Trgovina
Seniko studio
Turizam
12.08.2014. U Zagrebu u srpnju rekordne 102 tisuće turista
U Zagrebu je srpanj bio turistički rekordan s gotovo 102 tisuće dolazaka turista i njihovih 168 tisuća noćenja, što su porasti od 11 posto u dolascima i 9 posto u noćenjima u odnosu na isti mjesec prošle godine, izvijestili su danas iz Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ).

Srpanjskim porastima u Zagrebu ove su godine, kao i nekoliko zadnjih, najviše pridonijeli strani turisti kojih je došlo nešto više od 92 tisuće ili 13 posto više, a ostvarili su 149,4 tisuće noćenja ili 9 posto više nego lanjskom srpnju.

Najviše stranih turista u Zagrebu je bilo iz Južne Koreje, Španjolske, SAD-a, Velike Britanije i Njemačke.

S takvim su fizičkim turističkim rezultatima u srpnju u zagrebačkoj Turističkoj zajednici izuzetno zadovoljni, a nastavak pozitivnog trenda očekuju i u kolovozu te do kraja ove godine.

Važnim pritom ističu što je Zagreb jedna od glavnih tema u kolovoškom izdanju popularnog njemačkog mjesečnika/časopisa Geo Saison kojim ima više od 791 tisuću čitatelja.

Novinar Stephan Brünjes u tom časopisu predstavlja Zagreb i njegove zanimljivosti koje treba posjetiti i doživjeti, a članak je rezultat njegovog studijskog boravka u Zagrebu u organizaciji TZGZ-a.

Iznoseći da je procijenjena vrijednost tog članka oko 34 tisuća eura, iz TZGZ-a smatraju da je to kao i preporuke drugih medija dobar 'kanal' za promociju zagrebačkog turizma, tim više što potiču protok pozitivnih informacija o Zagrebu kao turističkoj destinaciji te time utječu i na potencijalne posjetitelje.

Ističu i da općenito suradnju s medijima diljem svijeta drže jednim od najvažnijih oblika promocije jer se tako uložena sredstva višestruko vraćaju kroz objave raznih članaka, reportaža ili TV emisija. (H)

Povezani članci
06.11.14 Turizam
U Zagrebu 2. svjetski kongres predsjednika udruženja turističkih agencija
21.05.14 Karijere
Nova direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld
21.01.14 Turizam
Zagreb nominiran za najbolju europsku destinaciju u 2014.
12.08.13 Turizam
U Zagrebu i u srpnju nastavak turističkih rekorda
12.06.13 Vijesti
„Be CROative“
11.04.13 Turizam
U Zagrebu ovaj vikend počinje višemjesečni Zagrebački vremeplov
23.01.13 Promocije
Hrvatski turizam se predstavlja na sajmovima u Ljubljani i Bratislavi
10.01.13 Turizam
Zagreb s turističkim rekordima za blagdane i cijelu 2012.
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa