Trgovina
Seniko studio
Trgovina na malo
18.05.2016. Brže i efikasnije dostave kod online trgovine
Perpetuum Mobile i Locodels integriraju domaću gradsku dostavu nove generacije, kao modul za rješavanje brže i efikasnije dostave kod online trgovine
Blerim Sela i Stevica Kuharski
Blerim Sela i Stevica Kuharski
Tvrtka Perpetuum Mobile, ICT tvrtka specijalizirana je za izradu kompleksnih e-Commerce rješenja, predstavila je novo rješenje za web shopove temeljene na platformi Magento, a koje online prodavateljima omogućuje da na jednostavan i efikasan način kupljenu robu pošalju svojim kupcima pomoću Locodels dostave.

Locodels je gradska dostava nove generacije bazirana na ekonomiji uzajamnosti, čiji je fokus na dostavi od vrata do vrata u istom danu. Njihovi su dostavljači, naši sugrađani, koji poznaju područje i dostavljaju na rutama koje im najviše odgovaraju. Prednost leži u brzini reakcije, povoljnijoj cijeni i većoj efikasnosti dostave.

„Perpetuum Mobile prepoznao je inovativnost našeg poslovnog modela i nakon inicijalnog dogovora u vrlo kratkom roku izradio Magento modul. Njihovo dugogodišnje iskustvo u implementaciji e-commerce rješenja i razvoju web aplikacija pomoglo je i nama da dodatno automatiziramo proces narudžbi, a sve u svrhu poboljšanja iskustva krajnjeg korisnika, operatera web shopa.

Organizacijom brze dostave na ovaj način kupci su od posjedovanja kupljene robe udaljeni samo nekoliko sati, što uvelike pripomaže jačanju njihove vjernosti omiljenom web shopu “, istaknuo je Stevica Kuharski, managing partner u Locodelsu.

Primjena ovog modula u praksi je veoma jednostavna. Perpetuumovi stručnjaci izradili su rješenje koje integrira Locodels dostavu u Magento platformu, nakon čega kupac u web shopu može kao metodu dostave svoje kupovine, odabrati Locodels. Sustav potom sam kreira narudžbu za Locodels.

Ovim modulom preskače se potreba da prodavatelj sam kreira zahtjev za dostavom u Locodelsovom sustavu zbog čega je preuzimanje robe i njena dostava još brža i efikasnija. Locodels omogućava dostavu unutar sat vremena na području Zagreba, naravno pod uvjetom da je prodavatelj u mogućnosti tako brzo pripremiti naručenu robu.

Locodelsove usluge dostave do sad je koristilo nekoliko manjih web shopova u Zagrebu, no oni su ručno u Locodelsov sustav unosili zahtjev za preuzimanjem i dostavom. Sad će im ovaj Perpetuumov modul omogućiti da cijeli proces bude brži i jednostavniji.
„U Locodelsovom modelu gradske dostave prepoznali smo izvrsnu priliku da svim našim korisnicima iSiteShop rješenja te svim ostalim e-commerce rješenjima baziranima na Magento platformi ponudimo izuzetno jednostavan način korištenja istog. Iako smo tvrtka s dugogodišnjim iskustvom, u ovom smo slučaju htjeli, i uspjeli, pokazati kako možemo reagirati kao pravi start-up tim.

Bez previše komplikacija napravili smo gotov modul koji će podržati trenutnu, ali i netom objavljenu verziju Magento 2.0. Svim našim korisnicima iSiteShop rješenja implementirat ćemo ovaj modul bez dodatnih troškova, a ostalim korisnicima Magento platforme u Hrvatskoj ćemo, do daljnjega, osigurati dostupnost modula bez dodatne naknade.

Cilj nam je, s Locodelsom, pokazati kako je ovakav koncept na tržištu održiv i isplativ svim čimbenicima te otvara dodatne integracijske mogućnosti,“ rekao je Blerim Sela, predsjednik uprave Perpetuum Mobile d.o.o.

Perpetuum Mobile
Pereptuum Mobile je ICT tvrtka koja nudi informacijsko-komunikacijska rješenja za mnoge tvrtke u Hrvatskoj i regiji. Spada među najstarije ICT tvrtka u Hrvatskoj s tradicijom od 25 godina. Perpetuum Mobile nudi rješenja za različite potrebe svojih klijenata, od izrade web stranica i shopova, do nuđenja raznih poslovnih rješenja, informatičke strukture te savjetovanja i licenciranja. Bogato iskustvo, potvrđeno brojnim uspješno odrađenim projektima i zadovoljnim klijentima, stavlja Perpetuum Mobile u sam vrh ICT tvrtki u Hrvatskoj. www.perpetuum.hr

iSite Shop
iSite Shop je rješenje za elektroničko poslovanje zasnovano na Magento platformi. Velika prednost ovog sustava je u mogućnosti integracije s drugim elementima informatičkog sustava. Najtraženija i najčešće implementirana je svakako integracija s poslovnim sustavom (ERP-om, knjigovodstvenom aplikacijom), čime se stanje zaliha, cijene i svi ostali podaci automatski prenose iz ERP-a u web trgovinu i nije ih potrebno ručno unositi ili ručno sinkronizirati. iSite Shop možemo integrirati i sa CRM sustavom, web stranicom tvrtke te brojnim drugim tipovima aplikacija.

Locodels
Locodels je start-up s fokusom na organizaciju brze gradske dostave. Dostupne resurse na tržištu koristi kako bi odgovorio potrebama korisnika, a početak poslovanja u Zagrebu nastavlja širenjem po regiji s fokusom na obližnje države EU. Nakon samo nekoliko mjeseci rada u Zagrebu aktivno je preko 60 vozača, a vrijeme prikupa i dostave paketa je 90 minuta. www.locodels.com

Povezani članci
30.08.16 Promocije
Borovo predstavilo novu liniju startasica za školarce
10.08.16 Trgovina na malo
TDR povećao vlasnički udio u Tisku
03.08.16 Promocije
Startas i Vak''an''za
16.03.16 Seminari, konferencije
U Hrvatskoj se koriste usluge digitalne ekonomije, no potrebno je više povjerenja
18.01.16 Korisne informacije
Mogućnost prodaje aplikacija preko online trgovine Azure Marketplace dostupna i u Hrvatskoj
10.12.15 Trgovina na malo
Tek 13,3% Hrvata kupuje online – je li to dovoljno za opstanak sve većeg broja web shopova?
15.04.15 Vijesti
Borovo predstavilo novu kolekciju popularnih balerinki: "My Ballerinas"
31.03.15 Tvrtke i tržišta
Agrokor pokreće platformu za online trgovinu
16.06.14 Tvrtke i tržišta
PerpetuumMobile isporučili Klik4 web shop - e-commerce rješenje
18.02.14 Trgovina
Hrvati kupuju na internetu jer je jeftinije
30.12.13 Strateški savezi
AZTN obustavio postupak ocjene koncentracije Tiska i iNovina
07.05.13 Trgovina na malo
AZTN: iNovine i Tisak prijavili koncentraciju
30.10.12 Tvrtke i tržišta
Dobit Tiska viša 13,7 posto
18.09.12 Trgovina na malo
Appleovi proizvodi dostupni i u Tisak media centrima
11.09.12 Promocije
Tisak lansirao novi dječji brend Dream Factory
22.08.12 Promocije
Bogat školski asortiman u Tisak media centrima
01.08.12 Trgovina na malo
Tisak otvorio novi distributivni centar
30.07.12 Tvrtke i tržišta
Tisak uvećao neto dobit za više od 40 posto
29.05.12 Trgovina na malo
Tisak će 22,98 milijuna kuna rasporediti u zadržanu dobit
23.05.12 Trgovina na malo
Četvrta obljetnica poslovanja Tisak media centra
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa