Info
Seniko studio
Sajmovi i izložbe
22.10.2015. Svečano otvoren 17. Sajam malih i srednjih preduzeća, poslovnih usluga i ženskog preduzetništva
Rajko Bujković, Aleksandar Pavičević, Daliborka Pejović, Biljana Pejović i Edita Dautović
Rajko Bujković, Aleksandar Pavičević, Daliborka Pejović, Biljana Pejović i Edita Dautović
Jadranski sajam u Budvi je, po sedamnaesti put, prepoznat kao ambijent koji pruža mogućnosti i podršku u ostvarivanju međunarodne saradnje malim i srednjim poduzećima u Crnoj Gori.

Posebno, na ovaj način, želimo dati poticaj afirmaciji ženskog poduzetništva, kao jednog od potencijalno najvažnijih ekonommskih pokretača crnogorske privrede.

U prilog tome govori i činjenica da je ovogodišnja organizacija pod pokroviteljstvom Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u saradnji s Udruženjem poduzetnica Crne Gore.

Direktor Jadranskog sajma doc. Dr. Rajko Bujković posebno je pozdravio predstavnike državnih organa, predstavnike diplomatskih predstavništava u Crnoj Gori, predstavnike sredstava informiranja i, naravno, izlagače.

„Sajam je ove godine posebno naglasio i podržao žensko poduzetništvo kao jedan od elemenata snažnog razvoja koji se očekuje u ovom segmentu i, isto tako, internacionalna nota ovog događanja svakako predstavlja i zaslužuje posebnu pažnju“ – kazao je direktor Bujković i pozvao sve one koji imaju interesa da podrže žensko poduzetništvo, da poprate program sajamskih manifestacija, te kroz taj program daju svoj doprinos i unaprijede ambijent za žensko poduzetništvo.

Na kraju je izlagačima zaželio puno uspjeha u radu, uz uvjerenje da će posjetioci sajamske manifestacije ostvariti željeni cilj posjete Jadranskog sajama.

Načelnica Odjela za poslove rodne ravnopravnosti Ministarstva za ljudska i manjinska prava Biljana Pejović izrazila je veliko zadovoljstvo ispred institucije koju predstavlja i u svoje ime, prisustvom Sajmu koji је posvećen promociji ženskog poduzetništva.
„Ovdje, na Jadranskom sajmu, imamo priliku vidjeti različite proizvode naših vrijednih žena, kao i da ih učinimo dostupnijim svim zainteresiranima.

Ovakvi dogadaji su vrlo bitni, kako za žene poduzetnice, tako i za sve nas - da vidimo što to Crna Gora može ponuditi i u kojem se pravcu može razvijati žensko poduzetništvo.

Podsjetit ću vas, da je ravnopravnost žena i muškaraca neodvojivi dio korpusa ljudskih prava i da predstavlja ključni faktor reformskih procesa koji podrazumijevaju unapredjenje роlоžаја žena u svim oblastima privatnog i javnog života.

Opredjeljujući se za put europskih i euroatlanskih integracija, kao okvir za ukupni demokratski i ekonomski razvoj zemlje, Crna Gora poduzima sve neophodne aktivnosti u cilju postizanja pune ravnopravnosti žena i muškaraca u društvu i time istovremeno osigurava svoj politički, ekonomski, socijalni i kulturni razvoj.

Predsjednica Udruženja poduzetnica Crne Gore Edita Dautović podsjetila je da je suradnja s Jadranskim sajmom počela prije godinu dana kada je prvi put žensko poduzetništvo predstavljeno u okviru Sajma malih i sredjih poduzeća i poslovnih usluga.

Direktor Agencije za razvoj malih i srednjih poduzeća u Vladi Crne Gore Aleksandar Pavićević kazao je da ga posebno raduje sedamnaesti po redu Sajam, kao plod i dokaz dobre suradnje Direkcije i Jadranskog sajam, što je prva i osnovna pretpostavka razvoja biznisa u zajednici u Crnoj Gori.

„Prije svega, želim izraziti zadovoljstvo što je danas ovdje velika pažnja iskazana ženskom poduzetništvu, jer godinu koja je za nama pamtit ćemo po izradi Strategije ženskog poduzetnštva, a Vlada je tu jasno opredijelila svoj razvoj po Strategiji za razvoj malih i srednjih poduzeća u Crnoj Gori.

Želim posebno napomenuti da jasna pomoć, kako financijska, tako i nefinancijska dolazi od strane Investicijsko-razvojnog fonda i Direkcje za razvoj malih i srednjih poduzeća u Vladi Crne Gore i pozivam poduzetnice da se još više okrenu programima koji su podržani od strane Vlade Crne Gore“
Državna sekretarica u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Daliborka Pejović, prilikom svečanog otvaranja 17. Sajma malih i sredjih poduzeća, poslovnih usluga i ženskog poduzetništva, dala je analitičnu i iscrpnu opservaciju stanja ženskog poduzetništva u Crnoj Gori.

Uz iskrenu zahvalnost domaćinima i organizatorima, Pejović je istakla činjenicu da je pravo vrijeme da Sajamske manifestacije maksimalno afirmiraju poduzetništvo, upravo zbog onih građana i građanki Crne Gore koji nemaju puno prilika da se prikažu na važnim manifestacijama, a čiji je radni dan važan jednako kao naš radni dan u kancelarijama.
Smatram da je to za nas žene, pa i za Crnu Goru u cjelini, zrak nade da još uvijek postoje pravi hazarderi koji vjeruju u sebe i svoje potencijale, a onda i u ono što im društvo može pružiti“ – kazala je Pejović.

Povezani članci
22.09.16 Sajmovi i izložbe
AD Jadranski sajam - Dodijeljen EXPO TROPHY 2016.
21.09.16 Sajmovi i izložbe
Svečano otvoren 38. Sajam građevinarstva, 11. Sajam voda, vodovodi i sanitarne tehnologije i 4. Sajam energetike
19.09.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu uskoro tri sajamske manifestacije
08.06.16 Sajmovi i izložbe
Jadranski sajam obilježava Svjetski dan sajamske industrije (Global Exhibitions Day)
11.05.16 Sajmovi i izložbe
Otvoren 34. Sajam nautike
09.05.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu u Budvi od 11. do 15. svibnja na programu je 34. Nautic show – Sajam nautike, opreme za sport, kamping i rekreaciju
21.04.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu u Budvi danas je svečano otvoren 42. Sajam hrane i 25. Sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo - METUBES
20.04.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu u Budvi - 42. Sajam hrane i 25. Međunarodni sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo – METUBES
06.04.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu u Budvi otvorena dva jubilarna sajma
04.04.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu održat će se dva sajma
07.10.15 Sajmovi i izložbe
Svečano otvoren 18. sajam automobila
23.09.15 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu svečano otvorena tri sajama
14.04.15 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu u Budvi od 16. do 18. travnja na programu su tri sajamske manifestacije
03.04.15 Sajmovi i izložbe
U Budvi svečano otvoren 41. sajam hrane
10.03.15 Sajmovi i izložbe
Budva: 41. sajam hrane
11.02.15 Sajmovi i izložbe
Sajamsku sezonu 2015. Jadranski sajam u Budvi otvara 41.-im sajmom hrane
08.10.14 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu otvoren 17. Sajam automobila
06.10.14 Sajmovi i izložbe
17. sajam automobila u Crnoj Gori
25.09.14 Sajmovi i izložbe
Najavljujemo - EXPO TROPHY 2014.
22.09.14 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu od 24. do 28. rujna održati će se niz sajmova
29.08.14 Sajmovi i izložbe
Jadranski sajam nudi posebne uslove za kompanije sa područja zahvaćenih poplavama u 2014. godini
23.09.13 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu od 25. do 29. 09. održat će se niz sajmova
09.04.13 Sajmovi i izložbe
Budva: Sajam hrane, turizma i ekologije
27.03.13 Sajmovi i izložbe
Otvaren 37. sajam namještaja i 7. sajam umjetnina
25.03.13 Sajmovi i izložbe
Najavljujemo 37. Sajam namještaja, opreme za poslovne prostore i unutrašnju dekoraciju, i 7. Sajam umjetnina – ART EXPO
28.02.13 Sajmovi i izložbe
Najava: 37. sajam namještaja, 7. sajam umjetnina – ART EXPO
07.02.13 Sajmovi i izložbe
Održana prezentacija Jadranskog sajma u Zagrebu
17.01.13 Sajmovi i izložbe
Proširivanje suradnje Zagrebačkog velesajma i Jadranskog sajma Budva
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa