Robe
Seniko studio
Prehrambeni proizvodi
20.04.2015. Čokolade iz Istre osvojile međunarodne nagrade
Čokolade pod brendom Gustolato iz istarskog Novigrada osvojile su zlatnu i dvije srebrne medalje na ocjenjivanju Međunarodnih nagrada za čokoladu održanom u Firenci, a koje dodjeljuje istoimena međunarodna organizacija sa sjedištem u Londonu, izvijestili su u ponedjeljak iz tvrtke Dream Lab, čiji je brend i pogon Gustolato u Novigradu.

Međunarodne nagrade za čokoladu neovisno su globalno natjecanje u organizaciji vodećih stručnjaka u industriji, osnovane su 2012.

Gustolato je medalje osvojio u svim kategorijama u kojima se i natjecao - zlato u kategoriji cremina (tip bajadere) od mliječne čokolade za cremino pralinu s lješnjacima iz talijanske pokrajine Piemonte, a srebra u kategoriji bijelih dražeja s bademom, za dražeje sa sicilijanskim bademom i infuzijom istarskog šafrana, te u kategoriji namaza od mliječne čokolade za namaz s grčkim pistacijama.

Gustolato je jedini hrvatski brend koji je dobio nagrade/medalje u tom ocjenjivanju, a osim njih u natjecanju su, kako se doznaje, bile još i čokolade Nadalina iz istoimene radionice sa splitskog područja.

Ocjenjivanja u sklopu Međunarodnih nagrada za čokoladu održala su se se po principu regionalnog ocjenjivanja - od regije Skandinavije do Velike Britanije i Njemačke te SAD-a, a Gustolato se natjecao u mediteranskoj regiji te je medalje odnio među konkurencijom iz Italije i Španjolske.

"Izuzetno smo ponosni što smo nagrade osvojili s proizvodom kojem je matična zemlja Hrvatska, na kojem su radili hrvatski stručnjaci te koji je obogaćen autohotnim hrvatskim sastojcima", ističe direktor tvrtke Dream Lab Dario Traverso koji smatra i da kvalitetan proizvod s pravom idejom može naći mjesto na svakom svjetskom stolu.

Iz te tvrtke se doznaje da su im vlasnici Talijani, koji su prošle godine u rujnu nakon investicije od 2,5 milijuna eura otvorili pogon u Novigradu gdje proizvode sladoled, slastice, čokolade i prže kavu. Osim tog pogona, u Hrvatskoj su na tri različite lokacije otvorili i lokale/slastičarnice, a sveukupno zapošljavaju 30-ak ljudi.

"Pogon u Novigradu radi u tri smjene, a njegov proizvodni kapacitet u jednoj smjeni je 600 kilograma sladoleda, 60 kilograma slastica, 90 kilograma čokolade i 60 kilograma kave u prženju", ističu iz te tvrtke dodajući da su zadovoljni poslovanjem u prvih nekoliko mjeseci rada pogona.

Naglašavaju da sve što proizvode rade prema tradicionalnim recepturama i na zanatski način i to za hrvatsko te regionalna tržišta, dok sastojke nabavljaju od vrhunskih talijanskih i hrvatskih dobavljača. (H)

Povezani članci
20.01.14 Tvrtke i tržišta
Zvečevo preko Tesca u srednju Europu
10.09.13 Strateški savezi
Zvijezda d.d. svoj bogat asortiman proizvoda za pripremu slastica upotpunila čokoladama renomiranog belgijskog proizvođača Callebaut
07.06.13 Vijesti iz svijeta
Kanada optužuje Nestle i Mars za dogovaranje cijena
18.02.13 Vijesti
Nijedna Marsova čokolada do kraja 2013. na tržištu neće imati više od 250 kalorija
07.02.12 Sajmovi i izložbe
Uskoro prvi Festival čokolade u Zagrebu
03.01.12 Prehrambeni proizvodi
Čokolada za kuhanje: Količinski i vrijednosni rast kategorije
06.12.11 Vijesti iz svijeta
Ferrero ne smije tvrditi da Kinder čokolada potiče rast
02.12.11 Sajmovi i izložbe
Festival čokolade otvoren u Opatiji
28.01.11 Prehrambeni proizvodi
Kraš poskupljuje čokoladu 4%, cijenu gura sukob u Africi
29.11.10 Prehrambeni proizvodi
Kraševa čokolada za kuhanje vodeća u kategoriji
11.02.08 Tvrtke i tržišta
Njemačke vlasti pokrenule istragu u sektoru proizvodnje čokolade
29.11.07 Prehrambeni proizvodi
Kanada istražuje "čokoladnu urotu"
24.10.07 Tvrtke i tržišta
Cijene Kraševih proizvoda od sljedećeg mjeseca veće tri posto
24.05.07 Statistika
IPK Kandit: za dividendu 18,21 milijun kuna
20.03.07 Tvrtke i tržišta
Lindt ostvario 21-postotni rast dobiti u 2006.
19.02.07 Zdravlje
Čokolada dobra i za mozak
16.12.06 Prehrambeni proizvodi
Hrvatska agencija za hranu: u Hrvatskoj nema prijeporne mađarske hrane
25.11.06 Prehrambeni proizvodi
Festival čokolade "Opatijska bajadera" od 1. do 3. prosinca
16.11.06 Prehrambeni proizvodi
Crna čokolada smanjuje opasnost od infarkta
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa