18.08.2008.
Podravkin tim vrhunskih kuhara na Olimpijskim igrama u Pekingu
Na 'pekinškom' jelovniku se mogu naći podravski popečci, gorički gulaš, bregovska pita, zagorski štrukli, slavonski čobanac, hobotnice, brudet, istarski žgvacet..
Za sportski uspjeh na Olimpijskim igrama, zdravom prehranom brine profesionalni tim vrhunskih Podravkinih kuhara. U pekinškom hotelu Zhaolong gdje je smještena Hrvatska kuća, od 08. do 24.08.2008. tim Podravkinih promotora kulinarstva priprema vrhunske gastronomske specijalitete svim posjetiteljima Hrvatske kuće, objavljeno je na Internetskim stranicama Podravke u ponedjeljak.
Dražen Đurišević, Zlatko Sedlanić, Mišel Tokić, Zoran Delić i Tomislav Lončar brinu se da naši vrhunski sportaši, ali i gosti uživaju u hrani na koju su navikli kod kuće.
Pod motom "Hrvatska - domovina Marka Pola", Hrvatska kuća predstavlja svojevrsni servis svim hrvatskim građanima koji se za vrijeme OI zateknu u Pekingu, a ujedno je idealno mjesto za promidžbu hrvatskog turizma, kulture i gastronomije.
Gastro tim priprema oko 650 obroka dnevno, a na jelovniku se mogu naći podravski popečci, gorički gulaš, bregovska pita, zagorski štrukli, slavonski čobanac, hobotnice, brudet, istarski žgvacet i druga jela.
Zahvaljujući Podravkinim promotorima kulinarstva - vrhunskim gastro-majstorima, Hrvatska kuća u Pekingu miriše na domaću hranu, a Zlatko Sedlanić je poručio da će podravski gastro-olimpijci pokušati naći vremena da nauče nešto i iz kuhinje svojih kineskih domaćina.
|
|
 |
|