Seniko studio
Vijesti
24.10.2013. Otvoreni Dani hrvatskog turizma i 13. hrvatski turistički forum
Darko Lorencin: Kako bismo išli prema naprijed, moramo stvoriti nove motive dolaska, nove sadržaje, koji će privući one turiste koji do sada nisu dolazili u Hrvatsku.

Lejla Krešić Jurić: Moramo stalno jačati naše organizacijske kapacitete kako bi maksimalno iskoristili šanse koje nam nudi EU.

Danas su u Zadru otvoreni Dani hrvatskog turizma. Na otvorenju su okupljene sudionike pozdravili župan Zadarske županije Stipe Zrilić, direktorica Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić te ministar turizma Darko Lorencin. U okviru Dana hrvatskog turizma otvoren je i 13 hrvatski turistički forum – Turizam i globalna ekonomska kriza.

Ministar turizma Darko Lorencin otvorio je Dane hrvatskog turizma te istaknuo kako je 2013. godina bila godina promjena, godina ulaska Hrvatske u Europsku uniju i godina u kojoj je prvi puta Sabor RH usvojio Strategiju razvoja turizma RH do 2020.:“ Naš je cilj jasan – do 2020. godine biti jedna od 20 najkonkurentnijih zemalja svijeta, a sve uz pomoć novih investicija koje će stvoriti nova radna mjesta te generirati dodatnu potrošnju.

Kako bismo išli prema naprijed, moramo stvoriti nove motive dolaska, nove sadržaje, koji će privući one turiste koji do sada nisu dolazili u Hrvatsku. Moramo postati puno više od destinacije sunca i mora, a za to nam se posebna prilika otvorila pri stupanju u Europsku Uniju.

“ Ministar je također naglasio kako je turistička 2013. bila vrlo uspješna godina, te čestitao svima koji su doprinijeli njenoj kvalitetnoj pripremi i realizaciji. „Koristim ovu priliku još jednom čestitati svim turističkim djelatnicima na strpljenju i trudu koje su uložili u realizaciju ove turističke godine.

Svako od nas, kao turistički djelatnik, ima doticaj s turistom te moramo učiniti sve kako bi se u našoj domovini osjećali dobro došlima. Lijepa priroda, bogato kulturno naslijeđe nisu dovoljni, ali uz osmijeh i tople riječi, Hrvatska postaje sasvim druga priča.

Vjerujem kako ćemo i na ovim Danima hrvatskog turizma konstruktivnim dijalogom, izmjenom informacija i ideja stvoriti temelj za još bolju suradnju za sljedeću godinu, jer jedino sinergijom privatnog i javnog sektora možemo kvalitetno upravljati investicijama, edukacijama, implementacijom strateških dokumenata te općenito razvojem turističke djelatnosti.,“ naglasio je Lorencin.
Direktorica Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić naglasila je: „Uspjeh ove sezone rezultat je predanog rada svih turističkih djelatnika te vam ovom prilikom čestitam na tome. Ostvaren porast turističkog prometa u 2013. godini nije samo zadovoljio, već je i premašio predviđanja European Travel Commissiona, što dodatno potvrđuje značaj i perspektive turizma za cjelokupnu budućnost Hrvatske.

Isto tako, pred sve nas postavlja nove izazove, kojima ćemo, temeljem postavljenih strateških odrednica, provedenih koraka vezanih uz naš cjelokupan sustav, ali i ciljanu razradu unutar svakog pojedinog segmenata, od kreiranja turističkog proizvoda ili usluge, do promocije, spremno s puno energije znati odgovoriti.“

Nakon svečanog otvaranja Dana hrvatskog turizma 2013, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske radio televizije, realiziran je 13. „Hrvatski turistički forum – turizam i globalna ekonomska kriza“.

Tom je prigodom Leila Krešić-Jurić, direktorica Sektora za turizam HGK, napomenula kako se i ove godine može uočiti pozitivan utjecaj turizma na gospodarstvo. Ulazak Hrvatske u EU je važan datum naše povijesti iz niza razloga a jedan od njih je daljnje sustavno integriranje hrvatskog gospodarstva u europske ekonomske tokove.

Moramo stalno jačati naše organizacijske kapacitete kako bi maksimalno iskoristili šanse koje nam nudi EU. Pozitivni trendovi u turističkoj industriji prisutni su ne samo u Europi već i u Hrvatskoj istaknula je Leila Krešić-Jurić.

Sustav HGK planski i sustavno nastoji poticati dalji razvoj nautičkog turizma koji obuhvaća male brodare i male brodograditelje, marine i niz srodnih djelatnosti. Ujedno se nastoje plasirati poticajne mjere za razvoj zdravstvenog odnosno medicinskog turizma. Politika HGK u pogledu razvoja turizma je multidisciplinarna jer integrira i holistički promatra turističku industriju.

Dugogodišnji turistički novinar i urednik HRT-a, Đuro Tomljenović također je pozdravio sve okupljene i izlagače, naglasivši kako forum svake godine obrađuje i promiče aktualne turističke teme, a ove godine pokušat će razjasniti koliko turizam može pripomoći oporavku gospodarstva.

Na forumu će, između ostaloga sudjelovati Robert Pende pomoćnik ministra turizma, Krisztina Boros predstavnica Europske komisije iz odjela Tourism Policy Unit of DG Enterprise te Luigi Cabrini predstavnik Svjetske turisticke organizacije – UNWTO.
Luigi Cabrini iz UNWTO-a naglasio je kako je za turistički razvoj nužan dijalog privatnog i javnog sektora. Turizam je jedan od najbrže rastućih ekonomskih djelatnosti pri čemu je ujedno vrlo važan generator za otvaranje novih radnih mjesta. Europa je najpoželjnija turistička destinacija na svijetu a Mediteran je jedan od najvažnijih segmenata turističke ponude. Turistička industrija je dobro prošla kroz gospodarsku krizu.

Modeli poboljšanja konkurentnosti te povoljni mehanizmi financiranja vrlo su važni za dalji turistički razvoj, rekla je Krisztina Boros iz EK. Društvene i demografske promjene snažno utječu na turističku potražnju. Sve je jača konkurencija novih destinacija što je posljedica globalizacijskih procesa.

Neki od glavnih ciljeva razvoja turizma je poboljšavanje promocije na ciljanim tržištima prvenstveno Brazilu, Rusiji, Kini i Južnoj Americi. Nadalje valja jačati promociju kulturne baštine te se naročito fokusirati na afirmaciju manje poznatih turističkih destinacija.

Ujedno valja podizati svijest o održivom turizmu te popularizirati turističke vještine. Turističku ponudu treba diversificirati te stalno produživati turističku sezonu. Naročito treba razvijati socijalni turizam koji vodi brigu o ljudima s problemima u kretanju.

Dani hrvatskog turizma održavaju se u organizaciji Ministarstva turizma, uz suorganizaciju Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske radiotelevizije.

Povezani članci
12.10.16 Seminari, konferencije
Magros: Platforma za stručan dijalog proizvođača i trgovine
12.10.16 Seminari, konferencije
Dani hrvatskog turizma 26. i 27. listopada u Bolu
29.09.16 HGK
Akcija Kupujmo hrvatsko okupila 300 proizvođača
21.04.16 Financije i gospodarstvo
Agrofructus Grupa će voćem i povrćem opskrbljivati Maistrine hotele
21.04.16 HGK
Revitalizirano HGK-ovo Udruženje hotelijera, predsjednik Ronald Korotaj
20.04.16 HUP
Nameti opterećuju poduzetnike, treba ih smanjiti - HUP
20.04.16 Osiguranja
I šestu godinu Allianz Portfolio najbolji mješoviti investicijski fond u Hrvatskoj
22.02.16 Seminari, konferencije
Novi poduzetnički trend – mini praonice rublja
01.12.15 Statistika
Investicije porasle nakon četverogodišnjeg pada
01.12.15 Seminari, konferencije
Održan XVIII. Kongres hotelijera
27.11.15 Prehrambeni proizvodi
Na 10. VINOcomu među 300 izlagača i pobjednici prvog ocjenjivanja "Vina Croatia"
26.11.15 Turizam
Hotelijeri: što prije donijeti akcijski plan za turizam
13.10.15 Turizam
Lorencin: turizam ostvario velik rezultat
13.10.15 Seminari, konferencije
Održana tradicionalna konferencija za trgovce i dobavljače MAGROS
12.10.15 Turizam
Lorencin: investicije u turizmu 2016. porast će za 40 posto, na 676 milijuna eura
01.10.15 Promocije
HTZ u Londonu predstavio novi koncept turističke promocije
09.09.15 Turizam
Dani hrvatskog turizma 13. i 14. listopada u Poreču
07.09.15 Turizam
Ministarstvo turizma: sezona nikad bolja
02.09.15 Turizam
Lorencin: Split top destinacija na Jadranu
28.08.15 Šira regija
Komore Zapadnog Balkana izradile akcijski plan za gospodarski napredak regije
07.08.15 Turizam
Lorencin: izvrsni rezultati sezone
07.07.15 Turizam
U prvih šest mjeseci 7 posto više turista uz porast noćenja za 4,7 posto
03.07.15 Turizam
Lorencin: 2015. prihodi od turizma mogli bi prijeći 7,5 milijardi eura
28.05.15 HOK
Energetskom obnovom do 60 posto nižih računa za energiju
26.05.15 HGK
Hrvatsko-francuski forum o klasterima: mogućnosti suradnje u turizmu, poljoprivredi...
05.05.15 Financije i gospodarstvo
"NATO - poslovna prilika" za domaće gospodarstvenike
24.04.15 HGK
Predstavljene mogućnosti hrvatskoga vinskog sektora
23.04.15 HGK
Poreč: akcija "Kupujmo hrvatsko - Hrvatski proizvodi za hrvatski turizam"
17.04.15 HGK
HGK: sve više kvalitetnih proizvoda i projekata kulturnog turizma
16.04.15 HGK
Allianz Portfolio najbolji peti put zaredom
08.04.15 Turizam
HTZ: u prva tri mjeseca 19 posto više turista i 20 posto više noćenja
01.04.15 Turizam
MINT: prihodi od turizma lani 7,4 milijardi eura
26.03.15 Statistika
DZS: u zadnjem kvartalu 2014. stopa anketne nezaposlenosti 18,3 posto
20.03.15 Seminari, konferencije
Ministar Lorencin o sezoni: ima razloga za optimizam
18.03.15 Vijesti
U HGK predstavljen projekt Priča o maslinovom ulju
17.03.15 Turizam
Lorencin: turistička 2015. bit će bolja od prošle godine
16.03.15 Edukacija
Započele radionice za poljoprivrednike o izravnim plaćanjima
12.03.15 Turizam
Lorencin na otvaranju projekta "Turizam inovacija"
11.03.15 Vijesti
HGK: prosječni radni vijek u Hrvatskoj traje samo 31 godinu
23.02.15 Vijesti
HGK: U siječnju rekordna deflacija od 0,9 posto
20.02.15 Turizam
Promocija hrvatskog turizma i vina u New Yorku i Torontu
17.02.15 Financije i gospodarstvo
Na Gospodarskom forumu u Moskvi 350 hrvatskih i ruskih gospodarstvenika
12.02.15 Turizam
Novi slogan hrvatskog turizma "Croatia, full of life" (Hrvatska, puna života)
12.02.15 Vijesti
Stručno znanje i kontinuirana edukacija o vanjsko-trgovinskom poslovanju posebno važni u uvjetima recesije
11.02.15 Turizam
Lorencin najavio natječaj za Kupare u veljači, za Brijune u ožujku
20.01.15 Sajmovi i izložbe
Ministar turizma Darko Lorencin posjetio BOOT, vodeći sajam nautike
13.01.15 Vijesti
Sezonsko sniženje ne dulje od 60 dana, a akcijsko od 30 dana
13.01.15 Zaposlenost / plaće
U 2014. godini zabilježen prvi pad broja nezaposlenih od 2008. godine
12.01.15 Vijesti
Robna razmjena Hrvatske s inozemstvom siječanj-studeni 2014.
09.01.15 Vijesti
Rast izvoza i dalje usporava
06.01.15 Turizam
Prihod od turizma u prvih devet mjeseci 6,77 milijardi eura
05.01.15 Vijesti
HGK: 20 kuna članarine za jednostavne d.o.o.-e
31.12.14 Turizam
Lorencin: U prosincu broj noćenja porastao 4 do 5 posto
12.12.14 Karijere
Ivan Bogović novi je predsjednik Udruženja ugostiteljskih djelatnosti
10.12.14 Turizam
Studeni s porastom turističkih dolazaka za 9 posto
03.12.14 Vijesti
Zajednica konzultanata HGK pomaže tvrtkama članicama u korištenju Europskih fondova
02.12.14 Prehrambeni proizvodi
Hrvatski proizvođači još 15 godina nastavljaju s proizvodnjom Kranjske kobasice
02.12.14 Sajmovi i izložbe
Hrvatske IT tvrtke predstavljene na azerbajdžanskom tržištu
27.11.14 Financije i gospodarstvo
Sektor hrvatske akvakulture spreman za povlačenje novčanih sredstava iz operativnog EU programa fonda za pomorstvo i ribarstvo 2014. – 2020.
26.11.14 Seminari, konferencije
Nove smjernice očuvanja prirodnih resursa u funkciji održivoga razvoja
25.11.14 Turizam
Ekološki turizam razvojna prilika za Hrvatsku, posebno otoke i selo
24.11.14 Financije i gospodarstvo
HGK: Osiguran opstanak hrvatskih proizvođača plastičnih vrećica
24.11.14 HGK
Poduzetnici o Hrvatskoj gospodarskoj komori
24.11.14 Vijesti
Hrvatski prozori od hrasta u Francuskoj hit
20.11.14 Potrošači
Potrošač mora biti informiran o onome što kupuje
20.11.14 Vijesti
Poduzetnici o Hrvatskoj gospodarskoj komori
19.11.14 Vijesti
Domaćim prozvođačima Kranjske kobasice HGK osigurala korištenje naziva sljedećih 15 godina
06.11.14 Turizam
U Zagrebu 2. svjetski kongres predsjednika udruženja turističkih agencija
06.11.14 Turizam
Rast turističkih dolazaka i noćenja u listopadu i u deset mjeseci
05.11.14 Vijesti
Burilović: HGK priprema paket novih usluga
22.10.14 Vijesti
Nužan veći poticaj privatnoj inicijativi u jugoistočnoj Europi
16.10.14 Turizam
Otvoreni Dani hrvatskog turizma u Opatiji
16.10.14 Vijesti
HGK pokrenula on-line bazu EU projekata
16.10.14 Vijesti
Hrvatske tvrtke i europarlamentarci u Bruxellesu
15.10.14 Turizam
Prvi Forum obiteljskog smještaja okupio više od 700 sudionika
15.10.14 Vijesti
Mogućnosti i izazovi za korištenje 10,7 milijardi eura sredstava iz EU-a
14.10.14 Turizam
Dani hrvatskog turizma ovaj tjedan u Opatiji s oko 2.000 sudionika
10.10.14 Turizam
Balkan Spa Summit: zdravstveni turizam velika šansa za regiju
02.10.14 Turizam
Prihodi od turizma u šest mjeseci porasli 2,2 posto
02.10.14 Zaposlenost / plaće
DZS: prosječna plaća za srpanj 5.530 kuna
30.09.14 Više i visoke škole (državne)
Seminar "Žensko poduzetništvo i kriza" u sklopu projekta BWCo
21.09.14 Vijesti
„Kupujmo hrvatsko“ ponovo u Zagrebu
17.09.14 Turizam
U kolovozu ostvaren rast turističkih dolazaka i noćenja
17.09.14 Vijesti
Rast izvoza hrvatske drvne industrije – pokazatelji I-VI
16.09.14 Sajmovi i izložbe
Hrvatski izlagači na sajmu "World Food Moscow"
15.09.14 Turizam
Lorencin u Istri: važnost kulturnog turizma
10.09.14 Sajmovi i izložbe
Na CeBIT-u u Turskoj 29 hrvatskih tvrtki
02.09.14 Karijere
Zvonimir Savić novi je direktor Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize HGK
01.09.14 Turizam
Lorencin očekuje bolju posezonu od prošlogodišnje
25.08.14 Edukacija
Pet godina programa Erasmus u EU i dvije godine u Hrvatskoj
13.08.14 Turizam
Ministar Lorencin: vrijednost uključivanja u projekt "Hrvatska 365"
12.08.14 Vijesti
HGK: špekulacije o zaobilaženju ruskih sankcija štete izvoznicima
12.08.14 Turizam
Četiri milijuna kuna za 74 projekta posebnih oblika turizma
08.08.14 Turizam
Ministar Lorencin: u sedam mjeseci 3 posto više turista, 1 posto više noćenja
30.07.14 Vijesti
Veleposlanik SAD-a u RH Kenneth Merten pozdravlja napore HGK u provedbi reforme
24.07.14 Turizam
Lorencin: međustopa PDV-a za smještaj u turizmu treba biti maksimalno 10 posto
22.07.14 Vijesti
HGK koordinira Soleglass - prvi tehnološki projekt iz programa EU za izradu prototipa konkretnoga proizvoda
15.07.14 Turizam
Lorencin: kampovi vrlo značajan segment turističke ponude
14.07.14 Zaposlenost / plaće
U turizmu 17 posto više novozaposlenih
09.07.14 Propisi
Lorencin: povećat ćemo boravišnu pristojbu za dvije kune
07.07.14 Vijesti
Burilović: sutra na Skupštini predstavljanje prve faze reforme HGK
04.07.14 Vijesti
Potpisani prvi Ugovori o certifikaciji gradova i općina
04.07.14 Turizam
Lorencin i Dragonja: Hrvatska najpopularnija turistička destinacija slovenskih turista
18.06.14 Turizam
Predstavnici novoosnovanih sekcija i lokalnih tijela Zajednice obiteljskog smještaja pri HGK donijeli smjernice rada
06.06.14 Turizam
Rovinj domaćin 100. sjednice Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije
21.05.14 Vijesti
Kreiranjem novih proizvoda do uspjeha na europskom i svjetskom tržištu
02.05.14 Turizam
Ministar Lorencin zadovoljan prvosvibanjskim turističkim prometom
14.04.14 Vijesti
Više od 24 milijuna kuna na raspolaganju malim i srednjim poduzetnicima iz EU fondova
03.04.14 Sajmovi i izložbe
Na 2. hrvatskom festivalu hrane i vina 300 izlagača
03.04.14 Vijesti
Snažan poticaj EBRD-a hrvatskim izvoznim ambicijama
01.04.14 Turizam
Lorencin zadovoljan turističkim prihodom 2013. i s velikim očekivanjima od 2014.
01.04.14 Vijesti
Sastanak u HGK: Turkmenistan želi hrvatske tvrtke na svom tržištu
27.03.14 Vijesti
Dodijeljeni znakovi „Hrvatska kvaliteta“
25.03.14 Vijesti
Turistički trendovi nadolazeće sezone pozitivni
17.03.14 Turizam
Tri nova javna poziva za potpore Ministarstva turizma
14.03.14 Vijesti
Sabina Škrtić: U poticanju izvoza presudna je uloga HGK
13.03.14 Turizam
HGK započela s radom 4. konferencije industrije zdravstvenog turizma
10.03.14 Turizam
HTZ: pozitivni turistički rezultati i u veljači
21.02.14 Turizam
Lorencin predstavio potpore za gradnju bazena
20.02.14 Turizam
Zajednica zdravstvenog turizam HGK na sajmu f.re.e. u Münchenu
20.02.14 Carine
Ponovna primjena preferencijalnog statusa kod uvoza roba hrvatskog podrijetla u Rusiju, Bjelorusiju i Kazahstan
18.02.14 Sajmovi i izložbe
Uoči sajma f.re.e u Münchenu susreti hrvatskih i turističkih partnera
18.02.14 Sajmovi i izložbe
U HGK predstavljene ovogodišnje manifestacija Novosadskog sajma
18.02.14 Vijesti
Europski strukturni fondovi - mogućnosti za poslovni sektor
12.02.14 Turizam
AHF: TUI i HVS London o investicijama u hrvatski turizam
05.02.14 Vijesti
Predstavljen dokument Industrijska strategija 2014. – 2020, Damir Novotny ekonomski analitičar godine
24.01.14 Promocije
Promocija hrvatskog turizma na sajmu u Madridu
24.01.14 Turizam
Matešić: u Ukrajini odlično zanimanje za Hrvatsku, predstavljanje u Kijevu bez problema
20.01.14 Vijesti
Skupština HGK: usvojene izmjene Statuta, novi predsjednik krajem veljače
20.01.14 Turizam
Hrvatsko turističko izlanstvo u Moskvu i Kijev za unapređenje suradnje i povratak turista
13.01.14 Više i visoke škole (državne)
Velik interes za radionice o potporama projektima jačanja konkurentnosti poduzetnika
10.01.14 Turizam
Uspjeli smo pojačati turističku predsezonu i postsezonu
26.12.13 Turizam
Lorencin: posezonski mjeseci bilježe rast
19.12.13 Turizam
Sabor HTZ-a usvojio Program rada HTZ-a za 2014. s puno novosti
19.12.13 Vijesti
Svečano dodijeljene godišnje nagrade TOP OF THE FUNDS Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima pri HGK
18.12.13 Vijesti
Skupština HGK: ukidanje doprinosa i smanjenje članarine za 15 posto, novi predsjednik krajem veljače
02.12.13 Vijesti
HGK treći put organizira izlaganje hrvatskih IT tvrtki u Azerbajdžanu na sajmu Bakutel
22.11.13 Vijesti
Hgk objavila Vodič za definiciju malog i srednjeg poduzetništva u natječajima za dodjelu sredstava iz fondova EU
21.11.13 Vijesti
U HGK održana HACCP radionica za voditelje HACCP tima
20.11.13 Karijere
Direktorica HGK Zoja Crnečki novi vitez gospodarstva
20.11.13 Vijesti
Ljerka Puljić: HGK treba sačuvati
15.11.13 Vijesti
Održana III. Inovacijska misija u Bruxellesu
13.11.13 Vijesti
U HGK, 13. studenoga 2013. održan prvi dan 11. međunarodne konferencije o cjeloživotnom učenju i razvoju ljudskih potencijala -EDUCA PLUS-
05.11.13 Vijesti
U Centru za dizajn HGK otvorena izložba Modni ormar 2013
04.11.13 Turizam
WTM: turistička industrija optimistična za 2014.
29.10.13 Turizam
Lorencin za razvoj kontinentalnog turizma
28.10.13 Turizam
Prihodi u turističkim djelatnostima porasli 11 posto
24.10.13 Turizam
Dana hrvatskog turizma
22.10.13 Financije i gospodarstvo
Poduzetnici Grčiću: Kao da imamo dvije vlade
22.10.13 Vijesti
Hrvatske tvrtke pozvane na sudjelovanje u poslovima nabave kroz sustav Inter-američke banke za razvoj (IDB)
04.10.13 Vijesti
Obilježen Dan Hrvatske u Grazu
03.10.13 Vijesti
Razmjenom ideja do unaprjeđenja transporta u Hrvatskoj
26.09.13 Turizam
Lorencinova poruka u povodu Svjetskog dana turizma
17.09.13 Turizam
Prihod turističkih djelatnosti u sedam mjeseci porastao 8,5 posto
09.09.13 Turizam
Lorencin: po fizičkim brojkama ova sezona najbolja do sada
06.09.13 Turizam
2013. bit će rekordna turistička godina
30.08.13 Turizam
Golf - jedan od ključnih turističkih proizvoda
29.08.13 Turizam
Hrvatska nova članica Izvršnog vijeća UNWTO-a
22.08.13 Turizam
Niži PDV za turizam dobar za Hrvatsku
13.08.13 Turizam
Ministar Lorencin o porastu novozaposlenih u turizmu
06.08.13 Turizam
Ministar Lorencin o važnosti pustolovnog turizma
24.07.13 Turizam
Lorencin: gastronomija među ključnim područjima turizma
08.07.13 Turizam
U prvih 6 mjeseci posjetilo nas 3 i pol milijuna turista
20.06.13 Propisi
Vlada Sabor upućen prijedlog zakona o strateškim investicijama
19.06.13 Vijesti
HGK zatvara predstavništva u Beogradu, Prištini, Sarajevu, a otvorio bi u Washingtonu
19.06.13 Vijesti
HGK o potencijalima hrvatskih tvrtki u poslovanju s Rajnsko-majnskom regijom
17.06.13 Turizam
Javni pozivi za unapređenje ponude i inovacije u turizmu
12.06.13 Vijesti
„Be CROative“
06.06.13 Vijesti
HGK na sajmu Transport & Logistic, München 2013
29.05.13 Turizam
Hrvatski turizam treba dugoročno iskoristi ulazak u EU
25.05.13 Turizam
Otvorena "Ribarska koliba" u Puli
17.04.13 Turizam
Ministar Lorencin: podizanje hrvatskog turizma na višu razinu
05.04.13 Turizam
Ministarstvo turizma: prihodi od turizma u 2012. porasli 3,2 posto
19.02.13 Promocije
Promocija hrvatskog turizma u Muenchenu od 20. do 24. veljače
29.01.13 Ekologija
Okoliš i biznis: Tri koraka do sreće
10.01.13 Promocije
M. Matešić: počela promocija turizma, najveći izazov globalna recesija
19.10.12 Turizam
DHT: Dodijeljene nagrade Turistički cvijet za druga i treća mjesta
18.10.12 Turizam
Otvoreni Dani hrvatskog turizma
13.06.12 Seminari, konferencije
Energetska arena: Nužna su ulaganja u energetski sektor
14.02.12 Sajmovi i izložbe
Ususret Vinistri održana degustacija vina en primeur
21.10.11 Turizam
Dani turizma: Nagrade „Adrian“ najboljim malim hotelima i vilama
21.10.11 Turizam
Valamaru dodijeljen "15. Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku 2011."
20.10.11 Turizam
11. Hrvatski turistički forum: "Destinacija i odgovorni turizam"
23.10.10 Turizam
Rovinj: Podjelom nagrada završili Dani hrvatskog turizma 2010.
07.10.10 Turizam
"Dani hrvatskog turizma" u Rovinju 20.-22. listopada
04.02.08 Turizam
Bajs: Turističko zemljište može biti problem, ali i razvojna šansa
31.12.07 Turizam
U 11 mjeseci 10,99 milijuna turista
29.10.07 Turizam
DZS: U rujnu tri posto više turista
24.09.07 Turizam
Bol: Počelo 11. okupljanje hrvatski turističkih djelatnika
11.06.07 Turizam
Do kraja svibnja 12 posto više turista
07.05.07 Turizam
U travnju na Jadranu 13 posto više stranih turista
28.04.07 Sajmovi i izložbe
Na ZV-u od 9. do 12. svibnja sajmovi Vinovita i Turizam
24.02.07 Turizam
Hrvatska zemlja partner na turističkom sajmu u danskom Herningu
27.10.06 Turizam
Dani hrvatskog turizma: u 2007. rast financijskih pokazatelja 3-5 posto
26.10.06 Turizam
Dubrovnik: počeli Dani hrvatskog turizma
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa