Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+
RSS
Međunarodno poslovanje
Trgovina
Robe
Edukacija
Potrošači
O marketingu
Info
Naslovnica
Naslovnica
>>
Robe
>>
Prehrambeni proizvodi
Subota, 27.04.2024
Robe
Neprehrambeni proizvodi
Prehrambeni proizvodi
Zakoni/Pravilnici
Građenje i opremanje
Seniko studio
Kontakt
Oglašavanje
Časopis
O nama
Impressum
Prehrambeni proizvodi
16.11.2006.
Crna čokolada smanjuje opasnost od infarkta
Nekoliko kockica crne čokolade na dan ima isti učinak kao i aspirin u smanjivanju koagulacije krvi i opasnosti od začepljenja arterija s kojim kreću brojne srčane tegobe, piše u istraživanju objavljenom u utorak u SAD-u
"Veliki ljubitelji čokolade pokazali su nam da kemijska supstanca koju sadrže zrna kakaovca ima biokemijski učinak sličan aspirinu u smanjenju aglutinacije trombocita", piše Diane Becker, profesorica Medicinske škole Johns Hopkins, glavna autorica istraživanja predstavljena na godišnjoj konferenciji američke udruge za srce koja se održava u Chicagu.
Becker je istaknula da njezino istraživanje ne smije biti shvaćeno kao poticaj na gutanje kilograma slatkiša na bazi čokolade koji sadrže i šećer i maslac.
No medicina bi mogla naprotiv preporučiti dvije žličice dnevno crne čokolade u najčišćem obliku, napravljene od suhog ekstrakta zrna kakaovca, kazala je ona.
Rezultati najnovijeg istraživanja pokazuju, za razliku od prethodnih istraživanja, da su smanjene doze crne čokolade dovoljne za antikoagulacijske učinke te da nije potrebno konzumirati nekoliko kilograma da se dobije isti učinak, ističe Becker. (H)
Povezani članci
20.04.15
Prehrambeni proizvodi
Čokolade iz Istre osvojile međunarodne nagrade
20.01.14
Tvrtke i tržišta
Zvečevo preko Tesca u srednju Europu
10.09.13
Strateški savezi
Zvijezda d.d. svoj bogat asortiman proizvoda za pripremu slastica upotpunila čokoladama renomiranog belgijskog proizvođača Callebaut
07.06.13
Vijesti iz svijeta
Kanada optužuje Nestle i Mars za dogovaranje cijena
18.02.13
Vijesti
Nijedna Marsova čokolada do kraja 2013. na tržištu neće imati više od 250 kalorija
07.02.12
Sajmovi i izložbe
Uskoro prvi Festival čokolade u Zagrebu
03.01.12
Prehrambeni proizvodi
Čokolada za kuhanje: Količinski i vrijednosni rast kategorije
06.12.11
Vijesti iz svijeta
Ferrero ne smije tvrditi da Kinder čokolada potiče rast
02.12.11
Sajmovi i izložbe
Festival čokolade otvoren u Opatiji
28.01.11
Prehrambeni proizvodi
Kraš poskupljuje čokoladu 4%, cijenu gura sukob u Africi
29.11.10
Prehrambeni proizvodi
Kraševa čokolada za kuhanje vodeća u kategoriji
11.02.08
Tvrtke i tržišta
Njemačke vlasti pokrenule istragu u sektoru proizvodnje čokolade
29.11.07
Prehrambeni proizvodi
Kanada istražuje "čokoladnu urotu"
24.10.07
Tvrtke i tržišta
Cijene Kraševih proizvoda od sljedećeg mjeseca veće tri posto
24.05.07
Statistika
IPK Kandit: za dividendu 18,21 milijun kuna
20.03.07
Tvrtke i tržišta
Lindt ostvario 21-postotni rast dobiti u 2006.
19.02.07
Zdravlje
Čokolada dobra i za mozak
16.12.06
Prehrambeni proizvodi
Hrvatska agencija za hranu: u Hrvatskoj nema prijeporne mađarske hrane
25.11.06
Prehrambeni proizvodi
Festival čokolade "Opatijska bajadera" od 1. do 3. prosinca
Međunarodno poslovanje
|
Trgovina
|
Potrošači
|
Edukacija
|
Robe
|
O marketingu
|
Info
Opći uvjeti korištenja
|
O nama
|
Impressum
Copyright(c) 2006, Sva prava pridržana.
Design by:
Stedas
Geared by:
Corvus CMS
Tražilica
Upiši pojam
Newsletter
Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!
E-mail:
Anketa
Hoće li 2016. godina napokon biti bolja?
1. Svakako će biti bolja!
2. Ne očekujem veće pozitivne pomake.
3. Ne vjerujem da će biti bolja.