O marketingu
Seniko studio
Brandovi
24.08.2015. Hrvatskim kupcima najkvalitetniji K plus proizvodi
K Plus trgovačka marka osvojila je najveći broj glasova za najvišu razinu kvalitete u kategorijama: mlijeko, sirevi, keksi, suhomesnati proizvodi i sredstva za čišćenje
Prema specijaliziranom QUDAL istraživanju kojim se ispituje mišljenje i iskustvo hrvatskih građana vezano uz proizvode privatnih robnih marki, K Plus trgovačka marka osvojila je najveći broj glasova za najvišu razinu kvalitete u kategorijama: mlijeko, sirevi, keksi, suhomesnati proizvodi i sredstva za čišćenje.

Ispitanici, hrvatski potrošači, u provedenom istraživanju odgovarali su na pitanja koja trgovačka marka ili trgovina nudi najvišu razinu kvalitete kada je riječ o trgovačkoj marki u pojedinim kategorijama. Pitanja u QUDAL – Quality meDAL Private Label istraživanju otvorenog su tipa, odnosno ispitanicima nisu ponuđeni odgovori, već slobodno sami navode nazive proizvođača koji prema njihovom iskustvu nude najvišu razinu kvalitete privatnih marki. Zahvaljujući izvanrednom uspjehu i osvojenim pobjedničkim pozicijama, mlijeko, sir, keksi, suhomesnati proizvodi i sredstva za čišćenje Konzum privatne trgovačke marke imaju pravo nositi prestižnu oznaku "QUDAL - QUality meDAL - Br. 1 u kvaliteti".

Konzum 2001. godine uvodi vlastitu robnu marku K Plus i od tada ovim proizvodima kupci kontinuirano iskazuju svoje povjerenje. Konzum pod K Plus brendom na tržište plasira samo najkvalitetnije proizvode koji nastaju pažljivim odabirom recepture, sirovina i proizvođača s najvišim standardima. Vodeća pozicija na tržištu, dugogodišnja tradicija poslovanja i poznavanje potrošača te partnerski odnosi s proizvođačima omogućili su intezivan razvoj ove Konzumove grupe proizvoda. Ponuda K plus robne marke segmentirana je na način da kvalitetno odgovori na različite potrebe i želje kupaca. Proizvodi K Plus trgovačke marke prepoznati su kao proizvodi izvrsne kvalitete i povoljne cijene, a čija se proizvodnja najvećim dijelom realizira kroz suradnju sa domaćim proizvođačima.

Ostvarenim rezultatima u novom QUDAL- Private Label istraživanju Konzum nastavlja kontinuiran niz priznanja potrošača za kvalitetu proizvoda i usluga. Navedeno priznanje je ujedno i najbolja potvrda toga da je K Plus vodeća trgovačka marka prema izboru potrošača.
Više informacija o istraživanju i projektu
Istraživanje QUDAL - QUality meDAL Private Label Survey 2015/2016 švicarske organizacije ICERTIAS (www.icertias.com) provedeno je na uzorku od 1.200 ispitanika – isključivo kupaca i potrošača proizvoda privatnih trgovačkih marki u Republici Hrvatskoj, korisnika interneta, koristeći CAWI - DEEPMA metodologiju (Computer Assisted Web Interviewing - Deep Mind Awareness).
Istraživanje tržišta QUDAL ne mjeri niti tržišne udjele (prodaju) niti snagu nekog brenda, već isključivo iskustvo i mišljenje samih potrošača o tome tko njima za određene kategorije nudi najvišu razinu kvalitete u njihovoj zemlji.

Metodologija i uzorak
Istraživanje QUDAL - QUality meDAL Private Label Croatia 2015/2016 (www.qudal.com ) provela je švicarska organizacija ICERTIAS - International Certification Association GmbH (www.icertias.com) na području Republike Hrvatske tokom veljače, 2015. putem web ankete metodom CAWI - DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing - Deep Mind Awareness). U anketi je sudjelovalo 1.200 ispitanika opće populacije, kupaca i korisnika privatnih trgovačkih marki u Republici Hrvatskoj, korisnika interneta. Anketa je obuhvatila cijelo područje Republike Hrvatske.

O projektu QUDAL
QUDAL – QUality meDAL (www.qudal.com) je projekt švicarske kuće ICERTIAS – International Certification Association GmbH (www.icertias.com).

Projektom QUDAL istražuju se i nagrađuju subjekti (proizvodi, usluge, mediji, javna lica, kulturni i sportski sadržaji i dr.) koji na određenoj teritoriji nude najveću razinu kvalitete – prema mišljenju građana, odnosno samih potrošača.
Cilj projekta QUDAL je skrenuti pažnju javnosti na važnost kvalitete u svakodnevnom odabiru i prava građana na vrhunsku razinu kvalitete, kao i da omogući potrošačima lakše snalaženje i lakši pronalazak najkvalitetnijih proizvoda i usluga na tržištu.

Istraživanja QUDAL – QUality meDAL provode se u potpunosti u skladu sa odredbama Međunarodnog kodeksa za provođenje tržišnih i društvenih istraživanja, koji su donijeli Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Svjetsko udruženje istraživačkih stručnjaka (ESOMAR).

Bitno je napomenuti da istraživanje QUDAL ne mjeri tržišne udele ili snagu brenda, već isključivo i samo iskustvo, zadovoljstvo i percepciju ispitanika kada je reč o kvaliteti usluge i ponude na tržištu.

Povezani članci
31.07.15 Promocije
Lovranska trešnja novi Olea Miris Mediterana
24.03.15 Istraživanja
Intersport trgovine i dalje prvi izbor hrvatskih potrošača
01.10.14 Prehrambeni proizvodi
K Plus Muesli to go – za jednostavan i hranjiv obrok
17.03.14 Tvrtke i tržišta
Best Buy Award - Agrokor ponovno apsolutni pobjednik
03.09.13 Istraživanja
Trgovina i trgovački lanci Lidlu najveći broj glasova za kvalitetu
11.07.13 Istraživanja
QUDAL za najveću razinu kvalitete
05.06.13 Vijesti
Viro: najkvalitetniji šećer u Hrvatskoj
14.03.13 Istraživanja
Potrošači potvrdili – Kraševa Dorina je najkvalitetnija čokolada u Hrvatskoj
08.03.13 Istraživanja
Konzum apsolutni pobjednik „Best Buy“ istraživanja u Hrvatskoj
28.02.13 Istraživanja
Qudal: City Center one je i po drugi put ocijenjen najkvalitetnijim shopping centrom u Hrvatskoj
29.01.13 Trgovina na malo
Više od 200 tvrtki za Konzum proizvodi K Plus
07.11.12 Trgovina na malo
K Plus vodeća trgovačka marka po omjeru cijene i kvalitete
06.09.12 Brandovi
Trgovačke marke kupuje 76 posto građana
24.05.12 Brandovi
Qudal: Ledo vodeći brend u 'zamrznutim' kategorijama
10.05.12 Brandovi
Qudal: Zvijezda hrvatski lider u kvaliteti ulja, majoneza i margarina
03.05.12 Istraživanja
Qudal istraživanje: Kutjevo Graševina najbolja među bijelim vinima
05.04.12 Trgovina na malo
Qudal: Konzum vodeći trgovački lanac po kvaliteti i cijenama
22.02.12 Prehrambeni proizvodi
Qudal istraživanje: PIK Vrbovec lider u mesnoj industriji
02.02.12 Brandovi
QUDAL istraživanje: Gavrilović vodeći u mesnim prerađevinama u Hrvatskoj
26.01.12 Istraživanja
Agrokor osvojio najveći broj pobjeda u QUDAL istraživanjima kvalitete
19.01.12 Tvrtke i tržišta
Švicarski Icertas preuzima projekte Best Buy Award i QUDAL
15.12.11 Trgovina na malo
Istraživanje: City Center one najkvalitetniji šoping centar u Hrvatskoj
28.11.11 Korisne informacije
Za 43 posto anketiranih internet najkvalitetniji medij
15.11.11 Istraživanja
Podravka na prvom mjestu Croatia Quality Top 10
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa