Međunarodno poslovanje
Seniko studio
Tvrtke i tržišta
09.03.2015. Od sada se na policama nalazi i potpuno obnovljiva kartonska ambalaža
Valio i Tetra Pak prvi u svijetu
Kompanija Valio, finski proizvođač mliječnih proizvoda, prva je tvrtka u svijetu koja potrošačima nudi proizvode u kartonskoj ambalaži dobivenoj u potpunosti od materijala biljnog porijekla. Od početka godine potrošači u Finskoj mogu kupovati proizvode u ovakvom pakiranju.

Pakiranje Tetra Rex® Bio-based proizvodi se isključivo od kartona i mješavine plastičnih masa dobivenih iz biljaka. U pitanju je prvi proizvod takve vrste u svijetu, koji označava važnu prekretnicu za kompaniju Tetra Pak i njenu dugoročnu posvećenost postizanju što boljih ekoloških rezultata u okviru cjelokupnog portfelja proizvoda i svih segmenata poslovanja.

Valio će do sredine ožujka u finskim maloprodajnim objektima testirati ovo pakiranje na djelomično obranom mlijeku bez laktoze Valio Elia®, a potom će na osnovu povratnih informacija dobivenih od potrošača odlučiti hoće li će ovakvu ambalažu uvesti u širu upotrebu za asortiman proizvoda koji se čuvaju u hladnjaku.

"Valio je posvećen povećanju udjela obnovljivih resursa u materijalu koji se koristi za ambalažu. S Tetra Pakom dijelimo zajedničku viziju inovacija i ekološke odgovornosti, i ponosni smo na to što prvi u svijetu pakiramo proizvode u potpuno obnovljivoj kartonskoj ambalaži," navodi Elli Siltala, direktor marketinga u Valiu.

Proizvodi će biti dostupni u Tetra Rex Bio-based ambalaži od jedne litre s TwistCap™ čepom i OSO 34 otvorom, a pakirat će se u mljekari u gradu Jyväskylä u Finskoj pomoću standardne punilice Tetra Pak TR/28.

"Doista nas raduje to što na policama konačno vidimo potpuno obnovljivu ambalažu... ona je dokaz zajedničkih napora velikog broja klijenata, dobavljača i zaposlenih u Tetra Paku koji su sudjelovali u postizanju ovog cilja", ističe Charles Brand, izvršni potpredsjednik zadužen za upravljanje proizvodima i trgovinsko poslovanje u Tetra Paku.

"Tijekom godina postepeno smo povećavali udio obnovljivih materijala u našim pakiranjima; taj posao ćemo nastaviti kroz pronalaženje načina da proširimo koncept potpuno obnovljivih materijala na druge segmente našeg portfelja proizvoda bez narušavanja njihove sigurnosti, kvalitete i funkcionalnosti."

Polietilen niske gustoće koji se koristi za izradu laminatnog premaza i ruba otvora ambalaže Tetra Rex Bio-based, i polietilen visoke gustoće od kojeg je izrađen čep, u potpunosti su proizvedeni od šećerne trske. Ovi plastični materijali imaju dokazano podrijetlo, kao što je slučaj i s kartonom koji nosi certifikat Vijeća za nadzor šuma (Forest Stewardship CouncilTM).

Potpuno obnovljivo pakiranje Tetra Rex prepoznatljivo je po oznaci "Bio-based", otisnutoj na njegovom gornjem dijelu.

Povezani članci
26.08.16 Tvrtke i tržišta
Pregovori Lactalisa s proizvođačima oko cijene mlijeka okončali u slijepoj ulici
25.07.16 Karijere
Tetra Pak imenovao novog generalnog direktora za jugoistočnu Europu
16.07.15 Prehrambeni proizvodi
DZS: manje prikupljenog mlijeka u svibnju
26.05.15 DOP
Tetra pak nagrađuje na Floraartu 2015. – za upotrijebljenu ambalažu građanima daruje sadnice cvjetnice
01.04.15 Financije i gospodarstvo
Ukidanje kvota za mlijeko izazov za mljekarski sektor
24.05.11 Tvrtke i tržišta
Tetra Pak: Prva aseptična kartonska boca za mlijeko u svijetu
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa