Info
Seniko studio
Sajmovi i izložbe
21.04.2016. Na Jadranskom sajmu u Budvi danas je svečano otvoren 42. Sajam hrane i 25. Sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo - METUBES
U svom pozdravnom govoru direktor Jadranskog sajma doc.dr. Rajko Bujković podsjetio je da je daleke 1968. godine upravo ovdje, pod krovovima ovog Sajma, započela sajamska priča u Budvi.

„Gotovo 50 godina Jadranski sajam služi privredi u smislu promocije preduzeća, unapređenja prodaje ali ono što posebno želim istanuti - u službi internacionalizacije poslovanja kompanija u Crnoj Gori.

Jadranski sajam nakon 50 godina, danas kao član globalne sajamske asocijacije svjedoči o značaju sajamske industrije.

Vjerujem da će ovogodišnje sajamske manifestacije ispuniti vaša očekivanja, izlagačima želim poslovni uspjeh, a posjetiteljima ugodne dane na Sajmu – kazao je Bujković.

Predsjednik općine Budva dr. Srdja Popović i ovoga je puta svojim prisustvom želio pružiti punu podršku kako izlagačima na Sajmu tako i organizatoru – Jadranskom sajmu.

„Budva je grad otvorenog srca, ovdje se uvijek rado dolazilo, a goste smo ispraćali sa obostranom željom da nam se ponovo vrate.

Drago mi je što na 42. Sajmu hrane i 25. Sajamu turizma ima više izlagača i želim da se dobro osjećate i sklopite dobre poslovne aranžmane, a sve u cilju, uvjereni smo, jedne izuzetno uspješne turističke sezone“, kazao je Popović i izrazio uvjerenje da će Budva u predstojećoj turističkoj sezoni po broju turista oboriti sve dosadašnje rekorde.

Nj. E. ambasasdor Mađarske Krisztian Posa iskazao je čast što Mađarska učestvuje na Međunarodnom sajmu hrane i posebno se zahvalio direktoru Jadranskog sajma i svim organizatorima na uloženom trudu.

„Sa Jadranskim sajmom već dugi niz godina uspješno surađujemo ismatram važnim podsjetiti da je Mađarska 2014. godine bila zemlja partner Sajma hrane. Zahvaljujući povoljnim uvjetima, mađarska poljoprivreda može pored domać ih potreba zadovoljiti i inozemnu potražnju, čemu svjedoči to što danas značajan dio naših poljoprivrednih proizvoda izvozimo na inozemna tržišta.
Poljoprivreda bez genetski modificiranih organizama, odlični uvjetii držanjа i prehrane životinjа, veoma strogi propisi osiguranja hrane, garantiraju proizvode visoke kvalitete, čijom preradom i prodajom gotovih proizvoda i naši inozemni partneri mogu ostvariti značajne poslovne rezultate“.

Ambasador je istaknuo da je jedan od stupova povoljnih uvjeta za proizvodnju hrane dobro kvalificirana radna snaga, a za to je neophodno kvalitetno obrazovanje budućih agrarnih stručnjaka. Tu vidi mjesto i šansu i za studente iz Crne Gore:

„Za studente iz Crne Gore i okolnih zemalja otvorena je mogućnost da sa stipendijom Vlade Mađarske, steknu master diplomu na nekom od prestižnih poljoprivrednih fakulteta Mađarske.

Od 2008. godine naša је država, u okviru agrarnih stipendija osigurala školovanje za više od 230 stipendista iz jugoistocne Europe, Afrike i Azije. Ovaj program se nastavlja od rujna 2016. godine, zato se nadamo da ćemo moći primiti nove studente iz Crne Gore“ – kazao je Posa.

Nj.E. ambasador Indonezije Harry Richard James Kandou izrazio je veliko zadovoljstvo što je Indonezija zemlja partner na ovogodišnjem METUBES-u.
“Velika mi je čast buti na ovom značajnom događaju i koristim priliku da se zahvalim menadžmentu Jadranskog sajma što su pružili šansu Indoneziji da govori ispred važnih ljudi.

Za mene je svakako veliko zadovoljstvo da vas pozdravim na štandu Indonezije, budući da je ove godine Indonezija počašćena da bude Zemlja partner 25. Međunardone turističke burze i Sajma turizma, opreme za hotelijesrtvo i ugostiteljstvo – METUBES, koja će biti danas zvanično otvorena na Jadranskom sajmu u Budvi.

Takođe bismo željeli naglasiti posjetiteljima jedinstveno iskustvo Indonezije koje odražava spoj živog multikulturnog društva, nasljeđa, modernosti, jednostavnosti, takođe boja i energije zemlje koja je međunarodno prepoznata kao “Dragulj Ekvatora”.

Crna Gora je prepoznata po turizmu, tako da čvrsto vjerujem da imamo mnogo mogućnosti za suradnju, pogotovo u sektoru turizma. Suradnja u ugostiteljstvu, kulinarstvu, spa uslugama i eko-turizmu su pred našim očima.

Mi smo ovjde na sajmu, jer se radi o povezivanju ljudi i o mogućnostima za partnerstvo između Indonezije i Crne Gore u sektoru putovanja i turizma. Zato smatram da je ovaj Sajam veoma važan za razvoj suradnje i mjesto gdje mogućnosti i ideje postaju stvarnost “ – kazao je ambasador Indonezije.

Sajam je svečano otvorio generalni direktor Direktorata za upravljanje turističkom destinacijom u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Marko Petričević.

„Crna Gora je mediteranska zemlja, u pravcu Mediterana godišnje putuje preko 300 milijuna ljudi, što čini 1/3 ukupnih turističkih putovanja na svijetu. To je velika šansa za Crnu Goru, a dokaz da smo mi tu šansu ozbiljno shvatili i da je ozbiljno koristimo jesu i priznanja koja nam iz godine u godinu, kao turističkoj destinaciji, stižu.
Navesti ću nekoliko primjera: Sveti Stefan je na naslovnici prestižnog časopisa „National Geographic Traveler“, koji izlazi jednom u deset godina i koji je Crnu Goru svrstao u pedeset zemalja poželjnih za život. „Lonely Planet“ je proglasio Kotor za „Best in Travel 2016“, a na toj listi su se prije Kotora nalazili New York, London, San Francisco, Pariz i onda možete shvatiti kakav je to uspjeh.

Plaža Jaz je od “Lonely Planet“-a proglašena najboljom plažom u 2015. godini, a ove godine je londonski Dnevni list, koji ima tiražu od 3,2 milijuna a elektronski ga prati 35 milijuna čitatelja, svrstao festival „Sea Dance“ u 5 najboljih festivala.

Sve ovo je proizvod zajedničkog djelovanja Vlade Crne Gore i Ministarstva održivog razvoja i turizma, s jedne strane i privrednika s druge strane, gdje Jadranski sajam zavređuje posebno mjesto kao dugogodišnji pouzdan partner.

Povezani članci
22.09.16 Sajmovi i izložbe
AD Jadranski sajam - Dodijeljen EXPO TROPHY 2016.
21.09.16 Sajmovi i izložbe
Svečano otvoren 38. Sajam građevinarstva, 11. Sajam voda, vodovodi i sanitarne tehnologije i 4. Sajam energetike
19.09.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu uskoro tri sajamske manifestacije
11.05.16 Sajmovi i izložbe
Otvoren 34. Sajam nautike
09.05.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu u Budvi od 11. do 15. svibnja na programu je 34. Nautic show – Sajam nautike, opreme za sport, kamping i rekreaciju
20.04.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu u Budvi - 42. Sajam hrane i 25. Međunarodni sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo – METUBES
06.04.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu u Budvi otvorena dva jubilarna sajma
04.04.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu održat će se dva sajma
22.10.15 Sajmovi i izložbe
Svečano otvoren 17. Sajam malih i srednjih preduzeća, poslovnih usluga i ženskog preduzetništva
20.10.15 Sajmovi i izložbe
17. sajam malih i srednjih preduzeća, poslovnih usluga i ženskog preduzetništva
07.10.15 Sajmovi i izložbe
Svečano otvoren 18. sajam automobila
23.09.15 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu svečano otvorena tri sajama
21.05.15 Sajmovi i izložbe
S Jadranskog sajma u Budvi
14.04.15 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu u Budvi od 16. do 18. travnja na programu su tri sajamske manifestacije
03.04.15 Sajmovi i izložbe
U Budvi svečano otvoren 41. sajam hrane
08.10.14 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu otvoren 17. Sajam automobila
06.10.14 Sajmovi i izložbe
17. sajam automobila u Crnoj Gori
29.08.14 Sajmovi i izložbe
Jadranski sajam nudi posebne uslove za kompanije sa područja zahvaćenih poplavama u 2014. godini
23.09.13 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu od 25. do 29. 09. održat će se niz sajmova
09.04.13 Sajmovi i izložbe
Budva: Sajam hrane, turizma i ekologije
27.03.13 Sajmovi i izložbe
Otvaren 37. sajam namještaja i 7. sajam umjetnina
25.03.13 Sajmovi i izložbe
Najavljujemo 37. Sajam namještaja, opreme za poslovne prostore i unutrašnju dekoraciju, i 7. Sajam umjetnina – ART EXPO
28.02.13 Sajmovi i izložbe
Najava: 37. sajam namještaja, 7. sajam umjetnina – ART EXPO
07.02.13 Sajmovi i izložbe
Održana prezentacija Jadranskog sajma u Zagrebu
17.01.13 Sajmovi i izložbe
Proširivanje suradnje Zagrebačkog velesajma i Jadranskog sajma Budva
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa