Međunarodno poslovanje
Seniko studio
Tvrtke i tržišta
24.05.2011. Tetra Pak: Prva aseptična kartonska boca za mlijeko u svijetu
Novo pakiranje ističu izuzetno privlačan dizajn, ekonomičnost i ekološke prednosti u odnosu na druga aseptična pakiranja

Tetra Pak, vodeća svjetska kompanija u proizvodnji rješenja za preradu i pakiranje prehrambenih proizvoda, danas lansira Tetra Evero Aseptic 1 litru, prvu aseptičnu kartonsku bocu za mlijeko.

Zahvaljujući poznavanju tržišta i revolucionarnim inženjerskim tehnikama, Tetra Evero Aseptic za mlijeko objedinjuje karakteristike lakog rukovanja i izlijevanja iz boce s ekološkim i troškovnim prednostima kartona.

“Tetra Evero Aseptic je novi kartonski oblik koji je praktičan za upotrebu, ekonomičan i efektan za promociju branda”, rekao je Charles Brand, potpredsjednik Tetra Paka za marketing i upravljanje proizvodima.

On je naglasio kako ovaj “jedinstveni koncept pakiranja” donosi korist proizvođačima, prodavačima i potrošačima.
Tetra Evero Aseptic je prije svega namijenjen tržištu bijelog mlijeka koji se drži na sobnoj temperaturi, uključujući i mlijeko koje nije osjetljivo na kisik, obogaćeno kalcijem, bjelančevinama, vlaknima (inulinom), vitaminima A i D i nekim mineralima.

Uskoro će se koristiti i za široki asortiman napitaka, uključujući aromatizirano mlijeko, vrhnje i mlijeko osjetljivo na kisik, kao što su Omega 3, željezo, cink i vitamin C.

“Za naš najveći strateški projekt, znali smo da moramo imati Tetra Evero Aseptic”, rekao je Pedro Astals, predsjednik i izvršni direktor korporacije Corporación Alimentaria Peñasanta (CAPSA), najveće španjolske kompanije za proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda.

On je objasnio da je CAPSA odabrala Tetra Evero Aseptic s kojim će ući u segment tržišta mliječnih proizvoda s dodanom vrijednošću koji se čuvaju na sobnoj temperaturi.

“Ovo pakiranje odražava pravu evoluciju te vrlo napredan korak u odnosu na postojeća pakiranja. Tetra Evero Aseptic je savršeni sklad proizvoda s dodanom vrijednošću i visoko razvijene ambalaže. Za mene je Tetra Evero Aseptic neupitan pobjednik”, rekao je Astals.

Još jedna europska mljekara, Weihenstephan, jedna od najvećih njemačkih tradicionalnih mljekara, krajem svibnja 2011. godine planira uvesti Tetra Evero Aseptic za odabrani broj maloprodajnih objekata u svom prvom testiranju pakiranja na tržištu, navode iz Tetra Paka.

“Tetra Pak je uložio svoje vodeće resurse u industrijskom inženjeringu i poznavanje tržišta da bi razvio Tetra Evero Aseptic i Tetra Pak A6 iLine. Na taj je način došlo do jedinstvenog rješenja za pakiranje koje pruža vrijednost našim klijentima i potrošačima koji kupuju njihove proizvode preko funkcionalnosti, ekonomičnosti i ekološkog učinka koje do sada nije mogla ponuditi niti jedna boca”, istaknuo je izvršni potpredsjednik Tetra Paka za razvoj i inženjering, Michael Grosse.

Tetra Pak A6 iLine najprije će biti dostupan u Europi i Južnoj Americi.
Najvažnije karakteristike novog pakiranja

Funkcionalnost: Tetra Evero Aseptic pruža potrošačima praktičnost i dodatno povjerenje putem otvaranja u jednom koraku, a s dvostrukom zaštitom. Ergonomski cilindrični oblik s ravnim stranicama čini ga praktičnim za držanje u velikim i malim rukama. Prema neovisnom istraživanju potrošača koje je provedeno na nekoliko europskih tržišta, ovaj oblik također ima idealan nagib za izljevanje mlijeka u odnosu na druge boce. Nova kartonska boca privlači pažnju, pruža maksimalni efekt brandiranja, a tisak je moguć preko cijele površine pakiranja. Postoje dva distribucijska rješenja za Tetra Evero Aseptic – otvorena kartonska paleta i najlonsko pakiranje (film shrink) s ručkom. I naravno, Tetra Pak Evero Aseptic je kartonska boca u kojoj se mijeko može čuvati i do šest mjeseci.

Ekonomičnost za klijente: Tetra Pak® A6 iLine™ za Tetra Evero Aseptic pruža mliječnim proizvođačima ekonomično i efikasno rješenje za pakiranje bijelog mlijeka koje se čuva u boci na sobnoj temperaturi. Zapravo, Tetra Pak A6 iLine, s kapacitetom od 10.000 pakiranja na sat, zauzima do 50% manje prostora i zahtjeva 30% manje ulaganja u odnosu na druge linije aseptičnih boca. Također omogućava smanjenje operativnih troškova za 25% i potrošnje električne energije za 50% u odnosu na druge linije aseptičnih boca.

Očuvanje okoliša: Tetra Evero Aseptic objedinjuje karakteristike lakog rukovanja i izlijevanja iz boce s ekološkim prednostima kartona. Izrađen je od FSC™ - certificiranog obnovljivog kartona koji se može reciklirati.

Inovativne tehnologije: Ovaj jedinstveni sustav pakiranja nastao je zahvaljujući inovativnim tehnologijama i poznavanju tržišta i procesa proizvodnje. Tetra Evero Aseptic i Tetra Pak A6 iLine obuhvačaju 14 patenata za dizajn i aplikaciju, te napretke koji uključuju prvu industrijsku tehniku sterilizacije s “plin fazom” i napredne tehnologije ubrizgavanja u kalup gdje se sjedinjuju vrh, kartonske stranice i grlo sa zatvaračem u pakiranje spremno za punjenje.

Povezani članci
22.09.16 Prehrambeni proizvodi
Tetra Pak vidi prilike za rast za stopostotne sokove
25.07.16 Karijere
Tetra Pak imenovao novog generalnog direktora za jugoistočnu Europu
26.05.15 DOP
Tetra pak nagrađuje na Floraartu 2015. – za upotrijebljenu ambalažu građanima daruje sadnice cvjetnice
28.04.15 Tvrtke i tržišta
Tetra Pak izvijestio rast unatoč „izazovnoj godini“
09.03.15 Tvrtke i tržišta
Od sada se na policama nalazi i potpuno obnovljiva kartonska ambalaža
30.01.15 Karijere
Charles Héaulmé imenovan je potpredsjednikom Tetra Pakovog odjela za Europu i središnju Aziju
24.12.14 Brandovi
Tetra Pak 20 godina u Hrvatskoj
16.12.14 DOP
Tetra Pak® u budućnosti planira proizvoditi ambalažu isključivo s FSC® certifikatom
29.10.14 Tvrtke i tržišta
Rastuća globalna potražnja za mlijekom zahtijeva pažljivo balansiranje prema indeksu mliječne industrije kompanije TETRA PAK
19.03.14 Ekologija
Tetra Pak postigao napredak u ostvarivanju ekoloških ciljeva
15.01.14 Istraživanja
Tetra pak® osvojio prestižnu nagradu Worldstar
16.12.13 Promocije
Juicy kids u Tetra Wedge Aseptic® ambalaži – posebna zabava za najmlađe
17.10.13 Istraživanja
Sve veća potreba za obnovljivim materijalima i ekološkim obilježavanjem proizvoda
24.09.13 Vijesti iz regije
Fructal predstavio novu investiciju u pogon Tetra Edge
20.11.12 Ekologija
Tetra Pak sadi što je dobro! Građanima Zagreba darovano 60 sadnica
19.09.12 Vijesti iz svijeta
Novo Tetra Pak pakiranje pruža potrošačima više funkcionalnosti
17.05.12 Vijesti iz svijeta
Istraživanje Tetra Paka o mljekarskoj industriji
25.04.12 Promocije
Tetra Pak predstavio šest uzbudljivih dodataka ambalažnom portfelju
13.10.11 Promocije
Tetra Brik Aseptic Edge: Najpopularnija kartonska boca u novom ruhu
24.03.11 Tvrtke i tržišta
Novi inovativni zatvarači za Tetra Pak ambalažu
11.03.10 Tvrtke i tržišta
Tetra Pak: Prihodi od prodaje u 2009. porasli na 8,95 milijardi eura
14.12.09 Prehrambeni proizvodi
Tetra Pak: Unatoč recesiji potrošnja mlijeka u porastu
06.04.09 Tvrtke i tržišta
Prihodi Tetra Pak grupe 8,8 milijardi eura
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa