Potrošači
Seniko studio
Vijesti
28.05.2013. Feravinu zaredale prestižne međunarodne nagrade!
Feravino slavi jer je tijekom svibnja osvojilo prestižne nagrade i vrijedna priznanja za svoja vina Frankovka Miraz 2009. i Syrah Miraz 2009.

Kao relativno mlada Slavonska vinarija smještena u Feričanskom vinogorju, ponovno je i na prestižnom međunarodnom ocjenjivanju vina Decanter 2013. kao i na međunarodnom natjecanju Syrah vina Syrah du Monde 2013. potvrdila svoju izvrsnu kontinuiranu kvalitetu.

Na londonskom Decanteru, najznačajnijem svjetskom vinskom ocjenjivačkom natjecanju, vrhunska vina Frankovka Miraz 2009. po drugi puta, a Syrah Miraz 2009. po prvi puta osvojili su brončane medalje.

„Razvojna strategija Feravina d.o.o. iz Feričanaca bazira se na proizvodnji crnih vina. Već godinama poznati kao najbolji proizvođači Frankovke u Hrvatskoj, zaključili smo da bi mogli ozbiljno pristupiti toj vrlo interesantnoj, ali svjetski ne baš tako priznatoj i poznatoj sorti grožđa, i proučiti što ona može maksimalno pružiti.

Proizveli smo je u više kategorija, a vina Miraz perjanica su u našoj ponudi. Proširili smo i povećali nasade s crnim sortama grožđa, i odlučili proširiti paletu vrhunskih crnih vina sa syrahom, zweigeltom, cabernetom i merlotom. Nagrada je potvrda vrhunskog proizvoda.

Na ovogodišnjem Decanteru London po prvi puta vino Syrah Miraz 2009. također se okitilo medaljom. Osvajanjem ovih dvaju prestižnih nagrada, otvara nam se Britansko tržište, na kojem smo započeli poslovnu suradnju. Oba crna vina su zrela, smirena i zaokružena, izražajne voćnosti u mirisu, jakog tijela, finih zrelih tanina.

Vina su odnjegovana i školovana u barrique-bačvama oko godinu i pol dana, nakon čega su se smirivala u boci. Ugodnih su kiselina što im omogućuje duže odležavanje i arhiviranje.“ istaknula je Jenette-Marija Šimić, voditeljica marketinga i odnosa s javnošću tvrtke Feravino.

Na 7. izdanju Syrah du Monde, međunarodnom natjecanju Syrah vina, Miraz Syrah 2009. Feravina osvojio je srebrnu medalju. Syrah du Monde ove je godine okupio vina iz 28 zemalja, što ovo natjecanje uz izuzetno stroge metode ocjenjivanja, čini jednim od najznačajnijih svjetskih događaja za Shiraz vina.

Tijekom tri dana, međunarodni stručnjaci okusili su 423 Shiraz vina, a strogi standardi kvalitete i optimalni uvjeti degustacije rezultirali su dodjeljivanjem ukupno 141 medalje.

„Očekivali smo medalje jer smo puno truda, vremena, novca i znanja uložili u ova vrhunska vina. Također nam je uručen i službeni poziv za pobjedničko kušanje vina „DWWA Winners tasting“ koje će se održati u Londonu krajem šestog mjeseca za potencijalne uvoznike vina, ugostitelje i sommeliere.

To je vrlo bitan događaj koji nam može pomoći u pronalasku novih, ali prilično zahtjevnih, izvoznih tržišta Engleske, Poljske, Japana, Švedske i Rusije. “ objasnila nam je Jenette-Marija Šimić.

Povezani članci
29.11.13 Sajmovi i izložbe
Ljubiteljima vina predstavljena „Frankovka kroz vrijeme“
29.07.13 Tvrtke i tržišta
Vina vinarije Feravino iz Feričanaca na Audi International Polo natjecanja u Windsoru
03.06.13 Promocije
Nakon međunarodnih nagrada, 7 medalja za Feravino i u Kutjevu
11.09.12 Financije i gospodarstvo
Slavonskim vinskim cestama milijun eura iz fonda IPA
07.05.12 Financije i gospodarstvo
Feričanci se uzdaju u frankovku
13.03.12 Financije i gospodarstvo
Hrvatske vinare čekaju teški dani u Europskoj uniji
01.03.12 Sajmovi i izložbe
Hrvatski vinari na sajmu "ProWein 2012"
03.11.11 Promocije
Feravino predstavilo novu ponudu vinske linije Dika
19.06.10 Promocije
Feravino graševina šampion suhih vina na Festivalu graševine
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa