Info
Seniko studio
Sajmovi i izložbe
22.09.2014. Na Jadranskom sajmu od 24. do 28. rujna održati će se niz sajmova
36. Sajam građevinarstva, dizajna i enterijera
2. Sajam energetike
16. Sajam biznisa
9. Sajam vode, vodovodi i sanitarne tehnologije
34. Sajam bezbjednosti, zaštite i spašavanja
Na specijalizovanim poslovnim manifestacijama više od 110 učesnika iz 13 zemalja predstaviti će proizvode i usluge direktnim ili učešćem posredstvom zastupnika za tržište Crne Gore. Od ukupnog broja, 55% je onih koji po prvi put učestvuju i na taj način tržištu čine dostupnim raznovrsne palete proizvoda i tehnoloških rješenja u sektorima građevinarstva, energetike, voda i osiguranja.

Aktivnosti izlagača na štandovima pratiti će i sadržajan tematski program, stručni skupovi i b2b susreti, dizajnirani da u potpunosti zaokruže sajamsku platformu. Svakom pojedinačnom izlagaču i posjetiocu je to ujedno mogućnost za niz formalnih i neformalnih kontakata, otvaranje poslovnih mogućnosti i ostvarivanje komercijalnih efekata.

36. Sajam građevinarstva, dizajna i enterijera uz tradicionalne učesnike – proizvođače i distributere građevinskih materijala, alata i mašina, stolarije od drveta i aluminijuma uključuje i izlagače iz oblasti projektiranja, hidro i termoizolacije, klimatizaciijsih sistema, uređenja enterijera u skladu sa novim trendovima gotovih građevinskih rješenja za stambene i poslovne objekte.

Programski segment manifestacije se odnosi na strateške smjernice pravaca razvoja građevinske industrije, zakonska rješenja i propise.

Sekretarijat za razvojne projekte u Crnoj Gori ukazati će na strateške razvojne projekte u turizmu kao šansu razvoja građevinske industrije, a učešće u programu će uzeti Inženjerska komora i 5. Strukovna komora, sa okruglim stolom i stručnim predavanjem na teme suvremenih trendova u proizvodnji građevinske opreme, materijala i uređaja.

U okviru programa, prvog dana Sajma biti će održana i Sjednica Odbora udruženja malih i srednjih preduzeća i privrednika, u organizaciji Privredne Komore Crne Gore i Jadranskog sajma.

Sajam energetike potvrđuje rastući poslovni potencijal, u svijetlu značajnih energetskih projekata čija je priprema ili realizacija u tijeku, u Crnoj Gori i regionu. Posebna zanimljivost za posjetioce biti će premijerna prezentacija solarne elektrane u razmjeri 1:1, upravo na Sajmu energetike.
Svi zaineteresirani će i u okviru sadržajnog pratećeg programa biti u prilici dobiti informacije iz oblasti zakonskih regulativa i oblasti energetike, hidroenergetskih potencijala i iskustava u oblasti potrebne opreme, izgradnje i uvjeta priključenja takvih postrojenja na energetski sistem.

Po prvi put su na Sajmu energetike i kompanije koje se bave eksploatacijom geotermalne energije, a u programskom segmentu će renomirani predavači iz inostranstva predstaviti potencijal ovog energetskog izvora.

16. Sajam biznisa okupiti će preduzetnike organizirane u formi Klastera i Udruženja Preduzetnica, te predstavnike Udruženja poslodavaca Crne Gore.

U programskom segmentu, Jadranski sajam je u saradnji sa Direkcijom za razvoj malih i srednjih preduzeća i Europskom mrežom preduzetništva u Crnoj Gori pružio mogućnost predstavnicima malih i srednjih preduzeća, u prvom redu domaćim, da na efikasan način pronađu ino partnera u okviru Sajma, putem registracije i učešća na međunarodnim poslovnim susretima – B2B@AdriaFair, planiranim 26. septembra na Jadranskom sajmu.

Sajam vode, vodovodi, sanitarne tehnologije će, uz prisustvo renomiranih izlagača ponuditi profesionalnoj publici i posjetiocima Sajma niz zanimljivih događaja, prezentacija i okruglih stolova, gdje posebno izdvajamo predstavljanje projekta VODACOM Tivat na temu: „Poboljšanje vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda na crnogorskom primorju“, dok će u saradnji sa JP Vodovod i kanalizacija Kotor Vodacom održati prezentaciju pod nazivom „Proces poboljšanja indikatora poslovanja VIK-a Kotor“.

U okviru 34. Sajma bezbjednosti, zaštite i spašavanja, Jadranski sajam u partnerstvu sa NVO ,,Alfa Centar” iz Nikšića, organizira regionalnu konferenciju ,,Savremena bezbjednost i privatne bezbjednosne kompanije”. Konferencija će se održati 26.09.2014. u Press Sali Jadranskog sajma u Budvi sa početkom u 10:00 h.

Na konferenciji će učestvovati predstavnici državnih institucija, biznis kompanija, nezavisni eksperti, predstavnici medija i civilnog sektora iz Crne Gore i regiije. U sklopu konferencije održati će se prezentacija knjige ,,Suvremena sigurnost i privatne bezbjednosne kompanije” autora Dr. Roberta Mikca iz Hrvatske.

Izlagači iz Crne Gore i regiije predstaviće se u oblasti video nadzora, kontrole ulaza-izlaza, protupožarne opreme i zaštite lica i objekata. Na prostoru Sajma Crveni krst Crne Gore održaće pokaznu vježbu u slučaju prometnih nesreća, požara, potresa i drugih izvanrednih situacija.

Svečano otvaranje zakazano je za 24. rujna, sa početkom u 11 sati.

Po tradiciji, za najuspješniju sajamsku prezentaciju bićti e dodijeljeno priznanje Jadranskog sajma Expo Trophy.

Povezani članci
22.09.16 Sajmovi i izložbe
AD Jadranski sajam - Dodijeljen EXPO TROPHY 2016.
21.09.16 Sajmovi i izložbe
Svečano otvoren 38. Sajam građevinarstva, 11. Sajam voda, vodovodi i sanitarne tehnologije i 4. Sajam energetike
19.09.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu uskoro tri sajamske manifestacije
11.05.16 Sajmovi i izložbe
Otvoren 34. Sajam nautike
09.05.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu u Budvi od 11. do 15. svibnja na programu je 34. Nautic show – Sajam nautike, opreme za sport, kamping i rekreaciju
06.04.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu u Budvi otvorena dva jubilarna sajma
04.04.16 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu održat će se dva sajma
22.10.15 Sajmovi i izložbe
Svečano otvoren 17. Sajam malih i srednjih preduzeća, poslovnih usluga i ženskog preduzetništva
14.04.15 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu u Budvi od 16. do 18. travnja na programu su tri sajamske manifestacije
03.04.15 Sajmovi i izložbe
U Budvi svečano otvoren 41. sajam hrane
10.03.15 Sajmovi i izložbe
Budva: 41. sajam hrane
11.02.15 Sajmovi i izložbe
Sajamsku sezonu 2015. Jadranski sajam u Budvi otvara 41.-im sajmom hrane
08.10.14 Sajmovi i izložbe
Na Jadranskom sajmu otvoren 17. Sajam automobila
06.10.14 Sajmovi i izložbe
17. sajam automobila u Crnoj Gori
25.09.14 Sajmovi i izložbe
Najavljujemo - EXPO TROPHY 2014.
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa