Info
Seniko studio
Sajmovi i izložbe
08.06.2016. Jadranski sajam obilježava Svjetski dan sajamske industrije (Global Exhibitions Day)
Globalna asocijacija sajmova UFI, zajedno sa Međunarodnom asocijacijom sajmova i događaja IAEE, pokrenule su inicijativu da se 8. lipnja obilježava dan koji će biti posvećen sajamskoj industriji.

Ovu inicijativu podržao je veliki broj regionalnih asocijacija među kojima i Centralnoevropska asocijacija sajmova CEFA, u kojoj je Jadranski sajam takođe punopravni član.

Osnovna je ideja da jednom godišnje treba glasno progovoriti o sajmovima i pokušati bolje upoznati svijet sa doprinosima sajmova u ekonomskom razvoju, ali i pokrenuti diskusiju o budućem razvoju ove industrije.

Sajmovi spadaju u najstarije tržišne institucije. Još od srednjeg vijeka dali su veliki doprinos razvoju međunarodne trgovine, lokalnom razvoju, pa čak i razvoju instrumenata plaćanja u nacionalnom, međunarodnom i finansijskom prometu.

Sajmovi su uticali na razvoj preduzetništva, širenje tržišta, međunarodnu trgovinu, šireći takođe platformu i potrebu za stabilnim i održivim mirom.

U ovom kontekstu Jadranski sajam, kao jedini profesionalni organizator u Crnoj Gori, s tradicijom dugom oko polovine vijeka i članstvom u međunarodnim asocijacijama, pridružuje se obilježavanju Svjetskog dana sajamske industrije, koristeći ovu priliku da crnogorsku i širu javnost bliže upozna sa ovom značajnom djelatnošću.

Program Jadranskog sajma u narednom periodu

Za sajamsku djelatnost obično se kaže da ima dvije sezone: proljetnu i jesensku. Ovo je prilika da se gospodarska javnost, u kojoj su ekonomski subjekti u Crnoj Gori, zatim privredne asocijacije, domaće i inozemne, poput privrednih komora, udruženja, kao i službenici u stranim diplomatsko-konzularnim predstavništvima, obavijeste o bogatom programu sajamskih događaja koje će Jadranski sajam organizovati u Budvi.

Jesenska sezona počinje organizacijom, za Crnu Goru veoma značajnog, Sajma građevinarstva, koji će se održati od 21. do 25. rujna 2016. godine. Ovaj Sajam izaziva veliki interes građevinskih firmi u regiji zbog rastućeg tržišta u Crnoj Gori.

Paralelno sa održavanjem Sajma građevinarstva na sajmu se održava Sajam energetke i Sajam voda – vodovodi i sanitarne tehnologije. Sajam automobila, uvijek atraktivan za veliki broj posjetitelja, održaće se od 5. do 9. listopada.

Jesenski dio sezone završava sajmom konvencijskog tipa (događaj u kome pored izložbenog dijela dominira konferencijski - forumski rad), a to je Sajam malih i srednjih preduzeća, poslovnih usluga i ženskog preduzetništva. Ovaj sajam će biti otvoren 27. listopada i trajaće do 29. listopada.

Treba podsjetiti da će se tijekom ljetnjih mjeseci u sajamskom prostoru održavati Ljetni sajam i Bazar robe široke potrošnje, koji će biti praćen raznolikim zabavnim i drugim programima.

Povezani članci
22.09.16 Sajmovi i izložbe
AD Jadranski sajam - Dodijeljen EXPO TROPHY 2016.
21.09.16 Sajmovi i izložbe
Svečano otvoren 38. Sajam građevinarstva, 11. Sajam voda, vodovodi i sanitarne tehnologije i 4. Sajam energetike
19.09.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu uskoro tri sajamske manifestacije
09.06.16 Sajmovi i izložbe
Zagrebački velesajam 8. 6. 2016. obilježio Global Exhibitions day
09.05.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu u Budvi od 11. do 15. svibnja na programu je 34. Nautic show – Sajam nautike, opreme za sport, kamping i rekreaciju
06.04.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu u Budvi otvorena dva jubilarna sajma
04.04.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu održat će se dva sajma
22.10.15 Sajmovi i izložbe
Svečano otvoren 17. Sajam malih i srednjih preduzeća, poslovnih usluga i ženskog preduzetništva
07.10.15 Sajmovi i izložbe
Svečano otvoren 18. sajam automobila
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa