Info
Seniko studio
Sajmovi i izložbe
21.09.2016. Svečano otvoren 38. Sajam građevinarstva, 11. Sajam voda, vodovodi i sanitarne tehnologije i 4. Sajam energetike
doc.dr. Rajko Bujović
doc.dr. Rajko Bujović
„Nakon, prema svim relevantnim pokazateljima, uspješno završenog prošlogodišnjeg međunarodnog sajamskog ciklusa, ovim triptihom – građevinarstvo, vode i energetika, otpočinje još jedna, ubijeđeni smo, vrlo uspješna sezona sajamskih manifestacija, jer je AD „Jadranski sajam“ Budva uložio sve napore da tako i bude.

Ovogodišnja serija sajamskih manifestacija svakao zaslužuje posebnu pažnju iz više razloga“ – naglasio je u svom pozdravnom govoru direktor Jadranskog sajma doc.dr. Rajko Bujović i obrazložio: „Sajam građevinarstva, s tradicijom od 38 godina, međunarodni je karakter sajma koji je ovoga puta okupio 114 direktnih i indirektnih izlagača, od kojih 55% prvi put koriste sajamsku platformu da bi komunicirali s tržištem Crne Gore“.

Sve ove činjenice svjedoče o naporu i uspjehu uprave Jadranskog sajma da osigura kvalitet sajamske manifestacija i pruži doprinos internacionalizaciji poslovanja kompanija u Crnoj Gori.

Svakako, ovo je prilika da pozovemo kompanije iz Crne Gore da posjete sajamsku manifestaciju i ovdje uspostave odnose koji mogu doprinijeti internacionalizaciji njihovog poslovanja i boljem korištenju resursa kojima raspolaže Crna Gora“ – kazao je Bujković.

Otpravnik poslova ambasade Republike Češke Peter Šmejkel izrazio je čast na prigodi da pozdravi prisutne učesnike, goste i predstavnike medija ispred ambasade Republike Češke, a posebno upravu Jadranskog sajma, kojoj se posebno zahvalio na mogućnosti da tvrtke iz Republike Češke, već drugi put, samostalno nastupaju na ovomSajmu.

„Raduje me što su naše tradicionalne veze prisutne u svim segmentima, pa tako i u trgovačkom okruženju. S ekomske strane, radi se na njihovom daljem razvijanju poslovnih odnosa izbeđu Republijke Češke i Crne Gore“ - kazao je Šmejkl i poželio sretan i uspješan rad.
Šef češke Agencije za podsticanje trgovine u Podgorici „Czech Trade“ Izudin Gušmirović u svom obraćanju upoznao je prisutne s nekoliko važnih projekata koje ova Agencija razvija u Crnoj Gori.

„Najvažniji projekt je izgradnja drugog bloka termoelektrane u Pljevljima, gdje je češka firma „Škoda Praha“ izabrana za izvođača i vrlo brzo će doći do realizacije tog projekta.

Još jedan značajni projekt koji ovom prilikom želim istaknuti i koji je jako bitan na polju energetike, je akvizicija nikšićke firme „Metalac“ koji je kupila češka kompanija „Termochem“ i vrlo brzo će pokrenuti proizvodnju u toj oblasti.

Tu su i projekti vezani za obnovljive vidove energije i izgradnja malih hidroelektrana , gdje su, takođe, uključene češke kompanije“ - kazao je Gušmirović i pozvao prisutne da obiđu kompletan Sajam, a posebno 14 čeških kompanija koje na njemu izlažu.
mr. Tatjana Vujošević
mr. Tatjana Vujošević
Ispred Ministarstva održivog razvoja i turizma, 38. sajam građevinarstva, 11. Sajam voda, vodovodi i sanitarne tehnologije i 4. sajam energetike svečano je otvorila mr. Tatjana Vujošević, dipl. ing. Građevinarstva, rukovoditelj u Direktoratu za građevinarstvo – Direkcije za strateški razvoj građevinarstva

“Imajući u vidu da je građevinarstvo pokretač privrednog razvoja države, Vlada Crne Gore ulaže velike napore u cilju unapređenja poslovnog ambijenta i stvaranja boljih uslova za investicijska ulaganja.

Kako je turizam jedna od strateških privrednih grana Crne Gore, samo kroz podatak o izdatim građevinskim dozvolama za izgradnju hotela i turističkih naselja, vidimo da postoji sve veći interes investitora za izgradnju visokokvalitetnih hotela, a to znači da su naši napori za unapređenje poslovnog ambijenta urodili plodom” – naglasila je Vujošević.

Kada je u pitanju pokretanje gradevinskog sektora, mr Tatjana Vujošević je istakla da је započeta izgradnja autoputa Bar - Boljare, veoma značajnog s aspekta ukupnog privrednog razvoja, jer, kako je kazala, ukoliko ne pastoji povezanost sa regijom i dalje s Europskom unijom, i mogućnosti daljeg razvoja su ograničene.

“Crna Gora spada u 4% svjetskog teritorija s največim prosječnim oticanjem voda i čak 95,3% vodotokova u Crnoj Gari se formira u Crnoj Gori, tako da s pravom možemo reći da je voda naš največi prirodni resurs”, kazala je Vujošević i dodala da su sa stanovišta održivog razvoja, važni prioriteti osiguranje dovoljnih količina ispravne vode za piće, efikasna kontrola voda i smanjenje zagađenja voda, te smanjenje generiranja otpada i njegovog negativnog utjecaja na zdravlje ljudi i životnu sredinu.

Za Sajam u Budvi, mr. Vujošević je kazala da je jedan od najznačajnijih privrednih skupova u Crnoj Gori i regiji.

“Kao što vidimo iz Programa Sajma i popisa izlagača i ove je godine AD “Jaranski sajam” sakupio veliki broj izlagača iz zemlje i inozemstva. S nadom da ćete tijekom ova tri sajamska dana svi ponijeti najljepše impresije, kao i da ćе suradnja među privrednicima u ovoj oblasti biti dodatno proširena i osnažena, proglašavam 38. Sajam gradevinarstva, 11. Sajam vade, vodovodi i sanitarne tehnologije i 4. Sajam energetike u Budvi, otvorenim” – kazala je mr. Tatjana Vujošević, nakon čega je uslijedio zajednički obilazak Sajma.

Povezani članci
22.09.16 Sajmovi i izložbe
AD Jadranski sajam - Dodijeljen EXPO TROPHY 2016.
19.09.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu uskoro tri sajamske manifestacije
08.06.16 Sajmovi i izložbe
Jadranski sajam obilježava Svjetski dan sajamske industrije (Global Exhibitions Day)
11.05.16 Sajmovi i izložbe
Otvoren 34. Sajam nautike
09.05.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu u Budvi od 11. do 15. svibnja na programu je 34. Nautic show – Sajam nautike, opreme za sport, kamping i rekreaciju
21.04.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu u Budvi danas je svečano otvoren 42. Sajam hrane i 25. Sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo - METUBES
20.04.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu u Budvi - 42. Sajam hrane i 25. Međunarodni sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo – METUBES
06.04.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu u Budvi otvorena dva jubilarna sajma
04.04.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu održat će se dva sajma
22.10.15 Sajmovi i izložbe
Svečano otvoren 17. Sajam malih i srednjih preduzeća, poslovnih usluga i ženskog preduzetništva
20.10.15 Sajmovi i izložbe
17. sajam malih i srednjih preduzeća, poslovnih usluga i ženskog preduzetništva
07.10.15 Sajmovi i izložbe
Svečano otvoren 18. sajam automobila
23.09.15 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu svečano otvorena tri sajama
21.05.15 Sajmovi i izložbe
S Jadranskog sajma u Budvi
14.04.15 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu u Budvi od 16. do 18. travnja na programu su tri sajamske manifestacije
03.04.15 Sajmovi i izložbe
U Budvi svečano otvoren 41. sajam hrane
10.03.15 Sajmovi i izložbe
Budva: 41. sajam hrane
11.02.15 Sajmovi i izložbe
Sajamsku sezonu 2015. Jadranski sajam u Budvi otvara 41.-im sajmom hrane
08.10.14 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu otvoren 17. Sajam automobila
06.10.14 Sajmovi i izložbe
17. sajam automobila u Crnoj Gori
25.09.14 Sajmovi i izložbe
Najavljujemo - EXPO TROPHY 2014.
22.09.14 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu od 24. do 28. rujna održati će se niz sajmova
29.08.14 Sajmovi i izložbe
Jadranski sajam nudi posebne uslove za kompanije sa područja zahvaćenih poplavama u 2014. godini
23.09.13 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu od 25. do 29. 09. održat će se niz sajmova
09.04.13 Sajmovi i izložbe
Budva: Sajam hrane, turizma i ekologije
27.03.13 Sajmovi i izložbe
Otvaren 37. sajam namještaja i 7. sajam umjetnina
25.03.13 Sajmovi i izložbe
Najavljujemo 37. Sajam namještaja, opreme za poslovne prostore i unutrašnju dekoraciju, i 7. Sajam umjetnina – ART EXPO
28.02.13 Sajmovi i izložbe
Najava: 37. sajam namještaja, 7. sajam umjetnina – ART EXPO
07.02.13 Sajmovi i izložbe
Održana prezentacija Jadranskog sajma u Zagrebu
17.01.13 Sajmovi i izložbe
Proširivanje suradnje Zagrebačkog velesajma i Jadranskog sajma Budva
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa