Edukacija
Seniko studio
Seminari, konferencije
21.10.2014. Hrvatski poslovni subjekti udovoljavaju svim uvjetima u poslovanju s hranom
U sklopu Programa pomoći subjektima u poslovanju s hranom, 21. i 22. listopada u HGK, održava se 43. HACCP radionica u organizaciji Odjela za kvalitetu HGK.

Održavanje radionica započeto je 2011. godine kako bi se subjekti u poslovanju s hranom upoznali sa zakonodavnim uvjetima na području sigurnosti hrane, obvezama subjekata u poslovanju s hranom te sustavom HACCP-a, naglasila je mr. sc. Nevenka Gašparac, dr. vet. med., voditeljica Odjela za kvalitetu HGK i voditeljica HACCP radionice.

Europsko je zakonodavstvo potrebno razumjeti, stoga ova radionica nastoji sudionicima pojasniti što se od njih traži te koje su njihove odgovornosti u rukovanju s hranom. Također je važna njihova međusobna interakcija razmjenom mišljenja radi poboljšavanja sustava sigurnosti hrane.

Sigurnost hrane je i gospodarsko pitanje te je važno za izvoz i povećavanje konkurentnosti, kazala je Gašparac dodavši kako su jako zadovoljni jer hrvatski poslovni subjekti udovoljavaju svim uvjetima u poslovanju s hranom pa se incidenti rijetko događaju.

U praktičnom dijelu sudionici su se upoznali s načinima udovoljavanja zakonodavnih uvjeta, praktičnim primjerima iz prakse radi izrade ili kontrole usklađenosti vlastitih sustava upravljanja sigurnošću i sustava sigurnosti hrane temeljenih na HACCP načelima. HACCP je inače multidisciplinarna aktivnost, predstavlja analizu opasnosti i svugdje je obvezna u poslovanju s hranom, napomenula je Gašparac.

HACCP radionica je besplatna i namijenjena svim subjektima u poslovanju s hranom, voditeljima i članovima HACCP tima koji u praksi uspostavljaju, provode i održavaju sustav sigurnosti hrane kao zakonodavnu obvezu u vezi s Uredbom (EZ) br. 178/2002 i nacionalnom odredbom Zakona o hrani za sve subjekte u proizvodnji, preradi ili distribuciji hrane u prehrambenom lancu.

Radionice se održavaju jednom mjesečno u dvodnevnom terminu u Zagrebu u HGK, a na njih se mogu prijaviti svi subjekti u prehrambenom lancu, kazala je Gašparac te napomenula kako je u prošlogodišnjem ciklusu u radionicama sudjelovalo i petnaestak nezaposlenih sudionika.

Na radionici sudjeluje 16 polaznika koji će nakon završetka dobiti Potvrdu o provedenom zakonodavnom uvjetu.

Povezani članci
21.11.13 Vijesti
U HGK održana HACCP radionica za voditelje HACCP tima
25.10.13 Edukacija
U HGK održana HACCP radionica za voditelje HACCP tima
23.09.13 Vijesti
U HGK održana HACCP radionica za voditelje HACCP tima
26.04.13 Vijesti
HACCP radionica za voditelje HACCP tima
25.01.13 Vijesti
U HGK održana HACCP radionica za voditelje HACCP tima
26.11.12 Seminari, konferencije
HACCP RADIONICA – za voditelje HACCP tima
27.03.12 Trgovina na veliko
Ralu logistika dobila HACCP i ISO certifikate, najavljuju zapošljavanja
19.12.11 Vijesti
HGK i HOK predstavili Vodič dobre higijenske prakse za trgovinu u poslovanju s hranom i HACCP vodič
07.10.10 Vijesti
Ceh trgovine o krizi i HACCP-u
04.03.09 Vijesti
Predstavljeni Vodič dobre higijenske prakse za ugostitelje i HACCP vodič za ugostitelje
28.01.09 Trgovina na malo
Lidlu certifikat o uspješnoj implementaciji HACCP sustava
08.09.08 Propisi
HZN objavio priručnik ISO 22000
13.02.08 Vijesti
Zagreb: Seminar o sljedivosti hrane
28.01.08 Tvrtke i tržišta
Karlovačkoj pivovari ISO certifikati
17.01.08 Trgovina na malo
Maloprodajni lanac Tommy uveo HACCP sustav
17.01.08 Tvrtke i tržišta
PIK Vrbovec dobio certifikate ISO 9001 i ISO 14001
10.12.07 Prehrambeni proizvodi
Metro Cash&Carry Hrvatska sa sustavom upravljanja sigurnošću hrane
19.10.07 Prehrambeni proizvodi
HACCP sustav u svim trgovinama Spara Hrvatska
26.04.07 Prehrambeni proizvodi
Perutnina Ptuj – Pipo Čakovec primila certifikat upravljanja okolišem ISO 14001
25.04.07 Licenca
Deset godina Centra za certificiranje Cro-Cert
03.08.06 Vijesti
Odgoda primjene HACCP-a do 1. siječnja 2009. godine
10.05.06 Trgovina na malo
HACCP u trgovini u dvije godine
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa