Info
Seniko studio
Sajmovi i izložbe
20.04.2016. Na Jadranskom sajmu u Budvi - 42. Sajam hrane i 25. Međunarodni sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo – METUBES
Sajam hrane, manifestacija pod znakom globalne sajamske asocijacije UFI već desetljećima predstavlja međunarodnu poslovnu platformu, koja pruža domaćim i inozemnim kompanijama mogućnost da internacionaliziraju svoje poslovanje, ostvaruju prekograničnu suradnju po raznim osnovama, upoznaju širok krug profesionalaca iz oblasti prehrambene industrije, ali i direktno prezentuju proizvode i usluge potrošačima u konkurentskim uvjetima. Ove godine na Sajmu nastupa 101 izlagač, od čega je 56 direktnih, a dolaze iz 6 zemalja.

Više od trećine su novi izlagači, koji se sajamskim nastupom tržištu predstavljaju po prvi put. U društvu su renomiranih domaćih kompanija, s tradicionalno snažnim prisustvom industrije mesa i mesnih prerađevina, mediteranske prehrane i organske hrane.

Na sajmu izlažu i proizvođači alkoholnih pića, među kojima se izdvaja kompanija Trebjesa, lider u proizvodnji piva u Crnoj Gori i regiji, koja ove godine obilježava jubilej vrijedan pažnje – 120 godina pivarstva u Crnoj Gori.

U nizu kolektivnih nastupa proizvođača najavljujemo i prisustvo inozemnih kompanija koje, poput mađarskih proizvođača u okviru njihovog nacionalnog štanda, prepoznaju Crnu Goru i Jadranski sajam kao mjesta sa značajnim potencijalom za regionalni plasman robe.
Novo, 25. izdanje METUBES-a okupit će u Budvi 65 izlagača iz ukupno 9 zemalja, a Zemlja partner ovogodišnjeg izdanja je Indonezija. Indonezija na Sajmu turizma predstavlja izuzetno bogatstvo kulturnih i turističkih potencijala, s namjerom da intenzivira suradnju sa Crnom Gorom u turizmu, ali i ostalim privrednim granama od interesa.

Prisustvo Indonezije kao Zemlje partnera je još jedna potvrda značaja sajamske platforme u afirmaciji međunarodne poslovne suradnje i prijateljskih odnosa na svim razinama. Predstavnici Zemlje partnera najavili su bogat trodnevni prateći program na štandu, u okviru kojeg će prezentirati ponudu turističkih agencija, kulinarsku tradiciju, tradicionalne plesove ove egzotične destinacije i organizirati nagradnu igru.

I ove godine, raznovrsne segmente manifestacije upotpunjuju proizvođači, prodavači i distributeri opreme za hotelijerstvo i ugostitieljstvo, kao i ponuda pratećih djelatnosti u funkciji turizma poput obrazovnih insititucija, softverskih agencija, medijskih kuća, agencija za zapošljavanje itd.

U programskom dijelu METUBES-a izdvajamo prezentaciju Univerziteta Mediteran na temu “Perspektive za razvoj održivog turizma na području Skadarskog jezera” i sastanak na temu regionalne suradnje u oblasti turizma i formiranju zajedničkog turističkog proizvoda na kojemu će učestvovati predstavnici Privredne Komore Crne Gore i Privredne Komore Srbije.

Po tradiciji, posjetitelji će u okviru izlagačkih štandova i zvaničnog programa Sajma hrane biti u prilici degustirati prehrambene proizvode i saznaju korisne informacije na temu zdrave prehrane, uz priliku da učestvuju u nagradnoj igri koju Jadranski sajam priređuje u suradnji s izlagačima.

Dodjelom tradicionalnih priznanja EXPO TROPHY po izboru stručnog žirija, Jadranski sajam će odati priznanje najuspješnijim izlagačima.

Svečano otvaranje je u četvrtak, 21. travnja s početkom u 11 sati na Jadranskom sajmu.

Radno vrijeme za posjetitelje je od 10 do 19 sati.

Povezani članci
15.11.16 Zdravlje
Zašto je dobro piti pivo uz obrok?
22.09.16 Sajmovi i izložbe
AD Jadranski sajam - Dodijeljen EXPO TROPHY 2016.
21.09.16 Sajmovi i izložbe
Svečano otvoren 38. Sajam građevinarstva, 11. Sajam voda, vodovodi i sanitarne tehnologije i 4. Sajam energetike
19.09.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu uskoro tri sajamske manifestacije
09.05.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu u Budvi od 11. do 15. svibnja na programu je 34. Nautic show – Sajam nautike, opreme za sport, kamping i rekreaciju
21.04.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu u Budvi danas je svečano otvoren 42. Sajam hrane i 25. Sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo - METUBES
09.04.16 Sajmovi i izložbe
U Budvi i ove godine dodjeljena priznanja najuspješnijim izlagačima
06.04.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu u Budvi otvorena dva jubilarna sajma
04.04.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu održat će se dva sajma
22.10.15 Sajmovi i izložbe
Svečano otvoren 17. Sajam malih i srednjih preduzeća, poslovnih usluga i ženskog preduzetništva
23.09.15 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu svečano otvorena tri sajama
03.04.15 Sajmovi i izložbe
U Budvi svečano otvoren 41. sajam hrane
08.10.14 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu otvoren 17. Sajam automobila
06.10.14 Sajmovi i izložbe
17. sajam automobila u Crnoj Gori
29.08.14 Sajmovi i izložbe
Jadranski sajam nudi posebne uslove za kompanije sa područja zahvaćenih poplavama u 2014. godini
23.09.13 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu od 25. do 29. 09. održat će se niz sajmova
09.04.13 Sajmovi i izložbe
Budva: Sajam hrane, turizma i ekologije
27.03.13 Sajmovi i izložbe
Otvaren 37. sajam namještaja i 7. sajam umjetnina
25.03.13 Sajmovi i izložbe
Najavljujemo 37. Sajam namještaja, opreme za poslovne prostore i unutrašnju dekoraciju, i 7. Sajam umjetnina – ART EXPO
28.02.13 Sajmovi i izložbe
Najava: 37. sajam namještaja, 7. sajam umjetnina – ART EXPO
07.02.13 Sajmovi i izložbe
Održana prezentacija Jadranskog sajma u Zagrebu
17.01.13 Sajmovi i izložbe
Proširivanje suradnje Zagrebačkog velesajma i Jadranskog sajma Budva
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa