19.09.2013.
Povratak hrvatskoj tradiciji - Badel 1862 osvaja vrijedne nagrade za rakije i likere u Londonu
Povratak tradicionalnih domaćih rakija i likera na gastronomske stolove
International Wine and Spirit Competition (IWSC) smatra se najprestižnijim natjecanjem ovog tipa u svijetu, a proizvodi Badela 1862 su na ovogodišnjem 44-tom izdanju u Londonu još jednom potvrdili svoju kvalitetu.
Kod ovakvih natjecanja, specijalizirani žiri na slijepo, ocjenjuje pristigle uzorke, kojima se dodaju ostali elementi ocjenjivanja. Uz organoleptičke karakteristike, uzorci na natjecanju prolaze i laboratorijske analize.
Rakije i biljni likeri u posljednje vrijeme ponovno, konačno, zauzimaju mjesto koje im pripada, kao aperitivi ili digestivi i u najprestižnijim ugostiteljskim objektima i na najsvečanijim stolovima.
Cijenjene su rakije i likeri bazirani na domaćim tradicionalnim receptima, pažljivo njegovani i zaokruženi. Pored izvornog okusa i mirisa, posebno su cijenjeni prirodno odnjegovani proizvodi bez umjetnih dodataka. Upravo dva takva proizvoda Badela 1862 izazvala su žiri u Londonu da im dodijeli prestižne nagrade.
Srebrna Badel Borovnica najnoviji je liker u Badelovoj liniji tradicionalnih Hrvatskih rakija i likera lansiran u 2012. Zanimljivo je da je Badel Borovnica liker proizveden sljubljivanjem odličnog crvenog vina i soka borovnice, po domaćem, tradicionalnom receptu.
Badel 1862 već godinama u svojem proizvodnom portfelju ima zastupljene rakije, od kojih je Badel Stara Šljivovica europski pojam za šljivovice. Najnovije iznenađenje koje dolazi iz Badela 1862 je premium Korlat Loza Barrique.
Iako tek lansirana počela je privlačiti svojim bukeom žirije najvećih svjetskih natjecanja jakih alkoholnih pića, drugi puta. Njegovana je u hrastovim barrique bačvama godinu dana.
Svjetska priznanja novim proizvodima, a samim tim i Badelu 1862, velika je čast i potvrda uspješnosti razvoja novih projekata baziranim na prirodnim, tradicionalnim, načinima spravljanja.
|
Korlat Loza Barrique, premium proizvod u ponudi Badela 1862, lansiran je povodom obilježavanja 150 godina kompanije. Proizvedena od masulja svježih bobica grožđa, koje je u sebi sačuvalo svu snagu i osebujnost podneblja u kojem se miješaju kontinentalna i mediteranska klima, predstavlja vrh kvalitete u proizvodnji jakih alkoholnih pića. Za proizvodnju Korlat Loze koristi se kupaža sorti grožđa sa položaja Korlat – vinarija Benkovac; Cabernet sauvignon, Merlot i Syrah. Mirisna vinska nota zaokružena je notom blago paljenog drveta, njegovanjem u hrastovim barrique bačvama kroz godinu dana.
Na International Spirits Challenge (ISC) 2013. osvojila je brončanu medalju.
Na festivalu ambalaže Fest a Cropak 2013., Korlat Loza Barrique dobila je nagradu za najbolju ambalažu na hrvatskom tržištu. Na boci Korlat Loze Barrique etiketa je tiskana direktno na staklo, nastavljajući tradiciju vina Korlat, no ovoga puta tiskana je čistim zlatom.
|
|
|
|