Seniko studio
Vijesti
19.03.2008. Obilježen Dan Obrtničke komore Zagreb
OK Zagreb okuplja 27.000 obrtnika s oko 60.000 zaposlenih

U Matici hrvatskih obrtnika u Zagrebu, u sklopu svečane proslave Dana Obrtničke komore Zagreb, danas je organizirano uručenje nagrada učenicima obrtničkih škola, kao i visokih priznanja obrtnicima i osobama zaslužnima za razvoj i zaštitu obrtništva grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Tako su po pet odličnih učenika iz svake obrtničke ili srednje strukovne škole za obrtnička zanimanja, na području grada Zagreba i Zagrebačke županije, dobili nagrade u pojedinačnom novčanom iznosu od 500 kuna. Ukupno je za ovu namjenu zagrebačka Komora izdvojila 50 tisuća kuna.

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb Ivan Obad rekao je kako upravo prisutnost učenika i budućih mladih obrtnika na današnjoj svečanosti govori koliko je obrtništvo bitan segment hrvatskog gospodarstva i cijeloga društva.

Također je naglasio kako OK Zagreb okuplja jednu trećinu članstva Hrvatske obrtničke komore (HOK), u svojih 15 udruženja s 27 tisuća obrtnika te oko 60 tisuća zaposlenih.

Govoreći o pozicioniranju obrtništva na tržištu, predsjednik HOK-a Mato Topić istaknuo je da obrt ima svoje mjesto u gospodarstvu, jer 'kako na hrvatskom tako i na europskom tržištu rada nedostaje radne snage za gotovo sve oblike obrtničke djelatnosti'.

Priprema obrtništva za ulazak na zajedničko tržište Europske unije i povećanje konkurentnosti hrvatskog obrta ključnim je, pak, ocijenila državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva (MINGORP) Tatjana Kesić-Šapić.

Ona smatra kako se to može učiniti prije svega poticanjem cjeloživotnog obrazovanja i usavršavanja te korištenjem modernih tehnologija u obrtničkim zanimanjima.

Ona je rekla kako je resorno ministarstvo do sada realiziralo 493 milijuna kuna potpora za razvoj malog i srednjeg poduzetništva te obrtništva, dok je za ovu godinu izdvojeno 12 milijuna kuna nepovratnih sredstava namijenjenih razvoju obrta.

Povezani članci
02.07.15 Vijesti
Obrtnička komora Zagreb s 11 tvrtki sklopila sporazum o zajedničkoj nabavi
29.04.13 Vijesti
Djeca iz vrtića i srednjih strukovnih škola i obrtnici na Milenijskoj fotografiji
08.04.12 Seminari, konferencije
Poštovani,
23.03.11 Vijesti
Dan Obrtničke komore Zagreb
19.03.10 Vijesti
Obrtnička komora Zagreb obilježila 15 godina djelovanja
10.03.09 Vijesti
Zagreb sa 6 mil. kuna subvencionira kredite obrtnika
15.12.07 Vijesti
HOK: 2008. proglašena Godinom cehova
12.09.07 Vijesti
Hrvatski obrtnici na 40. MOS-u u Celju
24.07.07 Vijesti
HOK uputio primjedbe na nacrt Zakona o državnoj potpori za obrazovanje i izobrazbu
07.05.07 Vijesti
Hrvatski obrtnici na sajmovima u Beogradu i Novom Sadu
22.02.07 Vijesti
Ivan Obad novi predsjednik Obrtničke komore Zagreb
22.02.07 Vijesti
OKZ i Elektropromet potpisali sporazum o suradnji
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa