Trgovina
Seniko studio
Turizam
21.01.2014. Zagreb nominiran za najbolju europsku destinaciju u 2014.
Portal European Best Destinations nominirao je Zagreb među 20 europskih gradova za najbolju europsku destinaciju u ovoj godini, a glasovanje za taj prestižni naslov, koji se smatra i sinonimom europske izvrsnosti, bit će otvoreno od sutra, 22. siječnja do 12. veljače na internetskoj stranici portala (www.europeanbestdestinations.org).

Kako su danas izvijestili iz Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ), uz Zagreb, nominirani su i Amsterdam, Beč, Berlin, Barcelona, Bergen, Budimpešta, Cannes, Glasgow, Cipar, London, Madeira, Madrid, Milano, Porto, Pariz, Prag, Rim, Stockholm i Ženeva.

Te su destinacije, po objašnjenju portala European Best Destinations, odabrane temeljem podataka Eurostata i prema ocjeni stručnog suda organizatora.

European Best Destinations je europska neprofitna organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, osnovana s ciljem promicanja kulture i turizma u Europi.

U partnerstvu s turističkim uredima angažirana je na promicanju boljeg razumijevanja bogatstva, raznolikosti i kvalitete među destinacijama u Europi, ali i njezina promoviranja kao najvažnije destinacije u svijetu.

Organizacijom ovog natjecanja u kojem glasači elektronskim putem biraju najbolje potiče se izvrsnost, a dobitnicima podiže imidž pa te destinacije privlače znatno više gostiju.

Iz TZGZ-a podsjećaju da je Zagreb od 2008. do danas bilježio stalni porast turističkih noćenja, odnosno 2008. ih je bilo 1,14 milijuna, a prošle godine 1,4 milijuna. Operativni marketinški plan turizma grada Zagreba 2011.-2016., koji je izradila tvrtka Horwath HTL, procijenio je da će tu brojku Zagreb ostvariti 2015., što znači da je ostvarena čak dvije godine ranije od predviđanja. (H)

Povezani članci
06.11.14 Turizam
U Zagrebu 2. svjetski kongres predsjednika udruženja turističkih agencija
12.08.14 Turizam
U Zagrebu u srpnju rekordne 102 tisuće turista
21.05.14 Karijere
Nova direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld
12.08.13 Turizam
U Zagrebu i u srpnju nastavak turističkih rekorda
12.06.13 Vijesti
„Be CROative“
11.04.13 Turizam
U Zagrebu ovaj vikend počinje višemjesečni Zagrebački vremeplov
23.01.13 Promocije
Hrvatski turizam se predstavlja na sajmovima u Ljubljani i Bratislavi
10.01.13 Turizam
Zagreb s turističkim rekordima za blagdane i cijelu 2012.
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa