Dobit banaka prije oporezivanja 3,8 mlrd kuna
13.11.09 Zaposlenost / plaće
HZZ: U listopadu bez posla ostalo 14 tisuća ljudi
13.11.09 Financije i gospodarstvo
Male banke u gubicima
08.11.09 Vijesti iz svijeta
Pregled gospodarskih vijesti
02.11.09 Financije i gospodarstvo
Banke za devet mjeseci ostvarile 3,44 mlrd kuna dobiti
02.11.09 Zaposlenost / plaće
U 2009. i 2010. bez posla će ostati 10 mil. Europljana
31.10.09 Trgovina na veliko
Dukat ostvario 126,5 milijuna kuna neto dobiti
27.10.09 Vijesti iz svijeta
U svijetu raste strah od inflacije
07.10.09 Zaposlenost / plaće
HZZ: Krajem rujna 259.193 nezaposlene osobe
22.09.09 Zaposlenost / plaće
Neslavni rekord: Nikad viša nezaposlenost u kolovozu
14.09.09 Šira regija
EK: Prije oporavka povećanje nezaposlenosti
01.09.09 Financije i gospodarstvo
Niska profitabilnost banaka rizik na duži rok
21.08.09 Zaposlenost / plaće
Registrirana nezaposlenost u srpnju 14 posto
14.08.09 Zaposlenost / plaće
HZZ: Krajem srpnja 248.586 osoba bez posla
14.08.09 Financije i gospodarstvo
Nastavlja se blagi pad imovine banaka
13.08.09 Financije i gospodarstvo
HNB objavila rezultate banaka u prvom polugodištu
10.08.09 Financije i gospodarstvo
Manja dobit banaka
07.08.09 Financije i gospodarstvo
Rezervacije srušile dobit banaka
31.07.09 Financije i gospodarstvo
Banke u Hrvatskoj zaradile 2,39 milijardi kuna
31.07.09 Šira regija
U EU 21,5 milijuna nezaposlenih
29.07.09 Financije i gospodarstvo
Istraživanje: Slijedi novi val otpuštanja
23.07.09 Šira regija
Pet milijuna mladih u EU bez posla
21.07.09 Zaposlenost / plaće
U lipnju stopa nezaposlenosti 14 posto
16.07.09 Vijesti iz svijeta
The Banker: Jačanje kineskih banaka
10.07.09 Zaposlenost / plaće
HZZ: U lipnju 11,2 posto više nezaposlenih
02.07.09 Financije i gospodarstvo
U prvih pet mjeseci banke zaradile 2 mlrd kuna
02.07.09 Šira regija
U EU nezaposleno 21,4 milijuna ljudi
01.07.09 Zaposlenost / plaće
Pad sezonskog zapošljavanja čak devet posto
19.06.09 Zaposlenost / plaće
Nezaposlenost porasla 10,1 posto
15.06.09 Šira regija
Pad broja zaposlenih u EU i eurozoni
02.06.09 Šira regija
Rekordna nezaposlenost u eurozoni od 9,2 posto
02.06.09 Financije i gospodarstvo
Zbog loših kredita bankari očekuju gubitke 2010.
29.05.09 Zaposlenost / plaće
U travnju 492 zaposlene osobe više nego u ožujku
22.05.09 Zaposlenost / plaće
Do svibnja u Zagrebu i županiji 10.300 otkaza
21.05.09 Zaposlenost / plaće
Lagani pad nezaposlenosti u travnju
19.05.09 Zaposlenost / plaće
Tržište poslova u Hrvatskoj i dalje u padu
19.05.09 Financije i gospodarstvo
Imovina financijskog sektora 65,3 mlrd eura
12.05.09 Financije i gospodarstvo
Sedam banaka u gubicima
08.05.09 Zaposlenost / plaće
U travnju nezaposlenost veća za 7,6 posto na godišnjoj razini
21.04.09 Zaposlenost / plaće
Stopa registrirane nezaposlenosti za ožujak 15 posto
17.04.09 Zaposlenost / plaće
Prosječni broj zaposlenih u 2008. 1,55 milijuna
10.04.09 Zaposlenost / plaće
U ožujku bez posla ostalo gotovo 14 tisuća ljudi
03.04.09 Vijesti iz svijeta
G20: 1.000 milijardi dolara za spas gospodarstva
02.04.09 Vijesti iz svijeta
G20: Fokus na regulaciju financijskog tržišta
01.04.09 Zaposlenost / plaće
Nezaposlenost u eurozoni porasla na 8,5 posto
30.03.09 Zaposlenost / plaće
U veljači 0,6 posto manje zaposlenih
18.03.09 Financije i gospodarstvo
Banke-kćeri uspješnije od majki
13.03.09 Financije i gospodarstvo
Hrvatska ostaje jedno od najznačajnijih tržišta za vlasnike banaka
13.03.09 Zaposlenost / plaće
Rast nezaposlenosti od 3,4 posto
09.03.09 Financije i gospodarstvo
Erste: Države istočne Europe manje dužne od zapadnih
16.02.09 Financije i gospodarstvo
Kamatni prihodi ubrzali rast, prihodi od provizija usporili
13.02.09 Zaposlenost / plaće
Nezaposlenost u siječnju porasla 5,8 posto
12.02.09 Financije i gospodarstvo
Dobit banaka u 2008. rasla 13,8 posto
06.02.09 Zaposlenost / plaće
U siječnju bez posla ostalo 540 tisuća Europljana
05.02.09 Financije i gospodarstvo
Guverner Rohatinski bankama oslobodio 840 milijuna eura
04.02.09 Financije i gospodarstvo
Velike banke ucjenjuju HNB
28.01.09 Vijesti
Mesić: Treba razvijati gospodarsku diplomaciju
22.01.09 Financije i gospodarstvo
Ino-banke ne mogu izvući novac
22.01.09 Zaposlenost / plaće
Stopa registrirane nezaposlenosti za prosinac 13,7 posto
21.01.09 Zaposlenost / plaće
RBA: Registrirana nezaposlenost u prosincu 13,5 posto
16.01.09 Zaposlenost / plaće
Bez posla ostaje 10 do 12 tisuća radnika
08.01.09 Karijere
Rohatinski najbolji guverner na svijetu
22.12.08 Zaposlenost / plaće
Stopa registrirane nezaposlenosti za studeni 13,2 posto
17.12.08 Financije i gospodarstvo
HNB: Usvojena projekcija monetarne politike
12.12.08 Financije i gospodarstvo
Erste Bank: Međubankovno tržište ostat će zamrznuto do kraja 2009.
11.12.08 Zaposlenost / plaće
Porast nezaposlenosti u studenom
03.12.08 Financije i gospodarstvo
Bankari zadržavaju dobit u Hrvatskoj
21.11.08 Zaposlenost / plaće
Stopa nezaposlenosti porasla na 12,9 posto
20.11.08 Financije i gospodarstvo
HNB napokon smanjio obveznu pričuvu na 14 posto
17.11.08 Financije i gospodarstvo
Šest banaka i dvije stambene štedionice u gubicima
07.11.08 Zaposlenost / plaće
Povećan broj nezaposlenih
05.11.08 Vijesti
Polančec: U 2009. nezaposlenost neće padati
03.11.08 Financije i gospodarstvo
Devetomjesečni rezultati potvrđuju da bankarski sektor nije u krizi
30.10.08 Zaposlenost / plaće
DZS: Blagi pad ukupnog broja zaposlenih
21.10.08 Zaposlenost / plaće
Stopa nezaposlenosti porasla na 12,6 posto
13.10.08 Financije i gospodarstvo
Ključni dan za stabilizaciju financijskog tržišta
13.10.08 Zaposlenost / plaće
Nezaposlenost u rujnu porasla 1,3 posto
10.10.08 Financije i gospodarstvo
HNB ukinula graničnu obveznu pričuvu
10.10.08 Financije i gospodarstvo
Rohatinski najavio ukidanje granične obvezne pričuve
07.10.08 Financije i gospodarstvo
Najveće hrvatske banke: Nismo izravno izloženi svjetskoj krizi
02.10.08 Financije i gospodarstvo
Kriza: Gubici vlasnika banaka u Hrvatskoj ne zabrinjavaju
01.10.08 Zaposlenost / plaće
Zaposlenih u kolovozu 0,1 posto manje
29.09.08 Financije i gospodarstvo
Rohatinski: Naše banke neizravno osjećaju svjetsku krizu
29.09.08 Financije i gospodarstvo
HUB Analize: Nastavlja se pad profitabilnosti banaka
26.09.08 Financije i gospodarstvo
Mjera HNB-a smanjuje kunske plasmane banaka
22.09.08 Zaposlenost / plaće
Stopa registrirane nezaposlenosti za kolovoz 12,3 posto
09.09.08 Zaposlenost / plaće
Daljnji pad nezaposlenosti u kolovozu
03.09.08 Vijesti iz svijeta
Raste utjecaj Azije među Top 1000 svjetskih banaka 2008.
29.08.08 Šira regija
Nezaposlenost u EU bez izmjena
29.08.08 Zaposlenost / plaće
Rast broja zaposlenih
28.08.08 Financije i gospodarstvo
ECB: Slabe banke treba pustiti da propadnu
25.08.08 Financije i gospodarstvo
Top 20 banaka na svijetu
22.08.08 Zaposlenost / plaće
Rekordno niska nezaposlenost 12,4 posto
12.08.08 Zaposlenost / plaće
HZZ: U srpnju 1,1 posto manje nezaposlenih
22.07.08 Zaposlenost / plaće
Stopa registrirane nezaposlenosti za lipanj pala na 12,5 posto
10.07.08 Zaposlenost / plaće
Pad broja nezaposlenih za 4,5 posto
01.07.08 Šira regija
EU: Stopa nezaposlenosti rekordno niskih 7,2 posto
20.06.08 Zaposlenost / plaće
Stopa nezaposlenosti pala na 13,2 posto
13.06.08 Zaposlenost / plaće
Najmanje nezaposlenih u posljednjih pet godina
30.05.08 Zaposlenost / plaće
Nezaposlenost u EU 6,7 posto
21.05.08 Zaposlenost / plaće
Stopa registrirane nezaposlenosti za travanj 13,9 posto
13.05.08 Zaposlenost / plaće
HZZ: U travnju 4,0 posto manje nezaposlenih nego u ožujku
23.04.08 Zaposlenost / plaće
Registrirana nezaposlenost u ožujku 14,5 posto
14.04.08 Zaposlenost / plaće
HZZ: U ožujku 1,8 posto manje nezaposlenih nego u veljači
02.04.08 Zaposlenost / plaće
Njemačka nezaposlenost pala na najnižu razinu od 1992.
28.03.08 Zaposlenost / plaće
Mađarska stopa nezaposlenosti od prosinca do veljače iznosila 8 posto
18.03.08 Zaposlenost / plaće
Rast zaposlenosti u EU i eurozoni u četvrtom kvartalu 2007.
13.03.08 Zaposlenost / plaće
HZZ: Nezaposlenost u veljači 12,9 posto niža nego lani
03.03.08 Zaposlenost / plaće
DZS: U siječnju 0,6 posto manje zaposlenih nego u prosincu
26.02.08 Zaposlenost / plaće
Velike razlike u stopama nezaposlenosti
20.02.08 Vijesti
Rast zaposlenosti uz nezadovoljavajuću strukturu
11.02.08 Zaposlenost / plaće
Nezaposlenost u siječnju povećana za 2,6 posto
01.02.08 Zaposlenost / plaće
Pad broja zaposlenih u prosincu 0,7 posto
31.01.08 Šira regija
Stopa nezaposlenosti u EU snižena na 6,8%
24.01.08 Vijesti iz svijeta
Svijetu prijeti snažan rast nezaposlenosti u 2008.
21.01.08 Zaposlenost / plaće
Stopa registrirane nezaposlenosti za prosinac 14,7 posto
09.01.08 Zaposlenost / plaće
HZZ: Smanjenje anketne stope nezaposlenosti na sedam posto je vrlo realno
07.01.08 Zaposlenost / plaće
Mađarska stopa nezaposlenosti od rujna do studenog 7,5 posto
02.01.08 Zaposlenost / plaće
U studenom 0,3 posto manje zaposlenih
20.12.07 Zaposlenost / plaće
Stopa registrirane nezaposlenosti za studeni 14,5 posto
07.12.07 Zaposlenost / plaće
HZZ: U studenom 253.183 nezaposlenih
03.12.07 Zaposlenost / plaće
Pad broja zaposlenih u listopadu 0,5 posto
30.11.07 Zaposlenost / plaće
DZS: Anketna nezaposlenost prvi put ispod 10 posto
22.11.07 Zaposlenost / plaće
Stopa registrirane nezaposlenosti za listopad 14,3 posto
07.11.07 Zaposlenost / plaće
HZZ: Krajem listopada 250 tisuća nezaposlenih
06.11.07 Zaposlenost / plaće
U rujnu ukupno 1.503.246 zaposlenih
22.10.07 Zaposlenost / plaće
Stopa registrirane nezaposlenosti za rujan 14,1 posto
09.10.07 Statistika
Broj nezaposlenih u rujnu 11,8% manji nego lani
01.10.07 Zaposlenost / plaće
Broj zaposlenih u kolovozu na srpanjskoj razini
24.09.07 Šira regija
Europski dani zapošljavanja
20.09.07 Zaposlenost / plaće
Nastavljen pad stope nezaposlenosti
18.09.07 Zaposlenost / plaće
Stopa zaposlenosti u Hrvatskoj među najnižima u EU
13.09.07 Zaposlenost / plaće
HZZ: U kolovozu 242.851 nezaposlenih
04.09.07 Zaposlenost / plaće
Izvješće UN/ILO: Američki radnici najproduktivniji
27.08.07 Zaposlenost / plaće
HZZ-ove mjere poticanja zapošljavanja obuhvatile 4.311 osoba
22.08.07 Zaposlenost / plaće
DZS: Stopa nezaposlenosti u srpnju pala na 14 posto
14.08.07 Statistika
Rast broja zaposlenih u obrtu
10.08.07 Zaposlenost / plaće
HZZ: Broj nezaposlenih pao 1,5% u odnosu na lipanj
30.07.07 Zaposlenost / plaće
U lipnju porast zaposlenosti za jedan posto
27.07.07 Zaposlenost / plaće
Stopa anketne nezaposlenosti 11,2 posto
20.07.07 Zaposlenost / plaće
Ukupna stopa zaposlenosti u EU u 2006. 64,4 posto, u Hrvatskoj 55,6 posto
10.07.07 Zaposlenost / plaće
U lipnju 9,1% manje nezaposlenih nego prije godinu dana
02.07.07 Zaposlenost / plaće
Porast zaposlenosti u svibnju
29.06.07 Zaposlenost / plaće
Francuska nezaposlenost na 25-godišnjem minimumu
28.06.07 Vijesti
Građani Hrvatske upola siromašniji od građana EU
18.06.07 Zaposlenost / plaće
U Sloveniji sve manje nezaposlenih
11.06.07 Zaposlenost / plaće
Nezaposlenost na najnižoj razini u deset godina
01.06.07 Zaposlenost / plaće
Rekordno niska nezaposlenost u eurozoni
22.05.07 Zaposlenost / plaće
Stopa registrirane nezaposlenosti za travanj 15,9 posto
17.05.07 Šira regija
Luksemburg najkonkurentnija EU zemlja
10.05.07 Zaposlenost / plaće
HZZ: nezaposlenost u travnju smanjena za 4,5 posto u odnosu na ožujak
03.05.07 Šira regija
Izgledi za gospodarstvo eurozone najbolji u zadnjih nekoliko godina
02.05.07 Šira regija
Stopa nezaposlenosti u eurozoni pala na 7,2% u ožujku
19.04.07 Zaposlenost / plaće
U ožujku broj nezaposlenih smanjen na 291.642
02.04.07 Zaposlenost / plaće
U veljači blagi pad zaposlenosti
21.03.07 Zaposlenost / plaće
Stopa nezaposlenosti za veljaču 17 posto
16.03.07 Vijesti
Iz proračuna za poticanje zapošljavanja 524 milijuna kuna
09.03.07 Zaposlenost / plaće
HZZ: Broj nezaposlenih u veljači 4,7% manji nego lani
06.03.07 Zaposlenost / plaće
DZS: u sijecnju 0,7 posto manje zaposlenih
22.02.07 Zaposlenost / plaće
Stopa registrirane nezaposlenosti za siječanj 17,4 posto
08.02.07 Zaposlenost / plaće
Broj nezaposlenih ponovo blizu 300 tisuća
06.02.07 Zaposlenost / plaće
Prodajni menadžeri najtraženiji, pravnici najteže do posla
05.02.07 Zaposlenost / plaće
DZS: U polovici aktivnih pravnih osoba nema niti jednog zaposlenog
01.02.07 Šira regija
Smanjena nezaposlenost u eurozoni na 7,5 posto u prosincu
31.01.07 Zaposlenost / plaće
U prosincu 0,5 posto manje zaposlenih nego u studenom
26.01.07 Zaposlenost / plaće
Izvješće za 2006.: Rekordnih 195,2 milijuna nezaposlenih unatoč svjetskom rastu
16.01.07 Šira regija
Porast industrijske proizvodnje u eurozoni i EU
09.01.07 Vijesti
Najveća potražnja za radnicima u trgovini
08.01.07 Zaposlenost / plaće
HZZ: U prosincu 0,3% više nezaposlenih nego u studenom
07.01.07 Šira regija
Pad stope nezaposlenosti u eurozoni u studenome na 7,6 posto
07.01.07 Šira regija
OECD: euro nije krivac za razočaravajuću izvedbu pojedinih članica eurozone
05.01.07 Šira regija
Gospodarski oporavak eurozone
03.01.07 Šira regija
Najveći pad stope nezaposlenosti u Njemačkoj od ujedinjenja
30.12.06 Zaposlenost / plaće
DZS: pad broja zaposlenih na mjesečnoj, rast na godišnjoj razini
27.12.06 Šira regija
Slovenija: euro donosi promociju, prednosti, ali i brige
22.12.06 Zaposlenost / plaće
Stopa nezaposlenosti za studeni 16,9 posto
08.12.06 Zaposlenost / plaće
U studenome 292.269 nezaposlenih
28.11.06 Vijesti
NHS predlaže Vladi povećanje najviše naknade za nezaposlenost na 30 posto prosječne plaće
22.11.06 Zaposlenost / plaće
Stopa registrirane nezaposlenosti za listopad 16,8 posto
17.11.06 Zaposlenost / plaće
Smanjen broj zaposlenih u obrtu i slobodnim profesijama
07.11.06 Zaposlenost / plaće
Usporen pad nezaposlenosti u listopadu
05.11.06 Zaposlenost / plaće
Tržište rada: Sve se više traže IT stručnjaci, fitnes treneri te građevinari
04.11.06 Šira regija
Nezaposlenost u eurozoni u rujnu 7,8 posto
22.10.06 Zaposlenost / plaće
Part-time posao: Poslodavcima preskup, radnicima neisplativ
21.10.06 Zaposlenost / plaće
Stopa registrirane nezaposlenosti za rujan 16,2 posto
06.10.06 Vijesti
U rujnu 279.017 nezaposlenih
04.10.06 Vijesti
Broj zaposlenih nastavio rasti i u kolovozu
03.10.06 Šira regija
Nezaposlenost u EU nepromijenjena u kolovozu
21.09.06 Zaposlenost / plaće
Stopa registrirane nezaposlenosti za kolovoz 15,7 posto
12.09.06 Zaposlenost / plaće
Eurostat: Stopa zaposlenosti u Hrvatskoj među najnižima u Europi
20.07.06 Zaposlenost / plaće
U lipnju stopa nezaposlenosti 16 posto
26.06.06 Vijesti
Stopa nezaposlenosti ispod 17 posto
30.05.06 Korisne informacije
Stopa registrirane nezaposlenosti za ožujak 18,1 posto
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa