Info
Seniko studio
Sajmovi i izložbe
11.12.2009. Svake tri godine: Sajamski dvojac u Njemačkoj Prowein Düsseldorf i Intervitis Interfructa Stuttgart
Prowein i Intervitis Interfructa vodeći su sajmovi za trgovinu vinima i tehnologiju za proizvodnju vina, voća, voćnih sokova i žestokih alkoholnih pića.

Na ovaj način obje sajamske organizacije nastoje intenzivirati suradnju koja se odvija pod motom "Izbor iz trgovine i tehnologije" i prezentirat će se u okviru niza konferencija za tisak, prezentacija i ostalih priredbi i to prvi puta čak na južnoameričkom tržištu.

Time se želi prije svega stvoriti sinergetske efekte za izlagače i posjetitelje iz prekomorskih zemalja, kako bi im se omogućilo da relativno jednostavno izlažu ili posjete obje sajamske priredbe. Obje priredbe slijede jedna nakon druge, pa se tako Prowein i Intervitis Interfructa održavaju 2010. od 21. do 28. ožujka.

To znači, da će proizvodjači vina moći u jednom tjednu isokristiti Prowein kao prvorazrednu platformu za plasiranje na tržište vina i žestokih alkoholnih pića na Medunarodnom sajmu vina i žestokih alkoholnih pića, a odmah nakon toga moći će učestvovati na sajmu Intervitis Interfructa kao vodećem sajmu tehnologije za preradu vina, voća i voćnih sokova. Tamo će naći vrhunsku i suvremenu tehlologiju kao popratnu manifestaciju za tu gospodarsku granu.
Transparentnost, orijentacija i optimiranje su geslo kad govorimo o Proweinu i Intervitis Interfructi, jer su oba sajma vodeći za svoju granu. Tako Düsseldorf i Stuttgart u tom terminu 2010. nadmašuju svaku drugu sajamsku ponudu na medjunarodnom nivou. Ove dvije sajamske priredbe koje neposredno slijede jedna durgu, čine da svjetsko poslovanje vinima, voćnim sokovima i žestokim alkoholnim pićima i pratećom tehnologijom postaje sajamska platforma br. 1.

Na taj način proizvodjači vina iz cijelog svijeta ne samo da štede vrijeme, trud i novac, nego dobivaju usko povezani i transparentan input, kao i prvorazredne šanse za kontakte na području trgovine, marketinga i proizvodnje.

U Düsseldorfu se susreće 35.000 stručnih posjetitelja iz preko 40 zemalja s više od 3.000 prvorazrednih izlagača. Prowein ne predstavlja samo Who is Who u kompletnoj proizvodnji vina i žestokih alkoholnih pića, nego je i mjesto s vrhunskim simpozijima i diskusijama na okruglim stolovima. Takodjer su i večernja dogadjanja izvanredna, budući da se düssseldorfski city uključio i ovdje pruža izvrsnu suradnju.
Ana Urukalo
Ana Urukalo
I u Stuttgartu postoji vrhunski medjunarodni kongres s mnoštvom tema, koji je pokretač za sve inovacije, a osim toga je mjesto za sakupljanje informacija i razmjene iskustava stručnjaka iz znanosti, prakse i kooperativnih industrija. Očekuju se 1.500 stručnjaka iz cijelog svijeta.

Medjunarodna suradnja obje sajamske organizacije Stuttgarta i Düsseldorfa se već etablirala na tržištu. Već od 2004. ove dvije sajamske kuće suradjuju na temi Prowein i Intervitis Interfructa, osobito u inozemstvu i to na mnogim zajedničkim akcijama. Tako se stvarju sinergetski efekti koje koriste vinari iz cijelog svijeta, te se postižu mnogi zajednički ciljevi.

Termini za 2010. godinu su slijedeći: 21.-23. ožujka 2010. - počinje se sa sajmom Prowein u Düsseldorfu, a nakon toga slijedi Intervitis Interfructa u Stuttgartu i to od 24. do 28. ožujka 2010.

Prilikom prezentacije predstavljena je i Ana Urukalo iz Centra za razvoj i marketing, koja će od 1. siječnja 2010. godine predstavljati spomenute sajmove za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju.

Povezani članci
25.01.13 Sajmovi i izložbe
Hrvatska glavna nautička destinacija na Mediteranu!
05.07.12 Sajmovi i izložbe
Hrvatski vinari najavili svoj najbolji nastup na sajmu ProWein 2013.
06.03.12 Sajmovi i izložbe
Hrvatski vinari na sajmu "ProWein 2012" u Dusseldorfu
01.03.12 Sajmovi i izložbe
Hrvatski vinari na sajmu "ProWein 2012"
15.02.12 Sajmovi i izložbe
Novi koncept modnog sajma u Düsseldorfu
28.03.11 Vijesti
Hrvatski vinari na sajmu "ProWein" u Njemačkoj
25.03.11 Vijesti
Hrvatski vinari na sajmu "ProWein 2011" u Dusseldorfu
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa