22.11.2012.
Badel 1862 dobio „Special Vinitaly Nation Award 2012“ na čuvenoj talijanskoj izložbi vina vinitaly
Sauvignon Daruvar 2011. osvojio Veliku zlatnu medalju, Merlot Korlat 2009., Syrah Korlat 2009. i Graševina Daruvar izborna berba bobica 2009. - posebna priznanja
|
Vinitaly je prestižna izložba najboljih svjetskih proizvođača vina i žestokih alkoholnih pića koja se održava već 20 godina. Ove je godine na Vinitalyu sudjelovalo 2.269 vina iz 23 zemlje. Natjecateljski dio sajma Vinitaly slovi za jedan od najselektivnijih i najstrožih u svijetu vinskih natjecanja s obzirom da vina ocjenjuje čak 105 vinskih znalaca iz cijelog svijeta.
Badel 1862 dobio je Special Vinitaly Nation Award, nagradu koja se dodjeljuje vinskoj kući ili vinaru koji ima najbolji rezultat kad se zbroje ocjene njegova tri vina koja su dobila nagrade i posebna priznanja.
Badel 1862 je osvojio i najvišu nagradu za vino, Veliku zlatnu medalju u kategoriji bijelih mirnih vina berbe 2011., i to za Sauvignon Daruvar 2011., kao i tri posebna priznanja za Merlot Korlat 2009., Syrah Korlat 2009. i Graševina Daruvar Izborna berba bobica 2009.
Uspjeh je to veći ako se zna da je podijeljeno ukupno samo 16 velikih zlatnih medalja, 17 zlatnih medalja, 19 srebrnih i 18 brončanih, što govori da je riječ o jednom od najstrožih, najselektivnijih vinskih natjecanja na svijetu.
|
Sauvignon Daruvar (ovaj puta berba 2011.) time nastavlja niz velikih nagrada na prestižnim međunarodnim natjecanjima (ovo mu je od 2007. godine 13 nagrada) što je pokazatelj kvalitete i kontinuiteta u proizvodnji iznimnih daruvarskih vina, a posebno izvanrednih sauvignona. Sauvignon Daruvar je najnagrađivanije vino zlatne vinarije Daruvar, počevši od berbe 2006.
Daruvarsko vinogorje predstavlja idealno mjesto uzgoja za Sauvignon Daruvar koji se svojom posebnošću ističe u bogatstvu arome. To je vino jasne zelenkasto-žute boje, u čijim se profinjenim aromama isprepliću sortni mirisi bazge s aromama egzotičnog voća. Na okus je mekan, pun, a mirisi se ugodno nastavljaju i u okusu.
Vino je harmonično s vrlo dobrom uravnoteženosti alkohola, kiselina i ostatka neprovrela šećera. After taste je dug, voćan i svjež.
Najbolje prija ohlađen na 10-12 °C, a posebno je prikladan uz kozji sir, dobro dozreli kravlji sir, uz oradu ili brancina, predjela od guščje i pačje jetre ili paštete, te specijalitete od školjaka i morske ribe, ali i teletine.
|
Najmlađa vina iz proizvodnog asortimana Badela 1862, vina sa Korlata, na tržištu su tek tri berbe, već su nagrađena s 24 nagrade na međunarodnim ocjenjivanjima vina, ubrzano preuzimaju sam vrh hrvatskih crnih vina, a potvrđuju se i u oštroj konkurenciji svjetskih proizvođača u dalekoj Kini.
Direktorica Marketinga i inovacija Badela 1862 Tatjana Gerić Podravac povodom ovih najnovijih nagrada kaže: „Normalno da nas ovakve nagrade, naročito one u oštroj svjetskoj konkurenciji vesele, a pogotovo one koje dolaze od enologa i prestižnih novinara koji se bave vinom.
I to u ovoj godini kada Badel 1862 slavi 150 godina postojanja. Moram naglasiti da nam je posebno važno i to da su sva ta vina i vrhunski valorizirana i od potrošača koji su prepoznali kvalitetu i posebnost tih vina, što nam svakodnevno pokazuju izvještaji s tržišta.
Mnogi potrošači više ne traže samo Sauvignon, već Daruvarski Sauvignon, a već se mogu diferencirati potrošači koji u restoranima traže točno određenu berbu. Možemo konstatirati da je Sauvignon Daruvar postao brend.“
|
|
|
|