Info
Seniko studio
Financije i gospodarstvo
01.08.2013. Erste Card d.o.o. do kraja godine planira imati 50 tisuća korisnika novih Diners Club kartica
Novi vlasnik franšize Dinersa za Sloveniju Erste Card d.o.o., Ljubljana (Erste Card) službeno je nakon dobivanja licence Banke Slovenije započeo s djelatnostima uspostave prodajne mreže i privlačenja članova.

Do kraja godine ima cilj doći do broja od 50 tisuća korisnika novih Diners kartica. Na čelu Erste Carda su generalni direktor Mladen Mirko Tepuš i direktor Alen Ptičar. Tvrtka će s obzirom na opseg poslovanja do kraja godine imati oko 60 zaposlenika.

Dosadašnjim korisnicima kartica Diner Club International će 20. kolovoza 2013. u suradnji s novim vlasnikom franšize Erste Card poslati ponude za nove Diners Club kartice i uporabu novih kartičnih usluga.

„Nakon što pošalju potpisanu dokumentaciju koja uključuje i pristupnicu Erste Carda, članovi će svoje nove kartice moći početi upotrebljavati odmah po aktivaciji, o čemu ćemo ih izvijestiti telefonskim pozivom, sms porukom ili elektroničkom poštom. Donijeli smo odluku da u prvoj godini članovi neće morati plaćati godišnju članarinu, a s obzirom na zapažen interes koji smo uočili posljednjih tjedana, očekujemo da će osim dosadašnjih korisnika novu Diners karticu zatražiti i značajan broj onih koji dosad istu nisu imali“, istaknuo je Mladen Mirko Tepuš.

Ponude za nove Diners Club kartice dobit će korisnici koji su podmirili svoje dospjele obveze, dok će ostalima biti dostavljena informacija pod kojim je uvjetima mogu dobiti. Plaćanje dospjelih obveza po staroj Diners kartici moraju korisnici i dalje obavljati na račun UniCredit Bank Slovenija d.d. Ako se radi o obročnom plaćanju, ono se obavlja mjesečno u skladu s datumima dospijeća sljedećih obroka.

U razdoblju do 20. kolovoza 2013. i dalje će se intenzivno raditi na osiguranju svih potrebnih uvjeta za ponovnu uspostavu prodajne mreže s ciljem kako bi korisnici novih Diners Club kartica iste mogli koristiti što prije na što većem broju prodajnih mjesta.

To se prije svega odnosi na postupak plaćanja dugovanja trgovcima koji je započeo i prije dobivanja licence, realizaciju svih potrebnih infrastrukturnih preduvjeta s bankama, procesnim centrima i vlasnicima POS terminala.

„Zadovoljni smo dosadašnjim odazivom trgovaca na ponudu za plaćanje dugova tvrtki Diners Cluba SLO d.o.o. i DC Finance, a koje prema dogovoru podmiruje Diners Club International uz potporu UniCredit Bank Slovenija d.d. i Hypo Alpe-Adria-Bank. U prvih desetak dana od kada je postupak krenuo u operativnu realizaciju, isplate na temelju dostavljene dokumentacije obavljene su prema 568 trgovaca.

Pod pretpostavkom da će pravovremeno vratiti pravilno ispunjenu dokumentaciju, očekujemo da će do 20. kolovoza 2013. dugovanja biti plaćena većini trgovaca. Istovremeno teče i proces zaključivanja novih ugovora s trgovcima koji nisu imali potraživanja prema starom vlasniku franšize.

Još jednom naglašavamo da će se sva buduća plaćanja obavljati u potpunosti i na vrijeme, u skladu s odredbama potpisanih ugovora“, naglasio je Alen Ptičar.
„Od samog početka naišli smo na izuzetno kvalitetnu suradnju zainteresiranih strana kako bi se u najkraćem mogućem roku uspostavili uvjeti za ponovno poslovanje Dinersa na slovenskom tržištu. Ovim putem na tome svima iskreno zahvaljujem.

Naš je cilj da u zahtjevnoj tržišnoj utakmici ostvarimo uspješan poslovni rezultat te dugoročno ostanemo važan sudionik platnih usluga na slovenskom tržištu, u skladu s reputacijom jedne od deset najuspješnijih Dinersovih franšiza u svijetu.

Znanje i stručnost vodstva te zaposlenika Erste Carda daje nam za pravo očekivati uspjeh i ostvarivanje postavljenih poslovnih ciljeva u Sloveniji“, zaključio je Željko Menalo, predsjednik Uprave Erste Card Cluba d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, 100-postotnog vlasnika Erste Carda.

Erste Card d.o.o dio je Erste Groupa, jednog od najvećih pružatelja financijskih usluga u srednjoj i istočnoj Europi s više od 16,6 milijuna klijenata, preko 47 tisuća zaposlenika te mreže od tri tisuće poslovnica u sedam zemalja regije (core tržišta: Austrija, Češka, Slovačka, Mađarska, Hrvatska, Rumunjska i Srbija).

Povezani članci
08.07.15 Financije i gospodarstvo
Erste omogućila izbor fiksne kamatne stope
10.06.14 Franchising
Erste Card Clubu dvije nagrade za uspješno poslovanje
22.02.13 Promocije
Erste Card Club redizajnirao internetsku stranicu
12.02.13 Promocije
Diners Cluba International® treća najraširenija prihvatna mreža na svijetu
08.11.12 Financije i gospodarstvo
Erste: Razduživanje banaka u zemljama SIE ostaje umjereno
06.11.12 Financije i gospodarstvo
Erste ponudio četiri nova certifikata na Zagrebačkoj burzi
30.10.12 Financije i gospodarstvo
Erste Grupa s neto dobiti od 143,7 milijuna eura u trećem kvartalu
26.10.12 Financije i gospodarstvo
Erste Card Club uveo jedinstvenu web stranicu
22.08.12 Financije i gospodarstvo
Porast broja transakcija na bankomatima Erste banke
31.07.12 Financije i gospodarstvo
Erste banka: Rast neto dobiti za 4,2 posto
29.02.12 Financije i gospodarstvo
Erste Group: Neto dobit 878,7 milijuna eura
22.02.12 Financije i gospodarstvo
Erste banka redizajnirala internetsku stranicu
20.02.12 Financije i gospodarstvo
Euromoney: Erste vodeća banka u segmentu privatnog bankarstva
19.01.12 Karijere
Alma Mekić Ćerdić na čelu Erste Factoringa
12.01.12 Financije i gospodarstvo
Erste banka lansirala mBanking aplikaciju za Android
22.11.11 Korisne informacije
Erste banka uvela uslugu za online kupnju zrakoplovnih karata
06.06.11 Karijere
Danijel Baruškin novi voditelj Službe elektroničkog bankarstva Erste banke
01.06.11 Financije i gospodarstvo
Nove poslovnice Erste banke u Splitu i Zagrebu
30.05.11 Financije i gospodarstvo
Erste uvela gotovinske kredite bez valutne klauzule
05.12.08 Financije i gospodarstvo
Diners Club postaje Erste Card Club
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa