Info
Seniko studio
Korisne informacije
30.04.2008. Delegacija EK u RH najavila proslavu Europskog tjedna
U tjednu prije Dana Europe, 9. svibnja, u Hrvatskoj će se organizirati izložbe, predavanja, okrugli stolovi, koncerti..

Delegacija Europske komisije u Republici Hrvatskoj i ove će godine, u sklopu Europskog tjedna koji prethodi Danu Europe, organizirati brojne aktivnosti, uključujući EU bus, koji će obilaziti devet hrvatskih gradova, izložbe, predavanja, okrugle stolove i koncerte.

Hrvatskim novinarima će po treći puta biti dodijeljena nagrada za novinarstvo „Robert Schuman“ (nagrada za najbolji novinarski rad koji se tiče EU).

Građani Zagreba će imati prilike uživati u glazbi na Cvjetnom trgu, ali i dobiti važne informacije na štandovima Delegacije, Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i veleposlanstava zemalja članica Europske unije u Hrvatskoj.

Partneri projekta EU bus Hrvatska 2008 – bus koji obilazi devet hrvatskih gradova informirajući ih o Europskoj uniji - su Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske, veleposlanstva zemalja članica EU u Hrvatskoj, kao i hrvatske županije sa županijskim Odsjecima za europske integracije.

Bus će obilaziti zemlju od 2. do 10. svibnja 2008. i posjetiti devet hrvatskih gradova (Dubrovnik, Sinj, Šibenik, Gospić, Varaždin, Bjelovar, Đakovo, Požegu i Zagreb). U tim će se gradovima održati brojni događaji kulturnog, zabavnog, informativnog i profesionalnog karaktera.

Nadalje, u svakom će gradu EU bus biti smješten na središnjoj lokaciji (na glavnom trgu ili rivi), te će biti središte brojnih aktivnosti.

Program također predviđa i održavanje predavanja i debata u srednjim školama, na fakultetima i/ili u gradskim vijećnicama, kao i posjete školama i lokalnim televizijskim i radijskim postajama u suradnji s lokalnim i regionalnim vlastima.

Glavni cilj projekta 'EU bus', kojeg je Delegacija EK pokrenula 2007., je promicati Europsku uniju i njezine osnovne vrijednosti diljem zemlje.

Na taj će način svi akteri projekta imaju priliku izravno prići hrvatskim građanima te im dati relevantne informacije o Europskoj uniji i temama vezanim za EU, ali i čuti njihova mišljenja i prijedloge o Europskoj uniji i procesu integracije u EU.

Povezani članci
02.05.07 Vijesti
HGK obilježava Europski tjedan
30.04.07 Europska unija
Proslava Tjedna Europe u Hrvatskoj kreće početkom svibnja
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa