Info
Seniko studio
Financije i gospodarstvo
12.10.2016. Otvoren natječaj za „Pokreni nešto svoje“ – novi razvojni program potpore poduzetnicima početnicima i mikro poduzećima
Predstavnici ACT Grupe, konzorcija društvenih poduzeća iz Čakovca te predstavnici tvrtke Philip Morris Zagreb d.o.o. predstavili su novi razvojni program potpore poduzetničkim projektima „Pokreni nešto svoje“ te ujedno i otvorili prijave za natječaj.

Program „Pokreni nešto svoje“ namijenjen je poduzetnicima početnicima i mikro poduzećima odgovarajući na njihove potrebe za početak i razvoj poslovanja.

Ovaj novi razvojni program ACT Grupe, vodećeg primjera društvenog poduzetništva u Hrvatskoj i regiji, potiče projekte s pozitivnim društvenim utjecajem kroz savjetodavnu podršku i bespovratna financijska sredstva do 80.000 kuna. Program financira Philip Morris Zagreb d.o.o.

„Jedan od ključnih izazova s kojima se susreću mikro poduzetnici je otežan pristup financiranju za poduzetničke aktivnosti, odnosno nedostatak sredstava za ulaganje i razvoj, istraživanja, obrazovanje i infrastrukturu.

Ovaj program pomaže konkretne i jasne projekte koji će pokrenuti novo ili razviti postojeće poduzeće ili neki određeni segment poduzeća“, izjavio je Teo Petričević, direktor ACT Grupe.

Program je namijenjen postojećim društvenim poduzećima, društvenim poduzećima u nastajanju, inovativnim start-upovima te poduzetnicima početnicima s društveno-poduzetničkom idejom ili poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na društvo ili okoliš.
"Dodatne bodove će dobiti inovativni projekti s elementima društvenog poduzetništva i društveno odgovornog poslovanja. Prednost će imati projekti temeljeni na održivom poslovnom modelu koji ima potencijal rasta i replikacije u druge sredine" naglasio je Stjepan Mikec, izvršni direktor ACT Grupe.

Za sufinanciranje projekata u okviru ovog natječaja osiguran je iznos ukupne vrijednosti od 400.000,00 kuna, dok projekti koji se prijavljuju mogu biti sufinancirani iz programa u vrijednosti do 80.000,00 kuna.

„U proteklih jedanaest godina Philip Morris Zagreb je izrastao u veliku i snažnu organizaciju čiji uspjeh počiva na snazi zaposlenika. Smatramo da je sada pravi trenutak da kao cjelokupna organizacija damo svoj doprinos društvu i u ovoj sredini.

Ocijenili smo da ćemo najveći utjecaj postići podržavanjem održivih projekata u području mikro poduzetništva, koji su jedan od pokretača svakog gospodarstva i bitan izvor zaposlenja oslanjajući se prvenstveno na poduzetnički duh i inovacije“, izjavio je Stanko Kršlović, voditelj korporativnih poslova, Philip Morris Zagreb d.o.o.

„Izrazito smo ponosni što Philip Morris Zagreb podržava ovaj projekt ne samo donacijom, nego i aktivnim sudjelovanjem – prije svega, u razvoju programa s timom stručnjaka ACT Grupe, a potom i u kasnijoj fazi, kad će svi zainteresirani zaposlenici imati priliku izravno doprinijeti razvoju poduzetništva u Hrvatskoj putem volontiranja u odabranim projektima ovog programa“, dodao je Ivan Tolić, voditelj korporativnih poslova, Philip Morris Zagreb d.o.o.

Prijave za natječaj otvorene su do 12. prosinca 2016. godine do 12 sati. Rezultati natječaja će biti objavljeni do 28. veljače 2017. na web stranicama programa www.pokreninestosvoje.hr. Početak provedbe projekata je 1. travnja 2017.

Povezani članci
10.09.15 Tvrtke i tržišta
Philip Morris Zagreb dobitnik prestižnog certifikata Poslodavac Partner
21.07.15 Tvrtke i tržišta
Philip Morris pregovara o kupnji Fabrike duhana Sarajevo
03.03.15 Karijere
Anita Letica imenovana generalnom direktoricom društva Philip Morris Zagreb
18.03.13 Vijesti
200 obrtnika trgovaca iz cijele Hrvatske dobilo fiskalne blagajne
13.03.13 Vijesti
Započela dodjela 200 doniranih fiskalnih blagajni
29.08.12 Karijere
Marina Jurković iz Basler osiguranja u Philip Morris
03.08.12 Karijere
Branislav Bibić generalni direktor Philip Morrisa Zagreb
24.04.12 Karijere
Krešimir Kranjčec novi direktor Gredelja
31.01.12 Tvrtke i tržišta
Hrvatski poduzetnici u zemljama najbržeg rasta
30.12.11 Vijesti iz regije
Ministarstvo ekonomije Srbije odgovara TDR-u
28.11.11 Trgovina na malo
AZTN odbacila prijavu malih trgovaca protiv TDR-a
13.09.11 Trgovina na malo
Trgovci će po novom zakonu morati sakriti cigarete
16.02.11 Karijere
Branislav Bibić imenovan u management Philip Morrisa za Regiju Središnja Europa-Jug
08.10.06 Karijere
Smjena u menadžmentu ZET-a: Tolić umjesto Pevaleka
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa