Trgovina
Seniko studio
Turizam
11.04.2013. U Zagrebu ovaj vikend počinje višemjesečni Zagrebački vremeplov
Zagrebački vremeplov, u sklopu kojeg će Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) građanima Zagreba i turistima do kraja rujna vikendima ponuditi glazbene i druge događaje na zagrebačkim ulicama i trgovima, ovaj vikend počinje šesti put.

Osim središta grada, ove je godine Zagrebačkim vremeplovom obuhvaćen i park Maksimir, a time se zapravo povezuje devet događaja koji svaki na svoj način pokazuju zagrebačku prošlost i običaje.

Zagrebački vremeplov počinje sutra, 12. travnja, susretima s kumicama na tržnici Dolcu, u subotu će Kraljevi ulice svečano otvoriti promenadne koncerte koji se već 14. godinu održavaju subotama od 11 do 13 sati na pozornici Glazbenog paviljona na Zrinjevcu.

Nedjeljama će se pak od 11 do 13 sati u parku Maksimiru kod Vidikovca održavati promenadni koncerti Ansambla salonske glazbe "Strauss".

U središtu grada, od Kaptola preko Dolca i Tkalčićeve ulice do Trga bana Josipa Jelačića, bit će tzv. folklorna scena u sklopu koje će folklorna društva pjesmom i plesom dočaravati običaje zagrebačke okolice i darivati posjetitelje tradicionalnim slasticama ili domaćim voćem.

Ove subote počet će i smjena straže Počasne satnije Kravat pukovnije koju će se moći vidjeti svake subote i nedjelje te za Dan grada Zagreba i Dan kravate s početkom točno u podne na Markovu trgu.

Bit će tu i program gornjogradske glazbene vedute po starim ulicama i trgovima Gornjega grada, gdje će šetati i kostimirani likovi iz zagrebačke povijesti kao što su Marija Jurić Zagorka, gradski stražar, kolporter i mnogi drugi.

Novost je programa što će od kraja lipnja, četvrtkom, petkom i subotom Tkalčićeva ulica biti ulica dobre zabave i glazbe jer tada počinje Tkalčijana ili nastupi uličnih svirača i zabavljača. (H)

Povezani članci
06.11.14 Turizam
U Zagrebu 2. svjetski kongres predsjednika udruženja turističkih agencija
12.08.14 Turizam
U Zagrebu u srpnju rekordne 102 tisuće turista
21.05.14 Karijere
Nova direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld
21.01.14 Turizam
Zagreb nominiran za najbolju europsku destinaciju u 2014.
12.08.13 Turizam
U Zagrebu i u srpnju nastavak turističkih rekorda
12.06.13 Vijesti
„Be CROative“
23.01.13 Promocije
Hrvatski turizam se predstavlja na sajmovima u Ljubljani i Bratislavi
10.01.13 Turizam
Zagreb s turističkim rekordima za blagdane i cijelu 2012.
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa