Info
Seniko studio
Sajmovi i izložbe
16.09.2007. Završena dosad najuspješnija manifestacija "Eko-etno Hrvatska"
Na samu Eko-etno predstavilo se 18 županija te više od 600 malih izlagača

Jubilarna, peta po redu nacionalna manifestacija “Eko–etno Hrvatska” koja se od 11. do 16. rujna odvijala u sklopu Jesenskog međunarodnog Zagrebačkog velesajma, završila je danas predstavljanjem hrvatskih Marijanskih svetišta i ostalih župa, naglašava se u priopćenju organizatora.

U šest se dana na izložbenom prostoru od ukupno 8.000 kvadratnih metara predstavilo ukupno 18 županija, nekoliko gradova i općina te više od 600 malih izlagača.

Izložbi su svakodnevno prisustvovali brojni državni i županijski dužnosnici, etablirani stručnjaci te mnogobrojni posjetitelji.

Priredba se održala pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva te Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka a ove se godine po prvi puta kao partner projektu priključilo Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije Bosne i Hercegovine.

Na sada već tradicionalnoj „Eko-etno večeri“, središnjem dijelu priredbe, dodijeljene su brojne nagrade i priznanja izlagačima. Tako je zlatna povelja za najbolji nastup pripala Zadarskoj, srebrna povelju Vukovarsko-srijemskoj, a brončana Ličko-senjskoj županiji.

Posebna priznanja ocjenjivačkog suda za oblikovanje izložbenog prostora dobili su Primorsko-goranska, Međimurska i Splitsko-dalmatinska županija.

Organizatori ovogodišnjeg „Eko-etno Hrvatska“ posebnu su pozornost posvetili različitim stručnim seminarima i poslovnim susretima. Tako je na seminaru „Brandiranje destinacija i autohtonih hrvatskih proizvoda“ zaključeno kako se pozitivan imidž hrvatskih destinacija ne može nametnuti, već mora zaživjeti u svijesti ljudi.

Na Okruglom stolu o problematici šljive i šljivovice istaknuta je potreba za stvaranjem zakonske regulative i ujednačavanja samog sustava proizvodnje čime bi postali konkurentniji i bliži otvorenom europskom tržištu.

Predsjednik nacionalne Udruge obiteljskih i malih hoteljera, Šime Klarić najavio je osnivanje Burze autentičnih proizvoda koja će uz stručnu pomoć Hrvatskog farmera d.d., te financijsku podršku Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka stvoriti pozitivan preduvjet za povećanje konkurentnosti hrvatskog tržišta i pozicioniranja proizvoda na njemu.

Zahvaljujući vrijednim izlagačima, poljoprivrednim i turističkim djelatnicima koji su proteklih šest dana prezentirali raskošni folklor, izvorni melos, tradicionalna jela i pića, zdravu hranu i stare obrte hrvatskih ruralnih krajeva, s pravom se može reći da je ovogodišnji "Eko-etno Hrvatska" ispunio sva očekivanja organizatora i mnogobrojnih posjetitelja, stoji u prioćenju.

Povezani članci
02.09.11 Sajmovi i izložbe
Najavljene Jaskanske vinske svečanosti od 8. do 11. rujna
07.10.10 Turizam
Multimedijalni projekt "Eko Etno Hrvatska Europa Tour"
17.09.08 Sajmovi i izložbe
Otvoren sajam "Eko-etno" na ZV-u
11.09.08 Sajmovi i izložbe
Manifestacija Eko-etno idući tjedan na JMZV-u
09.11.07 Seminari, konferencije
Seminari o razvoju ruralnih krajeva od 13. do 29. studenog
19.10.07 Turizam
Završen Prvi hrvatski kongres ruralnog turizma
14.09.07 Turizam
Brendiranje destinacija i autohtonih hrvatskih proizvoda
14.09.07 Sajmovi i izložbe
JMZV: Proglašeni eko-etno proizvodi
13.09.07 Turizam
Eko-etno: Eko proizvode usmjeriti u turističku ponudu
11.09.07 Sajmovi i izložbe
Otvoren Eko-etno na ZV-u
05.09.07 Sajmovi i izložbe
Eko-etno Hrvatska od 11. do 16. rujna na ZV-u
09.06.07 Sajmovi i izložbe
Zagreb: Šesti sajam "Proizvodi hrvatskog sela"
19.09.06 Sajmovi i izložbe
Na ZV-u otvorena izložba "Eko-etno Hrvatska"
14.09.06 Sajmovi i izložbe
Izložba "Eko-etno Hrvatska" na ZV-u od 19. do 23. rujna
15.07.06 Ekologija
Projekt Eko-Etno okupit će cijelu Hrvatsku
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa