Info
Seniko studio
Financije i gospodarstvo
01.10.2013. Prvi sastanak dionika u okviru EU projekta „ECOFUNDING“
U prostorijama Razvojne agencije Zagreb- TPZ u ponedjeljak 30.09.2013.g., održan je prvi sastanak dionika u sklopu međunarodnog projekta Ecofunding.

Cilj projekta je stvoriti cjelovitu platformu financijskih izvora koja će povezati investitore s poduzetnicima i koja će uključiti sve mehanizme financijskog inženjeringa te u isto vrijeme pružiti inovativna rješenja u vezi financiranja rizičnog kapitala, privatnog ulaganja i stvaranje javno-privatne strukturne suradnje.

Sastanak je službeno otvorio direktor Razvojne agencije Zagreb - TPZ Frane Šesnić koji je pozdravio prisutne i u kratkom izlaganju predstavio rad Razvojne agencije Zagreb - TPZ.

Voditeljica projekta Milica Projić prezentirala je projekt te je istaknula ključne projektne aktivnosti kao što su izrada jedinstvenog kataloga financijskih usluga i proizvoda, stvaranje međunarodne online platforme za financiranje malih i srednjih poduzeća kroz koju će 900 MSP-a (iz svih zemalja uključenih u projekt) poboljšati svoju učinkovitost i pristup financijskim sredstvima.

Platforma će uključivati inovativne ICT instrumente kao što su usluga za analizu rejtinga, samo-dijagnostika i RSS sistem za savjetovanje poduzeća sukladno njihovom interesu. Tijekom projekta organizirat će se Ecofunding Lab-ovi na kojima će se testirati usluge i proizvodi na platformi s ciljem povezivanja poduzetnika i investitora.

Također je predviđeno organiziranje MSP panela na kojem će poduzetnici koristeći B2B metodologiju predstaviti aktivnosti tvrtke financijskim institucijama te privatnim investitorima. Za 90 tvrtki koji djeluju u području uštede energije, eko inovacija, zelenog i plavog poslovanja izradit će se poslovni planovi te će se potpisati sporazum s ključnim subjektima u financijskom sektoru koji će pregledati i eventualno financirati 10 specifičnih investicijskih projekata.

Na predstavljanju projekta prisustvovalo je 12 dionika (predstavnici iz Instituta za energetiku i zaštitu okoliša - EKONERG, Energetskog instituta Hrvoje Požar, Energo Media Servisa, Obrtničke Komore Zagreb i Obrtničkog učilišta, Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske - REGEA, HEP ESCO-a, Hrvatske gospodarske komore, Europske poduzetničke mreže Hrvatske- EEN, HGK - Komore Zagreb, Grada Zagreba- Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, Prvi korak - poduzetničkog centara d.o.o. i ACE Adriatica d.o.o.) s ciljem izmjene znanja i iskustva u području zelenog poslovanja i savjetovanja.

Kroz diskusiju dionika definirane su projektne aktivnosti koje će se poduzeti u narednom periodu kako bi se pridonijelo što uspješnijem ostvarenju projektnih ciljeva.

Projekt Ecofunding sufinanciran je kroz MED Programme. U projektu sudjeluje 8 država s područja Mediterana i ukupno 11 partnera.

Povezani članci
17.06.15 Ekologija
Europskim projektima do poboljšanja zelenog financiranja
10.03.15 Strateški savezi
Potpisan Memorandum o razumijevanju između SEECEL-a i Razvojne agencije Zagreb – TPZ
26.02.15 Vijesti
Održana konferencija „Dan zelenih ideja i investicija“
14.03.14 Ekologija
Razvojna agencija Zagreb kroz projekt ECOFUNDING povezuje investitore i zelene podzetnike
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa