Info
Seniko studio
Sajmovi i izložbe
23.09.2015. Na Jadranskom sajmu svečano otvorena tri sajama
Izudin Gusmirovic - Chezh TRADE
Izudin Gusmirovic - Chezh TRADE
Danas je na Jadranskom sajmu svečano otvoren 37. Sajam građevinarstva, 3. Sajam energetike i jubilarni, deseti sajam Voda, vodovodi i sanitarne tehnologije.

Na ovoj značajnoj međunarodnoj privrednoj manifestaciji, prisutno je 88 direktnih i indirektnih izlagača iz 12 zemalja: Crne Gore, Srbije, Slovenije, Austrije, Italije, Finske, Mađarske, Češke, Bosne i Hercegovine, Danske i Njemačke.

U svom pozdravnom govoru, direktor Jadranskog sajma doc. dr. Rajko Bujković istakao je činjenicu da na Sajmu prisustvuje i svoje proizvode izlaže više od 50% onih koji dolaze iz inostranstva, što, kako je kazao, čini ovu sajamsku manifestaciju posebnom.

„Prisustvo značajnih organizatora sajamskih nastupa daje posebnu priliku kompanijama da unaprijede svoje poslovanje sa inozemstvom, sklapaju složenije oblike poslovne suradnje, stupaju u odnose kooperacije, zajedničke proizvodnje i zajedničkog nastupa na treća tržišta.

Isto tako, ono što mi rado činimo ovdje, sa ove govornice, to je poziv privrednicima iz Crne Gore da hrabro nastupaju u poslovima sa inozemstvom“ – poručio je Bujković.

Izrazivši nadu da će ovogodišnje sajamske manifestacije doprinijeti jednim takvom ambijentu, direktor poželio je svima srećan i uspješan rad.
Abruco - Marko Pesse
Abruco - Marko Pesse
Šef Ambasade Češke Republike Peter Šmejkal zahvalio se Jadranskom sajmu na prilici da prvi put organizuju štand Republike Češke. Posebno se zahvalio firmi „ Ctzesh Trade“ iz Podgorice i firmi Integra, kao i izlagačima - na prvom mjesru „Škoda praha“, i svima koji su doprinijeli u organizaciji štanda.

„Nadam se da će učesnici ovogodišnjeg češkog štanda doprinijeti ne samo daljem razvoju trgovačko – ekonomskih bilateralnih odnosa između dvije tradicionalno prijateljske države kao šti su Češka i Crna Gora, već i ostvarivanju novog koraka u odnosima i doprinosima na polju toliko bitne energetike i održivog razvoja“ – kazao je Šmejkal.

Šef češke agencije za podsticanje trgovine iz Podgorice, „Czech Trade“-a, Izudin Gušmirović, ustvrdio je da se suradnja između Češke, Crne Gore i ostalih prisutnih kompanija, zahvajujući ovoj manifestaciji, podiže na još veći nivo, i pozvao prisutne da posjete štandove dvadesetak izlagača iz Češke Republike.

Predstavnik „Confindustrije“ iz regije Abruco, u Jadranskom sajmu vidi dobru priliku da se ova kompaniija „probije“ na crnogorsko tržište. Izrazio je nadu da će naći zajednički jezik sa svojim partnerima, i istakao obostranu važnost suradnje.

Svečano otvarajući Sajam, rukovodilac Sekcije za strateški razvoj građevinarstva u Direktoratu za građevinarstvo pri Ministarstvu održivog razvoja i turizma Tatjana Vujošević, izrazila je uvjerenje da će se u toku narednih sajamskih dana ostvariti nove suradnje i ојаčаti veza među subjektima u ovim oblastima, koje ćе doprinijeti stvaranju povoljnog makroekonomskog okruženja, što je od izuzetnog značaja za razvoj preduzetništva, investicije i za ukupni razvoj privrede i društva.
Tatjana Vujošević
Tatjana Vujošević
„lzgradnjom objekata okolina se oblikuje, prilagođava, oplemenjuje, čime se doprinosi i obiikovanju ekonomije i razvoju u cjelini, tako da građevinarstvo predstavlja značajan dio ekonomije svake države, što potvrduje i to da je veliki broj kompanija i poduzeća iz kategorije malog i srednjeg biznisa našao interes za učešće na Sajmu“ – kazala je Vujošević.

Takođe je upoznala prisutne sa aktivnostima koje su provedene u dosadašnjem periodu u Crnoj Gori, a koje su za cilj imale povećanje konkurentnosti ekonomije i usmjerene na unapređenje regulatornog okvira i poslovnog okruženja.

„I pored postignutih značajnih rezultata i u narednom periodu nastavićemo aktivnosti na stvaranju uvjeta za razvoj biznisa kreiranjem odgovarajućeg regulatornog okvira i sveobuhvatnog modela industrijske politike nastojeći da se stvori dobra osnova budućeg.

Nakon svečanog otvaranja uslijedilo je potpisivanje Memoranduma o suradnji između firmi „Škoda Praha“ i „Energoinvesta Sarajevo“.

Povezani članci
22.09.16 Sajmovi i izložbe
AD Jadranski sajam - Dodijeljen EXPO TROPHY 2016.
21.09.16 Sajmovi i izložbe
Svečano otvoren 38. Sajam građevinarstva, 11. Sajam voda, vodovodi i sanitarne tehnologije i 4. Sajam energetike
19.09.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu uskoro tri sajamske manifestacije
11.05.16 Sajmovi i izložbe
Otvoren 34. Sajam nautike
09.05.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu u Budvi od 11. do 15. svibnja na programu je 34. Nautic show – Sajam nautike, opreme za sport, kamping i rekreaciju
21.04.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu u Budvi danas je svečano otvoren 42. Sajam hrane i 25. Sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo - METUBES
20.04.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu u Budvi - 42. Sajam hrane i 25. Međunarodni sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo – METUBES
06.04.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu u Budvi otvorena dva jubilarna sajma
04.04.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu održat će se dva sajma
22.10.15 Sajmovi i izložbe
Svečano otvoren 17. Sajam malih i srednjih preduzeća, poslovnih usluga i ženskog preduzetništva
20.10.15 Sajmovi i izložbe
17. sajam malih i srednjih preduzeća, poslovnih usluga i ženskog preduzetništva
07.10.15 Sajmovi i izložbe
Svečano otvoren 18. sajam automobila
21.05.15 Sajmovi i izložbe
S Jadranskog sajma u Budvi
14.04.15 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu u Budvi od 16. do 18. travnja na programu su tri sajamske manifestacije
03.04.15 Sajmovi i izložbe
U Budvi svečano otvoren 41. sajam hrane
08.10.14 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu otvoren 17. Sajam automobila
06.10.14 Sajmovi i izložbe
17. sajam automobila u Crnoj Gori
29.08.14 Sajmovi i izložbe
Jadranski sajam nudi posebne uslove za kompanije sa područja zahvaćenih poplavama u 2014. godini
23.09.13 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu od 25. do 29. 09. održat će se niz sajmova
09.04.13 Sajmovi i izložbe
Budva: Sajam hrane, turizma i ekologije
27.03.13 Sajmovi i izložbe
Otvaren 37. sajam namještaja i 7. sajam umjetnina
25.03.13 Sajmovi i izložbe
Najavljujemo 37. Sajam namještaja, opreme za poslovne prostore i unutrašnju dekoraciju, i 7. Sajam umjetnina – ART EXPO
28.02.13 Sajmovi i izložbe
Najava: 37. sajam namještaja, 7. sajam umjetnina – ART EXPO
07.02.13 Sajmovi i izložbe
Održana prezentacija Jadranskog sajma u Zagrebu
17.01.13 Sajmovi i izložbe
Proširivanje suradnje Zagrebačkog velesajma i Jadranskog sajma Budva
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa