Info
Seniko studio
Zdravlje
27.09.2016. Nestlé podržao pokretanje globalne edukativne inicijative o prehrani djece
U programu koji su razvili Boston University School of Medicine (BUSM) i MedInscribe sudjeluje 21 liječnik i nutricionist iz Hrvatske
Kako bi zdravstveni radnici bili upoznati s najnovijim dostignućima u razvoju znanosti prehrane djece, Nestlé je podržao razvoj globalnog programa nazvanog „Poslijediplomski studij za dječju prehranu (PGPN)". Program su razvili Boston University School of Medicine (BUSM), lider u medicinskom obrazovanju i istraživanju, i MedInscribe koji pruža logističku podršku.

Inicijativa nudi jedinstvenu priliku za jačanje znanja i stjecanja prakse zdravstvenih radnika u području prehrane djece, tako što ih upoznaje s dokazanim smjernicama i preporukama kroz niz online modula različitih formata, uključujući tekst, video i audio. U zadnjoj fazi edukacije bit će organizirani brojni susreti sudionika diljem svijeta.

Od pokretanja programa u ožujku 2016. godine gotovo 4.500 zdravstvenih profesionalaca iz 63 zemlje pridružilo se programu, a među njima je i 21 liječnik i nutricionist iz Hrvatske. Većina sudionika dolazi iz Afrike, Azije i Bliskog istoka, gdje su prehrambeni izazovi djece veći, a pristup obrazovanju ograničen.

"Želja nam je doprinijeti širenju pravilnih informacija o prehrani te unaprijediti edukaciju zdravstvenih djelatnika. Dodatno, želimo biti partner zdravstvenim i znanstvenim zajednicama omogućujući im lakši pristup najnovijim saznanjima i dostignućima iz područja prehrane, s naglaskom na najmlađe.
Razmjena znanja sa zdravstvenim stručnjacima iz svih područja ključna je za Nestlé Nutrition Institute", izjavila je Koraljka Mlakar, voditeljica kategorije dječje hrane Nestlé za regiju Adriatic i Grčku.

Nestlé Nutrition Institute je osnovan 1981. godine i najveći je svjetski nakladnik publikacija i znanstvenih radova iz područja prehrane, s više od 3.000 objavljenih tekstova namijenjenih zdravstvenim radnicima.

Pravilna prehrana u prvih 1.000 dana života djeteta, odnosno u periodu od začeća do napunjene dvije godine, globalno je priznata po svom velikom utjecaju na sposobnosti djetetova rasta, učenja i napredovanja te trajnom učinku na njegovo dugoročno zdravlje.

Riječ je o području koje se brzo razvija i u kojem se nova znanstvena dostignuća brzo događaju pa je kontinuirana edukacija stručnjaka i znanstvenika od iznimnog značaja.

Povezani članci
15.10.12 Zdravlje
Hrvatska djeca najčešće doručkuju mlijeko, kruh, žitarice i kakao
04.05.12 Zdravlje
Ministarstvo zdravlja podržalo Podravkin projekt prehrane osnovnoškolaca
15.01.08 Seminari, konferencije
Hrvatska iduće godine u Programu za cjeloživotno učenje EU-a
18.09.07 Korisne informacije
OECD: Zemlje koje više ulažu u visoko obrazovanje čeka svijetla budućnost
20.06.07 Korisne informacije
Engleski jezik ključan je za poslovanje u Europi
01.03.07 Vijesti
2007. godina edukacije potrošača u republici Hrvatskoj
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa