Međunarodno poslovanje
Seniko studio
Tvrtke i tržišta
04.10.2016. Adacta u klubu najboljih Microsoft Dynamics partnera u svijetu
Microsoft svake godine objavljuje odabrane partnere u svom President's Clubu, popisu globalno najboljih partnera iz cijelog svijeta. Na tom popisu nalazi se samo 5% tvrtki koje su se dokazale najboljima u implementaciji Microsoft Dynamics rješenja.
Ivan Vidaković, Krešimir Mlinarić, Slobodan Školnik
Ivan Vidaković, Krešimir Mlinarić, Slobodan Školnik
Tvrtka Adacta, vodeći implementator Microsoft Dynamics rješenja u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji, u 2016. godini bilježi izvrsne poslovne rezultate.

Kako je na konferenciji za novinare istaknuo direktor Krešimir Mlinarić, u odnosu na proteklu godinu ostvarili su na razini Adacta Grupe 13% rasta, što je u skladu sa zacrtanim planovima. Takav rast bilo bi teško ostvariti bez realizacije velikih projekata, ali i porasta u broju zaposlenih u tvrtci.

“Izuzetno smo zadovoljni dosadašnjim poslovnim rezultatima koji su najbolji pokazatelj naše dugogodišnje kvalitete i angažmana na tržištu. Posebno smo ponosni na velike projekte koje smo u ovoj godini zaključili, ali i na brojne nove projekte koji su tek u pripremi.

Upravo zahvaljujući povjerenju kojeg nam naši postojeći i novi korisnici ukazuju, Adacta je ponovno imenovana među 5% najboljih Microsoftovih partnera na svijetu”, istaknuo je Krešimir Mlinarić, direktor tvrtke Adacta.

Mjesto u prestižnom globalnom „President's Clubu“ Adacta je zaslužila svojom predanošću u postizanju najviše razine zadovoljstva klijenata i implementacijom te razvojem inovativnih rješenja za Dynamics proizvode.

O značaju ovog uspjeha najbolje govori ekskluzivno društvo nekih od najboljih svjetskih partnera kojima se Adacta našla uz bok poput Della, NEC Corporationa, Konica Minolta i Paramount Technologies. Ujedno, Adacta je jedini Microsoftov partner u ovom dijelu Europe koji je ušao u President's Club.

„Svake godine Microsoft prepoznaje i nagrađuje svoje Microsoft Dynamics partnere iz cijelog svijeta za njihovu izvrsnost. Adacta je pokazala izvanredne rezultate i posvećenost uspjehu svojih klijenata - kroz njihov trud, angažman i stručnost.
Zato smo počašćeni što se naš domaći partner, tvrtka Adacta, svojim postignućima u prošloj godini uspjela ponovno plasirati u prestižan Microsoft Dynamics President's Club“, istaknuo je Ivan Vidaković, direktor Microsoft Hrvatska.

Za Adactu, članstvo u President's Clubu znači lakši pristup modernim Microsoftovim rješenjima i tehnologijama te mogućnosti sudjelovanja u testiranju novih rješenja. Također, omogućava i povezivanje s drugim vrhunskim Microsoftovim partnerima, razmjenu iskustava i najbolje prakse te stjecanje novih vještina. Istovremeno, ovo prestižno priznanje obvezuje na daljnji rad i usavršavanje te razvoj novih inovativnih poslovnih rješenja.

„Ponovni ulazak u President's Club, među 5% najboljih Microsoftovih partnera na svijetu za Adactu je veliko priznanje i poticaj za budući razvoj cijele tvrtke i naših zaposlenika. No, ono je svojevrsna obaveza da u sljedećoj godini budemo još bolji, fokusiramo se na naše klijente i pomognemo im ostvariti sve njihove potencijale te riješiti poslovne izazove. Ponosan sam što se nalazimo u tako odabranom društvu, uz bok nekima od globalno poznatih tvrtki“, pojasnio je Mlinarić.

„Prema posljednjem IDC-evom izvještaju, Dynamics portfolio preuzeo je vodeću poziciju na ERP i CRM tržištu Hrvatske i BiH. Strateškim investicijama u svrhu što kvalitetnijeg razvoja Dynamics partnerskog ekosustava, u koje Microsoft ulaže, ostvareni su strateški projekti, među kojima je i Adactina implementacija Microsoft Dynamics AX rješenja u Emmezeti.

Microsoft je time na pravom putu da svoju lidersku poziciju održi i poveća razliku u odnosu na ostale tehnološke dobavljače u vremenima koja dolaze“, komentirao je Zoran Šegić, Dynamics ERP & CRM Lead za Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru u Microsoftu.
ZADOVOLJSTVO PROJEKTOM I ADACTOM

Jedan od projekata koji je zasigurno doprinio Adactinim ovogodišnjim uspjesima je i projekt implementacije Microsoft Dynamics AX rješenja u Emmezeti.

Naime, Emmezeta je započela s procesom značajne digitalne transformacije svojeg poslovanja te je u početnom koraku tražila rješenje namijenjeno srednjim i velikim tvrtkama, koje ima vertikalno integrirane procese maloprodaje i distribucije te podržava rad u više zemalja, s više tvrtki i uz centralno upravljanje matičnim podacima.

Kako je prelazak na novo rješenje uvijek rizičan za poslovanje, uz trošak i dodatni napor svih djelatnika, s posebnom su pažnjom vodili računa da novo programsko rješenje bude dugoročno dobra investicija, da je to rješenje koje je „jače“ od trenutnih potreba kompanije, koje pruža prostor za nove optimizacije poslovnih procesa te za razvoj novih prodajnih mogućnosti i zadovoljstva Emmezetinih kupaca.

Rješenje koje će i u budućnosti rasti brže od Emmezete kako nikad ne bi postalo usko grlo pri dostizanju poslovnih ciljeva tvrtke.

Tijekom samo šest mjeseci, Adactini stručnjaci standardizirali su poslovne procese u različitim odjelima za nabavu, standardizirali proces u skladištima za sve poslovnice, automatizirali migraciju podataka iz već postojećih sustava te pripremili centralno održavanje glavne baze podataka za Hrvatsku i Srbiju.

“Za implementaciju takvog rješenja odabrali smo partnera koji posjeduje znanja, potencijal te slične poslovne ciljeve i etiku. Na samom projektu sudjelovali su konzultanti i implementatori iz tri zemlje naše regije.

Inicijalna implementacija je odrađena u rekordno kratkom roku od 6 mjeseci, a pred nama su optimizacija poslovnih procesa i implementacija naprednih funkcionalnosti koje nam Microsoft Dynamics AX nudi”, istaknuo je predsjednik Uprave Emmezete, Slobodan Školnik.

Zahvaljujući objedinjenosti sustava na jednom centralnom mjestu, povećana je suradnja među odjelima, ali i olakšana komunikacija te vođenje skladišnog i financijskog poslovanja.

“Emmezeta je prelaskom na Microsoft Dynamics AX napravila velik korak u digitalnoj transformaciji koji će im pomoći da se bolje pozicioniraju na tržištu i lakše prate trendove.

Projekt je bio izazovan zbog rekordno kratkih rokova i činjenice da je njime obuhvaćeno gotovo 200 korisnika unutar Emmezete. Ponosni smo što smo uspjeli, na obostrano zadovoljstvo, završiti projekt u roku te smo pokazali da smo spremni i za veće projekte”, zaključio je na kraju Mlinarić.

Povezani članci
06.10.16 Korisne informacije
Microsoft CRM Roadshow u Zagrebu
23.09.16 Promocije
Partner Dan – partneri Microsofta prvi u regiji u prodaji Office 365, odnosno Office-a u cloudu
05.09.16 Više i visoke škole (državne)
Gotovo dvostruko više Microsoft inovativnih nastavnika u Hrvatskoj u odnosu na prošlu godinu
11.07.16 Tvrtke i tržišta
Adacta postala LS Retail Gold Partner za 2016.
28.06.16 Tvrtke i tržišta
Business Hackathon i prije finalizacije nadmašio očekivanja
23.06.16 Zaposlenost / plaće
Adacta za osječke studente zanimljivija i od Googlea
28.04.16 Strateški savezi
Predstavljena zajednička suradnja Microsofta i mStarta kroz uslugu Microsoft Dynamics CRM
14.04.16 Financije i gospodarstvo
Banke se u digitalnoj ekonomiji moraju fokusirati na klijente i njihove potrebe
12.04.16 Osiguranja
Adactino rješenje AdInsure proglašeno jednim od najboljih rješenja za osiguravajuće kuće u Europi i široj regiji
14.03.16 Tvrtke i tržišta
Adacta uspješno završila 2015. godinu s impresivnim rastom prihoda u području BI i CRM rješenja
19.10.15 Alternativne (privatne)
Besplatni programi kompanije Microsoft za nastavnike 21. stoljeća
22.04.15 Seminari, konferencije
WinDays: reforme u obrazovanju nužne za rješavanje nezaposlenosti mladih
14.04.15 Zaposlenost / plaće
Adacta bilježi rekordne rezultate i planira daljnje širenje
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa