Trgovina
Seniko studio
Promocije
19.06.2010. Feravino graševina šampion suhih vina na Festivalu graševine
Ekspertna komisija Festivala graševine Hrvatske dodijelila je Feravinu zlatnu medalju za berbu 2009. u konkurenciji 148 različitih uzoraka pristiglih iz cijele Hrvatske

Graševina tvrtke Feravino iz Feričanaca proglašena je šampionom suhih vina berbe 2009. na tradicionalnom Festivalu graševine Hrvatske, održanom u Kutjevu 18. i 19. lipnja.

Feravino, vodeća vinarija vinorodnog područja Feričanci, prestižnu je titulu osvojila u konkurenciji 148 uzoraka koje je petnaesteročlana komisija ocjenjivala u tri kategorije: suha vina berbe 2009., suha vina starijih godišta i predikatna vina.

U organizaciji udruge Kutjevački vinari, Festival graševine Hrvatske središnji je vinski događaj Slavonije i među uglednijima je vinskim skupovima u Hrvatskoj. Riječ je o svojevrsnom „svjetskom prvenstvu graševine“, s obzirom da su na ovu prestižnu manifestaciju bili pozvani svi hrvatski proizvođači vina te sorte.
Zlatnu medalju za šampionsku graševinu predstavnicima Feravina je na sinoć održanoj ceremoniji dodjele uručio Petar Čobanković, ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

Riječ je o priznanju koje predstavlja krunu višegodišnjih investicija tvrtke u razvoj vinogradarstva i vinarstva Feričanaca. Šampionska graševina je kvalitetno vino s geografskim podrijetlom, suho, zelenkasto-žute boje i pune istančane arome te ugodne kiselosti.

Feravino je uspjeh na festivalu upotpunilo zlatnom medaljom za drugi uzorak suhe graševine berbe 2009. te srebrnom za polusuhu graševinu berbe 2009. Kontinuitet zlatnih odličja na festivalu za predikatnu graševinu, izbornu berbu bobica, nastavljen je i ove godine te je ono Feravinu dodijeljeno za berbu 2006.

Priznanja su dodatna potvrda kako je graševina vodeća bijela sorta vinarije koja je priznanja osvojila nakon znatnih ulaganja u vinograde, proizvodnju, ljudske resurse i širu zajednicu Feričanaca, ističe se u priopćenju Feravina.
„Biti dijelom zajednice vinara koju okuplja ovaj festival – i među njima biti proglašen šampionom graševine - veliko je priznanje za Feravino. Ono je, prije svega, potvrda ispravnosti naše misije i vizije izgradnje vinske kuće koja će biti prepoznata po kvaliteti vina, ali i potvrda ispravnosti želje da s ponosom budemo dijelom blaga koja nam pruža ova regija, blaga Slavonije – teritorija, ljudi, kulture i njenog vinskog naslijeđa. Priznanje nam je poticaj za daljnja ulaganja u izgradnju Feričanaca kao jednog od vodećih vinorodnih područja Hrvatske,“ izjavio je ovim povodom Mladen Perak, direktor Feravina.

Tvrtka Feravino, čiji je podrum sagrađen još 1962. godine, na području Feričanaca uzgaja vinovu lozu na površini od ukupno 160 hektara.

U modernizaciju proizvodnje i unapređenje poslovanja Feravino je od svog osnutka, prije 15 godina, uložilo više od 30 milijuna kuna, što ga čini jednim od vodećih gospodarskih faktora regije.

Među većim ulaganjima ističe se prošlogodišnja izgradnja podruma za kontroliranu fermentaciju crvenog vina, vrijednog ukupno 8,6 milijuna kuna.

Ovu je godinu obilježilo dovršenje obnove starog barrique podruma s reprezentativnom degustacijskom salom i vincilirske kuće na položaju Goveđa Glava - s kojeg dolazi i šampionska graševina – vrijednog ukupno šest milijuna kuna.

Riječ je o ulaganjima koja su dio napora tvrtke da feričanski vinorodni kraj postane jednim od vodećih odredišta slavonskog eno-gastro turizma.

Povezani članci
29.11.13 Sajmovi i izložbe
Ljubiteljima vina predstavljena „Frankovka kroz vrijeme“
29.07.13 Tvrtke i tržišta
Vina vinarije Feravino iz Feričanaca na Audi International Polo natjecanja u Windsoru
03.06.13 Promocije
Nakon međunarodnih nagrada, 7 medalja za Feravino i u Kutjevu
28.05.13 Vijesti
Feravinu zaredale prestižne međunarodne nagrade!
11.09.12 Financije i gospodarstvo
Slavonskim vinskim cestama milijun eura iz fonda IPA
07.05.12 Financije i gospodarstvo
Feričanci se uzdaju u frankovku
13.03.12 Financije i gospodarstvo
Hrvatske vinare čekaju teški dani u Europskoj uniji
01.03.12 Sajmovi i izložbe
Hrvatski vinari na sajmu "ProWein 2012"
03.11.11 Promocije
Feravino predstavilo novu ponudu vinske linije Dika
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa