Seniko studio
Broj 3/2013
Izdvajamo iz broja:
Broj 3-2013 - Ante Gavranović
Kuda plovi hrvatski turistički brod? - A.G.
INTERVJU: Darko Lorencin, ministar turizma - A.G. i S.S.
Prilagođena turistička ponuda - S.S.
Turistička renesansa Zagreba - A.G. i S.S.
Dan kada su se ostvarili snovi
Zašto ponovno MAGROS - Tihomir Sertić
Stanje u hrvatskoj trgovini u 10 teza - A.G.
20 godina rada Hrvatske udruge poslodavaca - A.G. i S.S.
GS1 slavi 40-godišnjicu Globalnog poslovnog jezika - Klara Karivan
Uspon mobilnog potrošača i utjecaj na logističke procese - Manca Ravnikar Romih
Uvijek korak ispred… - A.G.
Kako uspješno voditi ljude u doba krize (1) - Zvonimir Pavlek
Sigurnost proizvoda, nadzor nad tržištem i zaštita potrošača - Vedrana Filipović-Grčić
Produkt godine - Christian Le Bret
Program Erasmus za poduzetnike početnike - B.P.
Ploviti se mora - Branko Pavlović
Sadržaj 3-2013
Novi ION generation kombinirani hladnjaci iz Gorenja
Pametna svojstva, pametno djelovanje

Hladnjaci s najnaprednijom tehnologijom održavanja svježine hrane


ION generation hladnjaci iz Gorenja potiču bolje prehrambene i zdravstvene navike. Kombiniranjem ekološki prihvatljive tehnologije i inventivnog dizajna, novi kombinirani hladnjaci omogućavaju da hrana ostane koliko je moguće dulje svježa. Inteligentna svojstva, kao što je MultiFlow 360°, u kombinaciji s funkcijama IonAir i AdaptCool, pažljivo reguliraju uvjete u hladnjaku stvarajući idealne uvjete za pohranjivanje svakojake hrane, održavajući ju svježom, hrskavom i zdravom.

Novi kombinirani hladnjaci Gorenje ponose se potpuno novim dizajnom i inovativnim svojstvima koji omogućavaju visokokvalitetno pohranjivanje hrane, a koje pomaže u zadržavanju i očuvanju prirodnih hranjivih sastojaka hrane na dulji rok.

Poboljšani sustav ventiliranja MultiFlow 360° uparen s inovativnim aktivnom antibakterijskom tehnologijom IonAir koja ispuštanjem negativnih iona uklanja bakterije, gljivice i mirise i koja ima pozitivan učinak na zrak i hranu u hladnjaku i - posljedično - na naše zdravlje.

Neutraliziranjem pozitivnih iona u zraku, zrak postane svjež, hladan i ublažavajući zbog čega hrana u hladnjaku ostane znatno dulje zdrava i svježa. Sve u svemu, IonAir ukloni do 95 % bakterija tako da je svježa hrana 10. dana svježa kao i prvoga dana.

Hladnjaci s jedinstvenom tehnologijom pamćenja navika korisnika

AdaptCool je još jedna napredna tehnologija, inteligentan prilagodbeni sustav koji rabi različite senzore kako bi prepoznao životni stil korisnika i kako bi omogućio optimalno upravljanje temperature u hladnjaku na temelju uporabe samih korisnika.

Za vrijeme procesa “pamćenja”, sustav zamijeti ako korisnik rabi hladnjak svakoga dana između 17 i 19 sati. Pošto hladnjak predviđa češće otvaranje hladnjaka unutar tog vremena, aparat će automatski za 1 °C smanjiti temperaturu baš prije toga intervala kao bi održao za hranu idealne unutrašnje uvjete.

Na taj način hrana ostaje 20 % dulje svježa, kvarenje hrane smanjeno je na minimum a povrh toga se provjerava potrošnja energije i smanjuje utjecaj na okoliš. Novi inverterski kompresor optimizira rad hladnjaka i štedi do 50 % energije, a hladnjaci Gorenje nove generacije spadaju u vrhunske razrede energetske učinkovitosti: A+, A++ i A+++.
Čuvanje hrane svježom, hrskavom i zdravom

Zdravi životni stil i zadovoljstvo potrošača dva su od najvažnijih pokretačkih elemenata u pozadini Gorenjeve filozofije inženjeringa i razvoja. Kao rezultat, ION generation hladnjaci Gorenje upotrebljavaju različite inovativne osobitosti kao što su izvlačiva ladica za povrće CrispZone s HumidityControl regulacijom vlažnosti, zatim ladica ZeroZone koja omogućava optimalnu temperaturu za pohranjivanje mesa i ribe.

S temperaturom u blizini 0 °C održava svježinu mesa i ribe do triput dulje nego obično. Umjesto ZeroZone ladice neki Gorenje kombinirani hladnjaci imaju ladicu FreshZone u kojoj je temperatura 2 ° C niža nego u preostalom dijelu hladnjaka.

Meso i riba zadrže svoju svježinu, miris, boju i kakvoću dvaput dulje nego obično. Na dnu svakoga hladnjaka nalazi se CrispZone, jedna od najprostranijih ladica za povrće na tržištu s volumenom od čak 36 litara, s temperaturom 1,5 ° C nižom od ostalih područja. Niže temperature i kontrolirano održavanje vlage preko HumidityControl sustava regulacije omogućava da se hrana sačuva dulje i da zadrži sve vitamine i hranjive tvari.

Pametna svojstva, pametno ponašanje

Sofisticirano elektronsko upravljanje omogućava precizno podešavanje temperatura hlađenja i zamrzavanja i doprinosi uštedi energije. Neki napredni modeli imaju odvojenu regulaciju temperature za odjeljke hladnjaka i zamrzivača kao i LED vanjski upravljački zaslon s pokazivanjem temperature.

Dodatno, uz temeljnu funkcionalnost, ovi modeli nude i brojna svojstva kao što su MultiFlow 360° za održavanje jednake temperature u cijelom hladnjaku i funkciju EcoMode koja je savršena kod dulje odsutnosti kao što su godišnji odmor kada niste kod kuće i kada se vrata hladnjaka rjeđe otvaraju.

Za to vrijeme EcoMode održava optimalnu temperaturu i ujedno štedi energiju. Postoji i funkcija SuperCool za brzo hlađenje s automatskim deaktiviranjem koja se snažno preporuča nakon velikih odlazaka u kupovinu.

Jednostavno aktivirajte funkciju prije odlaska u kupovinu pa će se temperatura u hladnjaku automatski spustiti za nekoliko stupnjeva i pripremiti hladnjak za punjenje svježom hranom. Nakon šest sati, funkcija se automatski deaktivira.
Živjeti u brzom ritmu

Današnji suvremeni potrošač cijenit će i jednostavnost uporabe i funkcionalni dizajn koji omogućava visoku kakvoću pohranjivanja hrane ne samo u odjeljku za hlađenje već i u odjeljku za zamrzavanje.

Sustav NoFrost Plus sprječava nakupljanje inja i leda u zamrzivaču, omogućava optimalnu uporabu prostora i štedi energiju. Suvremena tehnologija NoFrost intenzivno cirkulira hladan zrak kako bi uklonila vlagu iz zamrzivača i spriječila nakupljanje inja na hrani i leda u unutrašnjosti aparata.

Prostor za pohranjivanje je optimaliziran a otklonjeni su i naporni poslovi oko odleđivanja i čišćenja. Funkcije FastFreeze i XtremeFreeze idealne su za brzo i zdravo zamrzavanje velikih količina hrane nakon velikih nabavki.
Ioni u prirodi

Utjecaj ionizacije na ljude poznat je već odavno. On se najčešće primjećuje kod promjene vremena. Na primjer, iznenadno povećanje koncentracije pozitivnih iona u zraku prije oluje ima negativan utjecaj na ljude dok je ustanovljeno kako izrazito povećanje koncentracije negativnih iona poslije oluje osvježava i krijepi. Zbog toga se poslije oluje osjećamo tako dobro.

U prirodi se ioni stalno i iznenada pojavljuju i nestaju. Njihov se broj mijenja u skladu s meteorološkom i kozmičkom situacijom i u skadu s razinom vlage i zagađenja zraka. Negativni ioni, koji usklađuju sve bitne biološke procese u ljudskom organizmu, nastaju kao posljedica kozmičkog i sunčevog zračenja, zemljine radioaktivnosti, kiše, raširenosti vode i vatre.

Manjak aniona

U velikim gradovima stvaraju se stalne ciklone zagađenoga zraka kojemu uvelike nedostaju negativni ioni. U zatvorenim prostorima kao što su uredi i suvremeni stanovi još je manje negativnih iona, posebno ako su zgrade napravljene od armiranog betona.

Manjak negativnih iona u zraku može biti i posljedica centralnog grijanja i grijanja toplim zrakom, djelovanja klima-uređaja, televizora, računalnih monitora, dima od cigareta, niske relativne vlage zraka, itd.

Ovo neprirodno stanje manjka negativnih iona u zraku djeluje na ljude u obliku simptoma koji se ponekad nazivaju "civilizacijskim" poteškoćama današnjice.

Evo nekih od njih:
• gubitak koncentracije,
• depresija i pesimizam,
• neuroze i povećana osjetljivost,
• osjećaj hvatanja zraka.

Mjesta bogata anionima

Najveća koncentracija aniona u zraku može se naći u prirodi, uz vodopade i u gorju – u blizini i na selu.

Pozitivni učinci aniona:
• uklanjaju bakterije,
• oživljavaju naše stanice,
• poboljšavaju metabolizam, sposobnost koncentracije i usmjeravanja pažnje,
• uklanjaju umor,
• poboljšavaju otpornost od oboljevanja,
• pridonose našem općem fizičkom i mentalnom zdravlju.

Izdvajamo iz broja:
Broj 3-2013
Kuda plovi hrvatski turistički brod?
INTERVJU: Darko Lorencin, ministar turizma
Prilagođena turistička ponuda
Turistička renesansa Zagreba
Dan kada su se ostvarili snovi
Zašto ponovno MAGROS
Stanje u hrvatskoj trgovini u 10 teza
20 godina rada Hrvatske udruge poslodavaca
GS1 slavi 40-godišnjicu Globalnog poslovnog jezika
Uspon mobilnog potrošača i utjecaj na logističke procese
Uvijek korak ispred…
Kako uspješno voditi ljude u doba krize (1)
Sigurnost proizvoda, nadzor nad tržištem i zaštita potrošača
Produkt godine
Program Erasmus za poduzetnike početnike
Ploviti se mora
Sadržaj 3-2013
Arhiva
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa