Međunarodno poslovanje
Seniko studio
Tvrtke i tržišta
28.06.2016. Business Hackathon i prije finalizacije nadmašio očekivanja
Suradnja Microsofta, Podravke, Compinga i Maistre na inovativnim konceptima
U organizaciji Podravke i Microsofta Hrvatska, s partnerima Compingom i Maistrom, odvija se prvi Business Hackathon. Ukupno 20 business i IT stručnjaka iz Podravke, Microsofta i Compinga i Maistre već drugi dan, gotovo 40 sati, radi na razvoju sustava online naručivanja Podravka jela iz Food Solution segmenta.

Predsjednici uprava kompanija obišli su danas timove te dobili uvid u dosadašnja rješenja i dali sugestije prije finalnog rješenja, koje će biti prezentirano danas u večernjim satima, nakon čega slijedi unaprjeđenje sustava te produkcija i implementacija.

Inovativnost sustava koji se razvija leži prediktivnoj analizi, odnosno predviđanju asortimana i količine hrane utemeljenom na dotadašnjim narudžbama, profilu gostiju i vrsti ugostiteljskog objekta koji će softver implementirati, što će rezultirati bržim, jednostavnijim i preciznijim naručivanjem jela.

„U ova dva dana imali smo priliku razmijeniti silnu energiju, a onda iz te energije napraviti nešto korisno za kompanije. Raduje nas ova suradnja, to što Podravka postavlja trendove i što je globalna kompanija poput Microsofta prepoznala Podravku kao partnera.

Mi imamo puno većih ambicija i zato je bilo jako važno dokazati se vlastitim kapacitetima i doći, ne samo do rješenja, već i do puno više novih ideja“ - rekao je Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke te dodao da je Podravka na putu digitalne transformacije, a ovo rješenje je jedan od alata kako ju napraviti što brže i uspješnije.

Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska i BiH izjavio je: „Prvi Business Hackathon Podravke i Microsofta Hrvatska ogledni je primjer kako Microsoft unaprjeđuje odnose s klijentima, partnerima i ostalim dionicima.

Želimo kvalitetno doprinijeti rješavanju poslovnih izazova, a uvjereni smo da partnerski odnos, znanje i iskustvo naših stručnjaka i partnera, uz pomoć tehnologije i inovativnog pristupa u tom procesu igraju ključnu ulogu. U Hackathonu sudjeluju stručnjaci iz raznih područja iz četiri kompanije kako bi ponudili potpuno novi i drugačiji pogled i ideje iz raznih sfera poslovanja, a u cilju rješavanja vrlo konkretnog poslovnog izazova.
Oduševljen sam energijom, pristupom i pozitivnom atmosferom koju sam doživio na Hackathonu i posebno mi je drago što zajedno s našim partnerima uvodimo vrlo nove inovativne koncepte na hrvatsko tržište“.

„Compingovo aktivno sudjelovanje na ovom Hackathonu izraz je potpune posvećenosti klijentima poput Podravke s kojima ostvarujemo dugogodišnju uspješnu suradnju. Želio bih istaknuti i Compingov status u Microsoftovom Red Carpet Programu rezerviranom samo za „invite-only“ grupaciju partnera koji demonstriraju iznimnu razinu sposobnosti, inovacije i stručnosti na Microsoft Power BI platformi.

Upravo taj status omogućio nam je zajednički nastup s Microsoftom i implementaciju servisa za potporu odlučivanju u marketingu i prodaji u Podravki, a koji je temeljen na naprednoj analitičkoj platformi koja uključuje Power BI i Azure Machine Learning. Prvi Business Hackathon svakako je motivacija i izazov za Compingove stručnjake u razvoju novih koncepata i rješenja prediktivnih modela koji će koristiti u bržem, jednostavnijem i preciznijem naručivanju Podravkinih gotovih jela iz Food Solution segmenta“- naglasio je Alojzije Jukić, predsjednik uprave Compinga.

Podravkin projekt Food Solution pokrenut je nedavno, a riječ je o proizvodnji gotovih jela za hotele i toploteke po najvišim nutricionističkim standardima. U kvalitetu ovog rješenja uvjerila se i vodeća hrvatska turistička kompanija Maistra zbog čega se uključila kao partner Hackathona, ponudivši svoje iskustvo s gostima i narudžbom jela kao predložak za rad timova u ova dva dana.

Podravkini promotori kulinarstva upotpunili su događanje pripremajući raznovrsne delicije za sudionike tijekom oba dana Hackathona.

Povezani članci
06.10.16 Korisne informacije
Microsoft CRM Roadshow u Zagrebu
04.10.16 Tvrtke i tržišta
Adacta u klubu najboljih Microsoft Dynamics partnera u svijetu
23.09.16 Promocije
Partner Dan – partneri Microsofta prvi u regiji u prodaji Office 365, odnosno Office-a u cloudu
15.09.16 Tvrtke i tržišta
Nakon 10 godina Podravka isplaćuje dividendu
06.09.16 Tvrtke i tržišta
Podravka s EBRD-om i četiri poslovne banke potpisala kredit s najpovoljnijim uvjetima u regiji
18.08.16 Turizam
Otvoren je Maistrin hotel Amarin u Rovinu
25.07.16 Tvrtke i tržišta
Podravka u suradnji s Adriatic Grupom jača plasman svojih proizvoda u regiji Europa
22.07.16 Tvrtke i tržišta
Grupa Podravka ostvarila rast prihoda i neto dobiti
21.05.16 Promocije
Održan finale Lino višebojca u Koprivnici
23.03.16 DOP
Podravka svijetli primjer upravljanja ljudskim potencijalima
16.02.16 Tvrtke i tržišta
Predstavnici Kanadske Ambasade posjetili Podravku
16.02.16 Tvrtke i tržišta
U 2015. godini Grupa Podravka ostvarila rekordnu dobit
19.12.15 Promocije
Podravka časti inspiracijom
11.11.15 Karijere
Zapošljavanje mladih Podravka Grupe
27.10.15 Promocije
Podravka u Australiji osvojila prestižnu marketinšku nagradu „W³“
19.10.15 Alternativne (privatne)
Besplatni programi kompanije Microsoft za nastavnike 21. stoljeća
10.09.15 Tvrtke i tržišta
Podravka planira rast na dalekim tržištima, a u regiji akvizicije
22.04.15 Seminari, konferencije
WinDays: reforme u obrazovanju nužne za rješavanje nezaposlenosti mladih
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa