Info
Seniko studio
Sajmovi i izložbe
09.04.2013. Budva: Sajam hrane, turizma i ekologije
Na Jadranskom sajmu u Budvi, od 11. do 14. aprila održaće se 39. Sajam hrane, 22. Međunarodna turistička berza i sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo – METUBES i 19. Sajam ekologije koje će okupiti 220 učesnika iz dvanaest zemalja, od kojih su 30% novi izlagači.

Aktivno učešće na predstojećim sajmovima imaće Privredna Komora Crne Gore, Privredna komora Beograda, Mađarska državna agencija za podršku međunarodnoj trgovini i izvoznim aktivnostima mađarskih malih i srednjih preduzeća u sektorima od strateškog značaja - HITA, Udruženje privrednika Češke, Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore, Mreža za ruralni razvoj Crne Gore, kao i Fakultet za turizam – Montenegro Toursim School, Bar, Biotehnički fakultet Podgorica, JU SMS Danilo Kiš, Budva.

Mađarska državna agencija za promociju investicija i trgovine – HITA podržaće učešće kompanija industrije hrane i pića, sektora od strateškog značaja mađarske ekonomije i njihovo povezivanje sa tržištem Crne Gore i regiona.

Posredstvom Privredne Komore Beograd svoj poslovni potencijal će u najavi turističke sezone predstaviti značajan broj kompanija i udruženja, uz planirane tematske događaje u toku izložbe.

Organizirani izlagački nastup kosovskih kompanija i privrednika na Sajmu biće realiziran u suradnji sa IPAK – agencijom za promociju investicija Kosova i regionalnih kancelarija organizacije GIZ – Njemačka.

Na predstojećem Sajmu hrane predstaviće se certificirani proizvođači organske hrane iz Crne Gore, članovi udruženja Organic Montenegro, uz podršku OADP – Organic Agriculture Development Programme, kao i veliki broj proizvođača vina, meda, maslinovog ulja, čajeva, malih porodičnih firmi koji će kvalitetom i raznovrsnošću ukusa dati posebno obilježje 37. Sajmu hrane, uz već afirmirane, vodeće kompanije u oblasti agrobiznisa u Crnoj Gori.

I ove godine, Sajam turizma – METUBES, okupit će najznačajnije nosioce turističke ponude na jednom mjestu koji će prezentirati aktualnu ponudu za predstojeću turističku sezonu. Značajan dio ove sajamske manifestacije čine izlagači koji će predstaviti najnovije trendove u oblasti opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo.
Na 19. Sajmu ekologije, najnovije projekte i aktivnosti predstavit će Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore, kao i druge domaće i inozemne kompanije, institucije, vladine i nevladine organizacije, koje kreiraju proizvode i usluge u oblasti očuvanja životne sredine, sa posebnim akcentom na obnovljive izvore energije, reciklažu do proizvođača zdrave ekološke hrane.

Kao izlagači, u okviru sajma će se predstaviti i SPPKJ – Udruženje privrednika Češke, uz programske aktivnosti i prezentaciju kompanija iz oblasti tehnologije očuvanja životne sredine.

Sajamske manifestacije pratiti će kao i svake godine, bogat program tematskih događaja. Privredna komora Crne Gore organizirati će okrugli sto na temu „Domaći proizvod za crnogorski turizam“.

U organizaciji Privredne komore Beograda biti će održan okrugli sto „Potencijali međusobne suradnje privrede Srbije i Crne Gore“.

Okrugli sto „Poslovanje hotelijerstva Crne Gore“ bićti e održan u organizaciji Fakulteta za turizam – MTS „Montenegro Tourism School“, Bar i Horwath Consulting, Zagreb.

JU SMS Danilo Kis priprema tribinu „Značaj obrazovanja za razvoj turizma“, a agencija Royal club travel održati će promociju švajcarskih škola za hotelski menadžment (Glion, Les Roches).

Okrugle stolove održati će i Biotehnički fakultet iz Podgorice, kao i Mreža za ruralni razvoj Crne Gore.

U suradnji sa Centrom za stručno obrazovanje, Udruženjem šefova kuhinja Crne Gore i Udruženjem barmena Crne Gore održati će se otvoreno Državno prvenstvo ugostiteljskih radnika i učenika ugostiteljskih škola, u okviru kojeg će predstavnici renomiranih hotelskih i ugostiteljskih objekata visoke kategorije demonstrirati umijeće pripreme hrane, takmičeći se za vrijedne nagrade i najveća nacionalna priznanja u struci.

Osim domaćih, dolaze i takmičari iz 15 zemalja: Bugarske, Bosne i Hercegovine, Grčke, Hrvatske, Izraela, Italije, Kipra, Mongolije, Makedonije, Rusije, Republike Srpske, Srbije, Slovenije, Ukrajine, Turske.

Izuzetan sajamski nastup i ove godine biti će nagrađen tradicionalnim priznanjem Expo trophy, a posjetioce uz bogat program, promocije, degustacije proizvoda na štandovima očekuje i nagradna igra.

Radno vrijeme sajmova je od 10 do 19h.

Svečano otvaranje sajamskih manifestacija zakazano je za četvrtak, 11. april u 11.00 h, a sajmove će proglasiti otvorenim Daliborka Pejović, Državni sekretar ministarstva održivog razvoja i turizma.

Povezani članci
22.09.16 Sajmovi i izložbe
AD Jadranski sajam - Dodijeljen EXPO TROPHY 2016.
21.09.16 Sajmovi i izložbe
Svečano otvoren 38. Sajam građevinarstva, 11. Sajam voda, vodovodi i sanitarne tehnologije i 4. Sajam energetike
19.09.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu uskoro tri sajamske manifestacije
09.05.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu u Budvi od 11. do 15. svibnja na programu je 34. Nautic show – Sajam nautike, opreme za sport, kamping i rekreaciju
21.04.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu u Budvi danas je svečano otvoren 42. Sajam hrane i 25. Sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo - METUBES
20.04.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu u Budvi - 42. Sajam hrane i 25. Međunarodni sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo – METUBES
06.04.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu u Budvi otvorena dva jubilarna sajma
04.04.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu održat će se dva sajma
22.10.15 Sajmovi i izložbe
Svečano otvoren 17. Sajam malih i srednjih preduzeća, poslovnih usluga i ženskog preduzetništva
23.09.15 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu svečano otvorena tri sajama
03.04.15 Sajmovi i izložbe
U Budvi svečano otvoren 41. sajam hrane
08.10.14 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu otvoren 17. Sajam automobila
06.10.14 Sajmovi i izložbe
17. sajam automobila u Crnoj Gori
29.08.14 Sajmovi i izložbe
Jadranski sajam nudi posebne uslove za kompanije sa područja zahvaćenih poplavama u 2014. godini
23.09.13 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu od 25. do 29. 09. održat će se niz sajmova
23.07.13 Turizam
Crna Gora zbog hrvatskih viza očekuje znatan porast turista iz Rusije i BiH
27.03.13 Sajmovi i izložbe
Otvaren 37. sajam namještaja i 7. sajam umjetnina
25.03.13 Sajmovi i izložbe
Najavljujemo 37. Sajam namještaja, opreme za poslovne prostore i unutrašnju dekoraciju, i 7. Sajam umjetnina – ART EXPO
28.02.13 Sajmovi i izložbe
Najava: 37. sajam namještaja, 7. sajam umjetnina – ART EXPO
07.02.13 Sajmovi i izložbe
Održana prezentacija Jadranskog sajma u Zagrebu
17.01.13 Sajmovi i izložbe
Proširivanje suradnje Zagrebačkog velesajma i Jadranskog sajma Budva
23.01.12 Sajmovi i izložbe
Formiran žiri Festivala kreativne industrije u Budvi
23.09.08 Vijesti iz regije
Deripaska u Ulcinj ulaže 8 mlrd eura
01.09.08 Vijesti iz regije
Budvanska rivijera najavljuje investiciju od 2 mlrd eura
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa