Trgovina
Seniko studio
Turizam
23.10.2010. Rovinj: Podjelom nagrada završili Dani hrvatskog turizma 2010.
Turistički prvak Hrvatske 2010. je općina Bol s otoka Brača kojoj je uručena nagrada „Turistički cvijet-kvaliteta za Hrvatsku“

Svečanom podjelom godišnjih turističkih nagrada za najuređenija turistička mjesta primorske i kontinetalne Hrvatske Plavih i Zelenih cvjetova, Turističkih cvjetova-kvaliteta za Hrvatsku najboljim odredištima, tvrtkama i pojedincima te za najbolje djelatnike u turizmu u ovoj godini, u Rovinju su završili Dani hrvatskog turizma 2010., koji su u organizaciji Ministarstva turizma okupili više od 2000 sudionika.

Svečanost dodjele nagrada održana je u staroj Tvornice duhana Rovinj u nazočnosti premijerke Jadranke Kosor, koja je ukupnom pobjedniku tzv. turističkom prvaku Hrvatske 2010. općini Bol s otoka Brača uručila i nagradu „Turistički cvijet-kvaliteta za Hrvatsku“.

Tom prilikom čestitala je turističkim djelatnicima na još jednoj dobro odrađenoj sezoni. Stoga je, kako je kazala, ispunila svoje lanjsko obećanje s Dana hrvatskog turizma u Bolu i dovela gotovo pola vlade na svečanost, obećavši da će, ako iduća sezona bude još bolja od ove, na slijedeće Dane hrvatskog turizma dovesti cijelu vladu. S Kosor su u Rovinju bili i ministri Ivan Šuker, Tomislav Karamarko, Davor Božinović i Đuro Popijač.

Pozdravivši slovensku ministricu gospodarstva Dariju Radić, Kosor je naglasila da je ove godine iz Slovenije u Hrvatsku došlo 10,6 posto više turista nego lani, čemu su zasigurno doprinijeli i odlični odnosi dviju vlada.

Osim Bola nagrade za prvo mjesto u akciji „Turistički cvijet-kvaliteta za Hrvatsku“, koju tradicionalno provodi Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Hrvatska radio televizija (HRT), dobio je na Jadranu još i grad Krk, a na kontinentu Varaždin i Sv. Martin na Muri. Najbolja marina je Punat s Krka, a kampovi Zaton kod Zadra, Jasenova iz Žaborića te Politin iz Krka.

Među malim hotelima nagrade su dobili San Rocco iz Brtonigle i Korana Srakovčić iz Karlovca, dok je među hotelima s pet zvjezdica najboljim proglašen na Jadranu Hilton iz Dubrovnika, a u unutrašnjosti zagrebačka Esplanada.
Nagrade su dobili i hoteli s četiri zvjezdice Club Funimation Borik kod Zadra i zagrebački International, a među hotelima s tri zvjezdice rovinjski Park te Terme Tuhelj iz Tuheljskih toplica. Nagrađeni pojedinac je Stjepan Milas načelnik općine Lovas, dok je Blanka Vlašić dobila posebno priznanje za promicanje hrvatskog turizma u svijetu.

Dodijeljeno je i sedam tih nagrada i priznanja wellness centrima.
Uz te večeras su u Rovinju dodijeljene i nagrade za prvo mjesto u akciji „Volim Hrvatsku“ Hrvatske turističke zajednice (HTZ), pa su tako nagrade „Plavi cvijet“ na Jadranu osvojili Poreč, Rab i Cavtat, dok su na kontinentu pobjednici i dobitnici nagrade „Zeleni cvijet“ dobili Karlovac, Čakovec i Labin.

Nagrade HTZ-a za najbolje djelatnike u turizmu ove godine dobilo je 23 osobe, među kojima Sanda Peranić iz Velike Britanije za organizatora putovanja, za agencijskog djelatnika Snježana Polšak iz Adriatoursa, za turističkog animatora Livio Karavanić iz Opatije, dok je najbolji recepcionist John Daničić iz Valmara President Dubrovnik, a najbolji konobar Nerino Rino Soldatić iz Voloskog.

Kuhar godine je Božo Lučić iz Cavtata, hotelska domaćica Dors Kos iz Rabca, privatni iznajmljivač Lorenta i Petar Bilan iz Vodica, carinik Josip Jozić iz ispostave Kaštel Kod Pule, a policajac Zlatko Matičić iz Senja. Inspektor godine je Gianni Belušić iz Pazina, vozač Romano Benčić iz Pule, taksist Goran Zrilić iz Zadra, prodavač Branka Pernar iz Zagreba, spasitelj na plažama Dragan Teofilović iz Umaga, dok je direktorica godine u sustavu turističkih zajednica Đurđica Šimičić s Malog Lošinja. (H)

Povezani članci
09.09.15 Turizam
Dani hrvatskog turizma 13. i 14. listopada u Poreču
07.08.15 Turizam
Lorencin: izvrsni rezultati sezone
24.10.13 Vijesti
Otvoreni Dani hrvatskog turizma i 13. hrvatski turistički forum
19.10.12 Turizam
DHT: Dodijeljene nagrade Turistički cvijet za druga i treća mjesta
18.10.12 Turizam
Otvoreni Dani hrvatskog turizma
21.10.11 Turizam
Dani turizma: Nagrade „Adrian“ najboljim malim hotelima i vilama
21.10.11 Turizam
Valamaru dodijeljen "15. Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku 2011."
20.10.11 Turizam
11. Hrvatski turistički forum: "Destinacija i odgovorni turizam"
07.10.10 Turizam
"Dani hrvatskog turizma" u Rovinju 20.-22. listopada
04.02.08 Turizam
Bajs: Turističko zemljište može biti problem, ali i razvojna šansa
31.12.07 Turizam
U 11 mjeseci 10,99 milijuna turista
29.10.07 Turizam
DZS: U rujnu tri posto više turista
24.09.07 Turizam
Bol: Počelo 11. okupljanje hrvatski turističkih djelatnika
11.06.07 Turizam
Do kraja svibnja 12 posto više turista
07.05.07 Turizam
U travnju na Jadranu 13 posto više stranih turista
28.04.07 Sajmovi i izložbe
Na ZV-u od 9. do 12. svibnja sajmovi Vinovita i Turizam
24.02.07 Turizam
Hrvatska zemlja partner na turističkom sajmu u danskom Herningu
27.10.06 Turizam
Dani hrvatskog turizma: u 2007. rast financijskih pokazatelja 3-5 posto
26.10.06 Turizam
Dubrovnik: počeli Dani hrvatskog turizma
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa