Trgovina
Seniko studio
Promocije
30.05.2011. Veliko finale Lino višebojca razgalilo srca 1300 djece
Ivana Ahmetović iz Karlovca i Luka Jelić iz Orahovice pobjednici su pete sezone Lino višebojca. Svoj sportski san dosanjali su pred prepunim gledalištem 2. OŠ Vrbovec koja je bila sjajni domaćin petog po redu finala zajedničkog projekta Podravke, Sportskih novosti i HT-a.

Do pobjede su došli nakon vrlo neizvjesnog natjecanja, posebice u konkurenciji djevojčica. Tu je učenica koprivničke škole "A.N. Gostovinski" Iva Papac vodila sve do nadmetanja u slobodnim bacanjima, ruka joj je tada zadrhtala, postigla je svega 1 koš i prestigle su je Vanesa Uhlarik iz Vukovara i Ivana Ahmetović iz Karlovca.

Iva se morala zadovoljiti trećim mjestom, a zbog jednakog broja bodova dvije djevojčice su u pripetavanju odlučivale pobjednicu. Izabran je rukomet i tu je uspješnija bila Ivana, učenica šestog razreda OŠ Braća Seljan.

Uz nju na pobjedničko postolje ponosno je stao učenik petog razreda OŠ Ivana Brlić Mažuranić iz Orahovice Luka Jelić kojeg nitko nije proglašavao za favorita, ali koji je mirno skupljao bodove po svim disciplinama višeboja da bi na kraju došao do 150.

Novim Lino junacima pehare su uručili predsjednik Uprave Podravke Miroslav Vitković i član Uprave Krunoslav Bešvir.

"Podravka je kompanija sa srcem koja proizvodi zdravu hranu namijenjenu djeci i normalno je da podržava projekte koji obogaćuju dječju svakodnevicu. Lino višebojac je donio osmijeh na lice gotovo 100.000 učenika širom Hrvatske i mi smo izuzetno ponosni što je Podravka dio ove uspješne priče", istaknuo je Vitković tom prilikom.
A vrbovečki finale bio je doista pravi šlag na tortu izuzetno uspješne pete sezone Lino višebojca. Okupio je ne samo 48 najboljih višebojaca iz cijele Hrvatske, nego i najkreativnije izvođače iz 24 škole čije su točke izabrane za uvodni dio programa.

Najprije je maštovitom plesnom točkom publiku zapalilo šezdesetak članova ritmičke skupine OŠ Trnovec Bartolovečki, zatim su je oduševili mala pjevačica Doroteja Vinković iz OŠ V. Nazora iz Daruvara, recitatorica Lucija Kovačić iz OŠ Braća Seljan iz Karlovca te plesni par Lovre Ordulj i Antea Mihanović iz OŠ Žrnovnica, da bi prave ovacije doživjele cheerleaderice iz škole domaćina.

Dojmljivo su zvučale i rečenice o svijetu uređenom po dječjoj mjeri koje je pročitala Latica Ilić iz Koprivnice koja je proglašena za pobjednicu literarnog natječaja na temu "svijet po tvom".

Prema mišljenju stručnog žirija u kojemu je bila i koprivnička književnica Maja Gjerek, Laticina priča dobila je najviše ocjene, dok je drugo mjesto pripalo Vidu Arbanasu iz OŠ Kostrena, a treće Ivi Kovačević iz OŠ M.P. Katančića iz Valpova.
Oduševio je najbolji transparent pete sezone Lino višebojca s porukom "Ja sam na Čokolinu, a na čemu si ti?" kojeg su izradili učenici iz Orahovice koji su za nagradu prisustvovali finalu.

Priznanja su primili i predstavnici OŠ A. Bauera iz Vukovara za najbolju oglasnu ploču-izložbu na temu Lino višebojca, OŠ Trnovec Bartolovečki za najorganiziranije domaćinstvo, OŠ Kostrena za fair play te OŠ Braća Radić iz Pakraca kojoj će zbog najboljih navijača i web stranice pripasti čast svečanog otvorenja sljedeće sezone Lino višebojca.

Posebna priča bili su gosti finala Lino višebojca, pjevač Vilibald Kovač koji je 1300 gledatelja pretvorio u zbor koji je s njim pjevao himnu Lino višebojca i popularne hitove te sportaši - golman Dinama Ivan Kelava, gimnastičar Marijo Možnik, trenutno drugi na svjetskoj ljestvici, kuglačica Podravke Ana Jambrović, koja je nedavno sa Svjetskog juniorskog prvenstva donijela četiri medalje, uključujući zlatnu u sprintu te najbolji hrvač Podravke Ivan Lončarić koji i u dresu hrvatske reprezentacije osvaja trofeje.
Jedinstvena atmosfera Lino višebojca toliko je ponijela sportaše navikle na navijanje i izljeve emocija iz gledališta da su se i oni sami pretvorili u djecu. Ana Jambrović je pomagala u skoku u dalj i žustro bodrila djevojčice u trčanju, Ivan Lončarić uživio se u ulogu košarkaša, a svoju spretnost na strunjači iskazao kroz demonstraciju s mlađim klupskim kolegom Filipom Vusićem. Marijo Možnik hodao je na rukama, hrabrio rukometaše te u nadmetanju s predstavnikom navijača pokazao da ima talenta i za nogomet.

Ivan Kelava pokazivao je kako se najlakše mogu obraniti penali. Izgleda da su njegove savjete dobro pratili i gledatelji, jer je u izazovu s članom Uprave Podravke Marinom Pucarom koji je stao na gol, Dinamov čuvar mreže izvukao kraći kraj. Izazvalo je to prave salve smijeha u gledalištu, na što je Ivan odgovorio duhovitim žongliranjem.

Zajedno s djecom poznati sportaši proslavili su na kraju pod kišom konfeta i balona istinski praznik sporta, fair navijanja, dječjeg veselja i kreativnosti, poželjevši da Lino višebojac ide dalje. A to će se prema riječima Krunoslava Bešvira, člana Uprave Podravke, i dogoditi jer već počinju pripreme za šestu sezonu koja će donijeti puno veselja novim generacijama hrvatskih učenika, ističu iz Podravke.

Povezani članci
27.09.16 DOP
Olimpijski pobjednici Josip Glasnović i braća Sinković otvaraju 11. sezonu Lino višebojca
21.05.16 Promocije
Održan finale Lino višebojca u Koprivnici
22.12.12 Promocije
Dvije nagrade Coolinarici i jedna Linu na VIDI Web Top 100
24.05.12 DOP
Finale Lino višebojca u Koprivnici
25.09.08 Korisne informacije
Započela treća sezona Čokolino višebojca
19.09.08 DOP
Podravka dodijelila stipendiju pobjednici Čokolino višebojca
19.08.08 Brandovi
Čokolino Day na Sarajevo film festivalu
18.08.08 Brandovi
Podravka na Sarajevo Film Festivalu
03.06.08 Brandovi
Podravka, Čokolino i Vegeta - Superbrandovi u BiH
16.04.08 Tvrtke i tržišta
Podravka i Ledo o suradnji na co-branding projektu Čokolino sladoleda
05.03.08 Brandovi
Podravka i Paramount Pictures dogovorili suradnju
14.12.07 DOP
Ivano Balić oduševio natjecatelje Čokolino višebojca u Koprivnici
05.07.07 DOP
Husqvarna pokrenula projekt uređenja dječjih vrtića
15.06.07 DOP
Podravka i Sportske novosti do 2010. godine u projektu Čokolino višebojac
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa