Međunarodno poslovanje
Seniko studio
Strateški savezi
16.06.2016. Adacta i QlikView pomažu Renault Nissanu Hrvatska da donosi brže i kvalitetnije poslovne odluke
Renault Nissan Hrvatska u Adacti je pronašao partnera koji će im svojim iskustvom pomoći da donesu kvalitetnije poslovne odluke u budućnosti
Tvrtka Adacta, vodeća regionalna kompanija iz područja implementacije poslovnih rješenja, uspješno je u Renault Nissanu Hrvatska okončala projekt uvođenja QlikView alata za poslovne analize i izvještavanje.

Uvođenjem vodećeg rješenja za Data Discovery u tvrtku koja ima više od 25 prodajnih mjesta, QlikView je omogućio brže i standardizirano prikupljanje velikih količina podataka iz različitih izvora te putem naprednih analitičkih mogućnosti i vizualizacija poslovnih rezultata pomaže pri donošenju pravovremenih poslovnih odluka.

U Renault Nissan Hrvatska prepoznali su QlikView rješenje kao odličan odgovor na izazove s kojima se susreću, kao što su smanjenje vremena koje se troši na repetitivne poslove poput pripreme podataka te generiranja različitih izvještaja na dnevnoj bazi. Osim toga, pomoću QlikView rješenja omogućen je pristup svim povijesnim podacima na centralnom mjestu, koji su pri tome prezentirani svim odjelima unutar kompanije na isti način. Također, korištenjem prilagođenih obrazaca unutar QlikViewa, svojim se načinom rada i izgledom uklopio u globalna rješenja koja Renault Nissan koristi.

„Po našim grubim procjenama, već sada možemo reći da štedimo oko pola čovjeka na ovim repetitivnim poslovima i generiranju izvještaja, jer to danas za nas obavlja QlikView. Iskustvo koje smo dobili od Adacte je vrijedno, posebno savjeti koje smo iskoristili da promijenimo standardan način razmišljanja i tako se maknemo iz našeg okruženja. Mislim da smo u Adacti pronašli partnera koji će nam sa svojim iskustvom pomoći da donosimo kvalitetnije odluke, ne samo na temelju intuicije, već na temelju konkretnih brojki i tako olakšati proces donošenja odluka“, istaknuo je Dario Petrović, IT Direktor - Renault Nissan Adriatic.
ADACTA GRUPA
Adacta grupu danas sačinjavaju poduzeća u Zagrebu, Ljubljani, Beogradu, Moskvi i Brnu, uz podružnicu u Osijeku. U Grupi radi više od 350 stručnjaka koji su uspješno sudjelovali u više od 500 projekata uspostave poslovnih informacijskih sustava.

Grupa godišnje ostvaruje više od 20 milijuna eura prometa, a bavi se razvojem i uvođenjem poslovnih informacijskih rješenja, poslovnim savjetovanjem te upravljanjem u uvođenju promjena u poduzećima.

Surađuje s brojnim uspješnim uslužnim, trgovačkim i proizvodnim poduzećima, javnim poduzećima, osiguravajućim društvima i drugim financijskim ustanovama. Osim u regiji, Grupa ostvaruje uspjehe i na drugim svjetskim tržištima unutar EU, u Rusiji i Aziji.

Povezani članci
11.07.16 Tvrtke i tržišta
Adacta postala LS Retail Gold Partner za 2016.
23.06.16 Zaposlenost / plaće
Adacta za osječke studente zanimljivija i od Googlea
14.04.16 Financije i gospodarstvo
Banke se u digitalnoj ekonomiji moraju fokusirati na klijente i njihove potrebe
14.03.16 Tvrtke i tržišta
Adacta uspješno završila 2015. godinu s impresivnim rastom prihoda u području BI i CRM rješenja
10.12.15 Strateški savezi
Agrokor potpisao ugovor o suradnji s Grupom Renault
14.04.15 Zaposlenost / plaće
Adacta bilježi rekordne rezultate i planira daljnje širenje
04.03.14 Tvrtke i tržišta
Tvrtka Adacta bilježi godišnji rast
03.05.12 Trgovina motornim vozilima
Renault-Nissan preuzima kontrolu nad Avtovazom
13.02.12 Trgovina motornim vozilima
Francuzi bijesni zbog nove Renaultove tvornice u Maroku
07.10.11 Trgovina motornim vozilima
Renault-Nissan ulaže u Brazil 1,7 mlrd dolara
12.02.09 Trgovina motornim vozilima
Renault zabilježio snažan pad dobiti
23.01.09 Karijere
Zoran Vujasinović generalni direktor Renault Nissana Hrvatska
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa