Trgovina
Seniko studio
Promocije
23.09.2016. Partner Dan – partneri Microsofta prvi u regiji u prodaji Office 365, odnosno Office-a u cloudu
Broj Microsoft partnera koji prodaju cloud porastao je za 55 posto na godišnjem nivou i sve veći broj kompanija prelazi u poslovanje u cloudu što govori da Hrvatska prati svjetske trendove digitalne transformacije
Na događaju Partner Dan, tradicionalnom okupljanju Microsoft partnera, održanom u hotelu Sheraton, Microsoft je pred više od 150 sudionika iz partnerskih tvrtki predstavio uspješne rezultate zajedničkog rada s partnerima u protekloj fiskalnoj godini. Naglašeno je kako Microsoft Hrvatska surađuje s više od 1000 tvrtki partnera te kako bilježi rast broja partnera koji prodaju cloud od 55% na godišnjem nivou te rast cloud prihoda za poslovne korisnike od 250% u protekle dvije godine.

Također je istaknuto kako Microsoft Hrvatska ima sedam Cloud service provider (CSP) partnera, što je najviše u regionalnom clusteru Multicountry Europe – MCE (15 zemalja). Isto tako, Hrvatska je, zahvaljujući svojim partnerima, prva zemlja u MCE po broju prodanih Office 365 pretplata.

Ovi rezultati su u skladu s vizijom tvrtke Microsoft da postane lider u cloudu te da svojim cloud rješenjima omogući svakom pojedincu i svakoj organizaciji na planeti da ostvari više.

Povodom današnjeg okupljanja i predstavljenih rezultata, direktor Microsoft Hrvatska i BiH, Ivan Vidaković je izjavio: “Partneri su najveća snaga Microsofta i zajednički omogućavamo pojedincima i organizacijama u Hrvatskoj unaprijediti poslovanje, potaknuti inovacije i otvoriti perspektive. Cloud je najveći svjetski trend i cilj nam je hrvatskim kompanijama ponuditi sve pogodnosti kao što u veća produktivnost, brzina, skalabilnost, manji troškovi i druge. Iznimno mi je drago što ostvarujemo odlične stope rasta i prednjačimo u rezultatima u ovom dijelu Europe te na taj način utječemo na razvoj IT sektora, ali i cijelog gospodarstva Hrvatske.“

Tijekom događaja stavljen je naglasak na 4. industrijsku revoluciju koja se upravo događa, kao i na digitalnu transformaciju. Glavno predavanje na tu temu održao je Erwin Hartenberg, Customer and Partner Experience Director za regiju Microsoft Centralna & Istočna Europa, koji je naglasio kako Microsoft ubrzava ritam razvoja tehnologije kako bi korisnicima omogućio da sagledaju brojne mogućnosti koje ona pruža. „Nakon što zapalimo ovu iskru, pokrenut će se inovacije. “Usko grlo“ u organizacijama često nije tehnologija i njezina implementacija već nedostatak mašte“.

Dokaz da hrvatske kompanije idu u smjeru digitalne transformacije pokazuju brojni njihovi uspjesi. Primjerice, tvrtka Span je za rješenje Emily dobila priznanje Microsoft partner godine za Hrvatsku, na ovogodišnjoj konferenciji Microsoft Worldwide Partner u Torontu, a tvrtka Hrvatski Telekom je najbolji Telco partner u MCE po broju prodanih Office 365 pretplata.

Tijekom poludnevnog događanja održan je niz panela i radionica o cloudu i digitalnoj transformaciji, s ciljem da se partnerima pomogne da što brže i bezbolnije transformiraju svoje interno poslovanje i organizaciju, kako bi krenuli u korak s novim mobilnim i digitalnim svijetom.

Jedna od izuzetno važnih tema bila je i sigurnost u cloudu te okrugli stol s predstavnicima najuspješnijih tvrtki partnera koji su podijelili svoja iskustva i ključ za uspjeh u cloudu. Održane su i specijalizirane radionice na kojima su partnerima predstavljeni najnoviji Microsoft proizvodi za stvaranje dodane vrijednosti te modeli njihove prodaje i marketinga.

Povezani članci
06.10.16 Korisne informacije
Microsoft CRM Roadshow u Zagrebu
04.10.16 Tvrtke i tržišta
Adacta u klubu najboljih Microsoft Dynamics partnera u svijetu
05.09.16 Više i visoke škole (državne)
Gotovo dvostruko više Microsoft inovativnih nastavnika u Hrvatskoj u odnosu na prošlu godinu
28.06.16 Tvrtke i tržišta
Business Hackathon i prije finalizacije nadmašio očekivanja
13.06.16 Seminari, konferencije
Više od 80 predstavnika nevladinih organizacija na događanju Technology for Good
28.04.16 Strateški savezi
Predstavljena zajednička suradnja Microsofta i mStarta kroz uslugu Microsoft Dynamics CRM
30.03.16 Korisne informacije
DigiGirlz događanje u travnju u Hrvatskoj
03.02.16 Seminari, konferencije
Financijske institucije postaju digitalne
02.02.16 Seminari, konferencije
Održan Windows 10 DEVICE DAYS
19.10.15 Alternativne (privatne)
Besplatni programi kompanije Microsoft za nastavnike 21. stoljeća
01.10.15 Seminari, konferencije
Microsoft konferencija: Važnost upravljanja softverskom imovinom još uvijek nedovoljno prepoznata
23.04.15 Seminari, konferencije
Za napredak Hrvatske potrebno je čvrsto donošenje odluka
22.04.15 Seminari, konferencije
WinDays: reforme u obrazovanju nužne za rješavanje nezaposlenosti mladih
10.06.14 Vijesti
Grad Zagreb sudjeluje u globalnoj inicijativi Microsoft CityNext
09.04.14 Vijesti
Na WinDaysima14 PBZ u suradnji s Microsoftom predstavio mobilno bankarstvo na Windows Phone platformi
23.04.12 Seminari, konferencije
U Rovinju dodjelom nagrada za softvere počeli Microsoftovi 12. WinDaysi
27.01.12 Korisne informacije
Bill Gates uručio stipendije hrvatskim studentima
01.12.11 Seminari, konferencije
Microsoft 12. WinDays-i od 23. do 27. travnja 2012. u Rovinju
20.10.11 Seminari, konferencije
Održan sedmi Microsoftov dan naprednih tehnologija
20.09.11 Tvrtke i tržišta
Microsoft Hrvatska s novim uredom u Zagrebu
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa