Seniko studio
Europska unija
30.04.2007. Proslava Tjedna Europe u Hrvatskoj kreće početkom svibnja
Izaslanstvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj mnogim će aktivnostima još jednom označiti tradicionalni Tjedan Europe, proslavljajući tako najznačajniji datum u povijesti ujedinjene Europe: 9. Svibnja, Dan Europe

Između 2. i 12. svibnja ove godine, Izaslanstvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj brojnim će događanjima obilježiti ovogodišnji Europski tjedan i Dan Europe. U suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske, hrvatskim županijama i županijskim vijećima za europske integracije, Europskim domovima u Zagrebu i Dubrovniku, Europskim pokretom iz Splita i drugim partnerskim institucijama, održat će se niz kulturnih i zabavnih, no također informativnih i profesionalnih događaja, u deset hrvatskih gradova: Zagrebu, Sisku, Osijeku, Vukovaru, Slavonskom Brodu, Splitu, Zadru, Rijeci, Puli i Dubrovniku.

Za deset dana trajanja Europskog tjedna, Izaslanstvo i njegovi partneri planirali su brojna događanja, uključujući izložbe, predavanja, okrugle stolove i koncerte. Hrvatskim će novinarima po drugi put biti dodijeljena nagrada za novinarstvo “Robert Schuman” (nagrada za najbolji novinarski rad koji se tiče EU).

Građani Zagreba moći će uživati u glazbi na Cvjetnom trgu te prikupiti relevantne informacije na štandovima Izaslanstva, Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, te veleposlanstava zemalja članica EU u Hrvatskoj.

Izaslanstvo će po prvi put pokrenuti projekt „EU bus“. Cilj ovog projekta je promocija EU i njezinih osnovnih načela i vrijednosti diljem Hrvatske. Autobus će obilaziti Hrvatsku od 5. do 12. svibnja 2007. godine i posjetiti 9 hrvatskih gradova: Zagreb, Sisak, Osijek, Vukovar, Slavonski Brod, Split, Zadar, Rijeku, Pulu).

U svakom će gradu EU bus biti smješten u središtu grada (glavni gradski trg /riva) i biti središte brojnih aktivnosti. Program također predviđa i održavanje predavanja i rasprava u srednjim školama, fakultetima i/ili gradskim vijećnicama, kao i posjete školama i lokalnim televizijskim i radijskim postajama u suradnji s lokalnim i regionalnim vlastima.

Partneri Izaslanstva Europske komisije u Republici Hrvatskoj su Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, Veleposlanstvo Savezne Republike Njemačke u okviru njemačkog presjedanja Europskom unijom, te veleposlanstva drugih zemalja članica EU u Hrvatskoj.

Europski se dan slavi diljem Europske unije, no Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja u procesu pristupanja koja već niz godina slavi rođendan ujedinjene Europe na jedinstven način – organiziranjem čitavog tjedna događanja.

Povezani članci
25.01.11 Vijesti
Predstavljen Twinning projekt "Zdravlje i zaštita na radu"
21.10.10 Financije i gospodarstvo
Vandoren: EU fondovi su šansa koju ne smijete propustiti!
20.10.10 Izravna strana ulaganja
Vandoren: Zbog korupcije nema stranih ulaganja u Hrvatsku
01.12.08 Vijesti
Hrvatska na dobrom putu prema integraciji u tržište EU
11.06.08 Strateški savezi
Degert: Izazovi na putu Hrvatske prema EU
30.04.08 Korisne informacije
Delegacija EK u RH najavila proslavu Europskog tjedna
19.01.08 Strateški savezi
Završen twinning projekt EU i Hrvatske na području statistika javnih financija
13.06.07 Šira regija
EU: Uredba o kontroli gotovog novca
28.05.07 Vijesti
Ljudska prava: Najveće zamjerke Hrvatskoj - provedba zakona
21.05.07 Šira regija
Europska unija financira twinning projekt PHARE vrijedan 1,5 milijuna eura
02.05.07 Vijesti
HGK obilježava Europski tjedan
30.03.07 Šira regija
Europska komisija lansirala preuređenu web stranicu
23.03.07 Šira regija
Degert: EU teško zamisliti bez Hrvatske
21.03.07 Šira regija
Delegacija EK u Hrvatskoj obilježava 50 godina Europske unije
09.03.07 Strateški savezi
Delegacija Europske komisije lansirala novu web stranicu www.euic.hr
05.02.07 Strateški savezi
Delegacija EK: Sastanak s korisnicima Phare programa
05.10.06 Šira regija
Delegacije EK-a u Hrvatskoj: preuređeni web portal
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa