Info
Seniko studio
Financije i gospodarstvo
20.10.2016. Globalni prihodi u financijskoj godini 2016. porasli na rekordnih 35,9 milijardi dolara dok PwC gleda u budućnost
  • Strategija za rast – potaknuta PwC-ovom svrhom
  • Rekordan broj zaposlenika – više od 223.000
  • Pružanje podrške klijentima s više od 15.800 zaposlenika posvećenih pružanju tehnoloških usluga
  • Više od 500 milijuna dolara uloženo u kvalitetu i razvoj usluga
  • PwC-ovi zaposlenici diljem svijeta prošli su 11 milijuna sati obuke
  • Više od 26.000 diplomanata pridružilo se PwC-u – više od 50 % žena
  • PwC osvojio titulu najjačeg globalnog B2B brenda
PwC-ova mreža zabilježila je ukupne globalne bruto prihode od 35,9 milijardi dolara u financijskoj godini koja je završila 30. lipnja 2016. godine. Uzimajući u obzir stalni tečaj (lokalna valuta) PwC-ovi ukupni globalni prihodi porasli su više od 7 %.

„Jačina našeg brenda, mogućnosti koje pružamo svojim zaposlenicima, kvaliteta naših usluga i naša usmjerenost na ispunjavanje potreba naših dionika u samom su srcu PwC-a te su elementi kojima mjerimo svoj uspjeh”, rekao je Bob Moritz, predsjednik društva PricewaterhouseCoopers International Ltd. „Rast naših prihoda u financijskoj godini 2016. na svim značajnim tržištima i poslovnim sektorima dokaz je naše temeljne svrhe, a to je izgradnja povjerenja i rješavanje problema.”

„Kako bismo osigurali daljnji rast, velika sredstva ulažemo u tehnologiju da bismo poboljšali kvalitetu i utjecaj naših usluga te najbolje primijenili vještine naših zaposlenika. Svijest se mijenja brzo, a mi, osim što planiramo koje će usluge sutra trebati naši klijenti, tržišta kapitala i drugi dionici, istodobno ispunjavamo i njihove današnje potrebe. Neovisno o tome je li riječ o poreznim ili revizijskim uslugama budućnosti, blockchainu ili proširenoj stvarnosti, mi provodimo strategiju kojom ispunjavamo dugoročne potrebe naših dionika i očekivanja svojih zaposlenika kada je u pitanju njihova karijera.”

„Živimo u razdoblju u kojem smo pod dosad neviđenim povećalom javnosti koja ima velika očekivanja od poduzeća. Smatram da imamo obvezu ispunjavati ne samo potrebe naših ključnih dionika već i društva u cjelini. Tome svjedoče naša svrha, kultura koju izgrađujemo diljem naše mreže i kroz priče koje su u našem godišnjem izvješću.”

PwC-ovo globalno godišnje izvješće za financijsku godinu 2016. pravo je digitalno iskustvo u kojem se putem videozapisa, grafikona i priča pokazuje tko smo, što radimo, kako razmišljamo i koliko smo uspješni.

Prihodi:
Sve više prihoda pritječe iz tržišta u razvoju, osobito Azije u kojoj su prihodi porasli za 10 % pri čemu su odlični rezultati zabilježeni u Indiji i Kini.

U Sjevernoj Americi i na Karibima prihodi su porasli za 8 % zbog odličnih rezultata u SAD-u, našem najvećem tržištu na svijetu. U južnoj i srednjoj Americi prihodi su pak porasli za 9 %.

Rast je u zapadnoj Europi bio stabilan i iznosio je 6 %. U srednjoj i istočnoj Europi zabilježen je snažan rast prihoda od 10 %.

Ispunjavanje potreba ulagača i tržišta kapitala u samoj je srži naših usluga revizije i računovodstvenog savjetovanje te našeg branda. Potražnja za našim uslugama revizije i računovodstvenog savjetovanje i dalje je snažna unatoč jakoj konkurenciji i cjenovnim pritiscima diljem svijeta. U financijskoj godini 2016. prihodi od poslovanja u našem odjelu za usluge revizije i računovodstvenog savjetovanja vrijednog 15,3 milijardi dolara porasli su za 6 %. Šire usluge računovodstvenog savjetovanja, primjerice one povezane s IT-jem, rizicima i podacima, također su područja na kojima se PwC iskazuje inovacijama i povećanim ulaganjima.

Rast odjela za poslovno savjetovanje od 8 % na 11,5 milijardi dolara potaknula je povećana potražnja klijenata naše mreže za uslugama provedbe strategije, kao i odličan rast u širokom spektru konzultantskih, forenzičkih i transakcijskih usluga. Ta su ulaganja osobito bila korisna za usluge povezane s kibernetičkom sigurnošću, digitalnim tehnologijama, podacima i analitikom.

Snažno tržište za transakcije pozitivno je utjecalo na porezne usluge naše mreže koje su ostvarile rast prihoda od 7 % na 9,1 milijardu dolara. Usto se na globalnoj razini zabilježila stalna jaka potražnja za uslugama povezanima s usklađenosti, poslovnim savjetovanjem i transfernim cijenama.

Kvaliteta je i dalje pokretačka sila PwC-ova poslovanja diljem svijeta. Samo u financijskog godini 2016. uloženo je 500 milijuna dolara u daljnje poboljšanje kvalitete i izvršenja naših usluga, a nastavila se i nepokolebljiva usmjerenost na ispunjavanje potreba naših dionika.
Zaposlenici:
PwC-ova mreža u financijskoj godini 2016. poželjela je dobrodošlicu rekordnom broju novih zaposlenika, tj. zaposlila je 58.081 novu osobu, uključujući 26.780 diplomanata. Ukupan globalan broj zaposlenika PwC-a porastao je više od 7 % na više od 223.000 zaposlenika. Najveći porast radne snage zabilježen je na tržištima s jakim rastom, tj. na tržištima Azije te srednje i istočne Europe. Osim toga, 83 % zaposlenika izjavilo je da su ponosni što rade za PwC.

U financijskoj godini 2016. od 26.780 diplomanata zaposlenih diljem svijeta malo više od polovice bile su žene. Usto je PwC-ova mreža dobila 665 novih partnera pri čemu su već treću godinu zaredom promaknuća žena sve zastupljenija pa je u ukupnom broju novih partnera 27 % žena.

„Duboko smo predani raznolikosti i uključivosti. Povećanje broja ženskih osoba imenovanih partnericama i povijesno najveći udio žena u našem globalnom rukovodećem timu pokazuje naš napredak, no može se učiniti još puno više. Čvrsto smo uvjereni da raznolikost iskustava i kultura poboljšava kvalitetu rada kojeg pružamo klijentima”, zaključio je Bob Moritz.

Povezani članci
15.09.16 Financije i gospodarstvo
PwC objavljuje publikaciju „Worldwide Tax Summaries – Corporate Taxes 2016/17“
08.08.16 Financije i gospodarstvo
Suradnja banaka i FinTech poduzeća
27.07.16 Vijesti iz svijeta
PwC analiza potencijalnih ekonomskih učinaka Brexita
22.07.16 Vijesti iz svijeta
Tržišta u nastajanju potaknut će inovacije u sektoru platnog prometa
19.07.16 Financije i gospodarstvo
Programi globalne mobilnosti postaju strateške odrednice po kojima se poduzeća razlikuju od ostalih
12.04.16 Financije i gospodarstvo
Financijske institucije morat će podijeliti informacije o „računima o kojima se izvješćuje“
09.03.16 Istraživanja
PwC osvojio titulu najjačeg B2B brenda
20.07.15 Osiguranja
PwC: Istraživanje o rizicima u osiguranju
10.07.15 Financije i gospodarstvo
PwC CRS Forum: Odzvonilo utajivačima poreza
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa